söndag 28 februari 2010

Problem.

Nya fågeln blir ganska ordentligt mobbad av den näst nyaste fågeln. Han jagas ner på burgolvet hela tiden. Stackars liten! Lite bättre nu på kvällen och tur är väl det. Annars har jag nämligen hotat med undulatfrikassé på Lemon, den lille mobbaren...

Han är tillbaka!




Min hjälte.

Att roa sig på en söndag...

Alla har vi våra favoritsaker att göra under helgen. Jag gillar att se på TV och det jag spelat in under veckan. Maken gillar att gå in i husets mörka vrår och se efter om det läcker någonstans...


Vi har en vattenläcka någonstans och nu ska den hittas. Hoppas Maken kommerut snart, det är en del sågspån och damm därinne.

Dagens loppisfynd.

Vinhyllan Omar. Plats för 2x48 flaskor. Pris: 600 kr. Här ska lagras vin!


(Synd bara att de inte gick in i bilen så att vi var tvungna att be Svärföräldrarna komma och hämta dem...)

lördag 27 februari 2010

Nyhet

Say hello to my (new) little friend...


Okänt namn ännu, men vi kommer dit. Jag var i zoobutiken och skulle köpa mat. När jag ändå var där tänkte jag se vilka undulater de hade. De hade en. Vi köpte den. Det skummaste spontanköp jag någonsin gjort, tror jag.

Favvo i repris...

Nej, vi tar och kollar på curlingen en gång till för säkerhets skull. Lika spännande nu.

Sedan: födelsedagsfirande med Svärföräldrarna. Napoleon lovade dyka upp också... :-)



What the...?!

OS-guld i curling?! Det såg helt kört ut men de klarade det! Nu kan jag börja surfa runt och läsa om det. :-)



Curling.

Vi sitter och kollar på damcurlingfinalen mellan Sverige och Canada. Maken ville inte gå upp så tidigt i morse så han spelade in det istället. Just nu i åttonde stenen: inte så bra.



Gårdagen

Barnvakt igår. Efter 35 minuters plågsamt gråtande från MiniHJ gick det ganska bra. MaxiHJ var dock kollugn. Han var bara nöjd med att vi hade Cartoon Network. Deras parabol hade tydligen snöat in.

Jag gjorde potatismos och korv och sedan blev det fredagsmys. Chips och film. Dags för att uppdatera filmlistan alltså.


Första filmen var ett experiment. Vi hyrde film via TV-boxen för första gången. Det blev "Robotar" (http://www.imdb.com/title/tt0358082/). Jättesmidigt sätt att hyra film! Filmen i sig var underhållande. Jag gillade att det fanns så många vuxenreferenser som gick ganska långt över barnens huvud.


Sedan blev det en favorit i repris. "Kalle och chokladfabriken" (http://www.imdb.com/title/tt0367594/). Maxi var inte så road i början, men sedan gillade han den. Mini var rädd i sekvenserna när barnen försvann, men jag satt med henne och berättade vad som skulle hända och att allt skulle sluta OK. Jag gillar verkligen den här filmen, trots att Depp ser riktigt skum ut. Gotta love Burton!

När andra filmen nästan var slut kom H&J och skulle hämta barnen. Det slutade med att de såg klart filmen och sedan tog en kopp te.

När de skulle åka hem ville inte Mini åka, men till slut packades två trötta barn in i bilen.

Lägg till det faktum att så gott som all snö rasade av vårt tak under dagen och skrämde häcken av mig (nästan) varje gång. Det var min fredag.

torsdag 25 februari 2010

Hmm




Kanske ett misstag, men det här är min tredje kopp kaffe idag. Laktosfri mjölk, men ändå points. Och jag vill inte ens tänka på vilken huvudvärk jag får i morgon om jag inte dricker kaffe då...

Jomenförresten...

Det blev ju en bok också:



De följde med mig hem...

...visst är det ok att låta dem stanna, alla dessa män? Tati...


...Remington...


...och Gosling?



Dagens plan.

Jag ska kolla in bokrean. Hoppas jag hittar några intressanta saker. Ska t ex kolla efter Per Mobergs kokbok och lite andra saker.

I eftermiddag blir det fika med gamla arbetskamrater. Eller minst en i alla fall.

Ikväll blir det middag för att fira Maken. Vet inte vad ännu, men risken för en god köttbit är överhängande.

Sammantaget en bra dag, tror jag.



Frukost.

Jag sitter på fiket och äter frukost. De har ställt fram allt som man kan beställa just nu, väl synligt för alla. Likt förbaskat kom det just en tjej och frågade vad de har för frukost. Vad tror hon att de ska svara? "Ja men visst. Vänta här så ska vi ta fram den *hemliga* frukosten som bara de som frågar efter får äta..."



onsdag 24 februari 2010

Födelsedag.

Imorgon fyller Maken år. Det borde följdaktligen bli paket på sängen i morgon bitti. Viss reservation dock, om han är lika kinkig och småsjuk som han varit idag får han klara sig själv... :-)



Herrstafett...

Guld, guld, *guld*!!! Jäklar vad de åkte. Bäst: Hellner & Södergren. Det höll på ganska länge, men wow!



tisdag 23 februari 2010

Filmer i parti och minut.

"Angels & Demons" (http://www.imdb.com/title/tt0808151/) var inte Maken så förtjust i. Jag tyckte dock att den var helt ok. De hade tagit bort en del och lagt till annat från boken och det var inte de sämsta ändringarna, enligt mig.


I kväll: "Slumdog Millionaire" (http://www.imdb.com/title/tt1010048/). Äntligen. Vi har båda velat se den länge.



Det snöar.

Jippie. *Mer* snö. Precis vad jag ville ha...

Gör mig redo för att ta mig in till stan. Vi tar bilen, det lär vara köer och stopp på buss & pendeltåg.



måndag 22 februari 2010

Movietajm

Fortsättning från gårdagen.



Middagstips.

Både jag och Maken gillade det här. Tre ändringar i receptet dock:
1) Jag hade i saft från en hel citron, vi gillar syrlig mat.
2) Jag hade ingen matlagningsgrädde hemma och tog istället mellanmjölk och blandade i lite vispgrädde mot slutet av tillagningstiden.
3) Jag kokade grov bulgur istället för couscous.





Haremsgryta med kyckling och citron:
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 vitlöksklyftor
smör
1/2 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 burk kikärtor
1/2 dl hackad persilja

Skär kycklingen i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, tillsätt salt och vitlök.

Blanda grädde, buljongtärning, soja, sambal oelek, honung och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt koka under lock ca 10 min.

Skölj kikärtorna och låt rinna av. Rör ner citronskal, kikärtor och persilja. Låt koka 2 min till.

Servera med couscous och svarta oliver.

(bild och recept från Arla)

Tar tillbaka...

OK, solen har gått ner nu och det börjar bli lite kyligt. Tåget kommer om 10 min... Börjar bli less.



SL

30-minuters trafik och "förseningar förekommer". No shit, Sherlock...

Tåget kommer om 25-30 min, ca. Jag sitter dock ganska skönt här vid Karlberg. Har en tjock väska att använda som sittunderlag och strålande sol i ansiktet. Dessutom ett hyfsat fullt batteri på telefonen. Kunde vara värre, helt klart. Dags att komma ikapp på surfningen. :-)



Måndag morgon

Lite kyligt idag, kanske...?



h.o.c.k.e.y...*hockey*

Skumt att lyssna på hockeyreferat kl 06 på morgonen, but what the hell - Sverige verkar gå mot seger. 3-0 just nu.

Så där. Dags att gå upp. God morgon! Tågen är förmodligen försenade och tunnelbanan utanför tullarna inställd. Tjoho...



söndag 21 februari 2010

Istapptappetipptapp...

Jag sa ju att jag skulle visade snygga istapparna på vårt garage. Här kommer de:





Jag gillar verkligen istappar. Och det är bättre att koncentrera sig på det här än kvällens skidskytte...

Movie night.

Film #1 för ikväll: "Inglorious Basterds" (http://www.imdb.com/title/tt0361748/).


Ganska bra, typisk Tarantinofilm om nazijägare i Paris runt 1944. Brad Pitt spelar bra, men inte lika bra som Christoph Waltz som är nominerad till en Oscar för bästa biroll. Både jag och Maken satt dock och tyckte att han var lik Tim Roth. Och låt mig säga att det var trevligt att få se Christian Berkel i en liten biroll, känner igen honom både från "Valkyrie" och "Zwartboek" ("Black Book").



Nu ska vi kolla på lite skidskytte och hoppas på medaljer igen. Sedan blir det "Angels and Demons".

Söndagspromenad

Ingen av oss ville ta ut bilen idag, så det blev en promenad ner till Spånga centrum. Mycket vackert väder och det var skönt att gå - om än en smula kyligt...


Senare under dagen ska jag lägga upp en bild av de vackra istappar vi har, eller snarare som vårt garagetak har skapat.

Jag har bestämt mig för att njuta av snön, så länge den är kvar. Annars kommer jag att bli knäpp, för nu har den funnits med *länge*...

lördag 20 februari 2010

...

...och så guld igen. Och ett brons. Otroligt häftigt. Att sedan se Per Elofsson gråta i tv var en upplevelse jag inte sett tidigare. Stort.

Sedan är det ju ganska surt att curlingdamerna ligger under mot Ryssland med 4-0. Men just nu är det större med Marcus Hellner.



Lördag förmiddag

Jag sitter på det lokala fiket i Spånga och äter frunch, som vanligt på helgen. Tyvärr har jag huvudvärk och det blir inte bättre av att det sitter en familj med barn bredvid mig och den yngsta flickan skriker otroligt högt med ojämna mellanrum. Sött barn, men en otrolig skriknivå.

I eftermiddag kommer J&M och barnen. Middag, melodifestival och förmodligen spel. Kul! Jag ska laga mat och det blir något jag inte gjort förut, kycklinggryta med kikärter. Hoppas de gillar det. Kanske ska ha en reservplan också.



fredag 19 februari 2010

Typiskt...

Tåget gick från stationen men vid Karlberg rekommenderade tågföraren att vi skulle byta tåg. Det gjorde många, inklusive jag. Vad hände då, tror ni? Mycket riktigt, tåget vi bytte till stannade innan Sundbyberg. Jag vill inte åka tåg mer, åtminstone inte den här helgen. *kinkig*



Fredagsmys...

Ok. Jag väntade 30 minuter innan tåget kom och nu har vi suttit 15 min och väntat på att fanskapet ska komma iväg. Jag vill hem!!! Efter den här dagen hoppas jag att det finns ett glas vin hemma med mitt namn på. *argh*



Studieovana

Känns skumt att vara på ett universitetsområde igen. Ännu mer skumt med tanke påatt jag bara varit på SU två gånger i mitt liv tidigare. Jag är inkörd på universiteten i Umeå & Uppsala.

Vi är varnade om att det är skarpt läge, det kommer att bli ont om tid.



Snökaos...

Ja, det har kommit snö och då lamslås trafiken igen. Jag förstår det, snö är ju något som inte dykt upp tidigare den här vintern så det måste ha kommit som en chock..

Just nu står tåget utanför Polishuset i Solna och vi har gjort det ett tag. Börjar känna mig stressad, ska vara på universitetet kl 9 och jag har inte en aning om var den salen ligger...



Showtime!

Inte precis nu, men det kommer att vara lite kul saker på G. I mars blir det "Singin in the rain" och Fredrik Lindström. I april blir det Bounce i Globen. Jag såg den första affischen för det i morse:


(Och ja, den ska vara spegelvänd.)

torsdag 18 februari 2010

Maria W.

Mycket trevligt föredrag idag. Dessutom är hon en bra talare och har en förmåga att få det mesta att låta vettigt. Snygga kläder hade hon också, jag hade gärna haft en likadan kavaj.


Svartvit bild, men det spelar ingen roll egentligen. Hennes kläder idag gick i svart och grått.

...

...åsså håller vi en tumme eller två för Björn Ferry...



Föreläsning

Ska lyssna på Maria Wetterstrand på Folkuniversitetet nu. Ska bli intressant.



Skidsprint

Ursäkta, men hette verkligen vinnaren i gårdagens sprint *Nikita Chrystjev*? Som Maken sa när vi hörde det på radion nyss: "Var hans föräldrar möjligtvis kommunister?"



Torsdag.

Vaknade i morse. Fortfarande snö. Hur länge ska vi bo vid Nordpolen? Vackert ute, som tur är i alla fall.

Idag: arbeta ett par timmar, möte ett par timmar och sedan curling ett par timmar (eller nu hur länge en sådan match håller på). Herrar, Sverige-Canada, är det i alla fall.



onsdag 17 februari 2010

Morgonbild

I tunnelbanan vid Åhlens ser jag både en kille som säljer Situation Stockholm och några som vill dela ut Vakna! Jag funderar på att köpa ett ex av Situation, men jag har redan köpt det aktuella numret. Intressant dock, attman hellre köper en tidning än att få ett gäng av dem gratis...



Men se, det snöar

Allvarligt, är inte snö snart en bristvara?



tisdag 16 februari 2010

Skum sport...

Snowboard cross. Fyra personer åker snowboard samtidigt nerför en hyfsat brant bana. I och för sig är detta ett snabbt sätt att få genom alla tävlande, men shit vad det här inte är en sport för mig. Inte det här *heller*, alltså.



*Björn Ferry*

Men vad fan hände? Han skulle ju inte ta någon medalj. Underbart lopp och vilket skytte!



Curling.

Underskattad sport, verkligen. Underhållande förstamatch av herrarna, bra spelat. Och jo tack, semlan jag åt framför TV:n var kanongod. :-)



Tja...

Ostfralla, kaffe och DN. Man kan helt klart ha en sämre morgon än så här. Trots begynnande träningsvärk i benen, tack vare skivstångspasset igår.

Bara en miss - jag glömde de exempel på nationella proven som jag skulle visa mina elever idag. Vi får lösa det på något vis.



God morgon!

En skön morgon till alla!



måndag 15 februari 2010

OS-guld!!!

Jag *avgudar* Charlotte Kalla. Så där, nu har sportnörden i mig fått utrymme. Nu: tillbaka till våra ordinarie sändningar.



Nu borde det snart rasa...

...eller vad ska man tro?



söndag 14 februari 2010

Alla hjärtans dag 2010...

...eller som Maken uttryckte sig i morse: "Oj då, redan." Ingen present från honom alltså, men jag inväntar en god middag one of these days.

Jag passade på att shoppa en ljusstake som både Maken och jag spanat in ett tag nu. Den köptes på Spånga bosättning, en av mina favoritaffärer. Handgjord och smidd, otroligt tjusig:


Eventuellt blir det så att vi åker en sväng till J&M, annars stannar vi hemma. Inte helt bestämt ännu. Just nu ska jag i alla fall skicka massmail till mina elever och meddela att jag vill träffa dem i morgon.

Lördagen...

Trött. Nu har vännerna gått hem. Vi har ätit, druckit och spelat kubspel. Maten jag förberedde igår? Paella. Svärmors recept. Och får jag säga det själv blev den inte så pjåkig, faktiskt.

Imorgon är det Alla hjärtans dag. Bra så. Frukost på sängen vore nice, men det kommer inte att hända.



fredag 12 februari 2010

Förberedelser inför morgondagen...

Svärmor är här och hjälper mig fixa iordning inför middagen vi ska bjuda vänner på imorgon. Vad ser det ut som det ska bli...?











Gott ska det bli i alla fall...

Former i snö

Undrar hur länge till snön kommer att finnas kvar. Hemma börjar snön vika ner sig. Förlåt, den *böjer* ner sig.



torsdag 11 februari 2010

Favorit i repris

Jonas Gardell. Gotta love the man. Här ett underbart roligt inlägg om SMS-konversationer. När det gäller hans slutkläm i sista meddelandet finns en förklaring här.

Dagens "gillar inte"

Bilar som inte tar hänsyn till att man ska gå över ett utmärkt övergångsställe. I morse körde två bilar framför mig när jag hade börjat gå över vägen.

Annars är det svårt att hitta negativa saker idag. Underbart väder och mycket sol. Bra dag!



onsdag 10 februari 2010

Fundering...

Jag är ingen ekonom, långt därifrån. Men jag har ändå en liten undring: Hur kommer det sig att regeringen investerar i SAS, men vägrade göra samma sak med SAAB? Det verkar ju inte som att SAS är någon bra affär heller...



Poetisk rättvisa...

Maken kom hem 01.40. Klockan 06.00 fick han gå upp för att åka in till jobbet. Det kan han ha för att han tjatade x antal gånger i natt om all god mat han åt på Gondolen...



Nyord

...och i serien "Ord som låter otroligt avstötande och som inte borde användas i matsammanhang" har vi idag kommit fram till "köttklister". Låter inte gott. *ick*



tisdag 9 februari 2010

Tisdagstankar...

Ledig i morgon, skönt. Idag var Maken iväg med jobbet och åt middag på Gondolen. Jag fick ett SMS tidigare ikväll som meddelade att "hummern slank ner". Mutter...Min middag bestod av de tre kalla pannbiffar som var kvar sedan Maken lagade mat åt pokergänget i söndags. Och ja, det är en tillräckligt stor händelse för att det ska nämnas. Det sker inte allt för ofta, hans matlagning.

Vi håller på att fundera över nytt kök. Jag vill ha vitlaserade luckor med glasdörrar på överskåpen. IKEA har några riktigt snygga, Lidingö. Maken har inte satt sig mot tanken ännu och det är ju trevligt. Vi får se vad som händer i det långa loppet. I år är det dock meningen att de ska bli av...

måndag 8 februari 2010

Reklamrepris

Tack TV8. Ni visade precis samma reklam - för Samsung för övrigt - fyra gånger i rad. Finns det ingen annan som vill köpa reklamtid från er?



Post träning...

Det är officiellt. Jag har världens sämsta kondis. Och nej, jag snackar inte om sötsaker. Men *det* är nog en del av orsaken till min kassa kondition. Jag kände mig som en strandad val periodvis. Jaja, det var första gången. Nu ska det bli andra bullar! Åh... *bullar*... :-)

Otur med förbannat stort O...

Jag gick ju med J på stan i lördags, hon ville ha sällskap när hon shoppade lite till barnen. Bland annat köpte hon en ganska snygg t-shirt och en jacka till H2. Sammanlagt gick det upp till ca 800 kronor. När hon gick av tåget råkade hon tappa klädpåsen ner på spåret, men den landade ganska nära perrongen så hon tänkte inte ta upp kassen förrän tåget åkt därifrån. Problemet var dock att vinddraget gjorde att påsen virvlade med tåget på väg bort från henne. Det enda hon lyckades hitta, en bra bit bort, var t-shirten. Nu dock lite väl trasig för att vara helt brukbar:


Friskis!

Nu är det dags för träning. Jag trodde i min enfald att det inte skulle vara några problem att få plats till skivstångspasset på Sveavägen 16.30, men tji fick jag. De bokningsbara platserna var slut. Istället blev det ett medeljympapass kl 16. Alltid något, men inte lika kul som skivstång...


söndag 7 februari 2010

Filmkväll

Är hemma hos J och kollar på "Ponyo" med henne, H&H. Mycket snygg film. Underbara figurer.



lördag 6 februari 2010

Coolness

Dolph. Woah. Det där var ganska coolt.



Lite besviken...

...ingen mer Anders Ekborg. Men Salem var bäst, kul att han gick direkt till Globen.



Nja

Ingen wow-känsla, men jag tror på Ola, Anders Ekborg och Salem el Fakir. Sedan blir det väl Jessica Andersson, men jag gillade faktiskt hårdrocksballaden bättre.



Dåså.

Min favorit är framme. Anders Ekborg. Underbar röst!



Kvällen.

Första melodifestivalkvällen 2010. Jag vet absolut inget om vilka som sjunger ikväll, men självklart ska vi kolla..



Is på stan







Ställen man inte vill gå direkt under...

Lördag.

Seg. Trött. Vill ha skjuts hem. Sitter i Brunogallerian och kollar på A1 när hon provar Adidasskor. Jag har blivit utlovad fika, gott!



fredag 5 februari 2010

Sammanfattning av kvällen

Fikastunden var mycket trevlig. Mycket pratande och skratt.

Jag gick i god tid för att slippa stressa när jag skulle till Texas Longhorn. Jag hade behövt mer tid. Mycket mer tid. Främst beroende på tre saker.

1. Fel uppgång. Om det finns två uppgångar, nog katten väljer jag fel. Jag är fortfarande inte helt säker på hur man går rätt vid Rådhuset.

2. När jag gick av tåget såg jag en kille och det såg ut som om han spärrade dörren för att vänta på någon. När jag gick förbi såg jag att jag hade fel. Han är appackad och kissar ut på perrongen! Nu har jag nog sett det mesta. Jag och en annan tjej pratade om det hela vägen upp, i chock, och först där uppe märkte jag att det nog var fel uppgång. Då kommer vi till punkt...

3. Jag frågade kvinnan i spärren hur jag tog mig till Fleminggatan och hon sade åt mig att gå ut och svänga höger. Det slutade med att jag gick runt halva Kungsholmen.

Jag skulle ha gått in på stationen igen och gått ut på andra sidan. Istället gick jag - i klackar - i 35 minuter och hamnade till slut rätt.

19.10 var jag framme. Klockan 20 fick vi vårt bord. Sedan åt vi. Otroligt god mat, som alltid. Dessutom var det otroligt trevligt sällskap.

I morgon blir det cityshopping med J och badminton med A1. Kul!




Friday I'm in love...

Denna eftermiddag och kväll har potential att bli riktigt bra. Först fika med M&H, sedan träffa Maken och vänner för att äta middag på Texas Longhorn. Riktigt trevligt. Och gott, nämnde jag det?

Inget vanligt fredagsmys alltså...

Jodå.

Vi såg klart "District 9" och den var inte så pjåkig. Visst var det en del splatter, men såpass överdrivet att det inte var så farligt. Men Oscarsnominering? Nja...



torsdag 4 februari 2010

Ursäkta mig...

...men vart tar bilderna vägen som jag lägger upp i mina inlägg? Har de åkt på semester? Man vet att det är kallt ute när inte ens bilderna klarar av att finnas med på blogginläggen utan att frysa bort...

Ditten och datten...

All snö på ena sidan taket rasade ner idag när jag var inne på jobbet. Betyder det att vi eventuellt är på väg mot ljusare tider? *hoppas*

Jag lyckades köpa två par snygga skor på rea idag. 70% rea för att vara exakt. Bildbevis kommer senare. Ett par låga och ett par högre stövlar blev det.

Kan även meddela att Maken kom hem med en DVD-film som vi skulle se ikväll. Vi började se den, men fick avbryta en stund eftersom han skulle spela badminton. Fan vet om jag kommer att se klart den, inte riktigt min stil. Vilken det är? District 9 av Peter Jackson. För mig är äckelfaktorn ganska hög, men jag måste erkänna att den blandas med en del intresse också. Om man ser lite djupare i filmen så tar den upp intressanta konflikter.


För mig är det dock också lite störande att huvudrollsinnehavaren, Sharlto Copley, (bild 1) är fruktansvärt lik Steve Carell, i synnerhet när han spelar chefen i The Office (bild 2).

Tack, Expressen!

Ja, å alla hypokondrikers vägnar alltså. Nu kan de få fundera över någon ny åkomma. Eller som ni basunerar ut på löpsedlarna idag:

Din förkylning kan vara en hjärtinfarkt

Min mamma är för närvarande helt övertygad om att hon fått borrelia (resistent rackare, för det är ju ett tag sedan som det var fästingtider...), nu kanske hon dessutom kommer upptäcka att hon har ont i halsen också, oh hemska tanke...


God morgon!

Snö, snö, snö... Är det vår snart? Plusgrader inne i stan, men det medför bara en massa slask och blöta skor. Ska hem och lyssna på Winnerbäck när jag kommer hem - "Varning för ras".

En sväng till a-kassan och sedan iväg till jobbet. När jag ska hem sedan är det väl bara att be en bön om att tågen ska gå ordentligt...

onsdag 3 februari 2010

Typiskt...

Jag kan inte lämna buren öppen när jag ska iväg och där sitter Lemon. Utanför buren. Fågelskrälle.

tisdag 2 februari 2010

Konspiration...?

Jag tänkte ta en sväng till Gallerian och spana in rean på Vagabond men affärerna utrymdes p g a brand.

Jag är kanske en aning paranoid, men kan Maken se till att affärer stänger tillfälligt så jag inte kan shoppa?



Ibland undrar man...

När jag satt i lärarrummet tidigare idag var det någon som lyssnade på musik via datorn såpass högt att alla i rummet kunde höra musiken. Nu satt det en kille och nynnade någon låt, återigen ganska högt.

I torsdags blev jag dessutom tillsagd av en äldre, ganska gullig kollega att jag satt vid den enda av de gemensamma datorerna som hon kunde sitta vid och ville jag vara så vänlig att säga till henne direkt när jag var klar? Tydligen sparade hon ner allt på just den datorn.

Det verkar vara högt i tak här och kanske ett eller annat original. Jag kommer att trivas här! :-)






måndag 1 februari 2010

Jaha...

Vad ska man göra idag då, när hela eftermiddagen öppnade sig? Gå på stan en stund eller åka hem och se ett eller två avsnitt av Vita huset? Varför inte båda delar, måste man välja?



Berliner Tafel

Riktigt bra idé, varför tar inte svenska livsmedelsaffärer efter?Mat som gått över sitt bäst-föredatum och som egentligen skulle slängas doneras och kommer istället till behövande.