fredag 29 februari 2008

En film jag aldrig trodde att jag ville se... Och jag hade rätt. I kväll var en kompis hemma hos oss och vi såg på film. 28 veckor senare. Jag vill ha den tiden av mitt liv tillbaka igen! jag menar, jag satt ändå med fingrarna i öronen och/eller blundade 85 % av tiden... Visst, den var rätt snyggt gjord, men allvarligt talat...

Jag såg 28 dagar senare (från 2002) och gillade den faktiskt i det stora hela. Det här däremot... Får jag inte mardrömmar i natt är det ett mirakel.

Precis som I Am Legend så var det rätt snygga bilder av en folktom storstad. I detta fall London.

Sex and the city - ny trailer

Ny trailer inför filmen. Jag ser verkligen fram emot det här!
- Should we get you a diamond?
-
No, just get me a *really* big closet.


torsdag 28 februari 2008

Mästaren och Margarita

Åh, den var bra. Riktigt bra. Det finns en del platser kvar, i synnerhet i april. Se den! Jakob Eklund var helt suverän, likaså Bergljót Árnadóttir som katten.

Vi satt i mitten, tredje raden. Detta är den rad som är närmast scenen, vilket man märkte. Jag blev blinkad åt av Bergljót Árnadóttir, en av skådespelarna sade hur svårt det var att hålla fast en galen Iván och sist men definitivt inte minst, Jakob Eklund satt i en fåtölj på armsavstånd till kollegan*.

Jag märkte att jag kände igen en hel del av de ryska bokstäverna som förevisades sedan resan till Moskva. kul.

Jag vill redan se den igen. I andra akten ändrades tempot något, men då blev också Philip Zandén så mycket bättre att se. Och Ingvar Hirdwall är fortfarande så lik min pappa så att det nästan blir kusligt.

Nu måste jag läsa klart boken. Jag hann tyvärr inte det, men nu ligger den prioriteringen hyfsat högt upp på min lista. Jag tror dock inte att det gör så mycket. På väg ut till pausvila hörde vi ett gäng tonårskillar där en av dem sade ungefär: "Jag har inte läst boken, så jag har inte en aning om vad som händer - men det är ju bra!"

* typ två armars avstånd från mig :)

Ikväll blir det teater. Mästaren och MargaritaStadsteatern. Programförklaringen (hämtad direkt från deras hemsida) lyder:

Professor Woland är expert på svart magi - det har han ett visitkort som styrker. Nu drar han in i staden med sitt följe, elegant klädd som alltid. De första han möter är redaktör Berlioz och poeten Ivan. Berlioz har beställt en kritisk artikel om Jesus av Ivan och tyvärr fått en okritisk. Woland är road. Redaktören tror förstås inte heller på djävulen?

Plötsligt har morgonen blivit kväll, denna glödheta, fruktansvärda majdag. Och professor Woland kan meddela att redaktören alldeles strax kommer att bli överkörd av en spårvagn. Musik, mina damer och herrar!

En fantastisk skröna om sataniska upptåg, kärlekens kraft och den fria konstens lov.

Ja men då så... Jag ser i alla fall fram emot att se Jacob Eklund, han är en favorit.

Ms Personality

Jag har gjort ett test för att se vilken personlighet jag är. Resultatet?
Följande resultat är beräknade från dina svar från RHETI frågeformuläret. Din typ bör vara en av de tre högsta poängsamlarna.

Typ 1Typ 2Typ 3Typ 4Typ 5Typ 6Typ 7Typ 8Typ 9
572425326

Typ Två - Hjälparen
Den omtänksamma, människoorienterade typen. Tvåor är empatiska, ärliga och varmhjärtade. De är vänliga, generösa och självuppoffrande, men de kan också vara sentimentala, insmickrande och överdrivet måna om att vara andra till lags. De är välmenande och vill komma nära andra, men de riskerar att börja göra saker för andra för att få känna sig behövda. Typiska problem för Tvåor har att göra med deras vilja att äga andra människor och med att erkänna sina egna behov. Som bäst är Tvåorna osjälviska och oegennyttiga och älskar andra människor villkorslöst.

Typ Nio - Fredsmäklaren
Den sorglösa, självutplånande typen. Nior är accepterande, tillitsfulla och stabila. De är vanligtvis kreativa, optimistiska och stödjande, men de kan ibland vara alltför villiga att gå med på andras förslag bara för att upprätthålla sämjan. De vill att allting ska gå smidigt och utan konflikter, men ibland kan de vara självgoda, förringa problem och låtsas som om obehagliga saker inte existerade. Typiska problem för en Nia har att göra med oföretagsamhet, envishet och ovilja till förändring. Som bäst är Nior obetvingliga och allomfattande och har förmågan att sammanföra människor och reda ut konflikter.

Typ Ett - Förbättraren
Den principfasta, idealistiska typen. Ettor är samvetsgranna och etiska, med stark känsla för rätt och fel. De är lärare, korsfarare, och de förespråkar förändring. Deras strävan är att alltid förbättra saker och ting, men de är rädda för att göra misstag. De är välorganiserade, ordningsamma och nogräknade. De eftersträvar en hög standard, men de kan lätt bli till kritiska perfektionister. Typiska problem för Ettor har med undertryckt ilska, förbittring och otålighet att göra. Som bäst är Ettor visa, realistiska och ädelmodiga och uppvisar gott omdöme. De kan också visa prov på moraliskt hjältemod.

Typ Fem - Iakttagaren
Den perceptiva, intellektuella typen. Femmor är alerta, insiktsfulla och nyfikna. De kan koncentrera sig och fokusera på att utveckla komplicerade koncept och förmågor. De är oberoende och uppfinningsrika, men de kan också bli alltför upptagna av sina egna tankar och fantasiföreställningar. De blir lätt distanserade men är ändå nervösa och intensiva. Typiska problem för Femmor rör excentricitet, tvivel och isolering. Som bäst är Femmorna visionärer och pionjärer, ofta före sin tid och förmögna att se världen på ett helt nytt sätt.

Ja, sammantaget så borde det väl passa in ganska bra på mig. Det finns ju ganska många saker att ta av.

Vem är du?

onsdag 27 februari 2008

Katten Gustav utan katten Gustav

Mest tragikomiska serien just nu? Garfield minus Garfield. Ett exempel på hur serien ser ut utan Gustav:
Tack till Emma G-M för att hon lade ut länken!

tisdag 26 februari 2008

Hobby

Maken har fått en ny hobby. Vi var hemma hos Svägerskan och hennes två barn (som inte alls är barn utan hyfsat vuxna individer, 14 & 19) för att fika. Maken testade Guitar Hero och gillade det skarpt. I lördags köpte han en riktig gitarr. Nu har han spelat House of the rising sun och Knocking on heaven's door sedan dess. Have mercy!

Anledningarna till att jag inte slängt ut honom ännu är:
1) Han är så söt när han verkligen försöker spela. Han spelar andra instrument sedan tidigare, men inte gitarr.
2) Jag hör ändå inte vilken låt det är han spelar ännu. Det går framåt, men ganska långsamt.

måndag 25 februari 2008

Du är en doft, du är ett ljud, du är en färg...

Apropå det bästa med årets melodifestival - Björn Gustavsson. Hyfsat otippat och fruktansvärt roligt. Det näst bästa i fredags var för övrigt BWO. jag gillar dem otroligt mycket. Låten lät som ABBA & Rolinski är förmodligen den vackraste man jag någonsin sett - Sorry Maken!



Du är en blick och den är mörk och den är varm

Och jag vill dansa med din midja i min arm

Du är doften av viol

Du är restskatten från ifjol

Du är en helt fantastisk tjej

Du är Beatles och Leila K


Du är glad och elegant

du är laktosintolerant

Du är strösslet på en glass

Du är det roliga i hasch


Jag kan diska, laga mat, vara i tid och är aldrig sen

Och jag tycker det är jättekul att lyssna på problem


Du är en doft

Du är ett ljud

Du är en färg

Den här sången är till dig Carina Berg!

Tillbaka...

En helg utan bra uppkoppling kan vara ganska avkopplande. Jag har dock kollat in hela säsong 1 av Scrubs under helgen, nu måste jag börja kolla på säsong 2.

Jag gillar verkligen doktor Cox i serien. Förmodligen av samma anledning som jag gillar doktor House. Bitska, sura äldre herrar med ett hjärta av guld dolt någonstans djupt inne.

Jag skrev ett inlägg på datorn som jag lånade med mig från jobbet, men det försvann. Det skrevs i alla fall strax innan jag fick veta att tåget inte alls skulle gå non-stop till Uddevalla som det var meningen att det skulle göra. Nej, på grund av storm, strömavbrott och alltings allmänna djävlighet fick vi åka buss från Herrljunga. En extra timmes resväg. Som tur var var det direktbuss, men i alla fall.

Maken var i alla fall gullig nog att sms:a mig ställningen och slutresultatet i På spåret. Favoriten vann! :)

fredag 22 februari 2008

Fredagstankar...

Hyfsat låg idag. Vi var ute med jobbet i onsdags och det blev en del vin. Lägg till det att jag tydligen blivit smittad med en monsterförkylning av kompisars barn. Gissa hur jag kände mig i går? Det är lite bättre idag, men nu kommer ju förkylningen med full kraft. Ick!

Åker bort i helgen, så jag kommer nog inte att skriva något här förrän på måndag, typ. Dit jag ska finns knappt Internet, utom möjligtvis på bild... ;-)

Ska åka tåg idag, i 3½ timme. Jag ska försöka tillbringa den tiden med att se lite på film och kanske t o m jobba lite. Jag blir ganska lätt uttråkad på tåg om jag åker solo, men det kanske blir bra den här gången. Annars finns ju alltid restaurangvagnen.

Jag kommer att missa början av finalprogrammet På spåret, men jag hoppas att det ändå fortfarande är spännande* när jag börjar kolla. Och att Johan Wester vinner.

*Och ja, det programmet kan faktiskt vara spännande. Jag tycker om det.

onsdag 20 februari 2008

Män som hatar kvinnor - rollistan


Inte så jättemånga överraskningar i rollbesättningen tror jag. Filmen börjar spelas in i slutet av februari och jag ser fram emot slutresultatet.

Peter Andersson som advokat Bjurman ska bli extra kul att se. Där har vi en typisk type-casting...

(Foto:Jonas Ekströmer/Scanpix)

Svenska folkets favoritsysselsättning - klagan

Har människor inget bättre för sig än att klaga? 53 anmälningar har enligt Expressen kommit in till Granskningsnämnden sedan 1997. Exempel på klagomål:
  • Lena Philipsson som programledare
  • Kristen symbol (Carolas låtsastatuering på armen)
  • Inslag om mikrofonstativ
  • Val av expertkommentator
  • Varumärkesexponering
  • Henrik Schyfferts indianskämt
  • Otillbörligt gynnande av Carola som fick sjunga en låt från nya skivan
  • Vinet Esteche presenterades av artisten Andrés Esteche.
Schyffert lyckades t o m bli anmäld två gånger när han var med. Jag minns hans indianskämt, tyckte att det var ganska kul faktiskt.

Jag kan i o f s hålla med om att varumärkesexponering kanske inte ska finnas med i den statliga televisionen, men de andra punkterna... Oj oj oj.

tisdag 19 februari 2008

Idol i USA och i Sverige

Det är det här jag menar. Det är därför jag har väldigt svårt för svenska Idol. Detta försök att vara som storebror i väst. Det finns ingen Simon Cowell i svenska Idol, hur mycket de än vill det.
Det är juryn jag vill rösta ut. När jag ser hur avspänt amerikanerna promenerar sig igenom gallringsarbetet blir det tydligt att den svenska juryn är ett ankare kring programmets hals. Buttert självupptagna ger de svenska ”Idol” en trög proppmätt tilltalston.

Tack, snälla Andreas! Krönikan fortsätter:

Svenska juryn borde detaljstudera den största stjärnan som ”American Idol” producerat: jurydemonen Simon Cowell.

Må så vara att han ser ut som en sjukpensionerad porrskådis. Genom att para ett absolut gehör för hur musikindustrin fungerar med en stå-upp-komikers träffsäkerhet blir han en av vår tids stora tv-personligheter.


Nedanstående inslag såg jag i går på Idol. Det hade aldrig funkat i den svenska versionen. Det hade aldrig blivit så bra. Jag rekommenderar i synnerhet killens helgonförklaring av Simon C i slutet av sin audition. När han har blivit sågad, det är då som han i det närmaste jämför Simon med Messias. Funny guy!


Telefonförsäljare... *ick*

OK, så jag har inget liv. Jag kommer hem från jobbet och märker att det är två missade samtal på telefonlistan. Kul, tänker jag. någon trevlig person i bekantskapskretsen eller i släkten som saknat mig och vill prata med mig. Jag tittar efter vilka det är.

Båda, båda, är telefonförsäljare. Jag känner igen numren. Ett från Göteborg, det andra från något annat ställe. Kan inte de bara försvinna? Måste de ringa & störa mig?

Lågvattenmärket var när jag svarade när Göteborgsnumret ringde förra veckan och jag fick höra en förinspelad harang om att de hade ett superbra erbjudande och att de bad om ursäkt för att det inte fanns någon försäljare ledig just nu. behöver jag säga att jag lade på innan det hann dyka upp någon riktig person?

måndag 18 februari 2008

Vecka 7, 2008

Vad har varit bäst denna vecka?
Bokningen av resan!

Vad kunde ha gjorts bättre?
Tränade inte denna vecka heller... Svag själ i en ynklig kropp... Men den här veckan smäller det!

Vad väntar nu vecka 7?
20-årskalas till helgen. Sötaste E, systerdotter & gudbarn, fyller 20 år idag och jag ska dit till helgen och fira henne.

söndag 17 februari 2008

Semesterresa. Pool, paraplydrinkar och pocketböcker*. Yay!



Det bär iväg till Egypten om några veckor. Jag kan inte beskriva hur skönt det ska bli. Den första solsemestern med Maken.

Behöver man vaccinationer eller nåt sånt nu? Och finns det tid för det?


* Som vanligt är det dock varken denna pool, drink eller dessa böcker som avses i brevet...

Poker...

Jag kan inte hjälpa det. Så fort jag såg denna bild tänkte jag på Maken & hans pokergäng. Men de är nog bättre än så här. Hoppas jag i alla fall.

Nästa pokeromgång den 2 mars. Vad gör änkorna då?

Melodifestivalen: del 2 - Västerås

Gud vad kul att mina favoriter gick vidare! Jag trodde verkligen att Carola skulle gå vidare, men istället var det bröderna Rongedal som smet före Carola. Bra Sverige! Nu kan jag nästan förlåta er för pekoralet förra veckan.

Egentligen gillade jag både Carola och Andreas och hade hellre sett dem i final än Sanna. Kan inte hjälpa det, jag är inte helt såld på ballader. Det borde dock inte vara någon fara för att Carola & Andreas skulle missa Andra chansen. De kommer att finnas i Globen.

fredag 15 februari 2008

I morgon är det melodifestival igen. Jag tänkte bara, lite sent, visa upp vad som var min stora behållning förra veckan. Björn Gustafsson. Skön kille! Jag väntar med spänning för att se vad han gör denna vecka.

Let's dance - klagan & lite beröm...

Jag är hemskt ledsen, men kan Danny röstas ut nån gång?! Jag tror att jag kommit på varför jag inte är helt såld på honom. Han är för lik Draco Malfoy i Harry Potter-filmerna. Är det bara jag som ser likheten?


I kväll var Tina bäst, de har blivit ett ruskigt bra team. Tony var också bra, de ser verkligen ut att ha superkul på dansgolvet!
- You're a teacher?
- Part time...


torsdag 14 februari 2008

Kaffe

Totalt kaffeintag idag: 1 ½ mugg. Jag försökte dricka en halv kopp kaffe utan mjölk runt lunch när min huvudvärk satte in. Det gick inte att dricka. Vid 15 hade kiosken *äntligen* fått in mjölk & det firade jag med en hyfsat stor mugg kaffe.

Jag kommer nog att lyckas med det här neddragandet av kaffe. Hoppas jag.

Hur mycket kaffe jag än dricker så har jag inga problem att sova. I alla fall till dags dato. OK, det var den där gången uppe i Umeå inför en tenta som jag hällde i mig två kannor extra starkt kaffe för att orka plugga. Hur tentan gick? Uselt, jag satt & hoppade på stolen och det kändes som om jag svävade. Jag fick köra en långsam avvänjning med Coca Cola under ett tag för att inte klappa ihop totalt.
OK, men då sitter man här på jobbet, 16.50 på Alla hjärtans dag. Och var är Maken, personen jag borde träffa för en romantisk, lugn, skön middag? På jobbet. Kommer hem sent dessutom. Jag har dock blivit lovad mysmiddag i morgon kväll istället.

Jag ska nog ta och börja bege mig hemåt strax, men passar på att jobba undan lite först.

Och vem vet? Jag kanske tar och ringer upp någon mitt i middagen som vanligt...?

onsdag 13 februari 2008

Inlägg 700...

Och vad passar bättre för denna enorma händelse än ett inlägg som enbart handlar om Sweeney Todd? Premiär på fredag, jag är verkligen sugen att se den.

Senaste gången jag såg trailern, inför Gone, baby, gone, insåg jag också att en av skådespelarna uppenbarligen är typecastad som ett vidrigt litet kryp. Det senaste jag såg honom som var nämligen Peter Pettigrew i Harry Potter-filmerna. *brr*

Youtube finns självklart en mängd klipp. Filmen har ju sedan ett tag haft premiär i flera andra länder. Sverige blir det tionde landet den har premiär i.

Följande klipp är inga stora spoilers till filmen, men de tillhör utan tvekan denna. Om du vill vara helt orörd när du ser filmen, klicka inte på nummer 1 & 2.

1) Först, ett klipp från filmen, oklart när - Alan Rickman och hans underbara röst:


2) ...förtexterna som är hur underbart Burtonaktiga som helst:


3) ...och slutligen trailern igen. Om jag ska se filmen i helgen? Bär påven en fånig mössa?



Och jo, jag vet, det här är inte den enda film som har premiär på fredag. Utlämnad (Rendition) med Reece Witherspoon och Jake Gyllenhaal har också premiär. Den verkar OK efter att ha sett trailern. Men för att vara helt ärlig så bryr jag mig inte så mycket om det just nu. Sweeney Todd is coming! ;-)

Ofrivilligt - men bra - kaffestopp

Jag har bestämt mig gradvis för att dra ner på mitt kaffedrickande. I och för sig har jag alltid mycket mjölk i kaffet, men det ska ändå helst vara starkt kaffe, för att vara något så när drickbart.

Det har varit svårt att dra ner på mängden eftersom det är ett ganska välkommet avbrott i de dagliga sysslorna, att gå till fikarummet och hälla upp en kopp eller fem.

Nu har jag dock funnit lösningen. Ingen går och hämtar mjölk. Alternativt så fortsätter vår grannkiosk med att inte få in någon mjölk. Jag kan verkligen inte dricka kaffe svart och då försvinner också det där suget.

Tisdagen

Jag var & fikade igår och lyssnade på en del bröllopsplaner. Kul sällskap och dessutom skjuts hem. Tack för det!

När jag kom hem tänkte jag börja kolla på Scrubs, men bestämde mig för att avvakta till senare. I kväll kanske, är gräsänka igen då.

Jag började också läsa en ny bok igen som jag fick när jag fyllde år. Har sparat den lite för att dra ut på det roliga. Nu har jag i alla fall börjat läsaden, Mästaren och Margarita. Jag och en kollega ska se pjäsen i mars, och det kan nog vara bra att ha grunden klar för sig.

tisdag 12 februari 2008

Tito Beltran fälldes i dag

Det var som fan. Det trodde jag faktiskt inte när han släpptes inför domen. Två års fängelse och 112 035 kronor i skadestånd. I domen står bland annat:
Som tingsrätten funnit är målsägandens berättelse fullt trovärdig och uppfyller kraven för att kunna läggas till grund för en fällande dom. Detta så mycket mer som den på ett övertygande sätt vinner stöd av övrig bevisning, främst Maria Lundqvists och Carola Häggkvists utsagor.

[...]

På grund härav finner tingsrätten ställt utom allt rimligt tvivel att Tito Beltran begått den åtalade gärningen.

Sedan att Expressen är hemma hos familjen Beltran när han tar emot domen är bara ren skvallerjournalistik.

Beltran väntas överklaga. Så klart han gör det.

Om jag tror att han är skyldig? Rent spontant så ja, det gör jag. Ingen rök utan eld. Sedan är det svårt att veta vad som hände i det rummet den natten. Det finns bara två personer som vet med 100 % säkerhet.

måndag 11 februari 2008

Roy Scheider är död. Det är ju inte den här mannens fel att jag är onödigt rädd för att bada i okända vatten. Inte enbart i alla fall, men han hade trots allt huvudrollen i Hajen. Läs mer om honom här och här.

You're gonna need a bigger boat.

Och jag vet, han har gjort så många fler filmer än Hajen 1 & 2. Det är dock det han är mest känd för om jag tänker på honom.

Vecka 6, 2008

Vad har varit bäst denna vecka?
Fredagsmiddagen med Maken & A1. Vegetarisk mat *kan* vara god!

Vad kunde ha gjorts bättre?
Jag tränade inte eftersom M var sjuk. Jag måste lära mig att gå på träningspass själv. Ska för övrigt öva på det i kväll...

Vad väntar nu vecka 7?
Fika med fellow pokeränka på tisdag. Förhoppningsvis får jag höra lite om det kommande bröllopet... :)

söndag 10 februari 2008

New Yorks bästa brunch

Åh, när jag läser sådana här små artiklar får jag ett enormt sug att åka till New York igen.

Vi ska resa iväg någonstans i mars, men förmodligen inte till USA. För närvarande funderar vi på Turkiet eller Egypten. Ur rent historieperspektiv är jag otroligt sugen på att se pyramiderna. Vi får se. Det är i alla fall våra val just nu. Andra förslag? Det ska vara varmt.

Jag funderade på Kanarieöarna eller Madeira, men jag vet inte. Det skulle väl vara varmt i alla fall.

lördag 9 februari 2008

Melodifestivalen - Deltävling 1.

Vad i hela fridens namn hände? Hur kunde Christer Sjögren gå direkt vidare till final? Var det bara jag som tyckte att låten lät mer som en Siljabåtskaraoke från 70-talet? Visst, om - gud förbjude - låten skulle vinna hela rasket så skulle vi nog få mycket poäng från boompa-boompa-land, d v s Tyskland, Schweiz, Österrike o s v. Men skammen... Allvarligt talat!

I och för sig var det inte ett så starkt startfält, förutom Amy Diamond som var OK. men i alla fall. Christer Sjögren. Ick! Annars var pausunderhållningen också ganska kass. Förutom Björn Gustafsson. Jag älskar den killen! Sjukt kul.

Bäst 2: Schlagerfestivalen för nybörjare. Jag har saknat Hipp hipp...
God middag igår, A1 fixade rödbetor med ingefära och råris till det. Gott gott!

Blev lite trött igår, så jag skriver nu istället. Kollade in På spåret och blev mycket lycklig när Johan Wester & Anne Lundberg vann. Helt rätt! Han är otroligt duktig och förtjänar att ta hem hela alltet.

Efter TV spelade vi TP. A1 vann, för typ första gången. Grattis då'rå... ;)

Jag vet vem som åkte ut i Let's dance, men inte varför. Vi spelade in det, men har inte sett det.
Vi ser det nog i eftermiddag.

fredag 8 februari 2008

Vår - eller?!

Det verkar som om våren är på G. I morse när jag gick till jobbet, 7:30 ca, var det ljusare än vad det varit tidigare under veckorna. Är det verkligen sant? Kan denna trista, gråa årstid vara på väg bort?

Dessutom såg jag solen vid Slussen när jag satt på pendeltåget, så idag blir det en bra dag!

Nu ska jag bara hitta på en bra travrad också. Några förslag?

onsdag 6 februari 2008

Betygsförslaget...

Läste i DN och Aftonbladet om regeringens betygsförslag. Jag är inte helt övertygad om att det är rätt riktning att gå det här med betyg från årskurs 6. Däremot tycker jag att det är bra med fler betygssteg. Förslaget från herr Björklund & co är alltså stegen A t o m F. F=Underkänd, E-D=ungefär samma som dagens Godkänd, C-B= ungefär dagens VG.


I princip blir det alltså fler nivåer på betygen. Bra! En elev som ligger på G- och en som ligger på G+ är oftast inte på samma nivå. Det blir nog lättare för eleverna att se hur de ligger till med den här skalan. Jag hade nog kanske t o m velat ha en nivå till, alltså två nivåer även för betyget MVG.

Tillägg: Illustration från DN:s uppdaterade artikel.


måndag 4 februari 2008

House har börjat...

House-boxarna kom idag. Happy! Tvingade ner Maken att se två avsnitt. Han verkade inte helt anti, vi får se. Jag gillar i alla fall serien. Han är så skönt antisocial. :)

The wedding from hell...

Jag kan redan nu utropa detta inlägg som det bästa i veckan. Läs och njut! Förresten - om du ska gifta dig snart så kan det här förmodligen ge dig mardrömmar...

Jajamensan...

...det här är en film jag vill se. Iron man, med Robert Downey jr i huvudrollen. 30 april ska den tydligen ha premiär i Sverige.Se själva:



och


Det finns helt klart hopp för biotittande för en stackars skolfröken under året. Nice!

Vecka 5, 2008

Vad har varit bäst denna vecka?
Att sovrummet & arbetsrummet nu är färdigfixade. Inflyttning sker under veckan.

Vad kunde ha gjorts bättre?
Tagit itu med fuskande elever på ett strängare sätt. Man måste tydligen vara övertydlig.

Vad väntar nu vecka 6?
Semmelätande i morgon, träffa världens bästa A1 till helgen... Listan kan bli lång. Jag har goda förhoppningar om denna vecka!

lördag 2 februari 2008

Film & planeringar..

Maken tipsade mig om att House M.D. fanns att köpa på cdon.se för 179:-/säsong. Följdaktligen har jag lagt in en beställning på säsong 1, 2 och en dubbel-DVD med Allt eller inget och The adventures of Priscilla: Queen of the desert.

Nämnde jag att min vecka är räddad? Bara ligga i soffa och njuta av Dr House. Visst ja, måste jobba också...

Lägg till ovanstående filmer att jag även lånat Scrubs, säsong 1-4. Om jag kommer att ha fritidsbekymmer? Jo, möjligtvis med att jag inte har så mycket fritid..

I morgon blir det spelkväll med pokeränkorna. Det ska bli jättekul! Har jag riktigt tur kommer jag att hinna gå på stan med J också... :)
Jag vet inte om jag kommer att skriva upp den film som jag just nu kolla på med ett halvt öga och dito öra. Göta kanal 2. Vi får se, men jag kommer inte att se klart den. Jag gillade ettan, när jag var ett antal år yngre och tyckte att Loffe Carlsson var bland det roligaste som fanns. Inte så mycket nu längre dock.

Bloggkrisen - dag II.

OK, nu är det nästan som vanligt igen. Jag ska lägga upp länkarna under dagen. Jag har absolut inte tänkt att ta bort dem!!!

fredag 1 februari 2008

OK. Det var rätt par som fick åka hem i Let's dance. Synd att det inte blev mina favoriter som gick vidare i På spåret däremot, men det kommer nog fler år för dem...

Let's dance

Jäklar vad bra Herrey var idag då! Riktigt tjusigt - och sådana poäng! För övrigt var Tinas klänning riktigt schysst och dansen bra. Men Tony är fortfarande kvar, undrar vad de kommer med...

(Bild: Aftonbladet)

Kinkig II...

OK. Nu kan jag inte ens byta till den mall jag valt. Kinkig! Nu ska jag se Let's dance istället och förtränga att det är problem med det här. Återkommer senare.
Jag har lekt med mallen. Mycket försvann. Jag är kinkig. Ska försöka ordna allt. Sen.