lördag 28 februari 2009

Allvarligt talat...

... är det här det bästa som har skickats in i Melodifestivalen i år? Jag blir lite rädd, faktiskt. Visst, Sarah Dawn Finer är riktigt bra, men annars var det bästa i kväll Dorsin och deras rap.

Seg dag

Jag har känt mig halvkass hela dagen. Vi har varit ute en del, t ex köpt ny lampa på Bauhaus av alla ställen, men jag mår inte bra. Förkylningen har gjort att jag har en onödigt tjock hals och - som det känns - ett allvarligt fall av vattenskalle.

Nu är det i alla fall dags för Melodifestivalen och förhoppningsvis kommer jag tillbaka något piggare i morgon.

Skum känsla...

Vi hade på P4 när vi vaknade imorse. Ring så spelar vi. Med *Janne Josefsson*. Vad i hela friden gjorde han där? Missuppfatta mig rätt, han gjorde ett kanonjobb, men vad gjorde han där?

fredag 27 februari 2009

Helg!

Gud så skönt. Jag firade in helgen genom att gå och klippa mig och sedan handla mat inför kvällen. Är numera sjukt kortklippt, men det kändes riktigt trevligt.

Glömde tipsa om en sak i kväll: Skavlan på SVT1 kl 21. Mads Mikkelsen & Stellan Skarsgård är med och det borde vara trevligt. Snacka om nordisk samproduktion...

Dessutom: I morgon klockan 21.05 på SVT2 visas Doktor Glas med Krister Henriksson. Se den! Jag såg föreställningen förra året och den var helt underbar.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

TV-tips

Åh, det finns så mycket trevligt att se på TV ikväll. Förutom både Let's dance och nystart av Så ska det låta, sänder t ex SVT2 En film om Olle Ljungström kl 20.00.

Dessutom visar Kanal 9 klockan 21.00 ikväll en av de bästa filmer jag visste förr: Strictly Ballroom. Eller som den tydligen heter på svenska: De förbjudna stegen. Del ett i Baz Luhrmanns "Red curtain-trilogy", del två är Romeo + Julia och del tre är givetvis Moulin Rouge.

Luhrmann var för övrigt med och gjorde en del koreografi till Oscarsgalan i veckan. Otroligt duktig!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Filmrecensioner: "Män som hatar kvinnor"

Idag har Män som hatar kvinnor premiär. Den har varit en av de mest omtalade svenska filmerna på länge och har omgärdats av relativt mycket publicitet. Det verkar dock bli medelbetyg för själva filmen, men överbetyg för både Noomi Rapace och Michael Nyqvist (med betoning på Noomi).

Betyg 3/5 i Aftonbladet, Metro, Expressen, Dagens Nyheter

Betyg 5/6 i Svenska Dagbladet. Recensenten här är i det närmaste lyrisk. I synnerhet när det gäller huvudrollsinnehavarna:
Jag var från början inte helt övertygad om att Michael ­Nyqvist skulle vara rätt som journalisten Mikael Blomkvist och Noomi ­Rapace som datahackern Lisbeth Salander. Men jag ger mig. De är perfekta. Han med sitt lite skrovligt varma yttre parat med en inre kall beslutsamhet. Hon med sin iskalla utstrålning, förstärkt av svart läder, nitar och kajal, men med vreden glödande intakt innan­för skalet. Även resten av ensemblen är mitt i prick.
Jag vill se filmen, men väntar nog lite. Dessutom kan det vara svårt att få bra biljetter i nuläget.


Läs även andra bloggares åsikter om

Det finns så många dåliga ordvitsar...

...men visst är det lite kul att Kristian Luuk ska ta över På spåret. Luuk som lok, liksom... Det känns som om det kommer att bli ett nytt klientel i tågvagnarna nu och jag ser i synnerhet fram emot att Fredrik Lindström med största sannolikhet återkommer. Gamla polare från Hassan som de ändå är.

Jag kommer att saknas alla dåliga Göteborgsvitsar dock. För de kommer väl ändå inte att vara kvar?

Och vem kommer att vara domare? Det är kanske där som herr Lindström kommer att hamna? Hmm... Inte helt fel, om ni frågar mig...

Läs även andra bloggares åsikter om ,

torsdag 26 februari 2009

Torsdag 26/2, 2009

Ganska tråkig dag idag. Mycket jobb och ett eller två ganska trista möten. När jag var på väg hem tänkte jag ta en promenad hem, men insåg att det regnade och avstod.

När jag kom hem och tittade genom min e-post fick jag dock en trevlig överraskning. Syster I hade skickat mig några foton på Julia, S:s lilla bebis. Så fruktansvärt söt! Väldigt gulliga kort. De gjorde min dag.

Nu är det dags för middag och sedan ska jag se på den nya serien som jag spelade in igår, Lie to me.

Snart ska jag också avslöja för Maken att jag köpte ett par TV-serier, säsong 1 av Boston Legal och Bones. Båda är sådana serier jag varit nyfiken på ett tag och nu var det bra pris på Discshop, 169:-/styck.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

onsdag 25 februari 2009

Storpack...



Allvarligt talat, när behöver man köpa så här mycket ingefära på en gång? Nåja, det sägs ju vara bra mot förkylning. Tack till A1 för lån av finger! *ler*

Vad är det för en dag...?

...grattis Maken!

Ännu en födelsedag tillsammans. Jag är överlycklig över att jag lyckades låta bli att avslöja din present i förväg. I april åker vi till Paris och det ska bli fruktansvärt roligt att uppleva en ny stad med dig.

Älskar dig, det är underbart att du är här hos mig.


OK, det smöriga partiet är över nu... Tillbaka till det vanliga programmet!

Kulturfyran: Romantik och kärlek

Kulturfyran denna vecka spinner vidare på nyheten om Victoria och Daniels förlovning. Eller eklatering kanske man borde säga, det är ju en kunglighet! :)
1. Har du varit förlovad?
En gång och jag gifte mig även med mannen ifråga. Vi bestämde oss mycket prosaiskt för att förlova oss, men sedan överraskade blivande Maken mig med att gå ner på knä och fria "på riktigt". Romantiskt.

2. Vilket är ditt mest romantiska minne?
Antingen är det just förlovningsdagen, eller eventuellt vår bröllopsdag. Mycket alldagligt svar, men just dessa dagar svämmade jag över av kärlek till Maken.
3. Vilken är den mest romantiska filmen eller boken?
Stolthet och fördom ligger, ännu en gång, mycket högt upp på listan - både som bok och film. Amelie från Montmarte är också väldigt romantisk. Det finns många bra romantiska filmer, det är nog min favoritgenre.
4. Vad betyder romantik för dig?
Bara det faktum att någon (läs: Maken) gör något speciellt för mig tycker jag är romantik. Något som jag vet att han inte gillar, men som han vet att jag tycker om. När han kommer hem med en liten present bara för att. En lugn middag med tända ljus och ett gott vin är också riktigt trevligt.
Läs även andra bloggares åsikter om

tisdag 24 februari 2009

På tiden

Ja men, klart de ska förlova sig! Det vill säga, om nu Expressen för en gångs skull har rätt... Grattis! Och grattis även till syskonen som nu snart kan få gå samma väg.

Edit: Allvarligt talat. Kan Aftonbladet göra en större rubrik än den de har på första sidan nu? De har också med nyheten (som ännu inte är en nyhet) överst på sidan.

Tänk vilken yra det trots allt kommer att bli. 2010...

Edit 2: Ja, då var det klart då.


Tisdag morgon.



God morgon! - 5 grader, snö och sol. Det här verkar vara det perfekta sportlovet. Synd bara att jag jobbar...

Det var så här jag ville ha det i julas, inte nu! Nu vill jag ha hit våren!

Men inget snack om saken, det är otroligt vackert när man åker förbi Slussen med pendeln och ser att isen ligger där ute...

måndag 23 februari 2009

Statyetter

Små kommentarer till Oscarsgalan innan jag kommer hem och kan se den. Utifrån det jag läst om själva galan ser jag fram emot att se Hugh Jackman.

Jag var faktiskt helt säker på att Mickey Rourke skulle ta hem statyetten för bästa manliga huvudroll. Det har talats så mycket om att det är hans livs roll. Att Sean Penn fick den är dock förmodligen helt välförtjänt också. Han är otroligt duktig, men jag tycker ändå lite, lite synd om Rourke.

Wall-E:s Oscarstatyett för bästa animerade film är lika lite en chock som Heath Ledgers för bästa manliga biroll. Välförtjänta, båda två. Men kan karln få vila i frid nu?

Slumdog Millionaire låter bättre och bättre. Jag ser fram emot att se den!

Läs även andra bloggares åsikter om

söndag 22 februari 2009

Oscarsgala!

Hallå, jag hade ju glömt att det är gala ikväll. Kanal 9 visar hela showen live och jag ska spela in den. Jag är nog bara säker på en sak. Mickey Rourke får en Oscar för The Wrestler.* Med andra ord säger jag mot mig själv, jag har ju faktiskt gjort en lista över mina Oscarsval. Utan att ha sett större delen av filmerna. Bra jobbat där.

Men nu ljuger jag. Wall-E borde inte heller ha några större problem med att ta hem sin Oscar för Bästa animerade film.

Jag hoppas på Heath Ledger också förstås.

För övrigt hoppas jag på att få se några sjukt snygga klänningar.

* Jag måste se den filmen snart. Det är å andra sidan ganska många filmer som jag vill se just nu...

Allvarligt talat...

...det snöar *fortfarande*. Varför väntade jag inte med det där eländiga snöskottandet?! Och allvarligt talat. Det är snart slutet på februari. Det ska snart vara vår här. Varför all denna snö nu?!

Visst, det är fint och så, men allvarligt talat, det är vitt, kallt och blött!

Söndag

Det har kommit en del snö under natten och även under dagen. Jag skottade vid lunchtid, men det syns inte nu. Jag är en aning kinkig över detta faktum.

Ensam hemma även idag, Maken passar på att få en del gjort på jobbet under helgen. Det är i och för sig ganska skönt att få vara ensam hemma och göra vad jag vill (i det här fallet: leka med bloggen). Det finns dock en klar nackdel. När jag är ensam hemma tar det väldigt lång tid innan jag ordnar mat till mig. Det är så sjukt tråkigt att laga mat till bara mig och jag väntar in i det längsta.

På vad? Svårt att säga. Förmodligen att någon ska ringa på dörren och lämna över en kasse med god, färdiglagad mat och säga att jag ser ut att behöva det här. Jag vet, det kommer inte att hända, men jag kan väl få hoppas?

lördag 21 februari 2009

...

Jag gillade killen som sjöng om sin jojo (I've got jojojo), men annars är det EMD och BWO som inte fick mig att sticka in bomull i öronen.

Chock.

Med tanke på att jag tycker att Danny i EMD ser ut som Draco Malfoy är jag chockad över att jag tyckte så mycket om deras låt. Bland det bästa jag hört i melodifestivalen i år, faktiskt. Jag kan till och med tänka mig att ringa och rösta på dem.

I övrigt ser jag fram emot BWO. Jag tror att de kommer att vara bra.

Vi har nödvändiga accessoarer framme, både snacks och var sitt glas rött. Mycket nöjd.

"Simons 120 dagar"

Jag blundade och valde en bok i bokhyllan som jag inte läst förut. Det blev Simons 120 dagar skriven/ritad av Simon Gärdenfors. Det första jag kan säga är den står fel i vår bokhylla, den borde stå bland serierna. Jag var inte sugen på att läsa en seriebok just nu, så det blev lite fel från början.

Han ritar ganska gulliga figurer och det gör nog att de sex- och drogscener han ritar upp i boken blir ännu mer markerade på något vis. Den är ambitiöst ritad/skriven och jag är ordentligt nyfiken på vad som hände hos de personer som han inte tog med i boken. Han skönmålar varken sig själv eller någon annan, istället är nog det mesta med sanningen överensstämmande. Han lyckas t ex bli mordhotad av en tjejs bror efter en natt i Göteborg.

Jag brukar gilla hans serier, men den här föll ganska snabbt i glömska. Det är en kul idé dock. Så här står det på hemsidan om hans resa genom Sverige:
Jag tänkte alltså göra en lång serie om en resa genom Sverige. Om ni vill så kommer jag hem till er och hälsar på. Vi snackar och äter middag. Jag går en promenad i era hemtrakter. Jag sover på en madrass, bekvämare soffa eller gästsäng. Dagen därpå äter vi frukost, ni ger mig lunch att ta med (mackor i en påse eller något i den stilen), sen åker jag vidare till nästa hem som erbjuder husrum och mat. I vissa fall kan vi komma överens om att jag stannar i två nätter. Efter resan gör jag en serie om det jag upplevt, de berättelser jag hört, de personer som jag träffat... lite som en roadmovie i serieform.
Numera finns den tydligen också på engelska.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Lördag

Frunch på fiket och sedan en skön promenad tillbaka till huset. Underbart väder idag!

Innan dess tog vi en sväng till Erikshjälpens secondhandbutik och jag köpte - ännu - en kaffebryggare. Denna gång förälskade jag mig i en Don Pedro, mycket p g a alla barndomsminnen jag har till denna. Mamma hade en sådan när jag var lite och jag var helt fascinerad när vattnet gick upp i röret och hade med sig kaffet ner i kannan.

Det är dock inte en "riktig" Don Pedro. Det står Bodum på den så förmodligen är det en Bodum Santos. Jag blev i alla fall stormförtjust i den och betalade gladeligen 95 kronor för den. Eller rättare sagt, Maken köpte den åt mig.

I bilen därifrån frågade han mig om jag hade köpt klart alla olika sorters sätt att brygga kaffe på nu och då fick jag ju svara "ja, nu är jag nog klar". Men jag har ju kvar det ultimata - en bra espressobryggare... :)

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

fredag 20 februari 2009

Vinnarskalle

En värdig segrare i På spåret. Jag gillar verkligen Johan Wester. De förtjänar att vinna. Jag tyckte i och för sig synd om Rosenfeldt/Gerdin när de svarade Hardcastle på sista resan. Finns den platsen ens? Kul att komma tillbaka till Edinburgh igen. Riktigt trevlig stad.

Let's Dance då? Jo då, rätt par försvann. Jag tycker fortfarande att Morgan är bättre än Laila och jag ser fram emot att se dem i final. Ja visst ja - snälla, låt CJ åka hem nästa vecka. Det blir verkligen inte mycket sämre än så.

Fredag kväll.

Ett tecken på att jag faktiskt mår lite bättre är att jag inte skrivit något på hela dagen. Exakt, jag har varit på jobbet och haft sjukt mycket att göra hela dagen. Men nu är det helg. Äntligen!

Ikväll blir det ugnsstekt lax med bulgur och det ska jag snart gå ner och slänga in i ugnen. Jag ska lägga en smet av getost och kryddor på laxen, ingen lök dock. :)

Till detta blir det ett glas rött. Förhoppningsvis kommer det att fungera. Jag hade hellre druckit vitt vin, men dels har vi inget hemma och dels är jag ändå så jäkla förkyld att jag inte märker någon större skillnad.

Let's Dance ikväll. Heja Morgan! Så där, nu har jag fått det ur vägen också. Jag ser fram emot att se dem dansa. Och förhoppningsvis att CJ försvinner ikväll...

Samtidigt är det också final i På spåret också, sista avsnittet med herrar Oldsberg och Hellberg. Skumt om programmet fortsätter utan dem, det är ju de som *är* På spåret. Om jag personligen fick ge förslag om möjliga ersättare skulle jag vilja slänga in ett par förslag. Johan Wester eller Lasse Kronér. Den förstnämnde p g a otroliga kunskaper, den sistnämnde för att han är en typisk go' gôbbe :)

torsdag 19 februari 2009

Torsdag

Hemma sjuk idag. Eller snarare: Arbetar hemma idag för att undvika att smitta mina kollegor. Skönt att inte behöva prata så mycket idag, jag har haft sjukt ont i halsen. Jag tror dock att jag går till jobbet i morgon, det blir så otroligt segt att vara hemma själv.

Kulturfyran: böcker

Now we are talking! Veckans kulturfyra handlar om böcker i allmänhet och bokrean i synnerhet. Kul!
1. Vad betyder böcker för dig?
Böcker är otroligt viktigt. Både rent inlärningsmässigt men även som metod att fly från det ibland tråkiga vardagslivet. Det går dock i perioder och jag läser mer böcker på sommarhalvåret än under vintern.
2. Brukar du köpa böcker under bokrean?
Oh ja. Maken brukar försöka stoppa mig, men det är svårt. Om inte annat brukar jag på senare år ofta komma hem med kokböcker av olika slag från reabesöken.
Nu för tiden kanske jag funderar mer själv om jag verkligen kommer att läsa boken ifråga, men det är ett relativt billigt sätt att hitta nya bekantskaper i litteraturen.
3. Vilket är ditt bästa minne från bokrean alternativt har du något kul minne i samband med någon bokrea?
Jag har inga klockrena minnen från bokreor, men när jag hittade Stolthet och fördom och Emma i ett paket för en massa år sedan, då var jag lycklig.
4. Vilken är den i särklass allra allra viktigaste boken för dig?
Jag väljer att se på denna fråga som rent skönlitterära böcker. Den bok jag uppskattar mest och läst flest gånger är Stolthet och fördom, jag tröttnar aldrig på den.


20/2-09: Jag har lagt till en länk till originaltexten nu.

onsdag 18 februari 2009

Tangentbordet från helvetet...

Mitt tangentbord har fått en knäpp. Jag bytte batterier på det och sedan gick det inte att skriva på det. Tecknen hade bytt plats och allt var bara helt fel. Jag trodde att det hade blivit installerat på engelskt eller amerikanskt tangentbord, men det står fortfarande som svenskt. Sedan tänkte jag att det kanske blir bättre om jag startar om datorn så jag gjorde det. Bra tänkt. Verkligen.

Jag har lösenordsskyddad inloggning på min dator. Tangentbordet fungerar fortfarande inte. Nu kommer jag alltså inte heller in på min dator. Det här suger!

Efter ett tag ringde jag Maken och beklagade mig. När han skrattat klart (!) tyckte han att detta var ett lysande tillfälle för mig att gå ner till soffan och göra något annat ett tag. Det var den hjälpen jag fick av honom.

Det slog mig dock att jag kunde låna hans dator så nu sitter jag här vid en något annorlunda dator (Vista är ganska skumt att arbeta i) och skriver ett par inlägg. Hade jag nu bara haft mina bokmärken samlade på den här datorn också hade jag varit lycklig.

Men tangentbordet? Inte en aning. Det har varit skumt sedan jag skaffade det, men det har åtminstone alltid haft tangenterna på rätt ställe. Nu är jag bara kinkig. Dessutom känner jag mig en smula febrig och har ont i halsen. Inte rätt dag för datortjafs!

TV-serier

Jag lyckades få Maken att sitta med mig och titta på nya serien på trean igår, The Mentalist. Han var inte helt såld och det var väl inte jag heller. Jag gillar dock konceptet och kommer att ge serien ett par chanser till. De frågar flera gånger om han är ett medium och han svarar varje gång att han bara är bra på att läsa människor.

Dessutom gillar jag killen i huvudrollen, Simon Baker. Jag var omåttligt förtjust när jag såg i trailern att Stephen Culp var med i serien, men det verkar inte direkt som om han kommer att vara med vidare i serien...

Om en vecka, den 25/2, startar en serie på TV4 som heter Lie to me. Den verkar också intressant. Tim Roth har en av huvudrollerna, bara en sådan sak! Jag tycker att han är bra och ser fram emot vad han kan göra med serien. Om jag har förstått det hela rätt är de båda serierna lite lika varandra, man läser kroppsspråk och ansiktsuttryck för att få fram misstänkta gärningsmän.

På TV4:s hemsida kan man bland annat läsa följande om serien:
Dr Cal Lightman (Tim Roth) har en ovanlig förmåga, han är expert på att läsa människors kropps- och ansiktsuttryck och ser omedelbart om någon ljuger. Cal kan avslöja de djupaste hemligheter och lösa de svåraste fallen genom att analysera en persons ansikte, kropp, röst och tal. När någon rycker på axeln, roterar sin hand eller höjer sin underläpp vet Lightman att personen ljuger.

Genom att analysera ansiktsuttryck kan han läsa av en människas känslor - från dolda förbittring till sexuell attraktion och svartsjuka. Men Lightmans vetenskapliga meriter är både en välsignelse och en förbannelse. I privatlivet lurar och ljuger familj och vänner för varandra precis lika mycket som brottslingar gör, vilket kan bli väldigt påfrestande för Cal.
Serien är ny, det har bara gått fyra av tretton avsnitt i USA. Vi får se vad som händer med den, men det är i alla fall kul att det kommer lite nya serier!

Hmm... Lie to me börjar den 25te... Samma dag som Maken fyller år ju! Skönt, då är det snart slut på hemlighetsmakeriet. Det ska bli så kul!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Vår!

Idag var det nog första gången som jag hade vårkänslor på allvar. Solen lyste och himlen var oskyldigt blå... Nu kom jag bort från ämnet en aning. Skönt var det i alla fall. Jag bestämde mig för att gå från jobbet tidigt och gick istället på stan med J & lilla T. Lite fönstershoppning och årets - hittills - godaste semla på Vete-Katten. Underbar!

Det är en bra dag av flera anledningar. Svärmor blev hemskickad idag och ska fortsätta behandlingen hemma istället. Tydligen ansåg de att hon var frisk nog att göra det och det låter ju bra!

Det finns bara en liten droppe malört i mitt juiceglas. Jag är förkyld. Mer än igår, mindre än (förmodligen) i morgon. Jag spenderade närmare 400 kronor på Apoteket, det blev nässpray och Kan Jang. Dessutom skaffade jag ett par paket Panodil. I morgon arbetar jag hemma och då ska jag kurera mig!

tisdag 17 februari 2009

Nyckeln till maten...


Snart, snart kommer vår libanesiska mat. Maken har efterlyst detta och eftersom han är sjuk får han denna önskan uppfylld. Ty jag är en god hustru. Oftast i alla fall. När jag inte gör mig lustig över hans låga smärttröskel vid förkylningar, t ex...

Nej förresten...

Wordpress var inget för mig. Dessutom: Orka hålla igång två olika blogga om samma sak samtidigt. Jag behåller Blogger så länge. Vi får se om det blir något annat en annan gång men just nu är jag här.

måndag 16 februari 2009

Måndag kväll...

Just nu mår vi ganska gott, både Maken och jag. Efter jobbet mötte jag upp A1 och letade upp Hermans ekohandel på Tegnérgatan. Vilken underbar affär! Så mycket ekologiska varor samlade på ett och samma ställe. Great stuff! Jag handlade så mycket som jag inte ens visste att jag behövde. :-)

När vi var klara ringde jag Maken och vi åkte tillsammans till Svärmor. Jag köpte choklad och ett lugnande te till henne i den ekologiska affären. Hon var pigg och glad. Skönt att se! Hennes behandling startar i morgon.

När vi kom hem lagade jag pasta med tomatsås. Jag hade i lite extra vitlök, oregano och salt med chili. Gott. Maken tog tre portioner och det var en ledtråd till vad han tyckte.

Nu ska jag äta en maräng och slötitta på TV ett tag. All in all en bra dag, trots allt.

Måndag.

Jag är lite seg idag. Vaknade med ont i axlarna i morse och det vandrade upp till huvudet. Fortfarande seg.

Viktväktarna idag var inte heller någon hit, jag hade gått upp över ett kilo. Förmodligen har det med att göra att jag inte druckit så bra under den senare delen av veckan. Sedan har vi inte ätit så regelbundet heller och till råga på allt åt jag en semla i lördags när vi firade kill-J. Men annars har jag inga bra undanflykter. :)

söndag 15 februari 2009

Kort och koncist.

Jag märker själv att jag befinner mig mer sällan här nu. Det är något som hänt som är lite mer omvälvande, även om vi alla försöker att bete oss som vanligt.

Svärmor har varit sjuk till och från sedan i höstas, utan att läkarna egentligen kunnat hittat något speciellt fel. Det har de, tyvärr, gjort nu. Sedan i fredags är hon inlagd på Radiumhemmet och ska genomgå en kraftig dos av både strålning och tabletter för att krympa en tumör i lungan som inte går att operera.

Det här är något som är otroligt omtumlande för hela familjen och fortfarande svårt att förstå. Personer i min släkt har tidigare haft bröstcancer och överlevt, med operation och strålning. Cancer kan botas. Punkt. Jag har sett det ske tidigare och därför är jag också fortfarande mycket positiv till hela behandlingen. Det är inget snack om att hon ska klara sig genom det här.

Men, jag kommer att skriva mindre. Jag tror det i alla fall. Just nu är det inte lika roligt. Men jag stannar.

Stolthet och fördom och zombier...

En ny bok är tydligen på gång enligt DN, en parodi på Austens Stolthet och fördom. Blir det kanske något liknande Shaun of the dead? Det är nog i alla fall en film som jag kan tänka mig att se. Zombiefilmer är inte min grej, men jag är villig att överse detta faktum eftersom mr Darcy är med... :)

Söndagen 15 februari 2009: Lycka

Äntligen något mer positivt! Jag har äntligen blivit hedersmoster! I natt blev min systerdotter mamma till en liten Julia. Eller, liten och liten är att ta i, hon vägde ju över 4 kg... :)

Min syster, den nyblivna mormodern, ringde mig någon gång runt 04.20 i morse och berättade. Gissa hur pigg jag var då? Och gissa hur svårt jag hade att somna om? Jag ville ringa S, skicka sms, skriva i hennes Facebook... Ja, helt enkelt prata med henne. Det här är häftigt och jag önskar både S & L all lycka med den lilla!

Skönt att skriva om något positivt. Jag har tänkt att skriva om det mer negativa också, men det blir senare.

fredag 13 februari 2009

Let's dance.

Fel par åkte helt klart hem. Carl-Jan kan inte ta ett danssteg om så hans liv hängde på det. Kitty däremot var ju duktig idag. Skämmes, svenska folket!


Bäst ikväll? Mannen som jag vill ska ta hem hela rasket - Morgan Alling. Snygg vals och dito sminkning!

Fredagen den 13:de februari 2009

Livet suger ganska hårt just nu. Någon nära mig och Maken är sjuk. Väldigt sjuk. Jag vet inte hur det kommer att gå. Maken är bedrövad, för att använda ett ord som inte tas fram varje dag. Idag var jag på jobbet ca 50 minuter innan jag åkte hem. Jag måste vara stark, men är inte säker på hur stark jag kan vara.

Vet inte hur mycket jag kommer att skriva här under den närmaste tiden. Ska dock försöka, det gäller att ha kvar rutinerna.

Rutinerna ska som sagt vara kvar och ikväll blir det "Let's Dance". Men helt kul blir det inte.

Jag tänkte att S skulle få sin bebis idag. Dels eftersom hon redan gått över tiden så mycket (skulle kommit förra måndagen), men dels också pga av att hennes far, min svåger, drömt en dröm som fastställde nedkomsten till idag. Men jag har inte hört något, så den väntar ett tag till med att komma ut. Det hade varit kul om den fötts på samma dag som jag åtminstone. Men bebisen väntar. Lika envis som sin mamma. Och som mig. :-)

torsdag 12 februari 2009

Oscars

Reklam inför Oscarsgalan, 22 februari. Hugh Jackman ska tydligen leda showen den här gången, trevligt! Jag ska försöka se den i år, om den visas på någon lämplig kanal.






Torsdag

Jag pratade med någon i Småland strax efter lunch. Där hade det kommit ganska mycket snö, men här i Stockholm har det inte kommit någon alls. I alla fall inte så pass centralt som jag befinner mig just nu.

Ganska skönt egentligen, om jag nu bara kunde slippa allt det där gruset på trottoaren som bara förstör mina klackar vore jag nöjd.

Det känns som om det är vår på gång, men jag vet inte. Har blivit lurad förut.

Kulturfyran: Pension

Denna vecka handlar det om pensionen i Kulturfyran. Vi gör ett försök att hoppa in!
1. Har du koll på din pension och vet du skillnaden på PPM och avtalspension?
Den enda kollen jag har är att de fonder jag valt (läs: blundat och pekat ut) till mitt pensionssparande har gått ner katastrofalt under 2008. Annars hoppas jag bara att jag kommer att kunna hålla mig borta från kattmaten när jag fyllt 65.
Skillnaden mellan vaddå sa du? Nämnde jag att det inte är jag som är det ekonomiska snillet i familjen...?
2. Har du några tankar om vad du ska göra när du blir pensionär?
Det är ju då jag ska satsa på mitt golfspelande! Nja, det vore i alla fall trevligt med rast och vila. Umgås med Maken och eventuella barn/barnbarn och skaffa en lägenhet i Spanien.
3. Visst råder det åldersdiskriminering i Sverige. Många arbetsgivare sållar bort ansökningar från människor som fyllt 50, ofta till och med från 45. Har du några tankar om åldersdiskriminering, av unga eller gamla?
Inte så mycket tankar kring det, men det är ju fel. En ung person kan ha svårt att få jobb eftersom hen inte har tillräckligt mycket erfarenhet. En äldre person har för mycket erfarenhet. Det är ett ganska smalt spann som är anses lämpliga för arbetslivet och det är synd.
4. I en del österländska länder hyllas visdom och ålder. Dock inte så i vårt västerländska samhälle. När läste du om någon som är 65+ på gammelmediernas nöjessidor? Vem i så fall?
Inte säker, men nog skrev väl tidningarna om Siwan när hon var med i På Spåret? Jag var tvungen att titta efter i AB och det står ju om en del äldre personer, men då företrädelsevis män. Paul McCartney finns där t ex.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

onsdag 11 februari 2009

Kvällsbestyr

Nu är jag hemkommen från träning och känner bara för att slappa. En timmes Ki-jympa på Friskis vid Ringen var precis vad läkaren ordinerade och nu är jag hyfsat pigg igen.

Jag tacklade av en del på eftermiddagen och var rejält seg strax innan passet började. Cirka 55 minuter med armhävningar (usch), situps, boxning och inte så få höga sparkar gjorde dock susen.

Maken borde vara hemma strax efter 22 och då tänkte jag ha något i matväg åt honom. Tänkte hemlagat potatismos och utbankad lövbiff, men det kanske blir för stabbigt? Jag är otroligt sugen på potatismos.

Annars håller jag på att ordna vissa födelsedagspresenter. Riktigt roligt att hålla på, faktiskt. Jag har en delpresent till Maken som jag tänkte slå in nu, det gäller att passa på innan han kommer hem.

semlor

Nu till ett av årets viktigaste tester: Semlor! Varje tidning med självaktning har sitt eget lilla test av var den godaste semlan finns enligt just dem. Smaken är ju som sagt delad, men det finns några alternativ nu.

Tössebageriet håller Metro på. Vete-katten får en tvåa i betyg här.

Vete-katten blir bästa bageri i DN. Där får Tössebageriet bara en tvåa i betyg.

Vem ska man egentligen lita på? Lika bra att gå till båda ställena själv och bilda sig en egen uppfattning! Då kan man passa på att testa Gunnarssons, Thelins och XOKO också. Ett tufft jobb, men någon måste göra det...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Onsdag

Mitt i veckan och jag är lite trött. Trots att jag faktiskt kände mig utvilad i morse efter mina 7½ timmars sömn. Jag har den där typiska mitt-i-veckankänslan av att det *aldrig* någonsin mer kommer att bli helg.

Alla hjärtans dag på lördag. Förra året glömde vi bort det, både jag & Maken. Förmodligen blir det lika illa denna gång. Men det förstås - varje dag är Alla hjärtans dag. Eller hur... :)

Noll fantasi

Här hittar man länken till mitt test på Wordpress.Inte så otroligt upphetsande, men det kanske finns en användning för denna blogg också. Vi får se. Jag tänkte i alla fall dubbelblogga ett par dagar och se hur det ser ut.

tisdag 10 februari 2009

Tisdag 10 februari

Jag har fixat med en överraskning hela kvällen. Det är så kul! Tänker inte skriva så mycket mer, är inte säker på vilka av mina IRL-bekanta som läser det här.

Annars är det en hel del jobb. Överkomligt, men en smula stressigt just nu.

Viktväktarna igår var trevligt. Jag hade gått ner över ett kilo, snacka om jojobantare! :-) Det blir nog inte så mycket träning denna vecka heller, men det blir badminton på fredag igen. Kul!

Funderingar

Jag har funderat på att byta till WordPress istället. Tveksam dock, jag tycker att det här fungerar tillräckligt bra för mig.

Du som har bytt, vad fick dig att byta? Och du som inte bytt - varför inte?

måndag 9 februari 2009

Filmkvällen

Jag såg en film igår som jag inte sett förut, men hört från J1 att det var en kul film. Return of the Killer Tomatoes. Hon hade rätt, det var en mycket underhållande film. Förutom de två gånger filmtittandet avbröts av en kräkande baby (underligt nog fortfarande ganska söt) satt jag klistrad vid TV:n.

En ganska tidig roll för George Clooney. Och han hade ganska långt, mörkt hår! Lite underligt att se faktiskt.

Men som jag sa här ovan var filmen underhållande. Vad den handlar om? Först och främst är detta tydligen en uppföljare till megasuccén Attack of the Killer Tomatoes från 1978. Människorna är nu livrädda för tomater och tomatsåsen i pizzan har bytts ut mot alla möjliga skumma fyllningar.

En galen vetenskapsman, spelad av pappa Adams*, har kommit på ett sätt att förvandla bifftomater till biffiga soldater med hjälp av musik. Nu ska mänskligheten (och den söta "flickvännen") räddas.

*Hello typecasting!

söndag 8 februari 2009

Söndagen

Poker för Maken, filmkväll för mig. Win-win situation. :)

Vi sov ganska länge idag, förmodligen en reaktion på att ingen av oss sovit så mycket i veckan. Efter en snabblunch nere på fiket är det nu dags att åka söderut, mot Tullinge.

Åter i morgon. Ha en skön söndag!

lördag 7 februari 2009

Alltså...

... kan någon förklara de där schlagerreglerna för mig?! Caroline af Ugglas har alltså *både* gått till andra chansen och blivit den internationella juryns val? Hur går det ihop? Och vilka var det egentligen som var med i den internationella juryn?

Slutligen, var inte Emilias låt *väldigt* lik Bo Kaspers-låten från "Vuxna människor"? "Svårt att säja nej" eller något sådant heter den. Väldigt bra låt för övrigt, men som sagt så är den redan gjord...

Melodifestivalen 2009 - deltävling 1.


Bästa artist i kväll: Caroline af Ugglas. Trodde aldrig att jag skulle säga det här, men hon var bra.

Klar tvåa: Alcazar. Bra låt och dans. Går vidare. Borde gå hem i Moskva, inte minst pga kläderna...

Annars gillade jag Marie Serneholt, Scotts och Nina Söderqvist.

Lördag i sängen

Ja, i alla fall för Maken. Han kom hem kl 8 i morse, väckte mig, lyckades vara vaken ett par timmar och nu är han en slocknad hjälte. Han gick och lade sig vid 11.30, hoppas att han kan sova några timmar, han kommer att behöva det.

Och han hade med sig presenter! Det känns som om han köpt med sig halva Starbucks hem. I påsen jag fick fanns det två kaffemuggar, kaffebönor, After coffee-mints (dock inte cinnamon) och sist men inte minst - en flaska Starbucks kaffelikör. Jag är en ganska lycklig lärarflicka just nu. Jag framstår som en aning manisk, men det bjuder jag på.

Bilder kommer senare. Nu ska vi åka ut och gratulera Svärfar på födelsedagen.

Fredag/Lördag

Jo, det är ju faktiskt lördag nu. Det blev både badminton, våfflor och Let's dance. Tyvärr har jag också fått - vad som kan vara - ganska dåliga nyheter, därför blev inte kvällen helt perfekt om man säger så. Ingenting har hänt mig eller Maken, men någon som står oss nära. Eftersom jag inte tänker måla Fan på väggen kommer jag inte att skriva mer om det just nu.

Nu ska jag sova och när jag vaknar är Maken hemma. Yay!

Ps. Om jag nu ska skriva något om dagens avsnitt av Let's dance är jag faktiskt besviken över att Kitty fick så låg totalsumma och att inte Carl-Jan var i botten. Morgan Alling var som vanligt suverän, Nicklas likaså. Både jag & A1 (men mest jag) var lite förvånade över att en så pass stor man som Magnus S faktiskt rör sig så graciöst. Och ja visst, bye bye Hasse! Jag trodde att du skulle vara kvar en vecka till och att CJ skulle ryka. Karln må vara charmig, men kunna dansa... Inte så mycket.

torsdag 5 februari 2009

Torsdagen

Försening med pendeln i morse. Försening med pendeln i kväll när jag skulle hem. Är det någon som inte har hajat att det finns snö i Stockholm för tillfället?

Jag förstår inte. Det är inte som om det är en meter snö som lamstår gator och torg, samtidigt som stadens alla barn jublar eftersom skolan inte kan öppna. Det ligger ett pudertäcke av vitt på marken och tågen stannar. Och är det inte tågen som inte pallar kylan är det tillbehören. En bom gick inte ner i morse. Borde man inte vara *lite* mer förberedd på snö och kyla i en stad i ett land så pass norrut? Det var inte heller så att det var sensationellt kallt, max -2.

Så där, nu har jag fått avreagera mig en aning. Skönt.

Fredag i morgon, det har gått fort. Snart är Maken hemma igen och förhoppningsvis kommer han att arbeta lite kortare arbetsdagar. Ett tag framåt i alla fall. Det har varit mycket för den stackaren ett tag nu.

Det bästa med hans resor - förutom att han kommer hem förstås - är att det ofta inkluderar tax free-varor. Denna gång har han utlovat Cinnamon mints och kaffebönor från Starbucks, jag hoppas att han lyckats komma ur det där industriområdet han befann sig i och shoppat till mig.

I morgon är det dags för veckans dos av badminton. Kul! Jag vet inte riktigt vad som är roligast, spela badminton eller att vi sedan ska åka till A1 och äta fullkornsvåfflor. Eller var det graham? Minns inte riktigt, men nyttigt lät det. :)

För övrigt skulle jag verkligen vilja skriva ner en elevs skarpsinniga analys av Stolthet och fördom, men jag gör inte det. Inget elevsnack här inte! Men ojojoj...

onsdag 4 februari 2009

Bra kväll - trots allt

När jag kom hem slog det mig att jag fortfarande inte hade sett serien Lost in Austen, bara spelat in den när den gick. Jag skulle bara se två avsnitt, sedan skulle jag städa och ta en tidig kväll. Berömda sista ord. När två avsnitt var sedda började jag direkt med avsnitt tre. En bit in i *det* avsnittet var det inget snack om saken. Jag skulle se klart den.

Åh, det här var bra. Jag får nog ta och skaffa DVD:n, A1, det här går inte annars. De blandar den där speciella känslan man alltid får av att läsa boken med en modern touch.

Mr Darcy har alltid varit Colin Firth, utan snack, det vet alla som känner mig en aning. Men nu har han fått en otroligt jämn medtävlare i Elliot Cowan. I synnerhet i vattenscenen - vilken bröstkorg!

Och Elizabeth Bennet. Hon är precis som man kan tänka sig att hon skulle vara i en sådan situation. Otroligt cool tjej. Hell, jag vill vara Elizabeth Bennet. Men nu vete katten. Jag kan lika gärna tänka mig att vara Amanda Price... :)

Amanda Price är alltså tjejen som läser boken Stolthet och fördom som vi andra läser dagstidningar. En dag upptäcker hon att det står en ung dam i konstiga kläder i hennes badkar. Det verkar som om dörren till utrymmet som Amanda vet leder till rören i själva verket är en tidsportal. Amanda hamnar hos familjen Bennet, samma dag som en viss mr Bingley kommit till rätta på Netherfield. Lizzy kommer inte med tillbaka och får stanna i nutid.

Trots att Amanda har alla svar till hur det ska vara och vem som är god respektive mindre trevlig - hon har med sig sin kopia av boken - är det inte lika enkelt när hon väl befinner sig där. Ingen vill ju bete sig som Amanda vet är rätt sätt. Och där är ju också den där fruktansvärt otrevlige mr Darcy...

Denn version av mr Darcy ser för övrigt ut som om Colin Firth och Heath Ledger skulle fått en son. Inte den sämsta kombinationen, om ni nu frågar mig.

Nä.

Det blir datorlagande istället. Vill sova!

Onsdag

Nej, nu får jag nog gå hem och titta på någon film. Känner mig inte ett dugg motiverad till att göra något mer avancerat än så. Det är en sådan dag, antar jag,varken varmt eller kallt, mer grått än soligt...

Lyssnar på Säkert! på Spotify. Bra så.

tisdag 3 februari 2009

Love

I don't care if Monday's blue

Tuesday's grey and Wednesday too

Thursday I don't care about you

It's Friday I'm in love


(Eller rättare sagt Saturday. Det är nämligen då Maken kommer hem igen...)

Viktväktarna

Som svar på kommentar här nedan: Jo, jag går på Viktväktarna fortfarande. Min princip är att gå varje måndag. Om jag inte håller mina rutiner går det snabbt åt pipsvängen.

Anledningen till att jag inte skrivit något om det är helt enkelt att jag inte kommit in i rätt tänk efter jul och därmed har det går si och så med viktminskningen. I går hade jag gått upp ett halvt kilo, vilket är ganska irriterande. Förmodligen beror detta på Svärmors goda kycklingschnitzel i lördags och slottssteken hemma hos J&M i söndags. Gott var det i alla fall... :)

Målet med den här veckan är dock att räkna poäng som en duktig liten viktväktare. Mina poäng för dagen är tyvärr redan uppätna och jag känner mig lite småsugen. Vi har ett problem.

Jo men visst.

Jag var nästan hemma. Tåget stannade i Sundbyberg och därifrån är det bara en station till Spånga, ca 5 minuter. Problemet var bara att tåget inte fortsatte. Det hade skett en olycka mellan stationerna - vilket är tråkigt - och tåget gick inte längre - vilket var minst lika tråkigt.

Jag har åkt buss. Buss 119 har en klar fördel, jag kan åka den ända till min ändhållplats. Denna buss har tyvärr också ett smärre fel. Det tar nästan 30 minuter att åka mellan Sundbyberg och min hållplats. Den stannar vid varje mjölkpall på vägen. Jag hade inte riktigt tänkt mig att vara hemma strax efter 19 när jag gick från jobbet strax efter 17...

Hur som helst, syster K ringde så jag hade det ändå ganska bra där på bussen. Bra att ha någon att prata med när det känns så där lagom trist.

Hmm...

... Undrar vad Maken skulle tycka om jag passade på att söka lite nya tjänster? Italien låter väl trevligt, synd bara att jag inte kan ett ord italienska...

Morgon


God morgon! -11,6 grader kallt och förseningar i pendeltågstrafiken. Men det är ganska vackert, lite kallt om fötterna dock. Ha en skön dag!

SATC-test

Via Sara hittade jag ännu ett test om vilken karaktär jag är lik ur Sex and The City. Vem det blev? Jag tror att det bestämdes när jag svarade vad jag skulle köpa om jag hade $40.000 över... Skor, så klart! :)

Sex


You are most like: CARRIE

How certain are we? SORT OF

Is it possible to be an old-fashioned romantic and a fashionplate for the modern age, all at once? Somehow, you make it work. You're a living contradiction: intelligent and worldly, yet constantly surprised by what life throws at you; fiercely independent, yet desperately longing for lasting love. With all of that going on in your head, it's a wonder you even get up in the morning!

måndag 2 februari 2009

För övrigt...

Skumt det känns det här, att veta att jag kan sitta hur mycket jag vill vid datorn hela veckan utan krav från Maken att komma ner och umgås i vardagsrummet...

Undrar hur länge jag kommer att tycka att det är kul innan jag tröttnar och inte sitter vid datorn ett dugg? Förmodligen ganska länge. Jag är en datornörd av naturen. Och dessutom har jag Spotify som sällskap. Just nu lyssnar jag på Jill Johnson, ABBA och Petter, bland annat.

Vid datorn stannar jag, åtminstone till kl 21.55. Då startar nämligen RAW Comedy Club på kanal 5. Magnus Betnér är med, bland andra. Det här ser jag fram emot.

Idag hämtade jag ut biljetterna till Roast på Berns också. Hoppas det blir bra, det låter i alla fall som en kul idé.

Måndag hela veckan...

Ja, det känns lite så i alla fall. Maken på resa hela veckan känns ju sådär, måste jag erkänna. Trist att sakna honom fram till lördag, men han har lovat presenter från *Starbucks*. Kanelgodisar, kaffebönor och kanske t o m en muggtermos. Happy, happy, joy, joy!

Jag tycker att det är lite orättvist att han åker till USA igen, men han har lovat att han bara ska befinna sig i ett industriområde i N.J., så det är väl OK.

Jag var på stan idag och promenerade med J och lilla T och det var kul. Hon är så liten, trots att hon är hela 1½ månad vid det här laget. Söt är hon i alla fall, vindögd som hon är. *ler*