måndag 28 april 2008

Youtube-inslag

Varför det är med så få kvinnor i Parlamentet... Kul inslag från Sverige pussas och kramas.


Fyra önskade: Historiska personer


Saras fråga denna vecka är på samma gång mycket lättare och mycket svårare än förra veckans. "Vilka 4 + historiska personer önskar du att du fick träffa?" Så många människor, så lite utrymme...

Det finns så många personer jag skulle vilja sitta en timme eller två med och bara fundera hur i hela fridens namn de är funtade. Både Stalin och Hitler ligger på den listan, av hyfsat klara skäl. Men, här kommer en något utökad lista på personer jag vill träffa*, utan inbördes ordning:
  • Olof Palme. Jag var bara 12 år när han sköts och skulle vilja veta mer om honom. En man som väcker så många känslor långt efter sin död måste vara intressant!
  • Gustav Vasa. Apropå att väcka känslor efter sin död, alltså. med tanke hur mycket propaganda han lämnade efter sig skulle jag vilja veta - direkt från källan - hur han egentligen var.
  • Jane Austen. Självklart kan jag inte låta ett inslag utan någon referens till Mr Darcy smyga in. En mycket spännande kvinna!
  • Raoul Wallenberg. Jag vill veta varför han gjorde så mycket när han inte behövde och jag vill veta vad som hände honom. En av mina största hjältar.
  • William Shakespeare. Sjukt produktiv kille. Här vill jag främst veta hur han kom på allt och om han verkligen skrivit allt själv. Om inte vill jag också få veta hur han lyckades stjäla texter.
Det finns ett gäng personer till, men det här är de första jag kom på att jag ville träffa. Kul veckofråga!

*Skribenten vill påpeka att hon blivit hyfsat indoktrinerad av sin historielärare på gymnasiet en gång i tiden och tycker att klassisk historieskrivning, med kungar i spetsen, är sjukt intressant...

Kungamordet

Jag såg aldrig den här serien när den gick på SVT, men vi spelade in den. I går såg vi de två första avsnitten (av fyra). Shit, så obehagligt! Ett gott betyg till Reine Brynolfsson att jag faktiskt vill klippa till honom...

Bilden till höger kommer inte från TV-serien, utan från pressreleasen till pjäsen Dumb Show på Dramaten (Elverket).

Fundersam...


När man får ett massmail från en nära släkting som lyder "Best positions in bed" börjar man bli lite orolig. När man sedan ser vilken sorts bilder som ingår i meddelandet däremot, då är det dags att dra på smilgroparna.

Golf

Min golfsäsong ska ju snart börja efter ett litet upphåll* och jag har börjat läsa golfnotiser igen. Glädjande nyheter är att Annika Sörenstam kommit igång med sitt spel nu i år. Förra året var ganska tungt för henne, en seger total på hela året, men hittills i år har hon vunnit två segrar på sju starter. Senast nu i helgen.

Hon är otroligt överlägsen alla andra svenska kvinnor på USA-touren. Hon har hela 71 segrar. Andraplatsen på listan innehas av Lotta Neumann, 13 segrar...

Jag måste komma ut och övningsslå lite i helgen. Hoppas bara att jag är pigg nog.


*OK då, typ två år...

lördag 26 april 2008

Vacker lördag!


Ännu en skön dag! Jag blev avsläppt vid Rådmansgatan och tillbringar dagen med att strosa på stan. Målet är att hitta en snygg klänning till ett majbröllop. Helst också en till junibröllopet vi ska på. Har inte haft tur med mig ännu.

Busken på bilden är för övrigt en stor magnolia, mycket vacker! Jag skulle vilja ha en sådan i trädgården hemma, vi får se hur det blir.

I eftermiddag/kväll ska vi hem till J&M och barnen, kul!

fredag 25 april 2008

Allt för ett skratt...

Jag kan ha lagt upp något från denna serie förut, men det är roligt. Alla borde se Black Books! Bernard vill inte deklarera, följaktligen går han och mopsar sig mot ett gäng skinheads... "Which of you bitches want to dance..."


fredag...


Jag har suttit ett par timmar och druckit drinkar med några från jobbet. Hur skönt som helst. Sol, värme, bra konversation, lönedag och en god Cosmo. Det blir inte mycket bättre än så där.

Har du haft en bra fredag...?

'Tis that time of season...


Jag undrar var min chef döljer struthåret...?

torsdag 24 april 2008

Humor på hög nivå...


Hur kul som helst, dessutom stämmer det. Jag förstår gitarren. Just nu spelas dock mest Björn Rosenström hemma, lätt uppblandat med det första ackordet av Tears in heaven.

(Hämtad från http://wulffmorgenthaler.com, 24 april 2008)

onsdag 23 april 2008

Bloggtorka..

Inte så många inlägg just nu, men det händer inte så mycket här på min sida av stan. I alla fall inget som jag tänker skriva om här just nu. Kanske sedan.

Låtar jag helst lyssnar på just nu: Fortfarande soundtracket till Juno. Ta undulaten med Martin Stenmark är också bra. Manic monday medThe Bangles.

Jag ska lägga in lite Hammerfall i mp3-spelaren, tänkte jag. Även White stripes. Jag har inte lyssnat så mycket på dem förut, men jag gillar verkligen Seven Nation Army.

Årets första långpromenad


Även om det inte syns helt och hållet här så var det ännu en underbar dag. Jag och M gick från Karlberg till Sundbyberg. Det tog en timme, hur skönt som helst! Det här blir helt klart en vana!

tisdag 22 april 2008

Fyra önskade: musikartister

Veckans utmaning från Sara är att komma på fyra olika musikkonstellationer med levande eller döda artister. Svårt. Jag är inte så jättehaj på sådana här kombinationer.
  1. Leonard Cohen och Miss Li. Det måste bli vacker musik när man man kombinerar dessa två. Gärna en ny version av Hallelujah...
  2. Frank Sinatra och Marit Bergman. Hade Frankie Boy varit lite yngre hade det varit det här han behövt för att skapa en ny hit.
  3. Justin Timberlake och Erik Gadd. Match made in heaven. De skulle kunna skapa underbar musik tillsammans.
  4. ABBA. Nog sagt. Om vi vill vara riktigt vågade, släng in BWO också.
Bubblare: En kombination av ett par av Saras förslag: Johnny Cash & Björn Afzelius. Två mycket spännande röster och en bred reportoar.

Aj, aj, aj

Blixthuvudvärk är inget roligt. Jag har haft ganska mycket huvudvärk ett par veckor nu, men förhoppningsvis är det på väg bort.

Återkommer senare idag. Jag har ju en musikönskning att fundera på...

söndag 20 april 2008

Michael Clayton

Igår såg vi filmen Michael Clayton med George Clooney. Tyvärr förstördes intrycket av filmen av att jag ganska ofta tänkte på hur lik han var en blandning av Taylor Hicks och Henrik Schyffert. Jag blev distraherad, helt enkelt. I synnerhet var han lik Taylor Hicks, vinnaren av amerikanska Idol 2006.

Det är dock en riktigt bra film. Ganska långsamt gestaltad, men vackert gjord. Jag gillar i synnerhet Tom Wilkinson. Ruskigt bra rollprestation. Tilda Swinton vann en Oscar för bästa biroll. Jag förstår inte riktigt varför, hon var absolut inte det bästa i den filmen. Tom Wilkinson däremot, han borde ha haft en av de där guldiga killarna!

Jag gillade den. Lite långsam i början, men den tar sig. Det finns mycket att fundera på i den och jag kommer nog satt göra det ett tag framåt.

Kistabio...


Maken har pokerkväll här idag, så jag har varit på bio. Jag tog med en vän och såg Min brors flickvän (Dan in Real Life), med Steve Carell. Inte riktigt en sådan film som jag trodde att han skulle göra. Humor, men ändå med ganska mycket allvar. Jag gillar den, men vill slänga något hårt på flera av karaktärerna i den.

Kontentan är i alla fall att jag gillar honom. Det här är den andra filmrollen som jag ser honom i där han är lite mer allvarlig. I Little Miss Sunshine är han ju otroligt allvarlig och jag tycker att det är en av hans bästa roller.

I morgon är det måndag igen. Vart tar dagarna vägen? Men det är ju snart långhelg... :)

lördag 19 april 2008


Idag har jag haft en heldag i trädgården. Jag var på Plantagen med Svärföräldrarna och handlade en del saker, t ex gräsfrö, en vallmo och en fingerborgsblomma. Sedan har jag krattat, och grävt och fixat.

Jag har t ex börjat gräva upp en rabatt som inte varit i toppskick sedan innan vi flyttade in. Förra året upptäckte jag att det de facto var en rabatt och inte en del av gräsmattan (ingen riktig gräsmatta, bara ogräs och ett gäng lupiner).

För den som är intresserad kan jag säga att det inte var det allra enklaste att gräva upp den där ganska beskedliga remsan. Mycket mysko rötter och gräs av diverse slag. Dessutom fanns det några aklejor & lila violer som jag inte ville ta bort. Jag har i alla fall lyckats gräva ut en del av remsan. Dessutom har jag planerat ett gäng gladiolus och fresia. Till sist har jag också planerat en stockros.

Mina dahlior har jag också planterat i krukor nu. Några av dem hade redan börjat skicka skott, varav ett var riktigt långt. Jag hoppas att det inte går av. För säkerhets skull stagade jag upp den med en blomsterpinne.


Blommorna på bilderna ovan är i turordning uppifrån och ner:
  • Fingerborgsblomma
  • Gladiolus
  • Fresia
  • Dahlia

List-mania.

Shit, så långt det här blev…Listtips från Skolfröken. Det som slog mig var att det var svårt att koma på saker man gjort. Vart tar alla minnen vägen?

För 15 år sedan (1993):

  • Sommarjobbade jag som trappstädare.
  • Upptäckte jag att det var kul att gå på krogen.
  • Träffade jag Kräket.

För 10 år sedan (1998):

  • Förlovade jag mig.
  • Flyttade jag till Stockholm.
  • Pluggade jag både i Umeå och i Uppsala.

För 5 år sedan (2003):

  • Var jag arbetslös för första gången.
  • Passade jag H1 väldigt mycket.
  • Började jag spela golf.

För 3 år sedan (2005):

  • Fick jag fast anställning på skolan.
  • Flyttade vi till huset.
  • Åkte jag till Chicago för första gången.

För 1 år sedan (2007):

  • Åkte jag på tjejsemester till New York med J.
  • Målade vi huset. Tråkigt!
  • Började jag på allvar fundera på att hitta nytt jobb.

För 3 månader sedan (januari):

  • Tapetserade vi övervåningen.
  • Funderade jag på hur jag skulle få Maken att gå med på en viss bokhylla i sovrummet.
  • Fick jag höra att Maken blivit erbjuden nytt jobb.

Igår (18 april 2008):

  • Rättade jag klart det sista för veckan.
  • Träffade jag M från Chicago.
  • Åt jag säsongens första glass

Idag (19 april 2008):

  • Har jag tagit en rask promenad hem från affären.
  • Har jag varit på Plantagen med Svärföräldrarna.
  • Har jag arbetat stenhårt i trädgården.

I morgon (20 april 2008):

  • Ska jag arbeta mer i trädgården.
  • Måste jag skriva på mitt paper om Vasa.
  • Ska jag lämna tillbaka DVD-filmen vi såg på igår (Michael Clayton)

Om 1 år (april 2009):

  • Kanske vi är tre.
  • Har jag ett nytt jobb.
  • Är jag förhoppningsvis på väg på semester till USA.

Hur ser din lista ut?

Kritik mot Salander


Nina Björk skriver en intressant artikel om Millenniumtrilogin i dagens DN. Hon menar att Stieg Larsson helt enkelt tagit alla typiska hjältedrag och lagt dem på en kvinna för att göra boken mer originell. Lisbeth Salander är totalt oberoende och har kontroll över allt. Alla drag som brukar finnas när det handlar om den tyste, starke - och framför allt manlige - hjälten. Intressanta tankar, faktiskt. Läs gärna artikeln! Jag är inte hemma just nu, men när jag kommer hem ska jag försöka lägga upp en länk.

Uppdaterat senare: OK, nu finns det en länk också...

fredag 18 april 2008

Sex and the City

Tydligen är det en av karaktärerna som ska dö i Sex and the City-filmen. Varför? Är det helt nödvändigt? Cynthia Nixon, a k a Miranda, har tydligen sagt det. Kan det kanske vara en liten rökridå? Hoppas det, för det vore tråkigt om någon av karaktärerna gick och dog.

Här och här kan man läsa om diverse teorier. Man talar om Charlotte, Samantha eller mister Big som eventuella kandidater. Rör inte mister Big, det är allt jag har att säga!

Premiärdagen kommer närmare och närmare... :)

torsdag 17 april 2008

Glasspost.

Usch, jag har haft ont i huvudet hela dagen. Så lagom kul att sitta framför en dataskärm hela dagen när hela huvudet pulserar och ögonen börjar tåras... Bättre nu, men det blir en lugn och tidig kväll i kväll.

Riktigt skön vårdag annars och på lunchen passade jag på att köpa årets första Lakritspuck. Domen? helt OK, men lite för lite lakritssmak. Ytskiktet på den var helt OK, men själva glassen smakade mest vanilj, tyckte jag.

Men om nu GB ska vara nostalgiska, när tar de tillbaka den godaste glassen av dem alla - Finger? Åh, vad jag gillade den glassen...

onsdag 16 april 2008

Bröllopsdag

Idag har jag och Maken varit gifta i 4 år. Tiden har gått ganska fort ändå. Det känns som om det var i går, OK i förrgår, som vi smög iväg till Rådhuset tillsammans med A1, J, M & H1 för att "get the deed done". H1 var inte ens ett år och så fruktansvärt söt.

När vi kom hem meddelade vi våra familjer. Man kanske inte kan säga att de blev helt glada när vi berättade att vi i princip hade rymt...

Och nu undrar kanske vän av ordning hur vi ska fira dagen? Jo, Maken tänkte jobba & jag tänkte sticka till Solvalla med arbetskollegorna. Romantik på hög nivå...

måndag 14 april 2008

Fyra filmer jag vill vara med i...

Veckans fyra-tema hos Sara är filmer. Vilka filmer skulle jag vilja vara med i?
  1. Love actually. För att det finns så mycket att se på i hela filmen. En Firth, en Rickman, en Grant... Vem skulle inte vilja vara med i den filmen?!
  2. Sex and the City. För alla vackra kläder. För Carrie. För att det måste vara underbart.*
  3. Pride and Prejudice (Stolthet och fördom). BBC-versionen. För replikerna. För vissa justeringar i manuset från boken. *host*badscenerna*host* För att jag gärna skulle ha en alldeles egen Darcy**
  4. Gone with the wind (Borta med vinden). För att det är den ultimata filmen. För den kaxiga huvudrollinnehaverskan. För att imorgon är en annan dag.
Bubblare: Walk the line. Lätt en av de bästa musikfilmerna jag sett.
Grease. Tänk att få vara Sandy... :)


* Gills det när filmen inte kommit ännu? ;-)
**Men med min vanliga tur skulle jag förmodligen få rollen som Mrs Bennet... :)

Filmerna


The Hoax (Bluffen) var i min smak. Precis som Zodiac var även denna mycket tidstypiskt filmad. Me like. Lite störigt dock att Richard Gere såg ut som Roger Moore i Snobbar som jobbar i den där frisyren...

Filmen handlar ju om en bluff (*duh*) och jag är lite imponerad över killens födgeni. Att skriva en fejkad biografi och åka fast för det är en sak. Att sedan skriva en bok om just denna bluff är en annan. det är smart. Att slutligen även få sin bluff filmad, det är riktigt bra gjort.

Film nummer två var Ratatouille. Åh så snyggt gjord! Jag var tvungen att pausa ett antal gånger och tala om för Maken att den var snygg. Detta pågick fram tills dess han sa att han höll med med och hemskt gärna ville se filmen i ett svep...

Jag gillade verkligen den här filmen, ytterst välgjord och med smarta referenser. Jag vill redan se den igen. Kortfilmen som hör till denna DVD är också fruktansvärt rolig, en UFO-kidnappning som går snett.

Kvällen avslutades med första avsnittet av säsong 2 av House M.D. Sammantaget var det alltså en mycket bra filmdag!

Föregående inlägg...

...var mitt försök att göra en lite mer interaktiv blogg. Nu kan jag tydligen lägga upp bilder från mobilen i alla fall. Skoj med nya saker.

Pippi

En av våra söta undulater. Det här är den enda av de fyra som flyger bra. De andra störtar mest...

söndag 13 april 2008

Helgen som varit...

Telefonen kom fram till slut. Det visade sig att ett fel som jag inte alls var beredd på hade inträffat. Paketet stod i mitt ogifta namn. Senaste gången jag köpte något från Phone House var jag ogift. Jag köpte min förra mobil typ tre veckor innan vi gifte oss.

Så den finns här nu. Och den är riktigt söt. Jag ska lägga upp fler foton nu, när jag kan blogga dem direkt.

Fredagen bestod annars av tortillaätande & TP-spelande. Kul!

Lördagen tillägnades La Familia. Svägerskan fyllde år och jag fixade middag. Svampsoppa till förrätt och ugnsstekt lax med ris till huvudrätt. Glass till efterrätt. Riktigt kul och dessutom uppskattat. Maken sa till och med att det var gott, och han är inte förtjust i fisk.

Idag har vi tagit det lugnt. Vi har hyrt filmen, Bluffen (The Hoax) med Richard Gere & Råttatouille. Jag skriver om dem i kväll eller i morgon.

torsdag 10 april 2008

Torsdagens aktiviteter

I eftermiddag ska jag gå omkring på Trädgårdsmässan. Även denna gång med Svärmor men nu även med Svägerskan. Förra året kom jag hem med ganska många pelargonskott, i år tänkte jag försöka få hem någon orkidé. Det är jättekul att bara gå omkring där, man får mycket inspiration. Bilden till höger är f ö hämtad från deras startsida.

Jag har en ganska stressig, men skön dag idag annars. Jag måste hitta en present till minsta brorsdottern. Hon gillar pyssel, förslag på saker tas emot tacksamt.

I kväll ska jag & Maken äta middag med vännerna från Tumba. Kul!

M a o kommer jag inte att kunna gå och stressa personalen på Konsum om min telefon idag. Attans. Jaja, man kan inte gör allt roligt på en dag. Jag får gå dit i morgon. Mitt nya sim-kort fungerade i min gamla mobil i alla fall, så jag kan bli nådd.

Very Good Things: I'm going to the Garden fair & later tonight we're having dinner with friends.
Very Bad Thing: They lost my cell phone at the Post Office.

onsdag 9 april 2008

Orden man inte vill höra...

"Oj, då, vad konstigt. Paketet ligger inte där det ska ligga..."

De. Har. Rört. Bort. Paketet. Med. Min. Nya. Mobil.

Dessutom har sim-kortet slutat fungera på min gamla telefon, så om någon försöker få tag i mig *host* A1 *host*, ring då hem.

Hur funkar det nu, kan jag ta det nya sim-kortet* och använda det i min gamla telefon? Jag menar, jag misstänker att det här kan hålla på ett tag och jag skulle faktiskt vilja bli nådd. Det nya kortet är 3G och jag har tydligen 2G på den gamla telefonen. Totalt oteknisk, jag vet.

*som jag fick redan i måndags, tjo-fucking-ho
Klicka på bilden här ovan och titta på den i större format (jag har inte riktigt lärt mig hur man gör det). Det här är precis samma invändning som jag har till Sagan om ringen-filmerna, det är ganska komiskt.

Jag känner samma sak om Keanu Reeves i alla filmer jag sett med honom och Johnny Depp i Sleepy Hollow. Enda skillnaden dem emellan är att Depp agerade denna totala blankhet. Elijah & Keanu *är* den...

Missförstå mig rätt, jag gillar Keanu Reeves. Men det här med skådespeleri... Nja. :)

Oskyldigt biobesök.

Nämen, om man skulle ta och gå på bio kanske... *visslar oskyldigt* Vem vet vad man kan få med sig hem...

Personen som skrivit notisen i AB verkar dock inte ha alltför mycket koll...
Patrick Dempsey, 42, i ”Grey’s anatomy” har fått kvinnor världen över att önska sig en blindtarmsoperation.
Nog var det ett tag sedan jag kollade på serien, som jag skrev i går, men killen spelar en hjärnkirurg, om han inte totalt bytt inriktning.

tisdag 8 april 2008

"Flickan som lekte med elden"

Det verkar som om Daniel Alfredson ska regissera del 2 i Millennium-trilogin. Varför inte ge en och samma regissör chans att ta hand om alla filmer i en serie? I alla fall fram tills dess vi faktiskt sett resultatet av den första filmen...

Jäklar så lik han är sin far för övrigt. Scary!

House, M.D.

Om det inte framkommit* så är den här serien mitt nya "måste-se". Vad är det med mig och läkarserier nu för tiden'? Jag har tappat intresset för Grey's Anatomy en aning, men det har jag kompenserat mig själv för genom att bli besatt av House.

Vi drar ut på det ganska mycket, främst p g a Maken inte är lika intresserad av att se avsnitten som jag, men några per vecka blir det ju. Till dags dato har vi sett fram till avsnitt 17, säsong 1, och jag vill verkligen *verkligen* se de avslutande fem avsnitten i följd, helst nu.

Maken vill i stället att vi ska se "vanlig" film, d v s sådant som inte kommer i en stor box med typ 22 avsnitt. Kul koncept, men vi har svårt för att enas. Han gillar skräckfilmer, medan jag... inte gör det. Verkligen inte. Men han har en poäng. Vi måste nog komma överens om någon film**.

*yeah, right...
** När vi sett klart på säsong 1 av House, d v s... :)

*besviken*

Jag fick ett SMS idag om att mitt paket, my precious, fanns på Posten, m a o Konsum. Glad i hågen studsade jag dit, bara för att mötas av ett "Nej, vi har inte fått in det ännu". Om jag har fått sms-avi om det, varför har då inte de fått ordning på det? Fruktansvärt kinkig. Jag vill ha min mobil!

Dessutom höll jag på att få med mig en annan kvinnas paket bara för att hon hette nästan samma som jag*. I o f s så var det ett paket från KostaBoda, det kanske hade varit en schysst vas eller något...

Jag funderar på att vänta in Konsums öppnande i morgon och hämta paketet på väg till jobbet. Otålig, jag? Vad får dig att tro det?

*och det är faktiskt inte det lättaste... :)

Tre böcker jag önskar att jag hade skrivit...

Jag läste Saras inlägg och blev sugen att skriva ner min egen lista. Det är svårt, eftersom det finns så många bra böcker, och jag har inte skrivit allt för många av dessa. OK då, ingen av dem.

1) da Vinci-koden. Det här är precis en sådan bok som jag skulle vilja skriva. Spännande och med historisk förankring, men bara så pass mycket att man kan hitta på det mesta. Förhoppningsvis hade jag också fått träffa Tom Hanks när de spelade in filmen...

2) Stolthet och fördom. Jag gillar verkligen Jane Austens böcker och som sara även nämnde - Mr Darcy finns ju i den!

3) Vattenmelonen. En av de första böckerna jag läste i genren chick-lit. Sådan värme! nu finns det fjorton på dussinet, men den här har en speciell plats i mitt hjärta.

Bubblare: Män som hatar kvinnor & Isprinsessan.

måndag 7 april 2008

Just another manic Monday...

...wish it was Sunday, eller nåt i den stilen. Mycket jobb, men lite lugnare än tidigare veckor. Skönt!

Det enda som spelas i min MP3 just nu är soundtracket från Juno. Lyssna och njut. Maken tipsade om en musiksida där det finns ganska mycket musik: www.deezer.com. Jag har lagt ner ganska mycket Belle & Sebastian i mina spellistor än så länge, som ett test.

Jag väntar in min nya mobil annars, den kommer nu i veckan. Sedan köper jag till ett minneskort och Maken får min MP3. Win-win-situation!

Short summary:

Listening to right now: Juno OST
Working: A bit less then previous weeks. Nice!
Waiting for: My precious cellphone.

fredag 4 april 2008

Helg...

Äntligen helg! Underbart!

Maken tyckte att jag valde telefon på fel grunder igår och tyckte att jag skulle välja den telefonen jag verkligen ville ha istället. Han hade en viss poäng, så jag bytte. det var inga problem, de var schyssta och ändrade beställningen. Såå... Say hello to my little friend! :)

Yeah, I thought I deserved a new phone so I ordered one yesterday. Today I changed my mind though. This one is cuter :)

torsdag 3 april 2008

Nyinköp...


Jag har beställt en ny mobiltelefon. Min gamla är 4 år, så det är på tiden, tycker jag (det tycker inte Maken).

Det var inte den här jag hade tänkt, men det är helt OK. Dessutom var det ett bra pris. Så här ser den ut i alla fall.

onsdag 2 april 2008

Juno...

Vilken underbar film! Både jag och maken gillae den skarpt. Riktigt bra skådespelarinsatser dessutom. I synnerhet Ellen Paige, men även hennes otroligt coola kompis i filmen, Olivia Thrilby.

Jag satt dock ganska länge under filmen och även under tågresan hem och funderade på var jag har sett Jason Bateman förut.

När jag kom hem slog jag upp honom på IMDB. Självklart. Han var den där utspejsade kommentatorn i Dodgeball. Jag har sett honom i något avsnitt av Arrested Development också. Kul kille!

Apropå något kul: Jag såg på Discshop att de just nu säljer alla tre säsongerna av Black books för 349:-. Ett kap! Det finns 34 stycken kvar. Jag tänkte vänta tills jag diskuterat saken med Maken, men det låter som ett ganska OK pris. Synd bara att det inte finns med svensk text, däremot norsk, dansk och finsk...

tisdag 1 april 2008

Första april 2008

Redan tisdag. Vart tar dagarna vägen? Jo, på arbetet för det mesta. Jag gick hem vid kvart i sex idag. Sedan passade jag på att gå från pendeltågsstationen och hem idag. Jätteskön promenad på 25 minuter. Min plan är att gå hem så här åtminstone två gånger till i veckan. Vardagsmotion, som min syster brukar säga.

Om ett tag ska jag dessutom åka och handla mat. Mer spännande än så blir inte mitt liv under veckorna just nu. Maken är tydligen dessutom hungrig, så det blir väl någon sorts mat också i den närmaste framtiden...

I morgon ska jag förmodligen gå och se Juno med Maken. Jag har hört så mycket positiva saker om den filmen, så nu är det dags! Länge sedan jag & Maken hade biodate också...