söndag 30 september 2007

Jag har börjat lyssna på Daugava nu. Recensionerna har varit bra. En del har i och för sig också varit mindre bra*, men jag tror ändå på den. Återkommer när jag har bildat mig en uppfattning. Det låter bra so far, dock. Mannen är sagolik.

Lyssna/Titta här så länge:
Elegi


Kom änglar (med Lisa Ekdahl)


* Jag tycker i och för sig att det är en ganska uselt skriven recension, men i alla fall...


Ensam igen... Ont i huvudet har jag också. Blä. Jag köpte två skivor idag, mer än vad jag köpt på ett år tror jag. Vad blev det då? Jodå, Winnerbäcks nya och dito från Mange Schmidt. Lite intressant kombination, om jag får säga det själv.


Jag köpte en grönrutig topp på edc också, men den kommer jag att byta. Det var inte min grej, märkte jag när jag kom hem. Men den var snygg på galgen... :)

Imorgon ska jag träna, men jag måste åka och byta några saker inne i stan först. Dessutom lovade jag Maken att kolla efter skor till honom också, i mån av tid. Han åker ju utomlands igen på tisdag, och behövde nya kostymskor.

fredag 28 september 2007

Veckans favoriter…

5 låtar som jag lyssnar på just nu:

Mange Schmidt – Jag talar ut. Underbar text. Första gången jag hörde den skrattade jag högt. I synnerhet raden "Ja, nu vill jag göra porr". Det är inte ofta citat från Linda Rosing hamnar i låttexter… Jag ska köpa skivan i eftermiddag.

Avril Lavigne – Girlfriend. Grymt bra takt att ha i spelaren när jag är ute och går.

Brad Paisley – Tics. Lite country är (nästan) aldrig fel. Hyllning till Systerdotter S som kommer & hälsar på i helgen. Hon gillar Braddan skarpt, och tack vare tips från henne gör även jag det.

Gwen Stefani – 4 in the morning. Bra låt, helt enkelt.

Blake Lewis – You give love a bad name. Han som borde ha vunnit American Idol i år. Kul kille, och dessutom söt & sjunger bra.


Konstanta bubblare:

Jeff Buckley – Hallelujah. Goes without saying… Om man någonsin skulle förklara smärta så räcker det att spela upp denna låt.

Winnerbäck & Miss Li – Om du lämnar mig nu. Även denna skiva ska införskaffas i eftermiddag.

onsdag 26 september 2007

Hallelujah. Låten jag alltid återkommer till. Bland det vackraste jag någonsin hört. Man behöver faktiskt inte ha ett avancerat dansnummer för att framföra en riktigt bra låt:

Ännu en, minst lika bra, version:

tisdag 25 september 2007

Jobb, jobb, jobb... Måndagar är alltid stressigast, och jag borde ha lärt mig. Just nu har jag ganska många elever, och jag vill rätta av så mycket som möjligt redan på måndagen. I går blev det dock inte så, men jag rättade av riktigt bra idag. Sedan var vi på Pontus by the sea. Helt OK mat, men kanske inte värt det priset som vi betalade...

Sedan gick några av oss på Akkurat och drack öl. Jag åkte hem ganska tidigt, och nu är jag här. Trött, men redo för en ny arbetsdag. Vilken dag som helst. :)

Måste städa i morgon. Två av syskonbarnen kommer upp med sina respektive på fredag och det behöver göras i ordning. Jag måste dessutom till Stadsbiblioteket.

Jag & Maken började se Bloody Sunday i går kväll. Den verkar riktigt bra, men vi blev trötta och pausade. Det är cirka 40 minuter kvar på filmen och vi ser klart i morgon.

söndag 23 september 2007

Återblickar på helgen

Fullproppad helg. I går fyllde Älskade A1 30. Självklart måste man vara med och fira in denna milstolpe. Kom hem 03:00. God mat & trevligt sällskap, vad mer kan man begära? Kanske att få ha druckit något av all sprit & vin som fanns i kylskåpet. Jag prioriterade dock att komma hem snabbt och effektivt och tog sådeles bilen.

Idag har jag gjort sushi för första gången i mitt liv. Hur kul som helst. Och gott. Det var lite pilligt med rissköljningsproceduren, men själva sushibitarna blev kanongoda! Jag har aldrig blivit så mätt av sushi förut...

Maken befinner sig just nu på Island, någon konferens eller liknande med jobbet. Jag är aningen avundsjuk eftersom just Island finns på min tre-i-topp när det gäller resmål. Han får helt enkelt ta med mig dit.

De hade åkt ut på någon sorts safari idag. Tydligen hade bilen som han åkte i voltat och tre personer hade fått åka till sjukhus för att sys och ses över i allmänhet. Tråkigt. Är jag en ond människa eftersom jag andades ut när jag hörde att han var OK? Jag frågade honom typ fyra gånger om han var OK. Jag får se det med egna ögon i morgon när han kommer hem. Bra att han kommer nu, jag börjar sakna honom.

lördag 22 september 2007

Jonathan Rhys Meyers i nya Hugo Boss-reklamen. Jag kan tänka mig att köpa parfymen enbart av den anledningen... Titta här nedan. Som en bonus är det också med en liten intervju med honom...
OK, så det blev inte Jane Austen-filmen. det får bli en annan gång. Istället såg vi Svarta nejlikan. Innan 9/11 var en Al Qaida-angelägenhet var det även den dagen 1973 då Chiles president Salvador Allende avsattes och dog, oklart om det var självmord eller mord. I filmen verkar de dock väga över för åsikten att han sköt sig själv för att inte bli arresterad.

Svarta nejlikan handlar om Sveriges ambassadör vid detta tillfälle, Harald Edelstam. Mikael Nyqvist spelar huvudrollen och det är inte direkt en anledning för mig att se filmen, Jag tycker att han spelat över en aning på senare tid. Det var därför mycket trevligt att se honom i denna roll. Visst, han framställde sin förebild en aning träig, men vem säger att det inte var så han var?

Själva filmen var inget jättespeciellt, men det var riktigt fascinerande att få veta mer om denne person som räddade människor från döden likt Raoul Wallenberg.

Sedan förstår jag inte varför man talar engelska hela filmen genom - även när svenskar talar med svenskar - utom vid ett tillfälle (jag räknar inte djur här). Är det meningen att filmen ska distibueras world wide? Och i så fall, varför kan man inte texta? Det brukar ju hända i filmer annars.

Jag tycker att man ska se den här filmen - Men se om God afton Herr Wallenberg först.

fredag 21 september 2007

Inför helgen...

Fredag och jag är gräsänka. Jag hade tänkt att ta det lugnt hela helgen, men det händer något varje dag. I morgon fyller världens bästa A1 år och det blir fest.

Vad jag har köpt för att markera att ännu en person kommer in i 30-årsträsket? Jo, jag har köpt... Nej, skulle inte tro det. Men jag dyker upp i morgon, rustad till tänderna!

På söndag ska jag göra sushi. Det är en förstagång, och det ska bli intressant. Jag känner mig dock ganska lugn, vi har med oss en japanska i sällskapet.

I kväll då? I kväll kan jag väl ändå få ta det lugnt & bara softa? Nejnejnej, ska på bio med tränings-M. Förmodligen Jane Austen-filmen, men vi får se när vi kommer dit. Jag tror i alla fall att den kan vara intressant.

torsdag 20 september 2007

ComHem är inte min favorit just nu. Nu har det varit strul med vår internetuppkoppling *igen*. Den här gången över en vecka. Det är vanligare att vi inte kan komma ut på nätet, än tvärtom - som borde vara det logiska alternativet. Nu när man någon gång lyckas surfa i fem minuter, innan linan* bryts igen, blir man helt handlingsförlamad. Vad ska man göra nuuu?

Vilken bredbandleverantör är egentligen bra?

*eller vad katten det kan kallas när vi har trådlöst nätverk


OK. Tredje, eller är det fjärde, koppen kaffe. Eventuellt har jag kanske ett mindre kaffeberoende. Eller så är jag bara uttråkad. Jag får väl göra ett test om det... Jaha, det var så illa alltså:

You Are an Espresso

At your best, you are: straight shooting, ambitious, and energetic

At your worst, you are: anxious and high strung

You drink coffee when: anytime you're not sleeping

Your caffeine addiction level: high
Man har börjat publicera bilder från nya Sex and the City-filmen som ska komma ut nästa år. Klänningen till vänster här vill jag ha. Helst med SJP:s figur också, men jag är villig att bara ha klänningen. Riktigt snygg, både färg och mönster.

Det har även kommit ut lite kort på henne & Mr Big. Me like. De är faktiskt ett riktigt tjusigt par. Sorry A1*, men det är så här det ska vara.

Slutligen: Den snyggaste klänning som någonsin burits i Sex in the City, nämligen när de befinner sig i Paris. Vacker!


*Hon är fortfarande fast i säsong 3, typ, med Aidan. Näst bäst, men lik förbaskat tvåa...

onsdag 19 september 2007

Jag är 23% norrlänning. Med tanke på att jag bodde i Umeå i 3 år så tycker jag att jag borde blivit mer. Hur mycket norrlänning är du?

måndag 17 september 2007

I går var vi ute och gick med några vänner. Vi började med att fika på Sthlm: kaffe med mjölk*, sedan började vi promenera. Meningen var att vi skulle gå ner mot Humlegården, men vi gick över till Kungsholmen och in till stan igen när vi kom till Stadshuset. Det var en ganska OK dag att promenera på, mycket tack vare att det inte började regna förrän vi satt i bilen på väg hem.

Vi var ute i två timmar, men en stor anledning till detta var att vi hade med oss små barn som gärna satt under en längre tid och spanade in tågen som gick från Centralen. Hur som helst så var det skönt att ha en så lugn söndag. Sushi nästa helg, can't wait!

*Det är ganska bra fika där, men som på så många andra ställen i stan är det lite smådyrt. Dock bra när man hade med sig barnvagn. Eller som i vårt fall – tre sittvagnar, varav en tvillingvagn.

söndag 16 september 2007

I går var då äntligen dagen inne. Jag & Maken var på Chinateatern (Jag struntar rätt rejält i att de särskriver sitt namn. Det är fel!) och såg Pablo Franscisco. Djäklar så bra han är! Försnack av Janne Vesterlund & Hasse Brontén (Grymt bra f ö. Kolla in honom!). sedan kom två amerikanska kilar, varav den andre var riktigt bra, Flip Schultz. Han körde några rätt roliga saker om skeppet Vasa bland annat.

Sen var det Pablo-time... Även om jag inte fattar varför man körde en 15-minuterspaus innan han gick på scen.

Jag skrattade så att jag grät. Jag kan dock säga att Little Tortilla Boy börjar bli lite uttjatad nu. Det var kul när han drev med American Idol, i synnerhet Sanyaya. Och hans snack om death metal. Hysteriskt!



Pablo & Flip gjorde den här också. Den kan vara seg att ladda, men kul:
Via Sara hittade jag testet om vilken drink jag är. Jag var lite orolig ett tag, men sen kom resultatet:


What Kind of Drink Are You?

You are a Cosmopolitan. You are quiet and content. You don't stand out too much, but you don't mind and don't care what people think of you. You don't need everything to be perfect, as long as you get what matters. Sure, you may be 'girly' and you may not be the smartest, craziest or most refined, but you really like yourself, and that's fine by you.
Find Your Character @ BrainFall.com


Ja, men då så. Refills, anyone?

torsdag 13 september 2007

När jag ser bilder som den här finns det bara en sak som dyker upp i huvudet på mig. White trash. Puckade djävla (ursäkta, men jag är lite arg) idioter som inte ser längre än sina inavlade ögon klarar av.

En tjej har varit inspärrad i en vecka. Man har slagit henne, förgripit sig på henne, torterat henne... Varför? Hon är inte vit.

Ursäkta mig, men det här är inte klokt. Jag blir illamående av denna intolerans som borde ha dött ut för länge länge sedan.

det är i alla fall skönt att AB trots allt kan lägga viktiga artiklar längst upp på hemsidan. Tidigare i dag var deras toppnyhet att IMDB lägger en nakenvarning på Madicken. Och nej, inte p g a ordet som kan utläsas i mitten av titeln. Allvarligt talat...

tisdag 11 september 2007

Jultidningar...

Nu har jag dragit mitt strå till stacken vad gäller brorsdotterns jultidningsförsäljning och vilken bonus hon nu ska få i år. Maken ska också titta om det är något han vill ha, så listan kommer inte iväg ännu. Snart, hoppas jag.

Sammantaget har det ringt på tre olika gånger nu i jultidningsärende. Är det inte lite väl tidigt? Jag menar, det är ju bara i början av september ännu.

Killinggänget till Dramaten hösten -09. Hur snart kan man boka biljetter? Detta måste bli en upplevelse utöver det vanliga. Kul att de gör något ihop allihop igen, det var ju ett tag sedan.




***


OK, så jag lade till lite här. På SVT:s hemsida finns en sida med bland annat Killinggängets manifest. Stor humor! Läs själva:

Killinggängets nio etiska regler för sansad underhållning

1. Vi, Killinggänget, lovar och bedyrar, att hålla vår underhållning inom gränserna för god smak. Vi ska påminna oss själva om att vår uppgift är att bistå andra, i huvudsak barn, med ren, sansad humor. Vi ska påminna oss själva om att en god underhållare roar andra genom att driva med sig själv och aldrig på bekostnad av andra människor.

2. Vi, Killinggänget, lovar och bedyrar, att dagligen sköta vår hygien. En god och sansad hygien uppskattas av både kolleger, medarbetare och publik. Den goda hygienen fungerar dessutom som en slags garanti. Vi kanske inte alltid lyckas i vårt uppsåt att underhålla, men vår hy är len och vårt hår doftar äpple.

3. Vi, Killinggänget, lovar och bedyrar, att ständigt hålla en öppen dialog med vår publik. Om folk har kritik eller synpunkter på vårt arbete så är de alltid välkomna att skriva till oss. Vi lovar att bemöta all kritik med ett signerat färgfoto av oss själva och förutsätter att detta effektivt kommer att tysta all eventuell kritik.

4. Vi, Killinggänget, lovar och bedyrar, att en eller flera av oss, har psykiska problem. Psykiska problem är grunden som all komedi vilar på. Om en underhållare påstår sig vara frisk i huvudet kan ni spotta den underhållaren i fejan. Tvi, tvi, tvi, kan ni säga. Du är ingen riktig underhållare. Du är en bluff.

5. Vi, Killinggänget, lovar och bedyrar, att inte älska med barn. Att älska med barn är både olagligt och mycket skadligt för barnen. Oavsett hur skönt det kan vara för oss vuxna, måste vi sätta barnens väl och ve i första hand. För oss är saken enkel. Om ett barn frågar: Vill du älska med mig?, så svarar vi genast: Jag är mycket smickrad, men nej tack.

6. Vi, Killinggänget, lovar och bedyrar, att aldrig glömma ett ansikte. Ni kan visa oss vilket ansikte som helst och vi kommer aldrig att glömma det. Detta är en garanti. Om vi trots detta inte minns ditt ansikte beror det på att du påminner om någon annan.

7. Vi, Killinggänget, lovar och bedyrar, att aldrig smuggla in heroin i landet i en plastpåse i analen. Om plastpåsen skulle spricka skulle vi troligen komma till skada, kanske dö. Och då skulle vi inte kunna uppfylla en enda av de etiska regler du just läst.

8. Vi, Killinggänget, lovar och bedyrar, att lägga på ett kol. Allting går lite väl långsamt nu. Men vi kan redan nu garantera att vi kommer att ställa om klockan till sommartid när det blir dags att ställa om klockan till sommartid.

9. Vi, Killinggänget, lovar och bedyrar, att alltid frankera med rätt porto. Vi förstås att det med alla omstruktureringar är väldigt lätt att bara smälla på ett frimärke, istället för två, men så tänker vi alltså inte göra. Vi tänker frankera våra brev med två frimärken, då två frimärken krävs.

Hittade testet via Sara:


Which Friends Character Are You?

You are Monica. You have a go-all-out nature. Your friends better watch out, because you play to win. Also, when it comes to order and cleanliness, you're a bit obsessive compulsive. Your best trait, however, is your thoughtfulness. You go to great lengths to care for your friends.
Find Your Character @ BrainFall.com


Obessive compulsive?! Besatt av att städa?! Har de någonsin träffat mig? Maken ligger just nu och asgarvar över resultatet av testet...
Äntligen ett bra skäl att köpa Expressen. Då får du nämligen köpa en bok för inte allt för många kronor (typ, 50-60:-). Min favoritbok under den här tiden är nog Stolthet och fördom (23 oktober), men det finns flera böcker som jag ska passa på att införliva i samlingen hemma.
  • Möss och människor
  • Nässlorna blomma
  • Kallocain
  • Döden i Venedig
  • Främlingen
  • Älskaren
  • Måna är död
  • To kill a Mockingbird (Dödssynden) Jag har sett filmen, men inte läst boken ännu. Dags nu.
  • En förlorad värld

Hela listan hittar du för övrigt här. Men vad väntar du på? Ut och skaffa Hemsöborna! Tidningen har ett test om Strindberg också. Jag drog ihop 11/16, med lite flax.

måndag 10 september 2007

Dagens låt: Om du lämnade mig nu med Lars Winnerbäck & Miss Li. Eller rättare sagt - en av få låtar som jag lyssnat på sedan i fredags. Riktigt bra låt. Om du inte hört den ännu - leta rätt på den!


Maken kom hem med ett par fredsgåvor. Det visade sig att han satt på ett Starbuckscafé i någon timme på flygplatsen & köpte ett par saker åt mig. Jag älskar Starbucks. Jag önskar att de kunde slänga upp en par, tre, femton kaffeställen här i Stockholm. Det skulle åtminstone ha en lojal kund...

Han hade med sig "After coffee tuggummi" & två askar "After coffee mints" - kanelsmak. Känner han mig eller vad? Har jag riktig tur kanske han kan hitta en Ben&Jerry's butik nästa gång och köpa det där läppceratet som jag vill ha...

OBS! Jag är faktiskt inte ironisk. Det var inte mitt första val, visst, men han köpte något till mig som han visste att jag skulle gilla. Ganska sött faktiskt.
Jag har precis kommit hem från träningen och väntar på att Maken ska komma hem från sin dagsutflykt till Tyskland. Han ringde nyss och sa att han kommit fram, men att han inte köpt något i taxfreebutiken. Jag hade beställt en likadan flaska vodka som den han gav bort i somras*. Han meddelade att den var så dyr så jag kunde glömma det. Jag tyckte att han borde ha tänkt på det liiite tidigare.

Jag sa också igår att det kunde vara kul om han köpte någon vinflaska på flygplatsen. Om han gjorde det? Näppeligen. Nåja, jag ska vara snäll och inte låta honom sova i garaget i natt, men jag är frestad.

*som jag fick när han kom hem från USA i våras för övrigt...

Victory!

Måndag morgon och det var riktigt intressant att slå på datorn på jobbet. Och ja, jag *tror* att alla dokument är återskapade på jobbservern nu. Om det är någon text som är borta så saknar jag den i alla fall inte. :) Out of sight, out of mind.

Skönt. Jag såg inte fram emot att skriva om alla dessa lektionsdelar igen.

Cliff: tack för stödet. Det känns som jag inte är ensam om att ha en dator som tjafsar med mig. Det blir liksom inte bättre av att det är en server som befinner sig på en annan plats...

fredag 7 september 2007

Alla dokument som jag har sparat de senaste två åren har försvunnit. Något har hänt med servern på jobbet. Dokument som är sparade efter 2005 är väck. Är jag lycklig över detta? Inte mycket, nej. Tur att det är fredag, annars skulle jag vara ännu mer frustrerad. Nu kan jag i alla fall få åka hem, slappa, äta god mat och kanske t o m ta ett glas gott vin.

På måndag har förhoppningsvis de ansvariga fixat så att allt är tillbaka igen. Annars blir jag kinkig. Nåja, den dagen, den sorgen. Nu är det fredag & jag funderar på att gå & klippa mig. Det skulle vara skönt att få lite kortare hår igen.

Om du lämnade mig nu...

Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad
Jag skulle låta blicken möta andra ögon, i en främmande stad
Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa nån ny
Jag är rätt mycket med mig själv, precis som du
Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris och låta Stockholm va
Jag skulle få den tiden över för mig själv, som jag sagt att jag vill ha
Jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa, om en främling lika tillitsfull som du
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan, om du lämnade mig nu

Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans
Jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi till slut har blivit sams
Jag kanske skulle söka upp kontakter som jag tappat, som jag varit med förut nånstans
Jag antar det finns nån du skulle ringa, om jag inte fanns

Jag kanske skulle leta upp nån yngre, som en fjäder i hatten
Det skulle bli för tomt om ingen fanns där som värmde mig i natten
Men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd, ingen känner mig så väl som du
Jag skulle fastna i min ensamhet igen, om du lämnade mig nu


Lars Winnerbäck feat Miss Li. Helgen är räddad. Vackert!

torsdag 6 september 2007

Min brorsdotter, E, säljer jultidningar i år igen. Känn ingen press... Jag har fått ett par länkar och det finns väl några saker jag kan tänka mig. Det är bara tråkigt att det är samma saker i de där katalogerna år efter år. Jag köpte en bok om pajer förra året, i år heter den Smulpajer. Lite annorlunda, men ändå inte.

Förra året köpte jag i alla fall Walk the line. Skönt att stödja släkten och samtidigt få tag i en riktigt bra film. Och E? Jag tror att hon fick en bergssprängare som säljbonus. När jag sålde jultidningar på 80-talet fick jag ihop till en glassmaskin. Stackars mina föräldrar, min faster & mina syskon som fick köpa en massa skräp... Jag sålde bara under ett år tror jag, tröttnade sedan.

I år ska jag köpa julalbumen av Nemi, Pondus & Larson. Kanske också Rocky 12, men jag har missat några av de tidigare albumen. Vi får se. Kanske också citatmagneter om inte Maken ser listan först. Tydligen har vi för många magneter på kylskåpet...)

Ett av förlagen säljer Nina Frisk också. Jag har inte sett den ännu. Är den värd att köpa?!

Träna

Nu har jag tränat tre pass på Friskis den här veckan. Det känns faktiskt riktigt bra! I kväll när jag kom ut från lokalen kände jag den där känslan av att gå på moln. Jag hade så jäkla energi! Synd bara att den gick ur mig när jag satt på tåget på vägen hem. Hade jag gått lite längre hade jag förmodligen varit piggare.

Mitt favvopass är skivstångsjympa. Det är inte så mycket rörelser att lära sig, och det är så skönt att ta ut sig med tunga vikter på slutet av passet.

Min målsättning är att träna två pass i veckan. Jag vill inte känna mig låst av att träna oftare än så. Det är en bra början, säger jag att det ska vara mer så kommer det förmodligen sluta med att jag inte tränar alls.

Jag försöker även att inte äta fikabröd på jobbet (eller någon annanstans heller för den delen). Det har funkat nu sedan jag började jobba efter semestern i alla fall. Hoppas att det håller i sig ett tag till.

onsdag 5 september 2007

Jag måste bara lägga till en Farbror Barbro också. Helt underbar:


Idag är jag på Percy-humör:



...via "Henning Mankell":



...och slutligen "Sverker Olovsson":


Jag passade på att kolla genom dagstidningarna på nätet under lunchen idag och hittade direkt två saker som var intressanta.

För det första: Hur uselt har det gått för Reinfeldt under den här mandatperioden egentligen? Nu har ännu en person försvunnit från en ministerpost. Skillnaden är ju att han avgår frivilligt, utan någon skandal först, men det har ju varit några avhopp nu. Senaste är Mikael Odenberg, försvarsministern. Jag gillar dock hans skäl att avgå:
Jag vill kunna se mig själv i spegeln.

Allvarligt: Hur många politiker kan säga det?

För det andra: Maud Olovssons nya lön. I Expressen står det att hon nu ska ha 138 500 kr/månaden. Säg det en gång till med mig. 138 500 kronor. I månaden. Allvarligt? Är det normalt att ha en sådan lön när man är minister? Inte ens statsministern har en sådan lön*, varför har då näringsministern, eller rymdministern, eller vad hon nu är för minister, det? Hon får lön från partiet, 37 500/månad, för att hon leder partiet och ett statsrådssarvode, 101 000/månad, för att hon är minister. Behöver hon närmare 140 000 i månaden? Hon verkar ju inte shoppa så mycket, så vad gör hon då slut pengarna på?! Och räcker det inte med statsrådsarvodet på 101 000?

OK, det kan ju vara uppmuntran eftersom hon är en av mycket få ministrar som faktiskt har varit synliga efter valet, men nu går det väl lite väl långt?

*OK, han har 126 000/månad. Detta är också en ganska grotesk summa, om man nu funderar på det...

Is this the way to Amarillo?

Kan man vara på dåligt humör när man ser denna video? Maken vill att vi samlar ihop grannarna och gör en egen version av den, men jag är skeptisk...


måndag 3 september 2007

Filmtajm..


Maken tipsade mig om ett DVD-omslag som jag "bara måste" blogga om. Själva filmen är inget som *jag* kommer att se, men jag måste erkänna att de fick mig att skratta när jag läste baksidestexten. Eller ska jag kanske skriva baksides texten? Filmen heter i alla fall Megalodon Jättehajen* (märk väl stavningen här). Texten lyder (alla fel är översättarens, inget är mitt):


Till en av Världens största ojleriggar (COLOSSUS) vilken finns i kallaste och ogästvänligaste delen av jorden i Nordatlanten vi Grönlands kust, kommer ett film team för att vara med vid borrningen av det djupaste oljehålet någonsin. Nexecon's VD Peter Brazier har infiltrerat detta news team för att vara med och dokumentaera säkerhetan för allt liv i Oceanen.

Men vi den djupa borrningen går något fel, och man frigör en 60 miljoner år 11 ton tung MEGALOON (Jättehaj) som någonsin har levt på jorden, blod törstigare och grymmare, än någon annan hajart.

Vem ska överleva denna skräck

Deep Sea Drilling som går helt fel

OK, var ska vi börja? Det känns som att skjuta på något som står still och förmodligen tappat all förmåga att försvara sig. Det som är ännu jobbigare är att jag har elever som skriver sådana här texter... Hur många fel kan du hitta sammantaget? Jag hittar 17, men då räknar jag inte med en väldigt lång första mening.

Något som jag personligen tycker är kul är att här på baksidan handlar det om en megaloon, alltså en total knäppskalle eller en jäkligt stor lom.

Förresten, jag dissade översättaren lite lätt här ovan, men det är väl (förhoppningsvis) så att det är någon direktöversättningssida som man kan skylla på i det här fallet. Hur som helst, alla stavfel, syftningsfel och meningsbyggnadsfel satte en liten guldkant på min dag. Maken vet hur han kan muntra upp mig.

Framsidan har en ganska rolig s k tagline också:
20 Meter 11 ton förhistorisk Terror
Havs Djupens Dödligaste predator

Varför alla dessa stora bokstäver? Personligen kan jag tycka att ordet predator (om man nu använder det i vanligt svenskt tal) är läskigt nog för att få vara stavat med stor bokstav. Och meter är tydligen läskigare än ton. Hur tänker de?

Jag återkommer med recension när Maken har kollat på den. Jag kommer dock *inte* att se den.

* Från 2004. 2,1 på IMDB:s skala. Wow. Verkligen.

söndag 2 september 2007


Igår tittade jag och Maken på Storm. Den var ganska bra, i synnerhet för att vara en svensk film. Jag gillar verkligen Eva Röse i filmen - Hon skulle faktiskt bli en bra Lisbeth Salander! Det är en ganska mysko film. Jag vet inte riktigt vad det är de ville göra med filmen: lite action, lite psykologisk skräck, smårolig, en aning seriemotiv... men den är bra. Jonas Karlsson var riktigt läskig.

Jag såg i DN idag att någon föreslog att Jakob Eklund skulle spela Mikael Blomkvist i filmatiseringen. Det kan faktiskt funka. Jag har alltid gillat honom.