söndag 31 augusti 2008

Lördagen

Vi var på två loppisar igår. Den första var ute i Nykvarn. Lions där har varje år en väldigt stor loppis, jag tror t o m Sörmlands största. Det är i alla fall vad jag har fått berättat för mig. Jag köpte ett par muggar och tre vinbägare, alla snygga. Makern gillar verkligen loppisar och eftersom han inte var med fick ju jag hålla fanan högt istället.

Sedan var det dags för Taxinge. Varken A1 eller M hade varit där förut och det var kul att ta med dem dit för första gången. Jag tog kakor som jag visste var goda. Mycket nougat där. Bakelsen med marsipan runt har en botten av typ mandermassa och fyllning av en nougatkräm.

Jitterbuggar är alltid goda. Jag ska pröva att göra sådana själv, men de ser ganska krångliga ut.

Den helbruna kakan hade en sorts havregrynsdeg i botten och täckt med nougat. Förmodligen den godaste kakan jag åt.

Det finns ju så mycket att välja på där ute. Jag fotade lite med mobilen, men det blir ju inte så bra.

Chokladkladdkaka

Vit chokladkrämstårta

Prinsesstårta

På vägen hem från Taxinge hittade vi ännu en loppis. Där hittade jag ett par djupa tallrikar, två assietter och två kaffekoppar med fat i den servisserie som Svärföräldrarna har, Koka. Gissa om jag är lite populär där nu...? :)

Överlag var det en skön dag, men som jag skrev redan igår så avslutades dagen med huvudvärk. Den avtog till sist och det var en otrolig tur. Jag avskyr att somna med huvudvärk och att vakna upp dagen efter med samma huvudvärk.

Idag är en annan dag och det blir både namnsdagskalas för H2 och hemkomst för Maken. Yay! En vecka har ändå gått ganska fort. Det ska bli kul att se vad han tycker om nya fågeln.

lördag 30 augusti 2008

Typiskt...

Jag vill blogga om de fynd jag gjorde på diverse loppisar idag. Dessutom vill jag skriva om den underbara fikastund jag hade tillsammans med A1 och M på Taxinge efter det. Tyvärr har jag en sjuk huvudvärk, på gränsen till migrän, så det här blir det enda jag skriver idag.

Mer text och bilder kommer i morgon. Hitta en pausfågel så länge... :)

fredag 29 augusti 2008

Om förra inlägget.

Ahhh... Nomineringstal kallar man det ju. Tack SvD för påminnelsen!

Fortsätter babbla om USA...

Visst, det handlar om lika mycket personkult som politik, men Barack Obama är en bra talare. Titta på hans "acceptance speech" (Vad heter det på svenska egentligen? Acceptanstal?), t ex här. Mycket bra närvaro.

Jag har dock väldigt svårt att se svenska politiker ta med hela jäkla släkten upp på scenen efter sitt tal medan orkestern spelar "We are family".

torsdag 28 augusti 2008

Apropå gårdagen...


OK, svampplockning är väldigt trevligt, men allvarligt talat: jag räknade mina myggbett i morse. Tretton stycken! Jag är dessutom ganska säker på att jag har missat några fler. Kan inte bara alla myggor försvinna? Jag är trött på att vara allergisk mot de små krypen.

USA-valet

Jag sitter och slötittar på utdrag ur talen från demokraternas partikonvent. Allvarligt talat. De är så välregisserade, jag sitter här och har tårar i ögonen. Nog för att jag är blödig, men inte katten brukar jag gråta vid sådana här tillfällen när det gäller svenska politiker!


Visst, det är väl inte de som har skrivit sina tal, men de (Clinton x 2, Michelle Obama) är förbaskat bra talare. Det ska bli spännande att se hur det går i valet. Jag ser också fram emot att se Obamas tal i natt. Han är en grym talare.

---

I'm watching excerpts from the Democratic National Convention and seriously, folks! They are so well directed, I'm sitting here with tears in my eyes. Strange, I am not that emotional when it comes to the Swedish politicians. I'm fully aware of that they probably haven't written their own speeches, but these people (Clinton x 2, Michelle Obama) are well prepared and very good speakers. I'm looking forward to Obamas speech tonight (Swedish time). He is quite good.

Uppförsbacke


Det är intressant egentligen hur lärare gestaltas på bio. Det finns ju de bra & goda lärarna, som gestaltas i t ex Freedom writers & Döda poeters sällskap, men de är ändå långt ifrån lika många som de dåliga lärarna. Kvittar om de är onda eller bara dåliga, men många är de. Ännu ett nerköp för lärarna alltså... Läs på DN här om listan på de 26 sämsta lärarna på film enligt The A.V. Club, ett amerikanskt nöjesmagasin. Det är inga trevliga figurer de har med där precis. Men det blir väl bra film av det i alla fall...

onsdag 27 augusti 2008

Ut i skogen ska vi gå...


Jag och ett par kompisar från jobbet tog en halvdag ledigt från jobbet idag och åkte ut och plockade svamp. Vi åkte runt lite på Ekerö och hittade faktiskt en del, som synes. Jag rensade och förvällde svampen när jag kom hem, blev inte mycket kvar efter det. Det var jätteskönt att bara gå runt i skogen. Mycket myggbett, men lite får man ju tåla.

tisdag 26 augusti 2008

Tisdag 26/8, 2008

Jag har varit på promenad runt den där fågelsjön, Lötsjön, i Sundbyberg ikväll. JTyvärr glömde vi att ta med oss bröd till fåglarna den här gången. Lika bra det eftersom M blev attackerad sist gång hon hade med knäckebröd som hon delade ut i hyfsat stora bitar.

Jag & M gick runt sjön och åt sedan middag på en libanesisk restaurang på Tulegatan. Gott med avsmakningsmeny! Vi tänkte egentligen äta något vid Gröna stugan vid sjön, men det var stängt. Jag tycker nog att vårt alternativ blev godare...

För övrigt behöver jag kunna klona mig till i morgon. Jag har bestämt att gå ut & plocka svamp med en vän i morgon och insåg precis att Fortum kommer & installerar någon sorts "energibox" här i morgon någon gång mellan 13-15. Det kommer att bli problem...

Det där skjutgalna fingret...

... som bara helt sonika klickade in en beställning av blomsterlökar. Jag som redan har så många! Oops, nu har jag fler.








Tulpanerna "Cum laude" & "Queen of night"









Krokusarna "Advance" & Kungsängsliljor

Sammantaget borde jag ha cirka tretton påsar blomsterlökar, när jag får den här leveransen. Over the top, jag? Vad får dig att tro det?

Attans…

Ja det här var ju en bra början på dagen. Huvudvärk. Undrar om jag ska tro att det är vattenbrist eller kaffebrist som orsakar den. För sömnbrist är det väl inte…? Jag satt och tittade på undulaternas interagerande samtidigt som jag slötittade på inspelade avsnitt av 30 Rock fram till midnatt, ungefär. Sedan gick jag upp vid halv sju.


OK, ut och ta en snabb promenad för att införskaffa lite syre. Sedan tillbaka till jobbet igen.

söndag 24 augusti 2008

Skördetider

Jag tittade ut genom fönstret idag och insåg att vi hade ganska många björnbär som behövde plockas innan de blev dåliga. En låda blev det, förmodligen lagom till en paj. De ligger i frysen just nu, sparar dem till ett annat tillfälle, någon gång när Maken är hemma igen.

När jag ändå var ute i trädgården passade jag på att plocka lite plommon också. Jag ska plocka fler i morgon. Planen är att göra chutney.

Ikväll har jag varit på äventyr. Mina undulater har varit ganska ledsna sedan Kiwi försvann igår, de har ropat efter henne hela tiden. Jag ringde därför helt sonika på en annons och köpte en ny efter att ha tittat på den. Inga bra bilder ännu, de kommer senare.

Hon är turkos med vit-svarta detaljer, otroligt söt! De kom väl inte överens direkt, men jag tror att det kommer att bli bra. Vi glömmer inte Kiwi, men skaffar lite nytt sällskap till dem.

--

I did a little bit of harvesting today. OK, very little. I had to save the blackberries, they were very ripe. I'll make a pie later, for now they'll stay in the freezer. After that I collected some plums as well, I want to try and make some chutney.

And I bought a new bird. This one is turquoise with black and white details. Very cute! We think that it is good for the other three birds to get a new little friend soon.

lördag 23 augusti 2008

Övriga helgen - Kräftor och resor


Idag ska vi på kräftskiva. Varken jag eller Maken är på vårt allra mest soliga humör, av förklarliga skäl, men det ska trots allt bli gott med kräftor. Dessutom lär det bli massor av trevligt sällskap.

I morgon åker Maken iväg med sitt jobb och blir borta en vecka. En vecka på Rhodos vore inte helt fel, varför har inte min chef samma tankar...? I morgon blir det nog därför ganska mycket packande och farväl-ande. Ska bli konstigt att vara gräsänka en hel vecka, det var ett tag sedan.

Ledsamt...

Vi har ett antal undulater här hemma, det tror jag att jag skrivit om förut. En av dem har varit dålig den senaste tiden. Vi tog med henne till veterinären idag och det visade sig att hon skulle få träffa den stora undulaten i Nangijala. Jag tror inte att hon hade ont på slutet, men det är ändå tråkigt.

Hon är den fågel vi haft kortast tid, vi skaffade henne för cirka 2 år sedan, men lyckades på den tiden visa upp en en stor personlighet. Flyga var inte hennes grej, men hon försökte ändå ett antal gånger när hon såg att de andra kompisarna flög omkring i vardagsrummet. Detta fick till följd att jag & Maken fick jaga runt henne på golvet efter att hon gjort en hyfsat ograciös buklandning både en och annan gång.

Jag är inte säker, men jag tror att det som hörs från vardagsrummet nu är hennes kille, Festis, som ropar efter henne. De brukar göra så när de märker att någon ur flocken försvunnit. Det som är intressant i sammanhanget är att även jag & Maken räknas till deras flock. Om vi sitter i vardagsrummet och går ut i köket, börjar fåglarna kvittra som bara den, för att hjälpa oss hitta tillbaka igen.

--

One of our birds, Kiwi, passed away today. She looked sick and we took her to the vet. There wasn't anything they could do. It's sad but also life. The worse part right now is that her mate is calling for her to come back.

fredag 22 augusti 2008

Pingpongkungen

Jag har sett det på några ställen och det är en bra benämning på Jörgen Persson. Vilken match! Möte med världsettan i morgon bitti 04.00. Ruggigt. Jag kommer nog inte att vara vaken då, men det är en sådan sak som jag skulle kunna tänka mig att ställa klockan för.

Nu: Tidig lunch med en mammaledig kollega & vän. Kul!

torsdag 21 augusti 2008

Torsdag: OS-prestationer & spöregn

Det här skrev jag i går kväll - men tydligen ville inte Blogger uppdatera mig då. Jaja, ett inlägg från gårdagen i dag då...


Inte en cykel så långt ögat når, men väl en hästkraft! Kul med en silvermedalj till. Grattis! Nu hoppas jag ganska mycket på Jörgen Persson också. Kvartsfinal i pingis i morgon.

Jag blev hämtad vid stationen av Maken idag. Det hjälpte dock inte så mycket eftersom jag blev dyblöt redan när jag klev av tåget - trots paraply. Vilket skyfall!

Hittade fler snygga kläder i nya butiken också, när jag tog en sväng in där i väntan på Maken. HunkyDory hade en grymt snygg klänning där t ex. Är det den 26:te snart?

onsdag 20 augusti 2008

Onsdagsvånda

Det blir inte så mycket skrivande nu när semestern är över. Jag märker att jag blir tröttare och inte riktigt orkar sitta vid datorn när jag kommer hem *också*. Samtidigt vill jag skriva. Det är roligt och det är kul att se att inläggen ökar.

Jag behöver förmodligen bara komma in i arbetsvanan igen. Fram tills dess kommer jag att skriva, men med största sannolikhet inte flera inlägg om dagen.

Jag har shoppat idag. En ny butik har öppnat i Spånga centrum idag och jag köpte en snygg, blommig tunika. De hade både snygga kläder och snygga saker, jag blev riktigt köpsugen. Var finns Spara-känslan när man behöver den?

tisdag 19 augusti 2008

Stefan Holm...

Om man skulle slå upp ordet vinnarskalle i NE (om nu ordet finns) skulle förklaringen följa efter en bild på just denne Holm. Tyvärr nådde han inte ända fram idag, men han är i alla fall en stor liten höjdhoppare.

Silnov. Det finns inte ord för att beskriva hur bra han faktiskt var idag. Nära att ta ryska rekordet, 2.42, på slutet också. Det kommer han att göra.

Men... Är han Putins okände son? Apropå Cliff Hangers lika som bär-tvilling, är inte Silnov Vladimir Putins bär?




måndag 18 augusti 2008

Nummer 901

Inlägg nummer 900 och jag klagar på att semestern är slut? Kunde jag inte vara lite mer kreativ än så? Jaja, på god väg mot fyrsiffrigt...

Jag såg två filmer i helgen. Den ena såg jag hemma hos mamma i fredags. Eftersom hon har ganska ont om TV-kanaler blev det TV4. Mellan alla tusentals reklaminslag verkade de också visa en film, The Core. Det är en katastroffilm, typ Armageddon fast i jordens inre. Inte ALLS min stil, om det inte var för att jag lade märke till att Aaron Eckhart hade huvudrollen. Han spelade en universitetsprofessor. Dessutom var både Stanley Tucci och Hilary Swank med.

Det förekom otroligt många snygga specialeffekter, som det brukar göra i sådana filmer. Bland annat förstörs Colosseum på ett riktigt ordentligt sätt*. I övrigt var den inte vidare speciell. Men som sagt, Eckhart var med.

Film nummer två såg vi i går. Äntligen såg vi This is England. En riktigt bra film. Killen i huvudrollen, Thomas Turgoose, var ett riktigt klipp. Han är både mjuk och hård på samma gång. Han har en framtid inom filmen.

Filmen handlar om en kille som är lite mobbad och som förlorat sin pappa. Tiden är ungefär 1983 och Thatcher är vid makten. Han får nya vänner(eller rättare sagt får vänner punkt) i ett skinheadgäng med lite äldre killar & tjejer. Sedan kommer en av killarna i gänget ut från fängelset och livet förändras en del. Filmen tar upp både skinheads som är rasistiska och de som inte är det. Hur åsikter kan splittra kompisgäng som skulle vara för evigt. Snygg att se på, frisyrerna (främst på tjejerna, de ser inte kloka ut), kläderna, miljöerna, ja allt!

Läs mer om filmen här, här och här! Och för allt som är heligt: Se den!



* Min favoritscen när det gäller byggnader-som-förstörs-i-katastroffilmer är dock när Vita huset sprängs i Independence Day. Jäklar så snyggt! Förresten, jämför gärna de här båda filmaffischerna. Är inte de lite lika?

söndag 17 augusti 2008

Sista dagen på semestern...

I morgon börjar jobbet igen. Vart tog sex veckor vägen? I helgen var vi på Västkusten igen, därav min bloggfrånvaro. Min syster fyllde 50 och hade fest lite utanför stan. God mat, trevliga människor, rolig musiktävling (som vårt lag tyärr kom typ 2:a på) och sist men inte minst: line-dancing. Någon jag aldrig gjort förut, men shit, så kul det var!

Bilder kommer upp senare, jag måste bara justera dem lite först.

onsdag 13 augusti 2008

OS-silver

Det ska alltså vara en cykel inblandad för att Sverige ska få någon medalj. Det bådar inte gott för Stefan Holm... :)

Kul med två medaljer, och det innan friidrotten startat. För närvarande 26:e plats i medaljlistan, vi ligger efter både Azerbajdzjan och Finland, men vi ligger i alla fall före Norge och... Togo.
Maken ville visa mig Poker-VM från 2006* och det som var mest intressant där, förutom vinnaren som hade en otrolig tur med korten, var spelaren som kom på sjätte plats. Rhett Butler. Det var dit han tog vägen efter att han lämnade Scarlett O'Hara, alltså...

* Fråga mig inte varför han inte ville att vi skulle se en nyare tävling...

Som vanligt är det inte
killen på bilden som
inlägget handlar om...

The Dark Knight

Först och främst: Det var en väldigt bra film. Väldigt högt ljud, men bra. Jag måste också säga att Christian Bale, bra som han var, ändå överträffades av inte bara en utan två personer. Jag gillade verkligen Heath Ledger, Jokern. Hans sista roll och vissa av hans repliker var så underbart sorgliga. Riktigt läskig variant av Joken, måste jag säga. Dessutom gillade jag att se Aaron Eckhart i en sådan här roll. Senast jag såg honom var i Kärlek på menyn. Visst, jag gillade honom där också, men det här var ju mycket mer en utmaning för honom.

Filmen var mycket mörk, men det är alltid mörkast strax före gryningen, som Harvey Dent (Eckhart) säger i ett av sina tal. Jag hade gärna sett mer av Bruce Wayne, jag gillar alltid hans blasé kommentarer. Han ska verkligen framstå som världens största slöfock som lever på pappas pengar.

Men som sagt, behållningen av filmen blir Ledger. Världen blev en mycket tråkigare plats den 22 januari i år. Frågan är hur Nolan ska kunna toppa skurklistan till nästa film. Det talas om Johnny Depp som The Riddler. Det sägs även att det finns kvar en del scener med Ledger. Det låter dock lite långsökt, tycker jag. Jag tror inte att Nolan vill profitera på Ledgers död. Men det är ju Hollywood...

"You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain."

tisdag 12 augusti 2008

Nyinköp...

Jag har *äntligen* skaffat nya glasögon. De gamla har jag haft i fyra-fem år, så det var dags att byta. För tillfället håller jag på att vänja mig vid formen på dem. Jag har inte haft ett par så pass rektangulära glasögon förut, men fastnade för dem ganska direkt.



En sista gång...

Hur bra konserten var? T o m Winnerbäck verkar tagen:



Jag dricker glögg
Med balkongdörren öppen i natt
Jag är så trött på alla mail och koder
Jag vill ha dig här på riktigt i natt
Och suga liv ur din halspulsåder




måndag 11 augusti 2008

Fler filmer...


Oj så mycket film vi sett i helgen. Eller snarare i går och idag. I går såg jag om Wimbledon. Jag spelade in den när den gick på TV för ett tag sedan och har inte tagit mig tiden att se den förrän nu. Vilken miss. Ja, att jag inte sett den tidigare. Jag har sett den en gång tidigare, med J antar jag, och hade faktiskt glömt att jag gillade den ganska mycket. Jag ska skaffa den på DVD. En sorts sportigare variant av Notting Hill. Framgångsrik flicka möter pojke på väg ner i karriären. Har du inte sett den - Gör det! Paul Bettany är suverän.

I går började vi se I'm not there, filmen med sex olika Bob Dylan-personligheter och en extra berättarröst. Jag kan inte så mycket om Dylan, utan gick in i filmen med öppna ögon. Maken tröttnade på den efter 10 minuter så vi stängde av. Jag bestämde mig dock för att se klart den själv, jag var nyfiken på hur den skulle se ut. Jag såg klart den idag. Den är ganska spretig, det blir väl så när det är så många delar som ska in. Vissa personer var bättre än andra. Jag gillade verkligen Kate Blanchett, hennes variant var porträttlik och ganska goofy. "Jude! One word for your fans? -Astronaut".

Ben Whishaw* och Christian Bale var också porträttlika. Heath Ledger var ju också med i filmen. Inte så lik i mina ögon kanske, men han visade att han var en bra skådespelare. I orgon ska jag se honom i The Dark Knight.

Filmen jag såg med Maken i går och idag blev istället There will be blood. Till skillnad från No Country For Old Men så gillade jag den här filmen ganska direkt. Den var ganska långsam och lite hackig, men bra. Daniel Day-Lewis, som jag nästan alltid tycker spelar över på film, gjorde ett jättebra jobb och jag förstår att han fick en Oscar för rollen. Han spelar en man som är besatt av att alltid vinna. Om det är någon annan som vinner, eller ligger bra till, så ser han till att förstöra det. En fruktansvärd person. Han som spelar den frikyrklige prästen i filmen, Paul Danes, är också ruskigt bra. Han har alltid det där sneda leendet som gör att man tror att killen psykopat.

Nu ska jag åka in till stan och äta middag med Maken och Chicago-M. Kul!

* Men jag känner inte igen honom. Vad har han varit med i tidigare? Har han varit med i någon större film tidigare eller är detta lite av hans genombrott?

söndag 10 augusti 2008

Winnerbäck

Som jag skrev tidigare - det var en riktigt bra konsert igår. Han är otrolig live. Jag trodde aldrig att han skulle sluta. Snacka om valuta för biljettpriset...

Så många underbara versioner av hans låtar, svårt att välja ut någon speciell. En av mina favoriter är Du har tid. Live blir den helt sagolik, med mycket hjälp av publiken.



En annan låt som var bra igår var Tvivel. Inte som versionen här nedan med Lisa Ekdahl, men det var ett jäkla drag.



Jag är mycket lycklig över att ha gått på den här konserten, det var inte sista gången jag såg honom live!

lördag 9 augusti 2008

Konserten...

Det var den bästa, mest underbara konsert jag varit på, på länge. Jag samlar intrycken och återkommer imorgon. Men underbar är han, Winnerbäck.

Wulffmorgenthaler

Apropå att vissa av våra vänner just nu är besatta av den perfekta gräsmattan. Vad kommer härnäst? Jo...

Väderuppdatering inför kvällen

Alldeles nyss var det både sol och regn samtidigt. I mina hemtrakter är det ett positivt tecken. Förstår inte varför. Man blir lik förbaskat blöt.

Vad jag lyssnar på just nu? Tja, jag anar ett tema...:











Gårdagen och lördagen...

Solen skiner in genom mitt fönster i arbetsrummet och i dag ska vi se Lars Winnerbäck. Lycka. Jag hoppas bara att vädret håller i sig och att det åtminstone inte ösregnar under konserten.

Igår såg jag äntligen Sweeney Todd. Maken köpte den åt mig på Elgiganten, bara 99:-. Vad kan man då säga om den. Jo, först och främst detta: Tim Burton har lyckats med att måla upp en mörk och dyster bild av London, med ljusa återblickar och framtidsplaner. Alla sjunger och dessutom riktigt bra på sina håll*. Han är verkligen en av mina favoritregissörer, utan jämförelse. En film som han har satt sin signatur på är alltid sevärd. Jag ser fram emot vad han han kan göra med Alice i underlandet...

Alan Rickmans röst går fortfarande inte av för hackor. Han är verkligen en av de bästa skådespelare jag vet.

Mannen som jag bara sett i slimiga roller, Timothy Spall** är minst lika slimig här.

Johnny Depp & Helena Bonham-Carter är båda riktigt suveräna. Båda ser trasiga och lite lagom galna ut. Båda kan dessutom sjunga, i synnerhet Depp. Var inte han med i något band när han var yngre?

Slutligen så är musiken och texterna riktigt bra.

Nu: Dags för lunch!


*Detta påpekade Maken snabbt när han talade om att det finns skådespelare som kunde sjunga, apropå Mamma Mia!.

** Peter Pettigrew i Harry Potter-filmerna t ex...

fredag 8 augusti 2008

080808

Regn i dag också. Vilken överraskning, verkligen. Det positiva med den här dagen är att vi äntligen sorterat allt i källaren. Den är nu välstädad, samtliga rum. Det kommer bland annat att ordnas ett gästrum där nere under hösten.

Alla filmer är sorterade också. Tydligen har vi runt 385 stycken, några utlånade, några utan fodral. Det finns ett antal filmer, typ Dawn of the dead, som jag helst skulle vilja "råka" lägga i någon av lådorna som ska gå till second-hand. Följden av det skulle förmodligen vara att Maken skickar iväg mina favoritfilmer, så jag struntar i det.

Jag har tagit bort en länk och istället lagt till en annan. Jonas Peterson, tidigare känd som Silverfisken, har skapat en ny sida där han visar sina foton. Otroligt snygga, jag önskar att jag kunde fota som han! Titta och njut! Brisbane Wedding Photographer. Och om du skulle ha en extra minut över skulle jag rekommendera att gå in på hans svenska blogg också. Han är nämligen även grym på att skriva...

torsdag 7 augusti 2008

Regn, någon?

SMHI har tydligen varnat för ett nytt regnoväder. Jag är måttligt road.

Dagen gick åt till mer kartongröjande i källaren, utsortering av böcker vi aldrig mer kommer att läsa och allmänt slängande. Till viss del gör det faktiskt ont i mig att bli av med allt det här, men till en minst lika stor del av mig känns det skönt.

En sväng till Stinsens köpcentrum hanns det med också. Där åt jag de minsta sushibitar jag någonsin sett, men det är ju meningen att det ska vara munsbitar så... Annars är det ett utmärkt och stort köpcentrum. Varför åker vi inte dit oftare?

onsdag 6 augusti 2008

Onsdag 6/8-2008

Först och främst: Det kommer att vara gratis stand-up under Kulturveckan här i Stockholm, 12-16/8. Yay! Flera saker att se fram emot alltså.

Jag kommer dock att ha trevligt innan dess. På lördag t ex ska vi gå med J&M till Zinkensdamms IP & kollar på Winnerbäck. Det ska bli roligt, jag har inte varit på någon konsert med honom förut. Som grädde på moset är ju Miss Li med och henne gillar vi.

På fredag är det ju 08-dagen. Det som verkar vara roligast denna dag är Niklas Strömstedt i Kungsträdgården och fyrverkeriet som - självklart- pågår åtta minuter och åtta sekunder. Kanske även invigningen av OS där borta i Kina.

Maken tyckte att vi behövde göra något duktigt på semestern också. Min tanke om något duktigt var att se de där Scrubs-boxarna som jag lånade av ex-grannarna för ett år sedan. Men neeeej då. Gårdagen och dagen har vi tillbringat i källaren. Jag har slängt typ sex banankartonger med skräp. Jag visste inte att jag ägde så här mycket skräp. Jag är en hamster. Maken tycker sig dock se att det finns vissa släktdrag när det gäller detta samlande. Min mor är likadan. Det fanns kartonger där nere som inte har packats upp sedan jag lämnade hemstaden. 1995. Och vad som packades ner sen då.

Jag var inte med vid denna flytt eftersom jag redan hade börjat skolan där uppe i norr, men mina föräldrar och andra familjemedlemmar var snälla nog att packa ner allt och komma upp med det i bil till mig. När jag säger allt så menar jag allt. Nu när jag äntligen, 13 år senare, packar upp så har jag hittat gamla sockerbitar som packats ner, en liten bodylotionflaska från något hotell - som var halvtom redan då- och så vidare. Jag sparade även på katter då, för det där halva livstiden sedan* och de sparar jag även nu. Det finns ganska många katter i porslin och i glas här nu också. Inte för att det finns jättemycket plats för dem här nu, men inte en chans att jag slänger dem!

Något jag däremot äntligen har slängt är mina gamla skolpärmar från gymnasiet. Nog för att jag köper helt, fast och fullt att jag fortfarande har mycket att lära av min gamla fröken i svenska och historia i Uddevalla, men nu har jag kastat dem, tillsammans med ganska mycket papper från lärarutbildningen. Det känns lite konstigt att kasta saker, men ändå lite skönt.

Den där lilla rösten i mig som viskar "Du kommer säkert att få användning för det där en vacker dag." skriker i otrolig vånda just nu. jag tror nog att den kommer att överleva, dock. Det här rensandet ärbara en tillfällig fas.

Och i morgon kommer A1 hit. Dubbel-yay!

*Vart tog åren vägen?!

måndag 4 augusti 2008

Måndag 4/8-08


Mulet under dagen, regn under eftermiddagen. Ganska lugn dag, lite bilåkande och letande efter en OK skärm + tangentbord till min dator. Inget just nu, men det är på G...

Sedan har jag mest suttit vid datorn. Nu övergår jag från Gustav Vasa till hans söner. I morgon blir det Erik XIV (se till höger)för hela slanten...

Nu - middag och de sista två avsnitten av Rebel millionaire!*

*Edit*

*Fixade till stavningen lite dagen efter...

lördag 2 augusti 2008

Regnet det bara öser ner...

Idag har det inte hänt så mycket alls. Vi åkte till Vällingby Centrum för en brunch bestående av gyoza, sedan åkte vi hem. Jag gillar de här, de är helt OK, men de godaste jag ätit är fortfarande de på JFK på söder. De är otroligt goda!

Dagen har sedan gått åt till att jag suttit vid datorn och skrivit på ett arbete om Gustav Vasa. Jag börjar känna till ganska mycket saker om den mannen just nu. Att han var misstänksam och så vidare kände jag dock redan till...

Passade även på att prata lite med C via e-post idag. Tydligen har inte kommentarsfunktionen fungerat som den ska.

Nu kommer jag att gå ner och se på saker som vi spelat in sedan länge. American idol är nog överst på spellistan. Jag vill veta vad som hänt sedan sist!


---

Nothing really happened today. We went out for brunch at the nearby shopping centre and had some gyoza. I like it, but you get better one in the city, esp. at JFK in the south part of Stockholm.

After that I sat at the computer all day writing a paper about Gustav Vasa. I'm starting to know too much about that man... Inbetween sentences I send some e-mails to C. It seems like there have been some difficulties with the comments today. I hope that it is OK now.

Now I have to get downstairs, I have a date with the Husband and last weeks episodes of American Idol. They show them here now, some months after the US finale.

fredag 1 augusti 2008

Torsdag 31/7-08 (lite sent)

Denna dag skulle jag tala tyska. Maken skrämde upp mig under resan upp med att han och Herr S minsann skulle diskutera problemen i tredje världen och politiken i USA. Jag skulle sedan översätta allt. Av detta blev inte mycket. Vi hälsade på Herr und Frau S, sedan fortsatte de att ordna i trädgården. Det är en tjusig stuga han har där uppe, vännen från Chicago. Maken vill inte vara med på bild, men jag lyckades lura honom lite:


Ja, så där ser han ut på ett ungefär...


Lite åskkänningar där uppe, men när vi kom söder om Uppsala blev det bättre väder igen. Under kvällen var det dock lite regn här också, men inte mycket.

När vi kom hem skulle vi grilla. Dels hade vi med oss vännen från Chicago, dels kom Big M med familj. Två dagar i rad!

Jag gjorde en variant på den marinad som C gjorde när de var här senast. Hoisinsås, vanlig allround grillolja, lite brunt socker och olivolja. Proportionerna var väldigt mycket på en höft, måste jag medge. Detta använde jag för att marinera entrecoteskivorna och det penslades även på grillspetten.

Grillspetten bestod av paprika, halloumiost, ananas, cocktailtomater och champinjoner. Det ade varit bra med något mer som bröt av, men annars blev de riktigt bra.

Till detta hade vi potatisklyftor och en ganska matig sallad med bulgur, ruccola, spenat, rödbetsblad, tomater och gurka. Jag hade dels en kryddmix till bulguren som smakade tomat och basilika, dessutom gjorde jag en dressing med olivolja, rödvinsvinäger och salladsmix.


Till efterrätt vankades det hemgjord rabarberpaj och glass som Big M hade med sig. Gott!


The teeny, tiny English translation:

So, we went to Skärplinge and both the house and the parents looked good. There were a lot of ants and wasps there though.

For dinner I did a variation on the barbeque marinade that C did when she and M where here. Hoisin sauce, some brown sugar, and olive oil. I didn't measure it. I marinated the beef for about 1 hour and brushed the skewers with peppers, halloumi cheese, pineapple, little tomatoes and mushrooms I made.

Finally, I served also potato wedges and a big salad with bulgur, ruccola, spinach, beetroot leaves, tomatoes and cucumber with salad dressing.

For dessert, Big M & family brought a home made rhubarb pie and some vanilla ice cream. Yum!