torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År!

Själv är jag hos brodern och njuter av en lugn nyårsafton. Hoppas alla har det bra!



onsdag 30 december 2009

Lite kyligt...





...

-18,5 grader här nu. Fullmåne och klar himmel. Tjusigt. Nästan lika tjusig som presenten vi förberett nu, jag och brodern:






Bowlingmat




Pannbiff och stekt ägg på tekaka. Hyfsat mättande. Strike!

tisdag 29 december 2009

Mammas katt





Kallt

Nej då, strömmen kom tillbaka i går eftermiddag vid 16-tiden. Sedan inträffade det som är en annan tjusning med att bo på landet: dålig mobiltäckning.

Just nu väntar jag på att Maken ska komma ner och äta frukost. Vi ska åka till stan med mamma för att förbereda Nyårsafton. Mat ska inhandlas o s v. Dessutom ska present till faster tänkas ut. Vi syskon tänkte lägga ihop till en present. För varje person jag pratar med kommer ett nytt presentförslag. Undrar var vi kommer att hamna till slut. Göteborg, Ljungskile eller Unda badplats...


måndag 28 december 2009

Livet på landet ...

Strömavbrott. 16 grader inomhus. Tjoho. Vackert, men lite kyligt.



söndag 27 december 2009

Söndag...

...i Uddevalla. Vi tänkte möta en vän inne i stan kl 10 för att fika innan han skulle resa hem. Vad som mötte oss? Detta:


Allt var stängt och skulle öppna kl 12. Vi hamnade på det enda ställe som var öppet, McDonald's.

Efter fikastunden åkte vi ut till Torp köpcentrum utanför stan. Där hittade vi presenter åt E som fyllde år idag. Dessutom fick jag min julklapp från Maken, en elektrisk knivslip. När vi var på väg till bilen träffade vi även Syster K med familj. De var på väg till Mamma.

Ikväll har vi varit hos min bror och firat hans dotter E som fyller 11 år idag. När vi kom hem har vi sett på TV och fikat. Jag har även läst i "Pride and Prejudice and Zombies".

I morgon blir det sovmorgon och allmän vila. Skönt!


(Mammas katt. Söt, men skeptisk till kameror.)

God morgon!

Nu när det är ljust ser jag hur mycket snö det är här. Titta här:



lördag 26 december 2009

Dalsland

Efter en god middag och trevligt umgänge med Syster I och hela den delen av familjen sitter vi nu hemma hos mamma. Och det märks att vi är a) på landet och b) i ett område som fått mycket snö. Efter 20 minuter av "Stjärnorna på slottet" gick strömmen. Den kom dock tillbaka ganska snabbt.

Vi har öppnat julklappar också. A1, tack för presenterna! Jag ska börja läsa "Pride and Prejudice and Zombies" redan ikväll. :-)



Snö

Ja, men nu börjar det bli lite mer snö. Ont om bilar också. I och för sig skönt, dock.



Oops...

Mamma, bror och syster har alla ringt för att fråga om vi "verkligen ska åka ner idag". Tydligen har det kommit närmare 3 decimeter snö där i natt och de är oroliga för vår säkerhet.

Nu är vi i alla fall i Örebro och allt är lugnt. Vi lyssnar på en P3-dokumentär om Skomakarligan. Inte så värst mycket snö ännu, men visst, det kommer lite vitt.



Annandagen 2009


På väg mot Västkusten. Snö och slask. Tjoho. Framme halv tre ca.



fredag 25 december 2009

Juldagskvällsmys.

Dags för ett avsnitt "Mad men" eller två. Till detta kommer jag att mumsa på ett pepparkakshjärta som Svärmor gjort och en Oreokaka som A1 bakat. I och för sig bakade hon dessa till Maken i julklapp, men jag fick en. Hur goda som helst!



Imorgon bär det av västerut, nu när jag har telefonen kommer jag att titta in här då och då...

Ha en bra fortsättning på julen!

And the bells are ringing out on Christmas Day...

Snö och tö. På väg hem för att packa om. I morgon bär det av till Bästkusten!



torsdag 24 december 2009

Fairytale of... Stockholm?!

Matkoma. Det godis jag lagt upp är uppätet. Jag har sparat lite, men väntar lite. Jag, Svägerskan och Svärföräldrarna sitter i soffan och koncentrerar oss bara på att andas. Maken sitter med Syskonbarnen och spelar Settlers. Granen står grön och grann i stugan.

Hur är er julaftons kväll?



God jul!

Hälsningar från ett snöigt Stockholm. Lunchen är avklarad och jag fick beröm för sill, lax och espressosenapssås. Alla är sjukt mätta nu.

Jag passade på att fotografera godiset innan det serverades.






Men nu så kommer Kalle och hans vänner!

God jul!

tisdag 22 december 2009

Årets julmat

I alla fall den som jag gjort själv. Skinka...


...och min gravade lax. Bild utan påse kommer på julafton. :-)



måndag 21 december 2009

Värst idag...

Karpen jag såg i Hemköps fiskdisk. Den levde. Jag frågade killen i fiskdisken och han svarade att den nog snart slutade andas. Jag tänkte på den långt efteråt jag gått därifrån. Ick!



Måndag...

Sitter inne i stan och väntar på att Viktväktarna ska öppna. Tidigare idag var jag och åt lunch med arbetskamrater på Grill. Mycket trevligt. I januari kommer jag att vara mer på plats och kommer då att få en bättre kontakt med dem, hoppas jag.

Fick backning ännu en gång hos a-kassan, chefen måste skriva ett tydligare arbetsgivarintyg. Jag börjar vilja ha mina pengar nu... :-)

Avslutar med en bild från Skansen igår. Vackert när det mörknar!



söndag 20 december 2009

Julpyssel, del 1

Nu ikväll har jag gravat lax för första gången någonsin. Enklast tänkbara recept: socker, salt, krossad vitpeppar och en massa dill.

Bildbevis följer, kameran på mobilen är ju inte den bästa kvällstid.

Nu gäller det bara att komma ihåg att vända påsen med fisken ett gäng gånger de närmsta dagarna.

I morgon: slå in julklappar, städa undan, tvätta. Ja visst ja, även rätta de sista elevarbetena, träffa kollegor för lunch och gå till VV. Hur många timmar går det på en vanlig måndag, sa du...?

Årets vinster







Tre chokladpengar. Tjoho. Maken vann även två små rivjärn till ost.

Location:Hazeliusbacken,,Sverige

Rehnsgatan





Det snöar lite...





Location:Sveavägen,,Sverige

"I mitt vita vinterland..."

På väg in till stan. Idag ska vi på Skansens julmarknad. Med tanke på att det är sjukt mycket snö ute misstänker jag att vi inte blir ensamma...


Jag tror inte att jag någonsin sett så här mycket snö i Stockholm före jul. Men vackert är det!

Lyckorus

"Jag kunde dansa så..." Nu har vi varit på Oscarsteatern och sett den sista föreställningen av "My fair lady". Oh så bra. Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Jan Malmsjö, Henrik Dorsin, Mikael Segerström... Underbara allihop! Stående ovationer och jag kunde sjunga med i varenda melodi. Favoritmusikal! Nu: sömn.

Otippad kändisspotting på väg ut från teatern: Björn Ranelid. Tror jag i alla fall. Det såg ut som honom, men jag trodde att han skulle vara mer orange...



lördag 19 december 2009

Mmm...

Pressklubben. Julöl som är lika mörk som julmust. Soft julmusik. Me like.



Skönt

Precis vad jag behövde nu - en jullatte och en lussebulle.



Panik.

Åhlens City. Jag är inte ensam. Vart kommer alla människor från?



Lördag.

En sväng till Läkarmissionens loppis, lunch och sedan in till stan. Ute snöar det. Ganska skön dag, faktiskt.



Lördag morgon

Ligger i sängen och lyssnar på "Ring så spelar vi". Skön start på dagen. Ute vet jag att det är kallt, men det är skönt här inne.

På radion just nu frågar de om författaren till "I väntan på Godot". Ledtråden var "vattendrag i början". Jag hade fått en skiva i alla fall...

Idag ska vi gå på loppisar, träffa A1 inne i stan (eller snarare jag när Maken jobbar) och gå på teater med Svärföräldrarna. "My fair lady". Innan dess ska vi hinna äta middag också. Eller efter teatern, vi får se.

Ha en underbar dag!



fredag 18 december 2009

Lite småkyligt, kanske...




*burr*

Passande låt...?

Låten som låg på lut i spelaren: "The botten is nådd".



Fanfanfan

SAAB läggs ner. Inte nog med att det är lite av "the end of an era", många jobb på den sidan av Sverige kommer nog att ligga pyrt till nu.



Shakespeare in Love

Såg film hemma hos J igår. I och för sig har vi båda sett den förut, men den är bra nog att se om.


Det jag verkligen gillade denna gång, förutom Joseph Fiennes mycket öppna skjorta, var drottningen, spelad av Judi Dench. Hon fick verkligen ta ut svängarna här. Underbart bitchig!


(...och så är ju *Colin* med...)

Julklappar

En och en halv timme på stan. Två julklappar fixade. Jag var nära att köpa en bok till min faster också, men pallade inte kön på Åhlens en tredje gång. Nu har jag i alla fall handlat till två syskonbarn och tänkt ut presenter till två eller tre till.

Jag sitter på Bolero och väntar på A1. När hon kommer ska vi gå och titta på en sak åt Maken. Sedan ska vi träffa Maken och äta middag.

Kul med lunchträff med G idag. Det var ett tag sedan jag träffade honom och vi hade en del att ta igen. Hoppas att det inte tar tre månader innan jag träffar honom nästa gång!



Husmorskänslor

Förresten, idag har jag köpt en bit lax och lagt den i frysen. Här ska gravas lax och göras espressosenapssås!



Typiskt...

Jag tänkte vara inne till min lunchträff i god tid. I och för sig har jag lånat ut mitt månadskort till Maken, men jag hade en remsa och var beredd. Då hade jag dock inte räknat med den äldre mannen som fått för sig att just nu var ett bra tillfälle att köpa remsa och höll upp kön. Nej då, han skulle inte med tåget själv, men "det var alltid bra att förbereda sig". Jag missade tåget.

Svårt att vara sur dock. Det är helt underbart väder - sol, minusgrader och snö. Dessutom ska jag möta G på lunchträff och A1 till middag och julklappsutdelning. En bra dag, allt som allt!


Vackert väder




Snö och kyla. Me like.

tisdag 15 december 2009

Let it snow, let it snow, let it snow...

...eller som Charlotte Perrelli tydligen sjunger: "Snöa på, snöa på, snöa på".

Jag har egentligen inte tid att skriva. Arbeten ska rättas, betyg ska sättas och ett paper ska lämnas in. Jag måste dock skriva ett par rader om skillnaden mellan gårdagen och idag.

Igår fick jag kämpa för att visa snön:

... Idag har det dock inte varit några problem att visa upp detta vita, våta som kommer från himlen. Det har snöat hela dagen!
Nämnde jag förresten att jag fick en kamera i födelsedagspresent av Maken? En jätteliten, smidig liten sak som är mindre än min telefon. Dessutom blir det riktigt bra bilder.

Nu måste jag kila, vi får kvällsfikabesök från Svärföräldrarna och Svägerskan.

måndag 14 december 2009

Winnerbäck

Han spelar tydligen på Hovet ikväll och där är inte jag. Stödlyssnar på nya skivan och längtar mig dit istället...



Folkmängder

Ett gäng julklappar införskaffade. Resten kvar. :-) Lite julkänsla också, kallt och en aning snö.



(minnesbild från helgen)

söndag 13 december 2009

Hemma

Borta bra, men hemma bäst. Skönt att vara tillbaka, även om det varit en underbar helg. Ikväll sitter jag och slappar, återkommer i morgon!



På väg hem...




Vackert!

Location:Sätra Säteråkersvägen,,Sverige

lördag 12 december 2009

Förresten.

"Ett kallt kalkbrott". Säg det snabbt fem gånger. I dare you.



Hu...

...så kallt det var under konserten. Mina ben! Hem till bubbelbadet!



Dalhalla.

Ja, men då så.



Location:Glistjärna Dalhallavägen,,Sverige

Rättvik

Nu har vi fått köpa mössor och vantar. Lite kallt och vi hade inte planerat att stå ute på konsert ikväll. Här finns annars både dalahästar...


... och till min förvåning även renar:


En tomtenisse såg vi förut också, förresten:



Leksand

Det snöade när vi kom till Leksand och började gå deras strandpromenad.


(Ett litet bildbevis.) Det slutade dock efter 30 min och inget lade sig på marken.

Det var vackert att gå längs Siljans strand.



Bilderna blir lite mörka med telefonens kamera.

Slutligen kom vi upp till den fina kyrkan:



Dessutom såg vi flera vackra gravkors, något jag väntade mig att se i Dalarna:



Men som sagt - inte mycket snö.

Ikväll blir det julkonsert i Dalhalla med Lasse Kronér och Charlotte Perelli.

God morgon!

Utsikt mot Siljan:



Jo, man ser Siljan, där bortom hustaket.

En god natts sömn (tack, Hästens!) och en dito frukost senare är vi redo för en heldag i Dalarna. Ingen snö dock, tyvärr.

fredag 11 december 2009

Tällberg, dag ett.

Nu när Maken ligger i bubbelbadet passar jag på att uppdatera om dagen. Jag fick inte veta vart vi skulle förrän vi svängde in på parkeringen. Han försökte komma med desinformation under hela bilresan, vilket fick till följd att jag inte litade på ett ord han sa.

Vid incheckningen fick jag veta att han beställt ett romantikpaket och att vi i morgon ska gå en timmes guidad tur och även äta en fyrarättersmiddag. Idag var det dock julbord som skulle intagas. Mums!

När vi kom till rummet stod det ett välkomstpaket och väntade på oss:


Champagnen dracks upp i bubbelbadet och sedan var det dags för välkomstsherryn som serverades ute i receptionen.

Efter ett parti biljard (som undertecknad vann till Makens förvåning) gick vi tillbaka till rummet för att snygga till oss inför middagen.

Julbordet innehöll mycket gott, jag gillade i synnerhet den hemlagade blodpuddingen och den gravade laxen. Efterrättsbordet var i ett annat rum och det innehöll också mycket gott. Vi tog även med lite färdkost till rummet, bestående av godis. Jag tror nog att vi ska klara oss till *frukostbuffen* imorgon. :-)

Underbar överraskning, precis vad jag kunde tänkas vilja ha!

Location:Tällbergsvägen,Leksand,Sverige

Framme!




Tällberg, Dalarna. Nice! Fortsättning följer...

Dalarna...





På väg norrut...




...men vart ska vi egentligen?

Oj då...

Strax efter klockan 12 ska jag vara beredd hemma med en packad resväska. Denna ska innehålla något bekvämt och något snyggt. Makens ord. Det är det enda jag fått veta och jag är sjukt nyfiken. Tydligen kommer vi hem på söndag.

Varför, undrar kanske vän av ordning? Tja, söndag är Lucia och min födelsedag. Inte på något vis jämn, men trevlig ändå.

Så, ja... Jag har med mig telefonen och kommer uppdatera. Typ. See ya!



torsdag 10 december 2009

Nöje inför 2010...

"Du har bokat/köpt 4 biljett(er) till

Fredrik Lindström
Cirkus
Söndag 21 mars 2010, kl 18.00"

Ja men det här blir nog bra. Längtar redan!




Nobelmiddagen

Vackra klänningar och smycken. Kronprinsessan är riktigt tjusig ikväll. Det är en tradition för både mig och Maken att titta på sändningarna så vi sitter här framför TV:n.



10 december 2009

Idag är min pappas födelsedag. Han skulle ha blivit 80 år idag, så självklart hade vi varit där om han fortfarande levt. Jag ringde mamma igår och bad henne sätta tre röda rosor på pappas grav idag, för att visa att jag inte glömmer honom. Min syster skickade mig ett MMS för en liten stund sedan med denna bild:

En massa rosor och tända ljus. Det skulle pappa ha gillat, även om han förmodligen skulle sagt något om att vi inte behövde slänga ut en massa pengar på blommor till en gammal stöt som han. Det känns konstigt att inte prata med honom längre. I alla fall utan att få svar... :)

Grattis på födelsedagen, pappa! Kunde du fixa lite snö till Lucia och till jul också vore det kanon. Många kramar från den lilla.

onsdag 9 december 2009

Tråkväder

Även om jag bott i Stockholm länge nu kan jag inte låta bli att undra var snön håller hus. Det där minusgradiga vädret och snön som knarrar när man går på den. Så där som snön gjorde när man var liten, sent 70-tal sådär.

Min födelsedag närmar sig och jag kanske är lite fånig, men jag skulle hemskt gärna fira denna med knarrande snö utomhus. Som det var förr.

Varifrån tanken på detta inlägg kom? Från min promenad mellan St Eriksplan till Karlberg, när det duggregnade småspik. Ick.



Onsdag

En snabb träff med elever för muntlig presentation och lunch med Maken. Det var min anledning för att åka in till stan. Nu är allt klart och jag är på väg hem. Dags att fortsätta skriva paper om Vasa och hans söner. Tjoho...


Location:Odengatan,,Sverige

måndag 7 december 2009

Kvällsaktivitet




Teaterhögskolan. Strindberg. 4 timmar. Ses på andra sidan..,

Minus...

Minus på vågen och minus i storlek! Jag har precis köpt ett par nya jeans i en mindre storlek. Lycka! Nu är det bara att köra på. Väntar på M, sedan blir det tunnelbana till Valhallavägen, Teaterhögskolan och 4 timmar Strindberg. Alla hans dramer, tydligen. En jäkla blandning, om någon frågar mig...

Har köpt julklapp till lilla J, min systerdotters lilla flicka. Nu är bara resten kvar...

Köpte även en jultomteflicka till mig själv. Hon var så söt, kunde inte motstå henne.



...

Jag vet inte hur, men jag kom i tid. Förmodligen nytt personligt från både Karlberg och Odenplan.

Nu: sitter och hämtar andan på Bolero tillsammans med en stor cappuccino (lättmjölk).

Senare: kanske Åhlens (julklappsspanande), definitivt Viktväktarna och även Teaterhögskolan. Och middag, tack!


Location:Sergels Torg,,Sverige

Buss#%#%%%#!

Jag har ett enda möte idag. Klockan 13 ska jag träffa elever. Tror ni att bussen som skulle ta mig till tåget behagade komma i tid? En gissning: Hell, no! Typiskt. Alla andra gånger är jag supernöjd med bussarna, men just idag kommer den 5 min sent. Nu kommer jag för sent till eleverna och jag *avskyr* att komma sent...



*besviken*




Jag har sett klart "Veronica Mars", säsong 3 nu i kväll och låt mig säga ännu en gång, med emfas: *besviiiiiken*

Visst, de visste inte när säsongen spelades in att serien skulle läggas ner, men allvarligt... Jag vill se en fortsättning. Gillar inte när serier jag gillar läggs ner. Det är bara att se hur besviken jag blev när de lade ner "Studio 60 on the Sunset Strip" efter bara en säsong.

Nej, det blir tillbaka till "Vita huset" för mig. En serie med tydlig början, mittdel (som i o f s är lite seg om jag ska vara ärlig) och slut.

Jag har en del serier som väntar på att ses. "Bones", "Buffy" och "Boston legal" bland andra. Hmmm... Jag anar en allitteration. :-)