onsdag 31 mars 2010

Vad hände...?

Jag lovade att baka kanelhjärtan och ta med till mamma när vi åker dit nu i helgen. Ikväll bakade jag dem och de blev ganska skumma. Det är inte många som ser ut som hjärtan efter gräddningen, nästan alla flöt ut. Jaja, någon gång ska mina småkakor misslyckas. Synd bara att det är när jag ska ta med dem hem.

Jag skulle ha fotat dem, men min iPhone är på uppdatering just nu på övervåningen. Jag var dum nog att uppdatera iTunes ikväll och det tar en och en halv evighet att få in mediebiblioteket igen.

Nu. en sen packning och sedan bums i säng. Jag hoppas att vi hinner med packning och sådant ikväll så att vi slipper åka hem innan vi åker västerut i morgon.

Onsdag

Jag ska hoppa in och vicka lite på gymnasiet på den ordinarie skolan och det ska bli kul.

Annars har det varit full rulle. Lektionsplaneringar, möten och uppgörelser om möte i morgon. Dessutom har jag haft muntlig genomgång av ett par uppgifter med en elev.

Lov? Det kanske jag känner av i morgon vid den här tiden. Nu: hem och baka småkakor! Först ska jag bara få ut mitt recept på Apoteket. "Vill du få ut alla varor på en gång?" "Nej då, jag tar bara med mig recepten för att visa dem..."



Orup

Den sjätte maj spelar Orup på Debaser Medis. Tydligen ska de köra genom hela första skivan och någon ny singel. 280:-/biljett. Det enda jag undrar nu är: Vem ska jag ta med mig?

Jenny, är du intresserad? Jag har ett minne om att han är en gemensam nämnare för oss båda...

(Fotograf: Eric Josjö, hämtat från Blixtens hemsida)

Tidigt!

Jag gick upp kvart över sex i morse och det var fruktansvärt. Det verkar som jag blivit bortskämd när jag gått upp strax efter sju den senaste tiden.

Anledningen var att jag skulle åka till Solna med bilen. Den är numera på service och de lovade att vara rädda om sötnosen. Maken hämtar den senare.

Jag är dock inte van vid att vara inne i stan så här tidigt. Har suttit på Lewinsky's på Rörstrandsgatan i en timme nu och njutit av en latte och en smörgås. Snart ska jag till jobbet och förbereda kursen, och lägga upp kursen på servern.

Inga lektioner idag, bara möten och lektionsplaneringar. Och imorgon är det Skärtorsdag och då åker vi till mamma. Skönt med ledighet!



tisdag 30 mars 2010

Helgen.

När jag och A1 gick på stan i lördags såg vi denna, något opretentiösa, drink som förmodligen inmundigats under fredagsnatten:



Antiklimax, någon?

Blev ingen vägning. Vad bidde det då? Strömavbrott i hela huset. Jag såg det som ett tecken och valde att väga mig i morgon istället.

Nu: hem och åka iväg för att handla. Tjoho...



Tanke

Åker förbi Vikingterminalen nu. Kanske Helsingfors senare i vår?



Bummer

Sen som fan. Ingen promenad till VV, det blir grön linje. Det får bli promenad sedan istället.

Imponerad av just nu: telefonens stavningskontroll. På riktigt. Jag sitter på bussen och det blir ganska många fel som justeras. Det är lite skakigt.



Och nu: vädret.

Oj. Sol och värme. Skönt! Det känns som om det blir en promenad från Slussen senare, i mån av tid. Jag har ju Viktväktarna kl 16 och tänkte hinna med detta också.



Klart.




Jag slet bort tejpen. Satan i gatan vilken smärta. Skumt att det blev blodutgjutning däruppe, där jag inte hade nålen.

Varför finns det ingen sådan tejp som *inte* gör ont när man tar bort den?

Problem.




Aj. Och där blev mitt armveck offentligt. :-) Det räcker så för tillfället.




Dagens första cappuccino står framför mig, så helt illa är det ändå inte. Ska bara komma på hur i hela fridens namn jag ska lyckas slita bort tejpen...

måndag 29 mars 2010

Resplaner

Som sagt, vi ska ju ut och åka en sväng med J&M. Det  blir en långhelg i Barcelona och det ska bli helt underbart. J fick resan i present av M och han passade på att fråga om även vi ville åka med. Sol, värme, sol, lite shopping, sol... Nämnde jag sol?

Det kommer ju att vara mer vår här om två veckor, men det ska i alla fall bli otroligt skönt att åka någonstans där våren kommit lite längre.

J vill garanterat kolla in bland annat Desigual, och jag är inte helt mot tanken. Maken anser dock att det vore en mindre bra idé. Så mycket shopping lär det inte bli för mig, men jag kan i alla fall tänka mig att kolla in de lokala affärerna.

När det gäller kultur finns det ju en del att se. Ett besök på Parc Güell lär det bli, kanske också en titt på La Sagrada Familia . Jag har även hört mycket gott om Dalímuséet, så det kan bli en dagsutflykt.

Nej...

...inte den bästa dagen i mitt liv, nej. Jobbig dag på nya skolan, missat möte på universitetet, strul med sjukhusbesök, gräl med Maken... You name it. Ljuspunkten har egentligen varit samtal med både syster K och Bror. Skönt att kunna prata av sig lite!

Nu på kvällskvisten har vi båda lugnat ner oss lite och talar vänligt till varandra igen. Jag ska inte heller ha lektion med "the little ones" på ett litet tag ännu, så jag hinner fixa en ny taktik. Vi behöver skapa en ny väg för kommunikation. Ska ut dit i morgon och kan prata med de andra lärarna i klasserna om det. 

Jag vill inte vara negativ, det är inte min stil. Jag vill inte vara den där gnälliga varelsen som bara klagar på dagens ungdom. Men allvarligt talat, är det för mycket begärt att de faktiskt lyssnar på mig?

Blocket


Ibland får jag lust att ringa upp folk som sätter in annonser på Blocket, bara för att rätta deras annonser. Ja, jag vet att det är en aning konstigt, men jag kallar det för en gren av svensklärarsjukan. Just nu håller vi syskon på att kolla efter ny bil till Mamma och då är jag ute på den sidan lite mer än vad som förmodligen är nyttigt för mig. Men lite roligt, det har jag.

Exempel nr 1: 

Påökning? Fick du högre lön 1996 och säljer bilen först nu? Låt mig läsa hela annonsen... Aha. Familjen har fått *tillökning*. Gissa själva var "-96" kommer in någonstans.

Exempel nr 2:
Här får jag lust att läsa det hemliga budskapet: BÄIBSGKBIMOL. Nej, sorry, det var inget. Varför inte versal på det första "och"-et? Är det en sorts dikt? Någon variant på en haiku, kanske?  Svara Snabbt Snälla Söta Så Ska Svar Snart Sändas...

Lycka

Hörde på radion att Orup förbereder en ny soloplatta. Yes! Underbara nyheter. Dessutom hörde jag även något om att han skulle ha en konsert med låtarna från första skivan. Mycket lycklig. Snälla, försäkra mig om att det inte är ett elakt första april-skämt!


(Källa: www.pressbild.com)

söndag 28 mars 2010

Gissa...

...var vi har varit idag?





Jepp, vi åkte på utflykt till Haga. Vi tog en sväng i Fjärilshuset, kollade in konstutställningen och såg hur ombyggnationen av Haga slott flyter på. Dessutom studerade Maken hur ekofunktionen i Ekotemplet fungerade och den var helt OK. Dessutom hann vi med att fika i koppartältet. Bra dag, trots trist väder!

Ekotemplet, en grå dag i slutet av mars:



Slutligen, en liten bild på Haga slott. Slott? Nja, jag skulle nog kalla det mer en herrgård. Ganska tjusigt i alla fall, så vitt vi kunde se.



lördag 27 mars 2010

Extra, extra...

Meddelas endast på detta vis (ty Maken läser sällan bloggen):

Jag har shoppat med A1 och kommer hem med snygga jeans från Lee (mina första) och dyrt kaffe från Johan&Nyström (Gotta love namnet "Sweet Holy Moses")



Tydligt tecken på upptagen Make.

Han går runt i stan och kollar in second-handbutiker. Nyss ringde han och ville få vägvisning. När vi slutade samtalet sa jag, som jag brukar, "puss puss". Hans svar? "Ja, det gör vi. Hej." Jag tror inte riktigt han hörde vad jag sa...

Själv sitter jag i Gallerian på Hamngatan Stories och njuter av en latte efter en ceasarsallad. Life is good!



God morgon!

Bra början - Fredrik Lindström är gäst i fyrans morgonprogram.

Sedan: In till stan med Maken och träffa A1.

Ännu lite senare: Till J&M för födelsedagsmiddag.

Sammantaget: A bloody good day, även om det är grått ute.



fredag 26 mars 2010

Humor...











Ursäkta mig, jag har ett Twitter-konto att radera..

Yes!

Mattias, du var bäst ikväll. Och för en gångs skull höll svenska folket med mig. :-)



"Becel...

...gjord med Omega tre - och sex." Jag hör konstpausen före de sista två orden varje gång programmet börjar och slutar. Är det bara min hjärna som fungerar så?



Jämt...

Sista dansen tycker jag nog att Mattias var snäppet bättre. Men det är öppet. Vill veta!



Love...

Jag *älskar* David Hellenius. Han drev med dansarna med kärlek. Love him!


Viss fördröjning

Vi pausade programmet i början och kollar nu på Claudias första dans. Jäklar så bra hon är. Håller nog på Mattias, men Claudia vinner nog. Vem som. Kvittar lika. Nu: poäng.



Så där




Let's dance-final. See ya'll later!

Största möjliga tyyyyssssnad...

Studier pågår.


Jag borde vara mer kontaktbar i maj. Mellan det här och de fyra olika kurserna jag ska hålla kommer jag att vara tillräckligt upptagen.

(Halvrolig parentes: Den andre författaren till boken ovan var min handledare till mitt första examensarbete i Uppsala, cirka 1999...)

torsdag 25 mars 2010

Hunger.

Jag har inte ätit sushi så här fort på länge. Shit så hungrig jag var.



onsdag 24 mars 2010

Puh

Jobb. Mycket jobb. Det var nog det jag ville framföra. Återkommer.



tisdag 23 mars 2010

Hört på radion...

Det är tydligen svåra tider för frisörer: "Man kan ju inte sitta hemma och rulla tummarna"

Nej, i synnerhet inte om du är *frisör*, det går inte så bra då...



Wow.

Både jag och Maken åker hem en vettig tid. Är det redan julafton...?



Deja vu

Jag har nog aldrig känt mig så mycket som doktor Glas som nu. När jag läser mina elevers analyser av nämnda bok hoppar ett citat ut mot mig:
Jag sitter vid mitt öppna fönster nu och skriver detta – för vem?

För ingen vän och för ingen väninna, knappt för mig själv ens,
ty jag läser icke i dag vad jag skrev igår och kommer icke att läsa
detta imorgon. Jag skriver för att röra min hand, min tanke rör
sig av sig själv; skriver för att döda en sömnlös timme.
Jag känner igen känslan, även om jag (oftast) inte skriver inlägg på nätterna. Dessutom blir jag hemskt sugen att dra med mig Maken till Oscarsteatern. Idag och i morgon kör nämligen Krister Henriksson sin underbara föreställning av Doktor Glas. Jag har sett den förut, men håller just nu på att ragga upp vänner som ev vill gå med mig i morgon.

Snö...

Vaknade i morse, drog upp rullgardinen och *surprise* - det har snöat i natt. Jag var i o f s förberedd eftersom jag kollat in två bloggar som redan rapporterat om det vita från himlen, men i alla fall...

Allvarligt, nu räcker det!

Idag blir det sluträttande på förra kursen och förberedande av den nya. Känner jag mig pigg blir det också kontakt med Åsö komvux och a-kassan. Måste meddela ny inkomst till de sistnämnda och prata uppsats med de förstnämnda. I morgon ska jag skicka in det första på min uppsats till min handledare. Nervös, jag...? You bet!



Så sant som det är sagt...




(från veckans dos av www.postsecret.com)

måndag 22 mars 2010

Jobbintervju...

... check. Ytterligare några timmar att arbeta/vecka. Det här ska bli kul!



Pausfågel

Står och väntar på buss vid Slussen. Plötsligt hör jag Gudfadern-temat på trumpet. Var? Ovanför mig, på bron, står en kille och kör samma slinga om och om igen...



*duh*

Vems mått tror ni annars jag skulle vilja att ni sydde efter...?



söndag 21 mars 2010

Frusen.

Underbar föreställning med många skratt och igenkänningar. När vi kom ut insåg vi att bussen från Cirkus skulle gå 30 minuter senare valde vi att ta en promenad. Vi skildes åt vid Nybroplan, jag och Maken gick mot Norra Real och sitter nu i bilen.

Det är vinter igen. Vad hände?



Är på väg...




Mot Cirkus! :-)

Typiskt.

Fint väder flera dagar och *nu* börjar det snöa. Skulle det inte vara vår nu...?



Söndag 21 mars

Tomt och tyst i huset nu när Bror & familj åkt hemåt. Nu ses vi inte förrän om hela två veckor när vi åker hem till påsk.

Fåglarna är ute och flyger ganska mycket nu, undrar om de letar efter alla röster de hört de senaste dagarna.

Själv ska jag upp till datorn och lägga upp SvA-kursen som börjar i slutet av veckan. I alla fall ett par timmar, innan vi ska in till stan och se Fredrik Lindström på Cirkus med J&M.

Förmodligen kommer jag också att dricka en del kaffe, abstinensen sätter nog igång mot kvällen. Det har blivit en kopp kaffe eller två under veckan, om man säger så.



lördag 20 mars 2010

Logiskt...

Vem skulle egentligen ha kunnat komma åt sagda lock...?



Wasa






Lördag

På väg till Vasamuséet. A1 ska möta upp också - kul! Underbart väder, det är nog banne mig vår nu!



fredag 19 mars 2010

Snälla svenska folk...

...rösta ut Willy nu. Han är inte i samma klass som Mattias och Claudia. Men han kommer väl till final, antar jag. Kul. Verkligen. Humor.



Fikadags

Kanske lite liten bulle, men god ändå. Brorsdottern verkar nöjd med den i alla fall.



Ja, det kan man ju säga...




Ovanligt svag is, faktiskt...

Isflak




Undrar hur lång tid det tar innan de smälter...

torsdag 18 mars 2010

Kista galleria.

Dansuppvisning med Tony Irving som presentatör. Längst fram står några småtjejer (hoppas jag, med tanke på hur högt de skriker) och vrålar så fort något par gör en sväng.




Jobbe...?!

(uttalas med gotländsk brytning)

Jo då, lite jobb blir det. Sista lektionen för den här gången. Prov och avslutning. Sedan blir det Kista galleria med Bror & Co.



onsdag 17 mars 2010

Hoppsan

När man läser det här snabbt blir det lätt fel:





(Källa: www.compadre.com)

Nej men...

...det är ju i alla fall lill-lördag.


Kan för övrigt varmt rekommendera den mörka chokladen med "a touch of seasalt".

Förberedelser

Just nu inväntar jag besök från närmare 1/4 av min släkt. Min bror och hans familj kommer hit över helgen och det ska bli jätteroligt! (Det här skriver jag inte heller för att han är en av få i min familj som läser bloggen på en regelbunden basis.)

Jag har städat en del och funderat på att baka. Tyvärr hade jag ingen mjölk hemma, så det blev inga bullar. Det är väl ändå tanken som räknas, right? ;-)

Dessutom håller jag på att ordna med ett prov som mina elever ska få göra. Lite klurigt. Problemet är väl att jag inte riktigt känner att jag vet vilken nivå de ligger på. Om jag ska köra analyser eller fakta. Äh, det blir nog lite av varje.

Som grädde på moset rättar jag även nationella prov. Det är ganska roligt, i synnerhet när jag ser hur bra de har lyckats med dem över lag. Jag var lite osäker hur det skulle gå, men det ser helt OK ut.

Nästa vecka börjar nya kursen och jag behöver ordna med SvA-kursen. Den gjorde jag inget med alls i höstas och nu behöver den bearbetas en del. Främst p g a att jag bytt bok så inga instruktioner stämmer... Med andra ord lite strul & en aning stress. Inget jag inte är van vid, dock.

Nu: lunch!

tisdag 16 mars 2010

Win-win




Jag säger inte att det är det *bästa* med resan, men vi åker från terminal 5, vilket innebär: Fika på Starbucks!

Maken säger att vi inte kommer att hinna fika där. Jag säger att det kommer vi garanterat att göra. Vem tror ni kommer att få genom sin vilja?

Affischnamn

Jag råkade se en affisch på stan. Gissa om jag vill gå dit? Dagen efter vi kommer hem från resan. Vi får se...



Man vet att det är vår när...

...när man ser Strindbergs ord längs Drottninggatan:



Birger Jarl

I morse läste jag i Dagens Nyheter om hur man bygger upp ett ansikte från en skalle. Medeltidsmuséet startar en utställning i april för att fira Birger Jarls åttahundrade födelsedag. Ett av objekten är självklart den gamle själv. Man har tagit hans skalle och byggt upp hans ansikte med hjälp av peggar och silikon. Smygtitten i DN ser ut så här:

Inte helt klar, men ändå kusligt likt ett foto. Det var intressant att se mannen växa fram i de olika bilderna som finns att se till artikeln. Annars ser jag mest sådana tekniker i TV-serier som CSI och Bones. :)

Foto: Oscar Nilsson, DN (?)

Möta våren...

Någon helt annanstans. Gissa var? I början av april bär det iväg i alla fall. Underbart!

Förändringar är läskigt...

...men OK då. När nu datumfunktionen gick sönder såg jag det som ett tecken att det var dags att byta utseende på bloggen. Vi får se hur länge det här funkar. Jag gillade verkligen den förra, så vi får se om jag lyckas hitta en uppdaterad variant någonstans.

Service

Har precis lämnat bilen på service i Danderyd. Samtidigt lärde jag mig något: man *kan* gå vilse i tätbebyggda områden. :-)



måndag 15 mars 2010

Showtime!

Underhållningen ikväll finns på TV8. Idag pratar de om undergångsprofeter. Och allvarligt talat, de verkar inte ha alla hästar hemma. En tjomme snackar om en pyramid i guld som ska byggas i Kinnekulle, t ex...



Kärlek

Ja, jag tror banne mig att jag älskar Jonas Gardell:
Men men, nu är snart både Melodifestivalen, OS och vinterhelvetet över. Vi går mot bättre tider!

Morgonpasset

För första gången lyssnade jag på podradio i telefonen. Var tvungen att lyssna klart på Johanna Koljonen i Morgonpasset. Så rolig och intressant! Jag ska helt klart lyssna in mig på P3 Kultur (http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramId=3472).

Morgonpasset är för övrigt ett program som vinner i längden. Me like!



Inte så snyggt, nej.

Tidigt, måndag 15 mars 2010:

Har fått höra från A1 att datumen inte står med i mina inlägg längre, bara tiden. Attans. Dessutom tycker jag att layouten blivit fulare på sistone. Kan det bero på att jag främst bloggar via min iPhone, kanhända? Jag skulle i alla fall se det som mest troligt.

Ikväll lyckades äntligen jag och Maken se finalavsnittet av "På spåret". Bra final. Jag höll på Peter Apelgren/Helene Benno i brist på Hans Rosenfeldt eller Johan Wester, men Markus Birro/Johanna Koljonen är värdiga vinnare. Måste dock erkänna att det kändes skumt att *Maken*, denne urstockholmare förstod att vi var på väg till Göteborg innan Apelgren gjorde det...

Det har inte varit en helt bra helg. Både jag och Maken har gått runt och varit kinkiga på vart sitt håll. Tyvärr är inte huset så stort att vi kunnat undvika varandra fullkomligt. Vid sådana lägen är det oftast det bästa, har jag lärt mig. Jag har för övrigt hittat mitt livsmotto, apropå det där med att inte somna osams:


Nej, men god natt på er då... :-)

söndag 14 mars 2010

Söndag

Ganska lugn och skön dag. Svärföräldrarna kom hit och hjälpte oss med propproblemet. Det var en ljussensor på garagetaket som hade rostat sönder. Maken kopplade bort den och nu funkar propparna igen. Skönt!



Musikalen igår var helt OK. Storyn är kanske inte den mest originella, men dansen var suverän (Rennie Mirro o Karl Dyall, jag är otroligt imponerad!) och Johan Rheborg var riktigt rolig. Jag är även imponerad över Maria Lundqvists förmåga att låta som en mistlur. Hennes röst är helt fruktansvärd i föreställningen och jag vet ju att hon inte alls låter så annars. Kanske inte den bästa föreställning jag varit på, men helt klart sevärd.

Jag har kollat på "Bones", säsong 1 ikväll och är nästan klar med hela säsongen. Fortfarande en helt OK serie, men inte en "måste se".

lördag 13 mars 2010

Oscars...

...nu kör vi!


"...singin' in the rain, just singin' in the rain..." Som Svärfar sa: "Bra att vi sitter på balkongplats så vi slipper bli blöta."

Bloggtrött

Det finns tillräckligt mycket att göra ändå, hinner inte uppdatera så mycket. Kan dock meddela att solen skiner. Jag var på Systemet tidigare i dag och blev t o m så inspirerad att jag köpte årets första flaska rosévin. Vårkänslor!

Ikväll blir det teater. Vi ska se Singin' in the rain tillsammans med Svärföräldrarna. Riktigt taskig timing från min sida när jag bokade. Tänkte inte på att det skulle vara melodifestivalfinal just idag...

Min enda förhoppning är annars att svenska folket tar sitt förnuft till fånga och varken röstar på Pernilla Wahlgren eller Ola. Helst inte heller Jessica Andersson. Jag har inget mot dem som personer, men låtarna är verkligen inte bra!

Innan teatern har jag lovat att göra middag till oss alla här hemma. Det blir fläskfilégryta med potatis. Det blir nog gott, men just nu känner jag mig ganska seg. Hoppas det blir bättre sedan. Ha en jätteskön fortsättning på lördagen, det ska jag ha!




fredag 12 mars 2010

Hmmm...

Någon är lite trött. Jag? Jag passar på att fika. :-)






Jag visste inte ens att Turkiet var tillräckligt högt upp för att kunna rasa, rent fysiskt. Men visst, jag förstår att katastrofer kräver så mycket mankraft som möjligt.

(Jag vet också vad rubriken syftar på, är bara trött på löpsidespråket.)

Väder...

Solen skiner. Nej, det snöar. Nej, solen skiner *och* det snöar. Skumt väder. Jag för min del skyller på a) uteserveringen som börjar sättas fram vid Medis och b) att jag har vindjackan istället för dunjackan idag också. Hybris straffas förr eller senare, det vet ju alla som vet något om antikens litteratur. :-)

T sover och jag dricker dagens tredje kaffe. Sedan blir det Yorrick, promenad till Åhlens City och lek på Kulturhuset. Förhoppningsvis utan mer snö.



God morgon!

Morgonpromenad till Söder med lilla T. Sitter och fikar på Götgatan Stories just nu, sedan blir det en promenad längs Hornsgatan för att kolla in lite affärer. Har lovat J att köpa en svart body med dödskallar för att väga upp för allt rosa T har råkat ut för i veckan. :-)


Utanför riksdagshuset. Det börjar likna vår, banne mig!

torsdag 11 mars 2010

Här är bilen som mitt i gatan står...

Jag tog kort på bilen som står mitt i gatan efter plogningen. Hoppas någon snart flyttar den...



Vår?

Igår var det på tok för varmt med dunjacka, så idag har jag bara tagit på mig vindjackan. Om det skulle bli en plötslig kallfront idag kan det alltså vara mitt fel p g a hybris. Meddelas endast på detta sätt.



Skumpropp...

När jag kom hem igår insåg jag att lampan över disknänken och över spisen inte lyste. Fair enough, jag behövde tydligen byta propp. Sedan gick jag till datorn och glömde totalt bort det.

När Maken kom hem från bridgen ganska sent igår kväll insåg han att garageporten inte gick att öppna. Den gick tydligen också på samma propp. Dessutom även hallampan och belysningen i ena badrummet.

Jag bytte propp en gång. Den sprakade blått och dog. Jag bytte en gång till. Den sprakade blått och dog. Ni ser problematiken, eller hur? Fanskapet ville inte funka.

Maken trodde att det eventuellt kunde bero på vår något oortodoxa tillfälliga lösning utomhus innan vi hittar den perfekta lampan till väggen. Vi har virat in kabeln i plastpåsar och låter den hänga där. Det har varit en ganska snöig vinter, om ingen märkt det och nu har det börjat töa. Risken för smältvatten ner i plastpåsen var tydligen överhängande... Oops.

Jag bröt strömmen och Maken snurrade in utomhussladdarna i nya plastpåsar (varför ändra ett vinnande koncept, right?). Sedan bad han mig sätta igång strömmen och byta propp igen. Jag gjorde detta. Effekt? Proppen sprakade blått och dog. Vid det laget gav vi upp. Så just nu har vi inte belysning överallt. Något irriterande.

Dum sidoeffekt: Vi glömde att vi bröt strömmen och att vi därmed behövde ställa om klockor och larm. Eller snarare larmet, jag ställde in klockorna. Följd: Vi vaknade 8.15 istället för 7 och Maken kom försent till sitt möte i morse.

Om inte annat så dyker Brodern upp här om en vecka. Han kanske kan hjälpa oss om vi inte löst det (visst kan du, ömma broder?)


onsdag 10 mars 2010

Shopping

Eftersom jag nu anser att om vi inte har vår så går vi i alla fall åt det hållet har jag investerat i ett par nya skor. Först provade jag dessa, eller åtminstone ett par som påminde starkt om dessa, på Intersport:


Jag var dock inte helt nöjd, det kändes som om jag kunde få skoskav med dem. Därför valde jag att avvakta.

Sedan gick jag in en snabb sväng på Scorett för att se om de hade något kul på slutrean. Och det hade de. Förra årets modell av ovan visade sko, men med gråa vågor istället för svarta. Till halva priset. Jo då, jag köpte dem. Nu är jag än mer förberedd på våren!

Möten och parkeringar.

En del saker att hinna med idag. Ska ta kontakt med en skola inför mitt uppsatsskrivande, klippa mig och slutligen träffa rektorn för Stockholm stads vuxenutbildning, typ.

Som en bonus ska jag även gå runt i det vackra vädret. Promenad från söder till city, kanske?

Jag är kinkig på mig själv eftersom jag två dagar i rad glömt att fota en sak. På vår gata i stan, där bor det någon och han/hon/hen har haft lite svårt att flytta på bilen i vinter.

Plogbilen gjorde det ganska lätt för sig och under en lång tid var bara halva gatan upplogad, resten var täckt av snö. Då parkerade ovan nämnda bil på gatan. Förra helgen breddade de plogningen så att hela gatan var körbar igen. Förutom då just den där bilen som nu står mitt i gatan. En något oortodox rondell, if you will. Enligt vad jag fått höra bor bilägaren inte ens på vår gata, han/hon/hen har bara parkerat där. Jag hoppas att bilen står kvar när jag kommer hem senare i em/kväll.



Trött.

Dags att sova. Det har varit mycket denna vecka, och det fortsätter egentligen fram till fredag.

Idag lyssnade jag på muntliga redovisningar från mina elever. Jag blev positivt överraskad och de klarade sig nog alla. Mer eller mindre bra, men ingen som blev underkänd. Det ska bli kul att se hur de skriver i del B.

Saker jag inte gillar: personer som ska gnälla för gnällandets skull. Onödigt, dessutom ger det dålig stämning.



tisdag 9 mars 2010

Kanske ändå...

Inte så vidare uppmuntrande bild, men det var is här i morse. Vår?!



God morgon!

Soligt och det ser faktiskt ut som om snön är på tillbakagång. Det är fortfarande mycket snö, men som synes kryper den neråt.



måndag 8 mars 2010

Måndag

Nej, om man skulle ta och gå ut i solen? Det ser ju fruktansvärt skönt ut ute...


Jag har surfat runt lite om information kring bärbara datorer. Lite sugen börjar jag bli faktiskt. Undrar om jag kan övertyga Maken.

Pappa.

8 mars 2006... Det är några år sedan jag såg dig senast nu. Det hindrar mig inte från att fortfarande vilja ringa dig ofta. Saknar dig!



söndag 7 mars 2010

Filmdags

Vi hyrde "Bröllopsfotografen" (http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=MOVIE&itemid=66517) via ComHem-boxen ikväll.

Jag gillar verkligen Ulf Malmros filmer. Kan bero på att det känns som hemma, nästan. Den här gången är jag dessutom så gott som hundra på att filmen till en del spelades in i Ödeborg, ett litet samhälle i Dalsland jag känner till rätt väl.

Robin bor i Molkom, ett litet värmländskt samhälle. Det finns en industri där och när den läggs ner startar han eget. Han ska bli bröllopsfotograf. Genom skulder hamnar han i Djursholm där han ska fota ett bröllop. Människorna där är lite annorlunda än de han är van vid. Han träffar också en tjej, Astrid som är uppväxt där.

Bra skådespelarinsatser, i synnerhet av Kjell Bergqvist - som alltid. Björn Starrin och Tuva Novotny är också riktigt duktiga.