måndag 31 januari 2011

Jo då...

Filmen var bra. Riktigt bra t o m. Är dock rädd att jag kommer att drömma mardrömmar i natt...

Filmdags.

Shutter Island med Leonardo di Caprio.

En arbetskamrat till Maken sa att hon inte vågade se klart den. Vad har jag gett mig in på...?



*gah*

Sorry, men det här blir en klagosång över mina elever...

Sådana här dagar måste jag påminna mig om varför jag vill jobba med ungdomar. Stressdag från början till slut. Jag skaffade filmaffischer till klassrummet i går för att de skulle ha något färgglatt i rummet, som annars är ganska trist. Vad hände? Det första jag fick höra var att jag skaffat affischer "med gamla filmer", och "fanns det inga andra, nyare?" Ja men, varsågod! Vad som hände? Jag uttryckte en lätt besvikelse för att de inte var nöjda och rev sönder en av affischerna på stående fot. Det positiva i det var att de faktiskt tystnade och ville ha kvar de andra två...

Annars har det varit en OK dag, men pratig. De fick läxa när jag var bortrest, men den hade ju typ bara halva åttan gjort och ingen i sjuan. Det känns som om jag inte gör något avtryck överhuvudtaget emellanåt.

Men, nu är det kväll och jag ska förmodligen se film. Och Klass 9A tror jag. Och umgås med Maken som tvingade upp mig, helt i onödan, vid 6-tiden i morse. Men det är ett helt annat inlägg för en annan dag.

söndag 30 januari 2011

Sherlock


Tyst, du sänker hela gatans IQ. Humor!


Ännu en Sookiebok...

Jag läste ut nästa bok i serien igår kväll, All Together Dead. Det går på räls just nu, jag vill veta vad som kommer att hända. Och när/om hon ska få ihop det med Eric på allvar. Inte ännu, dock.

Denna bok handlar om ett stort vampyrmöte som Sookie blir mer eller mindre beordrad att närvara vid. Hon ska lyssna av tankarna hos de som besöker drottningen
av Louisiana. Självklart kommer det inte att gå smidigt.

Det är lättsmält, men jag gillar dem.


Ikväll börjar jag på nästa bok, From Dead to Worse.

Film jag vill se...

Storfavorit till Oscarsgalan, 12 nomineringar tror jag att det blev.


Den största anledningen till att jag vill se den? Jo, dels gillar jag ju historiska filmer och dels gillar jag filmer om kungar. Men mest av allt vill jag se filmen på grund av detta:


Colin. Me like.

Filmtittande

Jo, jag glömde. Vi passade på att hyra ett par filmer idag också och en av dem, The Ghost Writer, började vi se innan Solsidan. Jag måste säga att jag gillar den. Pierce Brosnan och Ewan McGregor har huvudrollerna. Båda är favoriter hos mig sedan länge.


Något som jag reagerade på var att Kim Catrall, Samantha i Sex and the City, är med och pratar brittisk engelska. Tydligen är hon engelska, född i Liverpool, och det hade jag inte en aning om.


Annars försökte jag få Maken att känna igen McGregor, han svor på att han aldrig sett karln förut. Hur kan man missa honom?!

Söndagen

Efter en skön sovmorgon, mest för att kompensera gårdagsmorgonen när jag fick gå upp hur tidigt som helst, tog vi en skön promenad ner till fiket för att njuta vintersolen. Långlunch där nere och sedan promenad hem.

Dagens mest märkliga händelse? Lätt årsmötet/styrelsemötet som hölls nere på fiket när vi var där. Sex personer hade reserverat (!) två bord på det lilla fiket för att hålla någon sorts möte där. Ganska surrealistiskt, faktiskt. Om man nu ska hålla ett möte, uppklädda i kostym och allt, har man då det på ett litet konditori? Skumt...

När vi kom hem var det dags för städdag. Maken kom på att vi skulle gå tillväga lite som ett SWAT-team, d v s båda två tar sig an ett rum i taget. Det funkade faktiskt ganska bra och vi blev nog inte osams lika mycket som vanligt när det vankas städning.

Nu är det lite ensamtid vid varsin dator innan det är dags för Solsidan och sedan Sherlock. Bra söndag!

TV-kväll

Ikväll blir det Sherlock. jag har börjat få höga förväntningar...



lördag 29 januari 2011

Hemma

Eller i alla fall - i stan.



Hemresa.

Bästa (och i o f s enda) Bror dök upp klockan 07 i morse och körde ner mig till stationen. Resan till Gbg gick till störst del ut på att sova.

Efter ett litet stopp när jag passade på att köpa ett par böcker och lite dricka satte jag mig på X2000-tåget. Det känns bra. Dels är det inte så många stopp, tre tror jag, och dels är det första klass. Internet, sköna stolar... Nice, helt enkelt.

Jag hade gärna varit lite längre i Gbg, men det får bli nästa gång. Nu sitter jag och slappar, surfar och sörplar dricka. It's good to be me. :-)


(Resor kräfva dessa drycker)

Nej...




Nu åker jag hem. Lyckades gå på fel tåg (det stod i o f s Göteborg där, men det var tydligen fel) och en snäll konduktör kom och sade till mig.

Rolig kväll.

Ikväll åkte jag och Brodern till Syster 1 med familj för födelsedagsfirande och allmän gemenskap. Otroligt roligt sällskap och god mat. Det bjöds på soppa med bland annat kassler och till det nybakat bröd och en massa olika ostar, bland annat en krämig variant med valnötter. Mums!

Till kaffet serverades dock min favorit: Äggost med björnbärssylt. Dubbelmums!


Det är verkligen det bästa jag vet, men med tanke på jag tänker hålla vikten är det nog bra att det bara ges tillfälle att äta det ett par gånger per år för mig. Men vem vet - jag har ju faktiskt en äggostform hemma som jag fick av Syster 2 häromåret...


Recept? Självklart, det finns flera. Två följer här nedan. Man kan även skära smeten med ättika.

Äggostrecept 1:
10 ägg
4-5 dl filmjölk
5 liter standardmjölk
2 dl strösocker


Äggostrecept 2:
8 ägg
3 dl grädde
3 dl gräddfil
3 liter standardmjölk
2 dl strösocker


Vispa upp äggen i en stor kastrull och tillsätt filmjölken eller grädde och gräddfil. Häll därefter i mjölken och värm sakta under omrörning tills det sjuder och skär sig. Det får inte koka! Dra kastrullen av plattan och låt stå i 10-30 minuter. Ös upp ostmassan (vasslan) med hålslev i en äggostform och varva med strösocker. Låt formen stå svalt tills vasslan runnit av. Stjälp upp äggosten på ett fat och garnera eventuellt med socker blandat med kanel. Servera gärna med björnbärssylt till!

Njut av Bohusläns paradrätt!


fredag 28 januari 2011

Dagens ögonblick.

Fåfäng som jag är så känns det ganska skönt att bli ombedd att visa leg på Systemet. I synnerhet när jag känner mig grå, både till sinnet och i hårbotten. :-)



torsdag 27 januari 2011

Ninaninaninana na...

På tåget hem till mamma igår hann jag nästan läsa klart del sex i Sookie Stackhouse-serien - Definitely Dead. Nu har jag läst klart den och börjar med nästa.


Jag kom inte riktigt in i den från början, tyckte inte riktigt att den fortsatte där förra boken slutade. Det gick dock ganska fort att bli uppslukad på nytt. Och visst var den läsvärd, men inte den bästa i serien.

Bok 1-5 är översatta till svenska med den översättaren jag läst. Jag orkade inte vänta på översättningarna på de senare böckerna, ville veta vad som händer i dem.

Vad handlar då denna om? Jo, baksidestexten på boken lyder:
Sookie doesn't have that many relations, so she hated to lose one - but of all the people to go, she didn't expect it to be her cousin Hadley, a consort of New Orleans' vampire queen - after all, Hadley was technically already dead. But she is gone, beyond recall, and she's left Sookie an inheritance - one that comes with a bit of a risk - not least because someone doesn't want Sookie digging too deep into Hadley's past - or her possessions. Sookie's life is once again on the line, and this time the suspects range from the rogue werewolves who have rejected Sookie as a friend of the pack to her first love, the vampire Bill. Sookie's got a lot to do if she's going to keep herself alive ...



Ny serie att vänta på...

Jag läste precis hos Perez Hilton att Aaron Sorkin planerar en ny serie, denna gång i nyhetsprogramsvärlden. Yes! Allt den mannen gör blir bra.



onsdag 26 januari 2011

Herrljunga.

Inte den största metropolen, om man säger så. Dessutom är vi försenade eftersom vi väntar in något tåg. Jag vill komma fram nu!

Extra trist att jag inte bytte i Gbg istället - Syster ringde och frågade om jag åkte den vägen och om vi i så fall skulle ta en fika vid centralen där. Men nej då, jag sitter hellre på ett stillastående tåg i *Herrljunga*.

Jag ber om ursäkt om jag trampar på några tår nu, men jag har fått vänta nog antal gånger här.

Nej, nu far vi. Yes!


Resesällskap.

Även om jag officiellt reser ensam så har jag trevligt sällskap. Sam, Eric, Sookie och de andra. Bra så.



OK...




Väskan är packad, eleverna är instruerade och jag är på väg in till Centralen för att sedan åka västerut. Men telefonen är ju alltid med mig, så uppdateringar blir det. :-)

tisdag 25 januari 2011

Samling vid pumpen...

Eller snarare vid hirskolven. Här kan ni se alla sex undulaterna. Jag lyckades till slut få in dem vid 23.30-tiden med ett gäng mutor.

Maken, din ljusa idé att jag skulle låta dem flyga ett tag ikväll och att det sedan skulle gå lätt att få in dem? Inte helt ljus kanske. Jag ser fram emot att höra dina historier om hur du inte får in dem under resten av veckan...


(Titta noga, det går att se alla sex)

*shit*

Är fullt inställd på att jag ska börja packa nu när något slår mig. Jag måste lägga in räkningarna för betalning  innan jag åker. Eller... Kanske inte, den sista är väl på måndag? Äh. Lika bra att fixa allt sånt på en gång.

Skön känsla.

Jag har tillbringat nästan 2 1/2 timme med G och det känns som om jag babblat minst 85% av tiden. Så mycket som hänt, så mycket att berätta. Underbart kul att träffa honom igen, hoppas att det blir lite oftare fortsättningsvis.

Nu ska jag hem och packa. Biljetten är uthämtad och allt verkar grönt och klart. Måste komma ihåg att packa den svarta trenchen, kan inte gå på begravning i knallrött. Order från mamma. :-)



Hahaha

Typiskt mig. Vi lyckades gå om varandra. Han skriver Ringen och jag tänker direkt "söder". Han menade centralen. Nu ska vi mötas på mitten, d v s Medborgarplatsen. Vi hade ett rätt förvirrat samtal innan vi kom fram till att vi var på två olika ställen. :-)



Kul!

Är på väg till fikadate nu. Har inte träffat denne G på säkert ett år så det ska bli skitkul! Typiskt nog blir jag lite sen, men inte så farligt som jag trodde.



söndag 23 januari 2011

Söndagen i några punkter.

Jo då, Solsidan är lika rolig som vanligt. Jonas Karlsson är ny och riktigt kul han också. Längtar redan efter nästa avsnitt.

Alldeles strax: sista avsnittet av Morden i Midsomer med den här Barnaby. Även om jag inte sett alla avsnitt så måste jag se det sista.

Samtidigt håller jag på att tvätta. Jag har städat undan en hel del papper under helgen och ville passa på att minska mängden tvätt i tvättkorgen också.

Vi har nya undulater - men på prov. Idag skulle vi åka ut och göra en del ärenden. Först skulle dock fåglarna in i buren och det var lättare sagt än gjort. Det tog tre och en halv timme. Så fort vi gick i närheten av buren för att stänga dörren flög fågeln ut. Det blev inga ärenden, bara ett varv till återvinningscentralen med en fullastad bil. Bra så.



lördag 22 januari 2011

Reklamsnack

Årets smartaste och roligaste komedi? Please, det är *januari*...



Diverse galor.

SVT visar inte Grammisgalan, den största (?) galan för svensk musik. Men de visar P3 Guld-galan ikväll, är inte den mindre?




I-or

Man lär sig saker om sina vänner varje dag. När jag lade upp en bild på min senaste I-or (ja, jag har flera - frågor på det?) fick jag veta att en vän och ex-kollega inte bara delar musiksmak (Hej Orup!) utan också fascinationen för den lilla söta, deprimerade, lila åsnan. Hon frågade om jag kunde hitta en till henne också, och hepp! Titta bara:


Bara en liten fundering: Han har en morgonrock och nattmössa i samma tyg som han själv är tillverkad i. Betyder det att en I-or fått sätta livet till för att denna I-or ska få vara varm? Sådana tankar hade jag och Maken i bilen idag. Så kul hade vi.

Slutligen, jag skickar den så fort jag letar upp din adress :-)

Handboll

Action. Mål. Vinst för Sverige. Kan det bli bättre? Och vilken målvakt! Och så Carlén. Världsklass.



Hemresa

Är i bilen på väg hem. Med oss har vi två nya undulater. Makens systerson skaffade fåglar i somras och nu har han insett att de innebär för mycket jobb. Nu har vi dem på prov. Bilder följer.



torsdag 20 januari 2011

Allvarligt talat.

Om jag nu skulle få för mig att åka tåg för en gångs skull, till en älskad mosters begravning, då skulle det ju vara bra om SJ inte STÄLLDE IN både ditresa och hemresa. I eftermiddags fick jag sms om att ditresan ställts in och precis nu - när jag ändå står i en 25-minuterskö hos SJ - att även hemresan ställts in. WTF?! Är det någon sjukt stor snöstorm på väg som gemene man inte känner till?

Jag tyckte att det var så bra att jag fått nonstopbiljetter till Uddevalla, men tji fick jag. Inte ska man få vara nöjd precis. Enda ljuspunkten just nu är att kön rullar fram riktigt snabbt. Från 28 till 5 på 7 minuter.

Edit: Två ljuspunkter, faktiskt. Otroligt trevlig tjej som bokade om mig hur snabbt som helst. Kanon!

TV-kvällen.

Jag missade allt på TV ikväll. Istället satt jag vid datorn och var småsur, mer om det senare. Eftersom Masterchef USA snart är slut vill jag se klart serien, men missade avsnittet ikväll. Däremot kollade vi på Sveriges Mästerkock i efterhand när Maken kom hem. Och visst är det bra, och visst fortsätter jag följa. Lite trött på den där kvinnan som hette "Sivan, men kallas för Divan". Hade hon gått vidare, hade jag varit frestad att sluta titta. Kvinnan sjöng tre eller fyra gånger på den korta tid hon var med. Jag trodde att det var en matlagningstävling men hey! Jag kan ha fel.

Kockdomarna är mycket bra och jag gillar alla tre. Fortsätt så!



onsdag 19 januari 2011

*arg*

Jag har varit otroligt arg och besviken idag. Det enda jag kan säga om det just nu är att inget förvånar mig längre.  Just nu är jag lugnare, men fortfarande irriterad.

Ont i huvudet...

...och onsdagsmöte. Ingen bra kombination.

måndag 17 januari 2011

Loppisfynd

Kalla mig barnslig, men jag letar alltid efter I-orfigurer när jag går runt i secondhandbutiker. Den här ser jag som ett kap, 30 kronor på Stadsmissionen. Nu finns han på mitt sängbord, åtminstone tills Maken klagar på att han (I-or, inte Maken) samlar damm och borde vara någon annanstans.





(Tidigare bild, i dagsljus. Visst är han *söt*?!)

Ursäkta...

...men har Reinfeldt en bulle i ugnen? Andra alternativet enligt mig bör vara att hon kommer att sparka personen som rekommenderat klänningen till henne. (Dålig mening, jag vet, men jag är rätt trött.)



Sportgalan

Niklas Wikegård. Humor! Innebandy är för sängvätare och bowling är den värsta förolämpningen man kan ge en människa.

Edit: Lade till en länk.




söndag 16 januari 2011

Secondhandköp, söndag

Jag och Maken var i Solna och kollade in ett secondhandställe idag. Dels hittade jag en snygg blus som jag kan ha på mosters begravning, men dagens bästa fynd är något helt annat. Ett utfällbart syskrin från 1942 (det årtalet står i alla fall i botten).

När jag öppnade det fanns det 4 mindre fack och ett stort i botten.
De mindre facken var nästan helt fulla med gamla knappar, de har sorterats bort nu. Nu har jag äntligen någonstans att lägga nålar och sytråd. Jag har lagt det på flera ställen tidigare, men nu är det på ett ställe. Vad tycks?





Allvarligt talat, det var fullt med knappar av alla möjliga slag:


Gamla påsar från sybehörsaffärer, och en Albylburk som inte direkt är från det här decenniet (i denna har jag lagt nålar nu):


Nu när jag sorterat klart är det dags att gå och lägga sig. Arbetsdag i morgon, vart tog helgen vägen?!

Lite skryt...

Jag är faktiskt fortfarande lite stolt över att jag tog Tomelilla på 10 poäng i På Spåret i fredags. :-) Dessutom tog jag det på första meningen. Det hjälper att vara uppväxt på västkusten - och att ha en bror som gillar halvkassa (men roliga) ordvitsar.

Helgen har varit händelsefattig. Svärföräldrarna var på besök i går och idag halkade vi runt på secondhand i Solna och åt sushi i Bromma Blocks.

Just nu kollar vi på Solsidan och sedan blir det förra veckans På spåret. Efter det ska jag titta över veckans lektionsplaneringar.

Nu börjar programmet igen och då har jag surfförbud. Over and out!



lördag 15 januari 2011

Tårtdekoratörerna

Det finns TV-program om allt. Just nu har jag tvingat Maken att titta på ett program där tre konditorer tävlar i att göra dem bästa tårtan - Ultimate Cake Off. Och självklart ska det vara over the top, det är ju amerikanska tårtor. :-)



Apropå tårtor, ni har väl kollat in Cake Wrecks? Inte nog med att Jen och John publicerar otroligt fula tårtor, de visar också otroligt vackra tårtor. Klicka dit och skratta!

Let's dance

Eftersom Maken kom hem lite sent ikväll håller vi på att se programmet i efterhand. Måste säga att jag gillar Alexander Rybaks dans. Kvällens överraskning var dock Frank Andersson. Riktigt bra!


torsdag 13 januari 2011

*burr*

Det är ganska kallt ute, men det är inte därför jag fryser. Vi har gjort en mindre omflyttning i huset och på obestämd tid finns nu vårt arbetsrum i källaren. Det ska det i o f s vara sedan också, men just nu sitter jag i vår gillestuga/vårt biorum och fryser. Det är nämligen ganska kallt här. Jag har kofta på mig, men funderar starkt på att gå upp och hämta vantar och ett par raggsockor. När vi gör i ordning arbetsrummet/gästrummet kommer det förmodligen att ha golvvärme. Dessutom kommer det att vara ett mindre rum, så det behövs inte lika mycket värme för att kännas varmt. Jag har dock varit upp till köket och gjort mig en stor kopp varmt kaffe för att hålla värmen uppe och just nu känns det rätt OK, faktiskt.

I morgon ska Maken roa sig med att fara till Tyskland över dagen. Han ska få göra en guidad rundvandring i AUDI:s lokaler, eller snarare gå runt i deras museum, äta god lunch, bla bla bla*. Själv ska jag jobba, gå på stan en sväng (eftersom jag inte orkar gå hem efter jobbet utan åker direkt in till stan) och spela badminton med A1.

Jag tänkte kolla in ett avsnitt av True Blood innan Maken kommer hem, men har fastnat vid datorn. Alternerar mellan att nyhetssurfa, läsa på de bloggar som uppdaterats och leta bra lektionsförslag på lektion.se. Dessutom har jag kollat tågbiljetter inför resan hem till mosters begravning. Förmodligen blir det så att jag åker ner själv eftersom Maken inte kan ta ledigt två dagar för att åka ner med mig. Synd. Å andra sidan får mamma rå om mig helt själv i flera dagar och det kan nog vara lite uppskattat.

* Nej, *jag* är inte bitter...

onsdag 12 januari 2011

Matkväll med mästerkockar




Tidigare: Masterchef USA (som en vän var nära att delta i). Jag har missat de första avsnitten, men nu ska jag se resten. Gordon Ramsay är bäst - även om han inte är så framträdande här.

Nu: Sveriges mästerkock. Jag gillar verkligen Per Morberg.

Så nej, jag kommer inte att laga så mycket mat själv idag, men jag kommer att äta en hel del mat med ögonen.



måndag 10 januari 2011

Drottningoffret.

Åh så bra! Utmärkta skådespelarinsatser, i synnerhet Susanne Reuter och Alexandra Rapaport. Väl värd att se.



Hejhejhåhå Helt apropå!

25-årsjubileum. Ska se om det är lika kul som då. Jag minns att jag tittade slaviskt på det. Humor!


Trött

Så där. Första skoldagen avklarad och nu... Är det bara resten av vårterminen kvar. Tjoho. Nej, jag är orättvis. Jag ser tillstymmelsen av lite mer vilja att lära nu hos de små liven, jag har fortfarande gott hopp om framtiden. Åttornas kärlekstema känns dock så där. Jag kan meddela att det enda rimmet på mej och dej som de kom på var gay. Lite innovativt och icke-könsnormativt kanske, men det var som sagt det *enda* rimmet som 8 pers kom på.

söndag 9 januari 2011

Trött...

Men vi ville verkligen se klart Kick Ass. Den var bra. Underlig och väldigt mycket splatterfilm - men bra.

Vad den handlar om? Jo:
Dave Lizewski (Aaron Johnson), en typisk tonårspojke, som undrar varför det inte är någon som har provat på att vara superhjälte. Han bestämmer sig för att köpa en dräkt från nätet. Första försöket med brottsbekämpning går dock inte bra, han blir misshandlad, knivhuggen och påkörd av en bil. Han hamnar på sjukhus, och får metallplattor som håller ihop benen. Han drabbas även av nervskador som gör att han kan hantera mer smärta än de flesta.
(http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Kick-Ass_(film))

Andra figurer som är med i filmen är HitGirl (11 år och svär som en borstbindare) och Big Daddy (hennes pappa). Nicolas Cage spelar Big Daddy och han är riktigt bra.

Inte den mest seriösa film jag sett, men bra underhållning.




lördag 8 januari 2011

*Älskar* Niklas Strömstedt.

Det var egentligen bara det. Jo, Om är en sjukt bra låt.

Avd. Tonårsbabbel



Lördagsfilm

Vi började kolla på Kick ass, men gjorde ett uppehåll för Stjärnorna på slottet och Hipp hipp.

Måste säga att jag gillar den än så länge, ser fram emot att se klart den. Den verkar dock lite skum. :-)



fredag 7 januari 2011

Typiskt.

Jag har bråttom, ska vara vid Skanstull om tre minuter. Ser en buss som ska förbi denna hållplats, 3 minuter innan blåbussen kommer. Självklart tar jag den tidiga bussen. Och lika självklart går den runt halva söder innan den kommer dit jag ska. F** också! Jag hatar att vara sen.

Sightseeing

Eller snarare en liten promenad på stan och en titt på de reor som finns kvar. Efter att jag spelat badminton med A1, vill säga.

Ikväll blir det tvkrock, På spåret mot Let's dance. Vi får se vem som vinner, eller snarare vilket program vi kan se i efterhand i så kallad playkanal.

Men nu: snabbt mellanmål innan match på liv eller död. Eller, nej så farligt är det inte. Men vi ska bli trötta i alla fall. :-)


Snöstorm.

Igen. Allvarligt talat. Är det vår snart?


Även om det inte syns så är det snöflingor som lovikkavantar ute.

torsdag 6 januari 2011

Slarv...

Jag har inte uppdaterat vare sig filmer jag sett eller böcker jag läst på ett bra tag nu. Måste justera detta. Får se när jag får tid. Nu har det varit så enkelt att uppdatera bloggen via telefonen och då tänker man inte på hur det ser ut.

Nu ska jag i alla fall se Varg med Peter Stormare. Får se om jag ser klart den.
Förlåt, men varifrån kommer all snö?! När vi kom ut från vårt dagliga besök på IKEA var det full snöstorm och radion avbröts konstant av alla trafikmeddelanden.

Är på väg ut till Svärföräldrarna, hoppas att det inte är för mycket olyckor på vägen dit.

Det måste vara en bra vinter för barnen, men jag börjar bli måttligt road nu...



onsdag 5 januari 2011

Asgarv

Top Gear på BBC Knowledge. Jag njuter. De är så sjukt roliga och kommentarerna är oftast klockrena.

Gröna hissen, årets föreställning från Fredriksdal, var väl inte totalfull av skratt - men några skratt blev det. Jag gillar Johan Ulvesson.

Ja, det är vad jag gjort ikväll. Förutom att ha varit på IKEA förstås. Sju gånger på en vecka. Jag vill ha bonuskort! Det värsta är att det var idag som vi blev besvikna, bokhyllan vi ville ha var slut.



tisdag 4 januari 2011

Gissa var vi varit idag...?

Apropå det jag tror är IKEAs huvudtanke - att aldrig riktigt bli klar:




Jag måste dock erkänna att bilden är ganska ordentligt beskärd. Så här ser den ut i sin helhet:



Det kan vara så att vi är klara på det där stället för ett tag, men det verkar också som om vi köpt en matta för mycket och en bokhylla i fel nyans. Det *kan* alltså bli sju resor dit på en vecka. Lucky me. Eller inte.

måndag 3 januari 2011

Tråkig nyhet.

Jag fick veta nu ikväll av mamma att min moster gått bort. Hon var dålig, så det var ingen överraskning, men det känns ändå konstigt. De sista åren var hon dement och bodde på ett hem och jag har inte träffat henne på åtminstone fyra eller fem år. Jag bestämde mig för att jag skulle minnas henne som hon var och inte som hon blev. Det kan jag i alla fall säga att jag lyckats med. Men kanske är det därför som det känns så tungt precis just nu.

Min älskade moster med den bitska tungan och underbar humor - vi ses någonstans någon gång. Under tiden, vill du vara snäll och leta upp pappa och håll honom sällskap ett tag.

Halvintressant.

Min födelsedag i år kommer att inträffa 11-12-13. Lite kul, faktiskt. *tråkhumor*



Rättelse

Det handlar inte om att åka till IKEA fyra gånger på en vecka. Det handlar om *fem* gånger. Och en gång till i morgon för bokhyllan som saknas. Självplågare? You bet. Men idag var det färre människor där, nästan hanterligt.



söndag 2 januari 2011

Shit pommfritt!

Vart tog jullovet vägen? I morgon börjar jag jobba igen. Klockan ringer 06.20. Tortyr!

Nå ja, jag är ledig onsdag-torsdag-fredag, men i alla fall! Vart tog mitt lov vägen?!



Barkarby, 15.23

Totalstopp. Bilar överallt och inte så hög fart framåt. Kul att se att *hela* Stockholm är här idag.

Inte en bra dag för att börja ett nyttigare liv, jag har ett enormt sug efter tröstmat just nu...



Sitter på IKEA.

Igen. Fyra gånger på en vecka. Nytt rekord. Vi är dessutom inte ensamma. Det är inte ofta som jag sett en så pass full parkering. Nu: mot bokhyllorna!



lördag 1 januari 2011

1/1-11

Oh så seg jag varit idag. Vi har legat i soffan hela dagen och kollat på diverse tv-program. Bland annat ett avsnitt av True Blood. Det skulle bli fler, men Maken verkar inte vara lika sugen (pardon the pun) som jag att titta vidare.

Men nu har jag inte tid att skriva mer - Hipp Hipp börjar nu!!! :-)