lördag 29 mars 2008

Körslaget

Vad jag tyckte? Jo då, själva programmet verkar helt OK. Jag är dock så förbaskat trött på fyrans eviga reklam så i fortsättningen kommer vi att spela in det och se i efterhand så man kan snabbspola vid alla avbrott.

Ännu ett avsnitt av House efter körprogrammet. Jäklar så bra den serien är! Vi befinner oss i mitten av säsong ett nu. Det går långsamt, med det går framåt.

Som-Som-Sommartid

Min dator verkar vara ganska sugen på sommartid redan. Den är nämligen redan en timme före. Jag toksprang ner till TV:n för att titta på det där körprogrammet som enligt min dator hade börjat och Maken ropade efter mig att klockan bara var 19.10.

Klockan just nu är 19.26, men inte enligt datorn...


Men hur som helst. det blir körsång i TV:n här ikväll. Hur blir det för er andra?

fredag 28 mars 2008

let's dance - finalen

Ja, men då var det slut då. Och shit vilken bra dans! I synnerhet showdansen med Tina & Tobias. Grymt bra, utklassning! Hon förtjänade verkligen att vinna.

Men vad ska man se på nu under helgen? Visst, vi har ju Peter Settman på ettan, men vad ska man välja på mer? OK, det går ingen nöd på oss TV-tittare just nu, men vi måste ju titta framåt... :)

onsdag 26 mars 2008

Jobb, jobb, jobb..


Sjukt mycket att göra på jobbet just nu, väldigt mycket rättningar. Jag finns här, någonstans under rättningshögen...

måndag 24 mars 2008

Hemma igen...

Lång resa idag, skönt att vara hemma. Vi har sett lite snö, men det var aldrig någon fara för dåligt väder.

Nog för att det var ganska mysko att inte ha någon snö alls i julas när vi var hemma hos Moderskapet senast, men vi behövde absolut inte kompenseras för detta med en snöstorm på Långfredagen! Jäklar vad det snöade. Sedan har det varit kallt också, ner mot 17 minus tror jag att det var som värst.

Men fina bilder på små, frysande, matletande fåglar, det blev det! Maken håller på att lägga över dem i datorn nu, så jag återkommer helt enkelt.

Sådär, vad har hänt med er? Jag har redan kollat så att Linda K inte fått bebben ännu. Det var typ det första jag gjorde när jag slog på datorn. :)


Update: Nu finns det även bilder i inlägget. En något uppblåst blåmes & en helgonliknande innekatt, världens sötaste & gosigaste Kompis.


torsdag 20 mars 2008

onsdag 19 mars 2008

Migränattack...

Ja inte precis just nu, men den är på G. Förmodligen känner kroppen av att jag stressat ganska hårt sen vi kom hem. Det har blivit ganska tvära kast. Nu är det i alla fall påsk och jag försvinner i några dagar. Kommer hem på måndag. Om det finns möjlighet ska jag skriva något från obygden, annars blir det nästa vecka.

Provade för övrigt ut nya glasögon i eftermiddag, Ytterligare en anledning att få ont i huvudet. Man anstränger ögonen ganska hårt under undersökningen. Jag ska ev lägga ut de tre slutförslagen om jag får tag i kameran.

Glad påsk i alla fall!

Millennium-serien - Sista boken ges inte ut

Tråkigt. Tragiskt. Trist. Vi kommer aldrig att få veta vad som händer med personerna i Millennium-serien. Den fjärde boken, som till viss del var färdig, kommer inte att ges ut.

Jag förstår dock familjen. Något som inte är Stieg Larsson till 100 procent, där han inte varit med under hela processen, blir inte en riktig bok.

Men som sagt, synd.

tisdag 18 mars 2008

Senaste filmen...

...är för övrigt Stauffenberg (Operation Valkyrie). Den handlar om bombattentatet på Hitler den 20 juli 1944 och den nästföljande tiden. Rätt bra faktiskt. På tyska, vilket jag tycker gör den mer autentisk. Dessutom gillade jag verkligen huvudrollsinnehavaren, Sebastian Koch. Jag märkte nu att han är med i Die Leben das Anderen, han spelar författaren som man spionerar på.

Nästa person att spela Claus von Stauffenberg är ju annars Tom Cruise i Valkyrie. Jag föredrar nog Koch på papperet men vi får se hur den filmen blir. Tydligen har den premiär i Sverige 3 okober i år.

Trött...

12-timmars arbetsdag kan göra det med en person. Jag tror att Galenskaparna sa det bäst: Säng, säng, säng, sova, sova, sova, säng, säng, säng...

söndag 16 mars 2008

Resultaten - *Gissa* om jag hade fel..?

OK, De sammanlagda placeringarna blev tydligen:

1.
Hero, Charlotte Perrelli.
2. Empty room Sanna Nielsen.
3. Lay your love on me, BWO.
4.
Just a minute, Rongedal.
5. Hur svårt kan det va?, Linda Bengtzing.
6. I lågornas sken, Nordman.
7. That is where I'll go, Sibel.
8. Thank you, Amy Diamond.
9.
I love Europe, Christer Sjögren.
10. Upp o hoppa, Frida featuring Headline.

Synd att Frida kom sist, den platsen hade jag ju reserverat till Christer... Jag fick alltså ett rätt på min tippning. Uj, så uselt.

Jag har inte riktigt hunnit titta över inspelningen ännu, det blev lite sent igår. Vi hörde dock Björns beatbox på bilradion. Jag ser fram emot att se den också. Inte det roligaste han gjort, för mig är det fortfarande hans kärlekssång. Nutida klassiker. Självklart finns dock hans själverkänt usla beatboxande redan på YouTube, närmare bestämt här:



lördag 15 mars 2008

Attans - men kul...

...jag kommer att missa festivalen. Vi har en kompis på besök från Chicago och vi ska ut och äta med honom och ev ett par personer till. Jag har dock programmerat inspelningen av programmet och kommer att se det om inte i natt när vi kommer hem så i morgon. Hur som helst - Rösta! :)

Melodifestivalen - placeringar

Jag såg att Sara gissat placeringarna i finalen och jag vill inte vara sämre.

De här placeringarna önskar jag att det blir:
1. BWO2. Charlotte Perrelli3. Bröderna Rongedal4. Frida feat. Headline5. Linda Bengtzing6. Sanna Nielsen
7. Amy Diamond8. Nordman
9. Sibel10. Christer Sjögren

De här placeringarna tror jag att det blir:
1. Charlotte Perrelli
2. BWO3. Sanna Nielsen
4. Frida feat. Headline5. Linda Bengtzing6. Bröderna Rongedal7. Amy Diamond8. Nordman
9.
Christer Sjögren10. Sibel
Hur som helst: Ring och rösta! Om du inte röstar får du inte klaga på resultatet! Ta gärna det dyrare alternativet för att skänka lite extrapengar. Själv ska jag ringa
på BWO. Upprepade gånger.

Eller så skickar vi helt enkelt Björn Gustafsson, eller vad säger ni...?
Uppdatering: Bild på BWO. Deras dräkter är ju inte från denna värld...

fredag 14 mars 2008

Utslagningen

Jag är chockad. vad har Karl-Petter för hållhake på det svenska folket egentligen? Inte för att jag klagar, men av de fyra så var det ju han som var sämst ikväll. Inte så mycket en danstävling som en popularitetstävling, alltså. Surprise.

I så fall blir det ju Tina & K-P i final då'rå. Have mercy on our souls...

Melodifestivalen 2008 - Final

Från ett stort program till ett annat. En kollega på jobbet har lobbat ganska hårt för att alla ska rösta på Christer Sjögren i morgon. Över min döda kropp att jag går med på att skicka det där till Serbien!

Jag hoppas på BWO eller Charlotte Pirelli. I synnerhet BWO. Det är deras tur nu. Jag vill ge det här med att skicka den bästa låten en chans till. Jag gillade the Ark förra året men Europa totaldissade oss. Vi testar det här med kitsch en gång till, OK?

Let's Dance

OK, my bad. Det lär inte bli Danny som åker. Det måste bli Karl-Petter. De andra tre dansade riktigt bra idag, i synnerhet Tina. Jag gillar henne mer och mer, hoppas att hon tar hem rubbet.

Helg!

Oh så underbart att äntligen få vila. Den här halva veckan sedan vi kom hem har varit fruktansvärt hektisk, rent arbetsmässigt. När jag var borta hade jag ingen vikarie som rättade åt mig så jag har fått sitta ganska mycket de här dagarna. Helt OK, jag har trevliga kollegor som man kan tjôta med under rättandet, men i alla fall.


Maken vill ha hjälp med lite klädinköp i morgon, dags för en ny kostym & lite andra saker. Undrar om jag kan försöka smyga in den där ursnygga kappan jag hittade på Mexx...(Se här bredvid)? ;-)

Egypten var i alla fall helt underbart. Jag har aldrig riktigt insett tjusningen med att bara ligga vid en pool och slappa & läsa, men nu har jag skådat ljuset! Och solen också för den delen, det var schysst väder. 33 grader som varmast, men det blåste lite samtidigt så det blev aldrig för varmt.

Jag blev ganska fascinerad över konceptet El Gouna. Staden - nja, byn - har inte funnits mer än 20 år. Innan dess fanns det bara öken. En hyfsat rik man kom på att det skulle vara en bra plats för att skapa ett turistparadis och började gräva kanaler för vatten och plantera in blommor. Helt sjukt egentligen. Han äger idag hela området och typ halva Egypten.

Nu: Dags för Let's Dance! Vem åker ut? Jag hoppas lite på Danny... :)

onsdag 12 mars 2008

Hemma igen...

...och direkt slängdes jag in i jobbet. Återkommer när jag hämtar andan (det här var första pausen idag). Allt var dock toppen. Jag är inte så brun som jag trodde att jag skulle bli, men å andra sidan inte så röd heller.

Jag lyckades läsa ut ett gäng böcker därnere, redovisning kommer senare...

Nu: Mer jobb! Maken, jag kommer hem sen någon gång...

måndag 3 mars 2008

Schyfferts rostning

Sista jag skriver innan jag åker... Det här med sågandet av Schyffert på 40-årsdagen var otroligt bra! Vet inte var jag ska börja. Be mig inte vidarebefordra några skämt, jag minns dem inte. Två timmars intensivt trashande från alla medverkande kan få den effekten.

Tolv av Sveriges roligaste personer har gjort min kväll så mycket roligare. Eller, snarare fjorton. Vi får ju inte glömma Schyffert själv och hans side-kick Bob, Erik Haag.

De som var bäst ikväll: Magnus Betnér, Kristian Luuk (som istället för att trasha Schyffert gick på hans son "J som i genomfalsk...), André Wikström, Petra Mede & Jonas Gardell (som gör en otroligt intressant version av Aldrig ska jag sluta älska dig - med en bögkör)

Ni andra var också bra, jag skrattade så att jag grät.

Jag kan inte bestämma mig för vilken som är *min* Schyffert, så jag har lagt in två bilder. Den svartvita från http://henrikschyffert.blogspot.com/. Färgbilden får Blixten & Co ha cred för. Utsnygga, båda två!

Nu, sova inför resan i morgon. 05.00 på Arlanda. Syns om en vecka!

/TG.

PostSecret

Från de nya bilderna denna vecka, här kommer min favorit:

(http://postsecret.blogspot.com/)

Filmkväll...

Maken spelade poker med sitt gäng och då åkte jag helt sonika hem till J och såg på film. Två blev det, En ung Jane Austen (Becoming Jane) och Tillsammans är man mindre ensam (Ensemble, c'est tout).

Om man har läst något av Jane Austen och kan något om hennes liv så är filmen inte så där. Jag blev inte så värst imponerad av den här filmen. Jo, av Anne Hathaways brittiska accent, men det är nog det enda. Annars hade jag lika gärna kunnat se om Stolthet och fördom och Förnuft och känsla. Det känns som större delen av filmen kom från dessa två böcker.

Men visst, det var vackra miljöer, men det brukar det vara i dessa filmer.

Film nummer två för kvällen, Tillsammans är man mindre ensam, hade jag inga förväntningar på. Jag har inte läst boken och sett både positiva och mindre positiva omdömen om filmen. Nu när jag har sett filmen måste jag nog läsa boken. Det känns som om jag missade något. Det jag kan säga med bestämdhet är att jag gillar både Audrey Tautou (som vanligt) och Guillaume Canet (som i ganska många scener såg ut som McDreamy).

söndag 2 mars 2008

Melodifestival - del 4

Pirelli & Bentzing. Jo, men självklart. Helt rätt. Charlotte P tycker jag hade en av de bästa låtarna, om inte den bästa låten punkt, i årets startfält. Linda B däremot har en otrolig energi, och en låt som är otroligt lik Mikas Grace Kelly. Hur snodd får en låt vara egentligen?! Jaja, jag gillar henne trots allt, men snälla, byt kläder till finalen!

Carola & Andreas Johnson ska möta Nordman i semi. Ja, men grattis då, Carola!

Det visade sig också att Luuk kan dansa.Bra där! Jag har inte riktigt hajat det där med modern dans, men han gjorde det faktiskt sevärt. Tyvärr dök ändå den där danstruppen upp senare, och den fattar jag verkligen inte.

Björn Gustafsson var bra, men inte lika bra som förra veckan. Hur som helst så är han ändå en av Sveriges bästa komiker just nu och helt underbar!

lördag 1 mars 2008

Melodifestivalkväll...

Ikväll ska vi hem till J och se på veckans final. Jag har förhoppningar på Niklas Strömstedt, han har varit en favorit hos mig ett bra tag nu. Förmodligen blir det dock Linda Bentzing och Charlotte Pirelli som går direkt till final. De brukar vara bra och proffsiga. Vi får dock se, svenska folket har en del mysko röstningar för sig ibland, så det kanske blir Nordman... :-)

Svärföräldrarna var hemma & fikade i eftermiddags. Maken fick ett par fina konjakskupor i födelsedagspresent, Chateau. Det är den glasservisen jag har funderat på om vi ska skaffa, den är riktigt tjusig.

Flera av mina syskonbarn har samma servis, jag antar att det inte är helt ovanligt att äga den...