torsdag 30 september 2010

Frost








Några få ord

Igår träffade jag vänner som jag inte sett på ett tag. Roligt, och en mycket god middag. Dessutom mycket trevligt sällskap. Tyvärr följde inte Maken med.

Svärmor har blivit sämre och hon ska opereras idag. Tydligen ska lungan/-orna dräneras. Det ser inte helt bra ut, men vi ska kämpa så mycket som det behövs!

Jag kan även meddela att det fortfarande finns spår av nattens frost på vår gräsmatta. Med andra ord är det lite kyligt ute idag. Det är dock OK, jag ska vara inomhus till och med i eftermiddag. Jag ska måla de nya listerna som Maken spikade fast häromkvällen. Sedan ska jag eventuellt träffa C senare i eftermiddag och shoppa lite.

Nu: frukost!

onsdag 29 september 2010

Nej, jag tycker att du ser riktigt grinig ut...

Saxat ur Aftonbladet:

Tjo. Ho. Typ.

Musikaldags?


Jag är ganska sugen på att åka ner till Malmö och kolla in Spamalot. När den började gå i London ville jag se den och nu är jag egentligen mer intresserad. Premiären har varit och den har fått helt OK recensioner, t o m riktigt bra:


Dagens Nyheter
Aftonbladet (+++++)
Expressen (++++)
Helsingborgs Dagblad
Skånskan

Har någon sett den, i Sverige eller England? Vad säger ni?

(Bilder från Spamalots hemsida.)

Gårdagens lunch

Stekt fläsk med löksås på Vassa eggen. Det var länge sedan jag åt det, men det var otroligt gott.



tisdag 28 september 2010

Tisdag

Tillbringade några timmar tillsammans med C, på besök från Chicago. Dessutom åt vi lunch med M, hennes sambo och Makens tidigare arbetskamrat.

Man ser Stockholm med andra ögon när man går med någon som inte bor i stan. Jag berättade för C att jag inte tyckte om stan innan jag flyttade hit. Att det skulle vara stressigt, högljutt och snobbigt. Hon bara tittade runt omkring sig och frågade: "Tycker du att det här är högljutt?" Och det förstås, det är inget mot Chicago.

I morgon ska jag på ännu en intervju*, ev träffa C ett par timmar, gå på möte och äta middag med ett gäng vänner. Fullspäckad dag!


* Håll gärna en tumme eller tre. :-)



söndag 26 september 2010

Bokinköp

I fredags såg jag Allt om mat stora kokboken när jag kollade in Akademibokhandeln i Bromma Blocks. 250:- kostade den, men det var också 20% rabatt på alla kokböcker för att fira det nyöppnade köpcentret. Jag passade på och köpte den. Jag har ännu inte provat något recept, men har kollat in innehållsförteckningen och den ser intressant ut. Den är indelad i följande underkapitel:

Middag hela veckan
Fester & kalas
Högtider
Bakdag
Skördetid


Förutom recept finns det också allmänna tips, alla kapitel börjar med dessa. Dessutom finns det med dryckesförslag till de flesta rätterna, precis som i tidningen med samma namn.



I dag när vi köpte Expressen till Svärföräldrarna upptäckte jag att man fick en receptbok på köpet: Pajer. Det är också en bok från Allt om mat och det kommer att komma många receptböcker i serien, närmare bestämt 20.


Denna innehåller både mat- och efterrättspajer, bland annat en citron- och fläderpaj som ser helt underbar ut.




lördag 25 september 2010

På väg in till stan...

Men varför är det så sjukt mycket trafik idag? Är det Lidingöloppet som spökar, eller vad? Trafikradion säger det.

På programmet idag står promenad på Djurgården. Trevligt! Synd bara att jag har fel skor på mig. Jag bytte aldrig skor innan vi åkte. Just nu har jag ballerinaskor på mig. Hoppas att det inte kommer att regna...



fredag 24 september 2010

Shoppingrunda

Har gått runt idag. Först på Barkarby Outlet och IKEA, sedan Bromma Blocks. Jag hittade en del saker som jag köpte, bland annat en klänning som kostat 1100:-, men nu var på rea för 100:-. :-)

Jag hittade dessutom en del saker som jag inte köpte, även om jag var sjukt sugen:


















Imorgon blir det en sväng in till stan med finbesöket. Djurgården och Rosendals trädgård kanske. Eller bondens marknad. Kul blir det i alla fall. :-)

Jobbigt, men på ett bra sätt.

Jag sitter och väntar på syskonbarnen med familjer och under tiden hinner jag se klart sista avsnittet av den andra säsongen av Vita huset. Two cathedrals. Ett av de bästa avsnitten i hela serien, som ändå är en mycket bra serie. Bland annat president Bartlet som skäller ut Gud i en magnifik scen i en magnifik katedral. Och slutscenen med Brothers in arms och spöregn... Wow.

Vi åker snart till New York och vi ska göra en dagstripp till Washington. Både jag och J är mycket glada över det. Vi har sett vyerna så mycket när vi tittat på - och älskat - serien.




torsdag 23 september 2010

När man ger sig själv mer arbete än behövligt...

Jag har målat trappan ner till källaren och täckte då givetvis den relativt nymålade panelen med bred täcktejp. Resultatet? Kul att ni frågar. Verkligen.

Det verkar som om den nymålade panelen inte riktigt kan tejpas. Varför jag tror det?

Bevismaterial 1a:



Bevismaterial 1b:



Så, ja, jag ska ta och måla lite innan besöket kommer i natt. Tjoho.

*brrr*

Jag funderade - omedvetet - på varför jag drömde om kyla i natt. Sedan vaknade jag till lite om insåg att täcket snurrat åt fel håll och att halva jag låg utanför det.

God morgon!




onsdag 22 september 2010

Efterrätten...

Jag glömde att fota huvudrätten (vill inte skriva varmrätt eftersom det var sushi) men den serverades på en söt liten båt.

Efterrätten var också trevlig, lika gott som när jag åt där senast:



Presenten blev också uppskattad. Vad det var? Jo...:


...och...:


Inte hela butiken förstås, men mjölkchokladpluttar. Jättegoda. Synd bara att A1 gillar den vita chokladen mer...

Klar...





Motion.

Jag har sprungit runt halva stan nu. Straffet för att jag inte letat upp present i tid... Dags att springa vidare.


Onsdag

Det är ingen vanlig da', för det är A1:s fölseda! Hipp hipp hurrrrraaaa... :-)

Snart middag inne i stan med födelsedagsbarnet. Jag har dock varit mycket produktiv idag. Målat en trappa för andra gången, åkt två vändor till återvinningen i Bromma och slutligen också målat en vägg med silikatfärg, andra varvet. Det var lättare andra gången, kan jag meddela.

Nu ska jag duscha och sedan ta bilen in till stan. Presentshopping på G...



måndag 20 september 2010

Hmm...

Killen jag skrev om tidigare idag? Han med 88 i sitt Twitternamn? Tydligen har han ändrat på det:


Det kanske var någon som berättade för honom att det inte var så bra...

Utförsäkrade utan säkerhet

Utförsäkringen av Annica Holmquist skulle omprövas idag. Och det gjorde den, till hennes nackdel, skriver DN och AB. Handläggarna har inte gjort några fel - men hon kan alltid överklaga. Så mycket för alliansens och Försäkringskassans löften. Ur Dagens Nyheter:


I slutdebatten mellan partiledarna i fredags sade statsminister Fredrik Reinfeldt att det, utifrån vad Försäkringskassan hade sagt, verkade som att man redan på måndagen skulle kunna finna en lösning för Annica Holmquist i hennes utsatta situation.


Ekot säger dock representanter för FK att ärendet ska tas upp i veckan och att det alltså inte alls är färdigt. Hur ligger det till  egentligen? Jag hoppas att Reinfeldt tar tag i det här. Han behöver sätta ner foten och visa att de ska göra något åt det här. Det är deras problem.

Fan också.

Det var ingen mardröm. Alliansen och SD. Kollade in lite SD-twitterlänkar och hittade bland annat en kille som hade siffrorna 88 i sin Twitteradress. Det känns ju stabilt... Läste lite på Wikipedia om betydelsen:

88 i sifferform (åttioåtta) används inom nynazistiska kretsar som noaord för frasen "Heil Hitler", då bokstaven H är den åttonde i det latinska alfabetet. Talet 88 har därför används i nazistiska bandnamn och tidskrifter, exempelvis vit makt-banden Section 88, Warfare 88 och Konkwista 88. Talet 88 har även tryckts på nazistiska tröjor.


Jag trodde bara inte att någon SD-anhängare skulle vara *så* puckad. Eller, jo, det trodde jag faktiskt. Lycka till Sverige. Vi lär behöva det. Jag är rädd för att fyra år till med alliansen kan skapa ännu fler anhängare till de där varelserna.

Edit: Tydligen är killen född 1988 och då blir det ju en lite annan historia. Jag har fortfarande inte så mycket till övers för SD, men fair is fair. Sedan så kanske man ska tänka en eller två gånger om man är med i det partiet innan man väljer namn på e-post, twitter eller liknande.

söndag 19 september 2010

Allvarligt...

10.1 % av folket i Skåne röstar på SD. Vad sägs om att skänka tillbaka dem till Danmark?



Dagens skummaste rubrik...

...står Expressen för:




*ick*

SD sjunger just nu ramsan "Jimmie Åkesson - tralalala". Det är förmodligen så mycket text de klarar av att lära sig...



Allvarligt talat...





Första prognos

Crispinsson pratar med sd-"politiker" om skämsfaktorn. Jag tycker att ganska många som röstat på sd borde skämmas.

Om det nu måste bli alliansen i fyra år till så är det i alla fall skönt att det verkar vara utan SD i vågmästarroll. Och allvarligt talat - om det inte blir bättre när det gäller sjukförsäkringslagen så kommer de rödgröna att bli hur stora som helst.



Delprognos

SD ligger just nu på 6.4%. Allvarligt talat. Det var lite kul, jag gick på det. Ta bort deras siffror nu!



Vallokalernas undersökningar.

Det skiljer en del i de olika undersökningarna. Men faktum kvarstår. Alliansen verkar vara kvar. Och Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Inte ett bra val med andra ord.



Fan också.

4.6 till SD i SVT:s undersökning. Fuck it.



Prel resultat...

Det ser inte bra ut. Det blir nog alliansen 4 år till. Fan.



Som sagt...





Off we go!





lördag 18 september 2010

Förlåt, men...

...är det inte ovanligt lite som händer på bloggarna idag? Jag tycker att det är få uppdateringar ikväll. Kollar ni på debatter, eller har ni kanske börjat tälta utanför vallokalerna?

Valsnack.

En dag kvar till valet. Det har varit ganska mycket valsnack i media den sista tiden och det ska bli skönt när det är över.

Tidningarna har ju inte varit så opartiska som man skulle kunna önska av dem. Ganska många tidningar har t ex publicerat mycket negativ publicitet om de rödgröna i allmänhet och Mona Sahlin i synnerhet. Läs här. Ganska trist att man inte kan köra en ren match.

Moderaterna har kört ett gäng affischer om hur bra det är att jobba: trefikat, den 25:te och inte minst semestern. Jag - och många med mig- har inte riktigt tyckt att de varit helt logiska. Andra har kommenterat mer än jag, läs t ex Kulturbloggen och Jenny. Ett "riktigt arbetarparti" kanske skulle lagt upp det där på ett annat sätt...?

Det sägs att ett antal bloggare skrivit inlägg på uppdrag från Moderaterna, läs om detta t ex här och här. Det är dessutom ganska uppenbart om man jämför innehållet i olika inlägg på bloggarna.

Om jag bara får säga ett skäl till att rösta på de rödgröna så är mitt val enkelt. Utförsäkringen av sjuka. Ett exempel är nyheten om Annica Holmquist. Den har spridits snabbt i både Sverige och resten av världen.

Slutligen - Nya Moderaterna? Det har gått fyra år, hur länge kan de kalla sig nya...?

Hur som helst: Rösta i morgon! Jag kräver inte röster på de rödgröna - även om det vore trevligt - men jag vill hemskt gärna slippa Sverigedemokraterna i riksdagen.








Lördag kväll.

Svärfar har kommit och hälsat på. Jag tänkte göra en tacopaj och har precis stekt köttfärs med tacokrydda och mixat pajdeg. Sedan ska jag trycka ut degen i formen, hälla på köttfärsen och lägga på tomatskivor, jalapeño och ost. Sedan serverar jag med gräddfil. Mums! Lördagsmys. :-)




Och i morgon går vi och röstar!

Lördag

På väg till Radiumhemmet för att hälsa på Svärmor. Hon har haft lite svårt att äta under veckan och ska få dropp.

I morgon är det dags att gå och rösta. Glöm inte det, om du inte redan förtidsröstat! Jag bryr mig inte om vad ni röstar på, så länge vi gemensamt ser till att SD inte kommer in i riksdagen!

fredag 17 september 2010

Morgonens mest intressanta läsning...

Hittade ingen länk i På stan, men jag läste precis repotaget Slaget om gaturummet i DN Kultur På stan. Rundvandringar om gatukonst låter jätteintressant! Helt klart något att fundera på:



torsdag 16 september 2010

Lyssnar på debatten på TV4...

...och får bara ont i huvudet. Alla pratar i mun på varandra. Hönshus - och det är inte kvinnorna som hörs.



*Woah*

Lars Ohly i kostym, skjorta och slips. Har jag inte sett tidigare. Tjusig!



onsdag 15 september 2010

Konsert med Miss Li, någon?

Kungsträdgården, 17 september kl 19.

Tack för tipset, Kulturbloggen! Jag gillar verkligen henne, i synnerhet live.

...privatpersoner i spårområdet?!





Ont...

...i handen, i huvudet och i magen. Nu åker jag hem. Det har varit en intensiv dag med seminarier, jobbintervju och lärarmöte. Nu kan jag äntligen få åka hem och lägga mig på soffan. Skönt!

tisdag 14 september 2010

Valet

Peter Jihde i valdebattprogram på fyran. Vad i hela fridens namn gör han i ett valprogram? Skicka honom till Idol istället..



Otur

Jag tog en sväng till Akademibokhandeln vid Hötorget. När jag gick mot rulltrappan passade jag på att ringa Maken. Jag borde dock sikta in mig på att göra en sak i taget. Vad som hände? Jag dröp i backen, givetvis.

Förutom en småblodig hand har jag också lite trasiga jeans och en stolthet som behöver konstgjord andning. Inget sönder dock, som det känns nu.



Ska sitta ner och ta det lite lugnt nu.

En av 700.000...

Hur unik är jag på en skala då'rå? :) Kulturbloggen skriver om hur många iPhoneanvändare det finns i Sverige nu. Jag är fortfarande supernöjd, det enda som känns jobbigt är väl att jag inte kommer att byta till en 4 förrän mitt nuvarande abonnemang går ut i augusti...

Kulturfyran om fildelning, filmer och Uppdrag granskning

En intressant kulturfyra denna vecka, jag har inte själv läst så mycket om Uppdrag gransknings program om fildelning, men blir sugen att se det ikväll på SVT 1 kl 20.00. Rosemari skriver:


Men jag undrar om det verkligen kan stämma att en miljon svenskar ser dessa piratkopierade filmer? Jag har inte sett någon piratkopierad film på hur många år som helst - och fildelning är för mig en död företeelse sedan Spotify kom så jag kan få tillgång till massor av musik, mer än jag behöver.

Här startar Kulturfyran:
1. Har du sett någon piratkopierad film de senaste två åren eller känner du någon som berättar att han/hon laddar ner piratkopierade filmer?
Jag tror inte att jag har sett någon piratkopierad film de senaste två åren, men jag känner ett par stycken som laddar ner piratkopierat. 
2. Vilken var den senaste filmen du såg - alltså överhuvudtaget: på bio, tv, dvd?
Toy Story 3 (3D) på bio. Om även TV-serier ska räknas så ser vi just nu på Mad men, säsong 2, på DVD. Jag ser ganska sällan på film på TV. I så fall spelar jag in dem, dels för att kunna se dem när jag vill, men främst för att skippa all eländig reklam - som bara verkar bli mer och mer.
(Har sett bilden på flera ställen utan angiven källa.)
3. Hämtar du något via fildelning nu för tiden, eller känner du någon som gör det?
Det har hänt att jag hämtat en eller annan låt, men det blir inte mycket. Men jag känner några som hämtar hem ganska mycket, både filmer och musik. Gillar jag låten jag laddar hem så köper jag skivan, det blir s a s  en provsmakning innan skivan köps.
Jag har Spotify, men sanningen att säga så har jag inte på programmet så ofta. Jag lyssnar främst på mina låtar via iTunes. Jag borde nog börja lyssna via Spotify igen, och funderar på att skaffa månadsabonnemanget och lyssna via telefonen. 
4. Tror du att det är sant att det där hemliga nätverket förser en miljon svenskar med piratkopierade filmer varje år?
Inte en aning. Det låter lite väl avancerat, men det förvånar mig inte ett dugg. Som sagt har jag inte läst in mig på vad programmet handlar om ännu, eller ens sett avsnittet, det borde jag egentligen göra innan jag uttalar mig.

Stavningskontroll, någon...?



Det är inte ett svar på skilsmässoryktena då?  Det hade ju varit mer logiskt, annars, menar jag...
Läs gärna Jonas Gardell varje dag, men det här borde *alla* läsa. Om hur medierna vinklar kring det de vill:

Dagligen läser jag i tidningarna om Monas misstag, Monas underläge, hur Monas förtroendesiffror ständigt rasar, hur inte ens männen i hennes eget parti stöttar henne. Expressen hade till och med mage att häromdagen köra ”Tobleroneaffären” en gång till, som en sorts ”upplysning” om nån hade missat.

Observera att Expressen inte samtidigt kör finansminister Anders Borgs svarta barnflicke-affär i repris. Inte heller finner man det nödvändigt att påminna om utrikesminister Carl Bildts minst sagt dubiösa inblandning i Lundin Oil, eller upprepa turerna i förre arbetsmarknadsministerns arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorins eventuella horköp.



måndag 13 september 2010

Normalt att göra klockan 22 en måndagskväll...?





Ja, kanske inte det här. Varför? Jo, dels var Maken sugen på något sött och dels kommer Svärfar hit i morgon och då är det alltid bra att ha lite fika hemma.

I morgon börjar också mitt nya liv, så dessa muffins blir de sista på ett tag. Mums!

Bananflugshelvete...

Ett halvt glas vin. Sju (7!) bananflugor. Hade de verkligen ingen bättre plats att vara på...? Och, får jag också säga, skönt att Maken såg dem *innan* han tog en klunk.



*Lite* fel kanske...

Jag sitter och tittar på Vita huset och upptäckte precis ett faktafel som är lite onödigt - om man känner till Island och deras namnregler vill säga:
Bartlet: "with Ambassadeur...?"
Leo: "Vigdis Olafsdottir."
Bartlet: "OK"
Leo: "He's very excited to meet you."


"He's"?! Ursäkta mig, men de flesta borde känna till att dottir i ett isländskt efternamn indikerar att det är en kvinna som har namnet ifråga...

Annars älskar jag fortfarande serien, finns ingen bättre. Även om Mad men också är ruskigt bra...

Förresten, här kan ni läsa en lista om lämpliga efterträdare till president Obama. Men jag anser att han ska få 4 år till. Sedan kan Martin Sheen få en chans att regera igen. :-)




Mysigt väder...

*not*





Dags att hålla tummar igen...

Jag *vet*, jag är tjatig, men om det skulle vara så att ni har en eller två tummar lediga, får ni gärna hålla dem i eftermiddag. Ska på ännu en intervju och jag behöver all hjälp jag kan få. :)

söndag 12 september 2010

Ordmoln

Att politik kan bli så snyggt med hjälp av ordmoln. :-)



Valet...

Debatt mellan Sahlin och Reinfeldt ikväll. Jag måste faktiskt säga att jag uppskattar Mona Sahlin mer och mer. Hon växer in i rollen som statsminister och jag skulle inte skämmas för att låta henne representera mig och vårt land. Jag ser gärna de rödgröna som segrare den 19de.

Det blir många intressanta debatter hemma, Maken tycker precis tvärtom. Tur att jag har A1! :)

Vad som än händer på valdagen så hoppas jag dock att svenskarna inte röstar in Sverigedemokraterna i riksdagen.

Efter badmintonträningen

Stopp på bron innan Centralen. Inte så länge, men tillräckligt för att hinna ta kort:



Ikväll blir det god middag - isterband och stuvad potatis. Och i morgon är det måndag igen. Tjoho.

Träningsdags...

På väg till Badmintonstadion för en timmes badminton med A1. Jag ska inte säga att det blir en intensiv träningstimme, men kul blir det. En och annan smash utlovas också.



lördag 11 september 2010

Vad säger man...

Kjelle Bergqvist. Underbart program ikväll.



Lördag

En lång dag. Det har städats, tvättats, spacklats väggar, plockats ruttna äpplen... The list goes on and on.

Som ett allmänt beröm blev det smörgåstårta till middag. Mums! Skönt att veta att vi har samma favoriträtter, jag och Maken. Smörgåstårta och paella - dock inte samtidigt.

Nu blir det lördagsmys. Film eller TV-serie (i så fall Mad men, säsong 2). Och popcorn. *myyys*

Slutligen, en liten bild på fåglarna. De har lärt sig att hoppa ner på persiennen...



torsdag 9 september 2010

Morgonnöje

Frukost på fiket och noggrann genomgång av Dagens Nyheter. Idag var det många kontaktannonser och de är rätt roliga att läsa.

Jag har inte kollat på Elfte timmen med Peter Settman över huvud taget. Däremot har jag läst Magnus Betnérs sågning av programmet. Idag gör Croneman det samma. Sågar alltså. Han skriver bl a om Settmanifieringen i SVT. Synd. Jag gillar Settman, men t o m jag kan se att han kanske inte ska gå in på samhällskritiken. Men som sagt, jag har inte sett ett enda avsnitt. Jag ska ev se programmen på SVT Play.

Idag blir det en rask promenad hem och sedan sittande vid datorn några timmar. Därefter blir det tågresa till J, vi ska sy lapptäcken. Jag har inte sett åt en symaskin sedan 9nde klass, så det här ska bli intressant. :-) Fortsättning följer...



tisdag 7 september 2010

Saker jag inte var beredd på...

Att gå över Rörstrandsgatan och nästan bli påkörd av en motorcykel som körde sjukt snabbt. Stannade han? Saktade han ner? Nix. Men jag gjorde det.



Jonas Gardell

Han uttrycker det jag velat få fram men inte riktigt fått på papper. Ett bra inlägg om valet 2010 hittar du här.

Sjuk...

...eller i alla fall på god väg. Jag har lite ont i halsen och förmodligen på väg att bli förkyld.

Är på väg till stan för att fixa arbetsgivarintyg från jobbet. Egentligen skulle jag åka till Svärmor som blivit inlagd på Radiumhemmet på grund av en infektion, men jag tror inte att det är bra när jag känner mig småsjuk.

Har varit på intervju och nu är det dags att hålla tummarna. :-)

I hörlurarna just nu: Fortfarande Humorhimlen. Det enda jobbiga med det är att jag ofta vill skratta högt och jag tror inte att det uppskattas på tåget.



måndag 6 september 2010

lördag 4 september 2010

Här är ditt liv...

...Lena Endre. Tja, men då tar jag väl och tittar ett tag då. Jag gillar henne.

Slö...

Vi sitter ute hos Svärföräldrarna och tittar på någon sorts friidrottstävling där tydligen olika världsdelar tävlar mot varandra. Lite trist tycker jag dock att det är. Jag passar istället på att låna Svärfars nya bärbara dator... :)

I morgon har Maken pokerkväll och då ska förmodligen jag gå på bio med J och barnen, åtminstone H1 och H2. Lillan ska förmodligen vara hos mormor. Det blir Toy Story 3 och jag ser fram emot den, så vuxen jag är.

fredag 3 september 2010

Kulturfyran: höst


Bild från bilder.alltinggratis.se 

... låt oss börja med att tänka på hur mysig hösten kan vara: mulet ute och tända en brasa eller åtminstone tända ett stearinljus, känna doften och värmen av en kopp te och öppna en spännande bok eller ... Ja vad ska vi göra nu under hösten tycker ni?
1. Vilken bok ska du läsa härnäst? 
Tja, jag har fortfarande inte läst Skynda att älska av Alex Schulman, så den ligger högt upp på listan. Annars blir det nog nästa del i True Blood-serien. Jag ska beställa del 4 och 5 från Bokus i helgen, har jag tänkt. 


2. Vilken musik lyssnar du på mest för tillfället?
En blandning av Winnerbäck, Jakob Hellman och musiken ur Glee


3. Vilket tv-program tänker du se härnäst?
Jag tänker direkt på TV-serier, mer än TV-program... Jag blev sugen på Treme, men den går tydligen på en kanal vi inte har, Canal + eller TV 1000. The Mentalist ska jag se, likaså Glee.  När det gäller TV-program ska jag försöka se valdebatterna. 


4. Vad betyder hösten för dig? Gillar du hösten eller gillar du inte hösten?
Jag älskar den del av hösten som innehåller maffiga färger och sol. När vi sedan kommer in i den del av hösten som är grå och regnig blir jag lite mer restriktiv i min kärlek. Hösten för mig är ett lysande tillfälle att ta det lugnt, sitta hemma och kura ihop sig - eller för den delen ta långa, sköna promenader med nära och kära.

Mer presenter


Maken tog även med sig lite färdigblandade drinkar - mojitos och cosmopolitans. Vi har testat mojiton och den var riktigt trevlig. Bra limesmak, om än ganska söt.


Vi ska vänta lite med cosmopolitandrinkarna. Den ska bli riktigt kall först. :-)

Presenter!

Maken har varit borta över dagen och hade med sig presenter hem. Bäst av allt? Ja...



torsdag 2 september 2010

Orättvist

Här sitter jag och fryser. Mittemot mig sitter en kille med trasiga jeansshorts och t-shirt. *burr*


Lägesrapport.

Höstjacka *och* helt uppdragen dragkedja. Dessutom saknar jag mina vantar. Ursäkta, men är sommaren verkligen slut nu?



Textrad

Inte för att det passar in på mig just nu, men det är hemskt vackert. Precis som låten. Love the man.



Klar!

Förutom några små skönhetsförbättringar som ska fixas så är trappan klar! Tur, vi får besök från systerdöttrar med familjer i slutet av månaden.