lördag 30 maj 2009

Lördag


Knallblå himmel, strålande solsken... Och jag ska jobba. Tjoho. Men sedan ska jag träffa gammal kompis och det ska bli jättekul.

Igår såg vi "I väntan på Godot" med Johan Rabaeus och Mikael Persbrandt. Mer utförligt om denna senare, men det var bra.

Det som var lite skumt var att få veta att Jenny, som jag ska träffa idag, skulle på samma föreställning. Vad är egentligen oddsen för det? Det var tur att jag fick veta det. De trodde nämligen att det började kl 19 men det började sedan kl 18.

Stockholm maraton idag. Jag har totalt missat det, förmodligen eftersom jag är totalt ointresserad. Om inte Systerdotter P springer förstås. :-)

Idag döps Julia, min äldsta systerdotters första barn. Jag ville vara där, men det blir lite onödigt att åka till Mölndal för bara en dag. Vi får träffas en annan dag.

torsdag 28 maj 2009

TV-tips

Ikväll klockan 22 på SVT1 visar man en dokumentär om livet i Stockholm under sommarnätter. Den verkar riktigt bra, av trailern att döma. Helt klart ett alternativ att se ikväll. Den kommer att ligga på SVT Play sedan, skulle du missa den idag kan du alltid se den senare...
"Om natten" är en resa i sommarnattens Stockholm, från gatukonstnärer till gatusopare, från festfolket till de hemlösas tunnelbanestationer. Mellan klockan åtta på kvällen och fem på morgonen har 15 filmare fångat fyra sommarnätter, alla med sin egen historia.


måndag 25 maj 2009

Nej...

Idag är ingen bra dag. Tråkdag faktiskt, av flera anledningar. Har spenderat över en timme hos tandläkaren för att laga en krona. Tre sprutor och det ilade lik förbannat! Ska tillbaka på morgonen 4 juni. Hoppas att allt är bra till den kvällen för då är det Springsteenkonsert!

söndag 24 maj 2009

Söndagsfilmer

Idag har vi sett två filmer, båda bra. Den första var One step behind, Steget efter, en Wallanderfilm med Kenneth Branagh som Kurt W. Det är den tredje filmen i serien egentligen, men det var den jag såg på videobutiken, helt enkelt. Jag är ganska förtjust i Branagh och han gjorde rollen rättvisa.

Det var dock ganska underhållande att höra alla dessa engelsmän upprepa alla dessa svenska namn, befinna sig i Ystad och att all text var skriven på svenska. Det gav det hela en helt ny innebörd.

Jag gillade filmen och det här var inte sista gången jag såg en engelsk Wallander-film. Storyn har filmats förr, då med Rolf Lassgård. Och jag kan se vissa likheter mellan de båda. Tre ungdomar sitter ute i skogen och firar midsommar, utklädda i 1700-talskläder. De blir alla skjutna. När sedan Wallander får nys om detta visar det sig att en av hans kollegor, Svedberg, redan håller på med en undersökning som verkar ske i det tysta. Vad har han med det här att göra?

Efter middagen var det dags för film nummer två. Låt den rätte komma in. Ruskigt bra. De har verkligen lyckats få in den där gråa tonen av en tråkig förort i början av 80-talet (1982 tyckte jag att det stod på en tidning). Jag blir oftast automatiskt rädd när jag ser att Per Ragnar är med i en film, jag tycker att han ser lite läskig ut. Han och de andra var dock bra i filmen. Det är en stämmingsfylld film och jag gillade den. Lite väl lång kanske.

Allmän hyllning till Branagh som Wallander (hittade ingen trailer för just denna del i serien):




Låt den rätte komma in:



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

The 90's

Jag hoppas, hoppas, *hoppas* att ni kollade på Schyffert ikväll. Eller bandade. Eller gjorde som jag - tittade och bandade. :)

Åh, som jag gillade denna föreställning. Redan första gången och nu var det ett så kärt återseende, denna sista föreställning.

Hur många andra skulle få SVT att sända en direktsändning av sin föreställning. Eller rättare sagt, hur många skulle ha modet att köra live, utan chans till omtagningar?

Annars är det lugnt. Mamma är fortfarande kvar, åker hem i morgon. Inte helt säker på att hon var typen av mamma som skrattade till Werner och Werner, men jag tror det.

Lite skumt att vara ledig så många dagar. Missförstå mig rätt, det är riktigt trevligt, men skumt. Det känns som om det varit lördag i flera dagar nu. Ungefär som om det vore semester redan nu, men det är ju inte ännu på en månad.

Foto: Blixten & co

torsdag 21 maj 2009

Helgdag


Gissa vad jag sysslat med senaste timmen? *ler* Nu är det dock dags att hoppa in i bilen och hämta mamma. Hon får skjuts till Hammarby Sjöstad, så hämtar vi upp henne där.

Ha en bra helg!

tisdag 19 maj 2009

Extra...?

Går in på Aftonbladet för att se vilka nyheter som hänt i världen idag. Vad står överst?

Ja, men då är jag lugn. Om AB påstår att detta är det viktigaste som hänt idag, är i alla fall inte världen på väg att gå under...

Tisdag

Visst, det är skönt med långhelg, men att hinna med alla dessa arbeten innan onsdag lunch? Lycka till där.

Trist väder är det också, grått och kallt. Skulle det inte vara sommar nu? Eller åtminstone vår...

Om man skulle pigga upp sig och boka biljetter till Dylan i alla fall? Nej, det är försent, nu finns det bara spridda platser kvar. Typiskt, men jag får skylla mig själv...

fredag 15 maj 2009

Fredag!

Shit så skönt att det är fredag. Har nog aldrig varit mer nöjd över att en vecka är slut som idag. Mina planer för kvällen är att gå ner till vardagsrummet, äta middag och sedan lägga mig framför TV:n. Har jag riktig tur kommer jag att somna före kl 22. :)

Jag kommer tillbaka, jag lovar! Just nu har jag bara så otroligt mycket annat att tänka på.e

torsdag 14 maj 2009

Höstoffer

Ny bok från Mons Kallentoft. Trevligt! Nu vet jag garanterat vad jag ska läsa i sommar. Jag gillade de första två, detta blir nog inte ett undantag. Läs i DN om boken här.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

tisdag 12 maj 2009

Schlager EM - kval 1

Tanke 1: Ursäkta mig, men var det någon mer än jag som tröttnade fullkomligt på de där så kallade programledarna? Så fruktansvärt tramsiga!

Tanke 2: Kul att Malena gick vidare. Hon är en otroligt bra sångerska, även om det inte var min favorit.

Tanke 3: Sångaren i bandet från Bosnien-Hervegovina såg ut som en ung Björn Kjellman. Intressant. Jag gillade för övrigt den låten också.

Tanke 4: Nej, jag kollar nog inte på kval 2 på torsdag. Kanske om jag desperat behöver ett gott skratt eller två.

måndag 11 maj 2009

Minnen


Just för tillfället när jag inte mår helt hundra är det bra att gå tillbaka till den senaste resan. Att se över korten jag tog och minnas känslorna. Alla dessa Monettavlor! Så otroligt vackra. Med ens blir allt lite lättare. Om jag nu bara får mat snart också... :)

lördag 9 maj 2009

På spåret

Förnyelse behövs och jag tror att det här kan bli riktigt bra. Jag misstänkte att det låg nära till hands att Fredrik Lindström skulle hänga med nu när Luuk tar över På spåret, och minsann om det nu inte hände!

Kul, jag tror att det här kan bli en kommande klassiker.

Lördag 9 maj

Jag har haft lite andra saker att tänka på ett tag nu, men nu ska jag vara tillbaka igen.

Det jag kan säga på rak arm är att jag hittat det mest beroendeframkallande spelet för mig sedan Sims. Mafia Wars på Facebook. Egentligen inte alls min sorts spel, men shit, så mycket jag suttit med det den senaste veckan. Både Maken och A1 säger att jag är beroende av det och visst, till viss del stämmer det nog.

Underbart väder idag, solen skiner, blå himmel och prydnadskörsbärsträdet håller på att slå ut med sina vackra rosa blommor. Dessutom blommar plommonträdet också. Så vackert! Och det ska vi fira med att gå ner i biorummet och se på Las Vegas.

I morgon blir det en sväng till Zetas för att välja lite nya växter. Efter det blir det försenat födelsedagsfirande för H1 som fyllde sex år i tisdags. Måste hitta en present också, eller snarare hitta ett ställe som säljer det jag tänkt köpa till honom...

onsdag 6 maj 2009

Kulturfyra: UFO och böcker

DN berättar att Arkivet för ufo-forskning ska hålla öppet en dag. Alltså det svenska arkivet som ligger i Norrköping. Låt oss starta veckans Kulturfyra där.
1. Tror du på Ufon?
Nej. Men jag kan tänka mig att bli övertygad om motsatsen, varje gång jag ser en film om dylika, t ex Independence Day.
2. Vad skulle du säga om du såg en varelse komma ut ur ett Ufo?
"Shitt pommfritt". Verkligen ingen aning. Det skulle vara så otroligt osannolikt att jag inte skulle låta vidare intelligent i alla fall...
3. Om du mötte utomjordingar och de kunde läsa: vilken bok skulle du lämna över till dem?
Ett öga rött. Det skulle vara helt underbart att få dem att tro att det är så hela Sverige talar. Eller hela världen.
4. Läser du Science Fiction? Har du någon favoritbok eller serie i den kategorin? Om du inte läser Science fiction: vilken slags böcker engagerar dig mest?
Inte mycket. Jag älskar Liftarens guide till galaxen-serien, men är inte det mer parodi på hela genren? Jag har försökt att läsa annat, bl a något av Asimov, men blir aldrig såld på att läsa det. Det greppar mig inte. Jag gillar kanske inte en speciell genre, men de måste fånga mig, på något vis visa mig att de är intressanta för mig. Jane Austen är ett exempel. Arne Dahl ett annat namn som jag fastnat för på senare tid. Polisböcker är ofta trevliga att läsa, Elisabeth George, Mons Kallentoft o s v.
Läs även andra bloggares åsikter om

lördag 2 maj 2009

Ett tag sedan nu...

Ofrivilligt uppehåll. Jag glömde bort att skriva in något här, skumt. Jag hoppas att Valborg varit bra och att alla njuter av det vackra vädret. Det gör jag. I går var vi ute och gick i Tullinge och idag åker vi ut till Svärföräldrarna.

I morgon får vi gäster, så det gäller att vara hemma och alerta då.