tisdag 31 augusti 2010

*puh*

Trappan är nu officiellt vit. Eller snarare snudd på vit, det behövs ett eller eventuellt två lager till innan det inte lyser igenom. Snyggare blev den i alla fall!

Dygnet har dock lite för få timmar. *Nu* ska vi äta middag... Jag är otroligt hungrig just nu.

God morgon...

Sitter för närvarande på ett stillastående tåg, strax efter Spånga. Vilken tur att jag tog tåget i morse och inte åkte med Maken...



måndag 30 augusti 2010

Det ska böjas i tid...

Visserligen har det varit snöstorm i Norge, men det här är väl att vara lite *väl* försiktig...?



Höst...?

Inte ens september ännu, men jag har höstjackan på mig idag. Det har regnat hela dagen när jag varit sysselsatt med trappmålande och köande hos Försäkringskassan. Nu när jag begav mig in till stan sken solen. Skönt.

Ska möta A1 för lite kvalitetstid. Det blir bland annat lakritsaffär - Lakritsroten.



söndag 29 augusti 2010

Perfekt timing...

Maken har tvättat bilen och grannen har klippt gräset. Och *nu* börjar det regna. Vilken tur att vi har en ren bil när vi ska ut och åka till H2. :-)

lördag 28 augusti 2010

Lördagen

Maken kom hem kl 8 i morse och väckte mig. Sedan blev det en snabb sväng till Bauhaus och därefter frukost på fiket.

Kl 13 började loppisen i Nykvarn och vi var där ett par timmar. En del inköp, men inte så mycket.

När vi kom hem började vi måla trappan. Först vit grundfärg, sedan ska den bli "toksvagt lattefärgad" (Bauhaus egen blandning).

Nu är jag däckad i soffan. Maken halvligger bredvid och har beställt en liten Amaretto. Tar nog en själv också. Glad helg!



fredag 27 augusti 2010

Fredagsnöje

Popcorn, Brämhults lemonad och Vita huset. Svårt att ha det bättre just nu.



Sen påminnelse...

Men hallå! Melissa Horn i P3-live. Fram till kl 21. Lyssna. Njut. Ha en skön fredag!



Badminton

Vår bana:


Andra sidan:


Slutsats? Banan *är* klart grönare på andra sidan. Humor.

Fråga, kolon...

Visst ska det väl inte regna de närmsta timmarna? Hängde ut tvätt tidigare och tog inte in den innan jag åkte in till stan...


Bussresan

Råkade ut för racerbussföraren nu igen på väg ner till tåget. Han bromsade knappt in när jag skulle på, körde snabbt och som grädde på moset bromsade han in ganska osmidigt så alla som skulle av höll på att ramla. Mysigt...



De e lite strul nu...

Strul med deltidsjobbet, jag måste säga upp mig för att få a-kassa fortsättningsvis. Något låter fel med den meningen... Dessutom strul med a-kassan. Gissa om jag inte uppskattar att ringa till a-kassehandledaren runt kl 14 och får höra att h*n gått för dagen och återkommer måndag efter lunch?

Ska på en intervju nästa vecka, men vill inte ta ut något i förskott. Jag vill *jobba*, det är fruktansvärt tråkigt att bara vara hemma.

Finns egentligen bara en positiv sak med idag och det är att jag ska träffa A1 och spela badminton. Det finns en risk för att jag även kommer att träffa henne bokstavligen, emellanåt gillar jag att sikta bollen på henne... *jag är ond*


Bara allmänt kinkig och gnällig just nu. Funderar på att åka in till stan tidigt och äta något gott innan träningen. Synd bara att jag ska bära runt på stora träningsväskan under tiden. 

I morgon bär det av till Hökmossbadet i Nykvarn. Loppis mellan 13-16, det pågår en auktion mellan 14-15 också. 

torsdag 26 augusti 2010

Torsdag

Maken kom hem vid 19-tiden igår och åkte iväg vid 7 i morse. Nu är det inspark med jobbet som det gäller. Stackars liten... På de ungefärliga tolv timmarna han var hemma lyckades han dock få mig att lova något som jag aldrig trodde att han skulle lyckas med. Nej, inte att få mig att rösta på Alliansen, men väl att börja jogga. Jag är lätt skeptisk, i synnerhet eftersom jag har ont i mina knän emellanåt. Men jag har lovat, så snart sätter vi igång.


Kan även meddela vad som blir höstterminens första kulturbegivenhet: Körsbärsträdgården, den 5 september på Dramaten. Jag såg att Fadren börjar spelas på Stadsteatern och den vill jag också se, hur tragisk den än är. Kjell Bergqvist och Eva Röse för bövelen!

Annars...? Jo, Schyffert & Lindström vill jag fortfarande se, men har inte bokat ännu. Nog dags för det snart. Ska kolla med vännerna vilka som vill gå med. Helt gratis är det ju inte... 

I december är det dessutom *äntligen* biljettsläpp för De tre musketörerna på Stadsteatern. Ska se!

onsdag 25 augusti 2010

Master Chef Sverige

Det var ju bara en tidsfråga. En  version av programmet med Gordon Ramsay pågår just nu i USA och vi ska inte vara sämre. I september börjar TV4 spela in en egen version och i vår ska den sändas.

Leif Mannerström, Markus Aujalay och Per Morberg är kockarna som ska leda serien. Det verkar vara den sistnämnde som ska ha Ramsays roll. Det här verkar intressant, helt klart något jag kommer att titta på. Även om jag hellre hade sett på Gordon Ramsay...

(Foto: TV4)

Nytt försök...

20-30 minuters kö hos Tele2. Denna gång verkar dock i alla fall min telefon fungera... Jag tror att det egentligen inte är så många människor som ringer supporten. De vill bara ha en chans att slänga ut så många "bra erbjudanden" som möjligt under en lång väntetid.

Uppdatering: 26 minuter senare kommer jag äntligen fram. Tydligen måste jag betala en extra månad eftersom jag har en viss faktureringsdag. Tre månaders uppsägningstid blir fyra fakturor. Jag betalar tydligen i efterskott. Skumt. Jaja, men då är väl ändå *det här* min sista månad med Tele 2...

Mums!





Tele2...

Jag har sagt upp mitt mobilabonnemang hos dem, i juli betalade jag - vad jag trodde var - den sista fakturan. Vad ser jag när jag går in på internetbanken? En faktura från Tele2. När jag ringer upp dem är väntetiden mer än tio minuter - när jag väl kommer fram. Först frågar de samma sak - om jag vill vara med i en undersökning om vad jag tycker om servicen - tre gånger. Jag trycker på siffran 2 för att avböja och då frågar rösten igen. Jag tror inte att de vill att jag ska säga vad jag tycker om servicen...

Förlåt, men det är inte så här ni skaffar nöjda kunder. Ursäkta mig, nu ska jag sitta i telefonkö i tio minuter. Inte det jag tänkte fylla min dag med, men nu är det en principsak!

Edit: När jag väl kom fram kunde kvinnan i kundtjänst inte höra mig. Det verkar alltså dessutom vara något fel på våra telefoner. Jag testade att ringa upp från mobilen, men jag känner inte för att sitta i telefonkö med mobilen i 15-20 minuter. Jag får ringa senare i dag istället.

Något som är bra med t ex ComHems kundservice är att de ger alternativet att man kan välja att bli uppringd om det är långa köer. Kanske något att ta efter?

tisdag 24 augusti 2010

Solen skiner...

Det regnar. Skumt, men vackert. Jag sitter däremot inomhus och kollar på de sista avsnitten av "Studio 60..."



Väntar...

...på regnet. Grått och mörkt ute, hoppas att jag hinner hem innan himlen öppnar sig. Trött.



Sovvanor

Jag gillar att sova. Hell, jag *älskar* att sova. Sova är ofta min favoritsysselsättning. Förutom när Maken inte är hemma. Jag har väldigt svårt för att gå och lägga mig när jag är ensam. Men nu är det sovdags.

Jag hittade ett fint överkast i en affär jag var häromdagen. Det fanns tydligen kuddar till det också, det skulle nog vara riktigt snyggt. Märket är Rice och jag är riktigt förtjust i det. Alldeles lagom mycket kitsch. :-)



måndag 23 augusti 2010

Vägen till tåget...










Gemensam nämnare? Blå, blå himmel och en ljuvlig dag.

En sväng in på Cajsa Warg blev det också, nystartat vid St Eriksplan. Och Chokladfabriken.

Sommartider, hej hej





söndag 22 augusti 2010

Gräsänka. Igen.

Maken har åkt bort på ett par dagar, kurs i Åre. Han kommer hem på onsdag och på torsdag ska han sticka på inspark med jobbet. Så ja, det kommer att bli sjukt mycket egentid den här veckan.

Just nu? Jag ser på "Studio 60", lyssnar på undulaternas kvitter och dricker en Bacardi Breezer med tranbärssmak.

Dessutom leker jag med nya redigeringsprogram i telefonen.



Söndagshemlighet

Det finns alltid minst en hemlighet på Post Secret-sidan som jag gillar. Den här tror jag dock att Maken gillar mer. Eller snarare håller med om. Jag har fått höra en gång eller två att jag är alltför fäst vid min telefon...



lördag 21 augusti 2010

Kräftor kräfva dessa tillbehör...





Anspråkslös liten middag...

... eller inte. Så gott det ska bli!




Mest rätt, men också lite fel

Jag läste Schulmans krönika i AB idag om sin fru. Mycket vackert skrivet! Men han verkar inte ha helt bra koll på filmen han hyllar...


Bra film. Men det är ju Leonardo DiCaprio som är med i den filmen...

Come rain or come shine...

Stockholm är otroligt vacker på sommaren, när solen skiner. Men nu när jag ser regntunga gator när vi sitter på tåget, måste jag säga att stan är snygg även i regn.



Lucky...

Vi har gått på stan idag och tittat i diverse second hand-butiker tillsammans med A1. Nu står jag och Maken inne på Södra station och väntar på tåget. Då kommer störtskuren jag väntat på hela dagen. Hade den kommit 15 min tidigare hade vi blivit rätt blöta. Tur, för en gångs skull!

Nu hem och hämta bilen. Sedan bär det ut till Svärföräldrarna för kräftskiva. Gott-gotti-gott-gott!



Tack för maten, Arla!




Gårdagens middag var en höjdare, balsamicokyckling. Riktigt gott:

Ingredienser (4 port):
500 g kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller olja
2 rödlökar
8-12 vitlöksklyftor
1 liten purjolök
2 tsk oregano

Sås:
3 dl matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
1 tsk torkad oregano
½ tsk kinesisk soja
½ msk majsstärkelse

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i 1 msk smör-&rapsolja,. Lägg filéerna i en ugnssäker form.

Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i stora klyftor och purjolöken i 3 cm långa bitar. Lägg löken runt om filéerna.

Ringla 1 msk smör-&rapsolja över löken. Strö över oregano. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min.

Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka 2-3 min. Skär filéerna i skivor och servera med lök, sås och klyftpotatis.

Mina ändringar:
Jag stekte både potatis och kyckling i samma form eftersom det skulle vara klyftpotatis till. Dessutom hade jag bara Crema di Balsamico hemma, så jag tog det. Dessutom hade jag i mer balsamvinäger än vad det stod i receptet, efter avsmakning. Smaka er fram!

fredag 20 augusti 2010

Fredagsmys...

Stockholmsspelet, A1 och en del vin. Nice!



Saker jag inte vill uppleva...

...när jag äter frukost i lärarrummet: två nyblivna pappor som diskuterar sina barns blöjvanor. Ingående. Mums...

torsdag 19 augusti 2010

No shit, Sherlock...

...eller snarare Aftonbladet. Montage? Verkligen? Jag säger som Snape till Hermione Granger: "Jag ser ingen skillnad."


(Gårdagens ledare i AB. Kunde inte lägga upp den då.)

onsdag 18 augusti 2010

Mobiltelefonsabonnemangsförsäljare...

Jag råkade ut för en idag. Och gick med på att byta abonnemang. Nästa år. Ett litet tips dock: När en person säger att h*n inte är helt säker på om det är en bra idé med att byta, då är det inte läge att dra samma säljargument en gång till - i ett högre tonläge. Jag var ganska nära att avbryta allt, vi får se om jag väljer ångervecka istället.



tisdag 17 augusti 2010

Salander klar

Maken sade redan igår kväll att rollen som Lisbeth Salander var tillsatt, men efter jag kollat på IMDB och inte sett något där talade jag om för honom att han sett fel. Han hade sett rätt och nu kommer jag nog att få äta upp det. (Puss, älskling)

Rooney Mara heter hjältinnan IRL och har tydligen inte varit med i så många filmer. I Expressen och Aftonbladet står det lite om henne i alla fall. Hon var med i nyinspelningen av A Nightmare on Elm Street (som jag *inte* sett eller kommer att se) och i Finchers kommande film om Facebook-grundarna, The Social Network (som jag *ska* se. Åtminstone efter det här).

(Bild från IMDB. Källa oklar)

måndag 16 augusti 2010

Fan-fan-fan

Svärmor ringde. Hennes cancer är tillbaka. Det ser inte helt bra ut. Vi får veta mer nästa vecka.

Edit: Den är inte *tillbaka*, eftersom den var aldrig helt borta. Den krympte dock väldigt mycket efter behandlingen.




söndag 15 augusti 2010

Inredning.

Vi har målat och fixat hela helgen. Bland annat har två nya lampor satts upp. Vad sägs?


(Hallen uppe)




(trappväggen)

Vi har dessutom målat lattefärg i hela hallen, både uppe, nere och i trappan.

Förutom det har vi även shoppat bärbar dator - men till Svärfar. Bättre lycka nästa gång... :-)

Jag ska inte klaga, förr eller senare blir det min tur.

lördag 14 augusti 2010

Augustis varmaste dag...

...och vad gör vi? Målar, givetvis. Maken var smart och paxade hallen i källaren. Där är det svalt. Jag däremot håller på att smälta bort.

Ikväll blir det nog grillning, dock. När det är svalt nog att gå ut.



onsdag 11 augusti 2010

*stön*

Skulle hemskt gärna vilja blogga om dagen, men det vill inte min dator. På 15 minuter lyckas den först starta om sig och sedan stänga av sig helt och hållet. Den är lika obstinat som jag! :-)



Väntan.

Sitter i Gallerian och väntar på A1. Tiden har gått fort idag, jag har gått runt i affärer i flera timmar.

Sedan ska jag hem och hjälpa Maken måla. Dessutom ska jag ringa Brodern. (Jag provade att ringa förut, men du var väl ute på dåligheter?). Min dag i ett nötskal.



Årets skörd...

...från Gallerix inför skolstart (och ett nytt liv). Ett gäng collegieblock:



...och en ny mapp:


Den mörka siluetten längs ner på blockbilden? Förmodligen en av få bilder på mig. :-)

Ha en underbar dag!

tisdag 10 augusti 2010

Fanfanfan

Jag installerade om Windows 7 på min dator eftersom den var så slö. Den blev snabbare men nu har jag ett annat problem. Den startar om sig 3-4 gånger per dag. Ibland kan den t o m skoja till det ordentligt och stänga av sig helt. Gissa hur road jag är? Inte ett j*vla dugg, thank-you-very-much.


Datorn har nu kommit på att något är fel och rekommenderar mig att uppdatera BIOS. Detta gör mig dock något skärrad eftersom jag inte är van vid att göra något med denna. I synnerhet inte när man får varningstexter som denna:


In case of BIOS update failure, please follow instructions in your User's Manual for guidelines on BIOS recovery via CrashFree BIOS. In the event that BIOS recovery is not recoverable via CrashFree BIOS, please contact your place of purchase for further assistance on BIOS recovery.
Jag avbröt uppdateringen och bad Maken om hjälp. Hans svar? Prata med din bror. Så ömma Broder, var så snill och hjälp en syster i nöd. Jag tror att jag - till slut - lyckats hitta tillverkaren och modellen. Det jag behöver är ett lättare peptalk eftersom versionen jag har är 0201 och den finns inte med i uppdateringslistan. Däremot finns 1003 med och detta ska vara den senaste versionen. Vad göra?


Svar till: "Spanande i Spånga"

måndag 9 augusti 2010

lördag 7 augusti 2010

Sjukhus

Makens systerson, N, åkte skateboard igår. Det gick så där, han ligger nu på SÖS. Vi är där och hälsar på med godis och serietidningar. Utsikten är rätt OK. Eller åtminstone vidsträckt.



fredag 6 augusti 2010

Längtar till oktober...




"In New York, concrete jungle where dreams are made, oh
There's nothing you can't do, now you're in New York
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you, let's hear it for New York"

Lunch

Jag har blivit tipsad om ett sushiställe på Observatoriegatan, Ki-mama, och där sitter jag nu. Jag tror att det är ett gott tecken att även japaner äter sin sushi här. :-)

Och visst ser det mumsigt ut, eller hur?



onsdag 4 augusti 2010

Trött - men ändå inte.

Uttråkad kanske är ett bättre ord. Jag sitter och väntar på att klockan ska bli typ 18.20 då jag ska möta Maken.

Äter en sallad som ska innehålla parmaskinka, men det finns inte en chans att det verkligen var det. Inte god.

Kanske en sväng på Åhléns och titta på slutrean en gång till? Tja, varför inte. Och sedan en sväng till Gallerian? Visst.

Det finns inget farligare för ett kontoutdrag än när jag går på stan, uttråkad. :-)

Förresten, något positivt! Jag ska på intervju på måndag. Tänkte få jobba lite mer. Hoppas allt går bra!



"...en av de dödligaste..."

Jag  läste om den senaste dödskjutningen i USA. Fruktansvärt att sådant händer, att reaktionen på att bli uppsagd är att skjuta ihjäl en massa arbetskamrater. Jag reagerade dock på en mening i DN:s artikel (fet stil är min markering):

Dödsskjutningen i Manchester är den dödligaste sedan i november 2009 då en man sköt ihjäl 13 personer i Fort Hood, Texas.

Ursäkta, men *döds*skjutningar är väl alltid dödliga? Det är väl liksom hela poängen med dem...?

tisdag 3 augusti 2010

Nöjd

Jacob Hellman. Underbar. Fantastisk.



Wtf...?

Visserligen känner jag mig gammal, men vad i hela fridens namn har hon i Allsång på Skansen *på* sig?! Jäkligt skum kombination... *kryper tillbaka under min sten*



Helst inte, tack!

Om jag kunde få slippa en sak i världen så skulle nog en önskan ligga högt. Att se män i tighta cykelbyxor utanför träningslokaler. Det gick precis förbi en man med denna klädsel på pendelstationen och jag ryser fortfarande.

Men jag kanske är petig...?




måndag 2 augusti 2010

Augustiregn - men bloggtorka...

Regn på dagarna och jobb. Inte så mycket att skriva om just nu, så jag avvaktar lite. Återkommer snart.



söndag 1 augusti 2010

Lida.

Platsen alltså, inte verbet. Här finns badplats, fina naturstigar och minigolf, bland annat. Idag blir det en match minigolf och sedan grillning hemma hos J&M. Och barnen, förstås.



Location:Botkyrka,Sverige