onsdag 30 maj 2007

Min systerdotter tar studenten nästa vecka. Jag blev moster ganska tidigt och när E väl dök upp så hade jag vanan inne. Dessutom var jag då 15 år och mer beredd på att vara barnvakt än vad jag var när t ex S föddes*. En vecka efter att jag konfirmerade mig blev jag gudmor till E. Hon har alltid varit en av de skönaste ungar jag vet, men det kan jag ju inte säga längre. Hon är 19. Och när hon blev det, det har jag ingen aaaning om. Jag väntar mig fortfarande att hon ska vara den där lilla skitungen.

Hon gillade katter ett tag, samlade nog till och med på dem. Det gjorde jag också, och tyckte att det var kul att hon gillade samma saker som jag. När jag & Maken var i New York efter vi gifte oss för tre år sedan skulle jag hitta någon present till henne. Jag ville köpa någon kattgrej, men Maken lade in sitt veto. Han tyckte att jag skulle haja att tjejen var 16 år och förmodligen minst av allt ville ha en katt från NY. Jag kom istället hem med en jättestor sminklåda. Jag tror att hon gillade den, jag gjorde ingen feedback på det.

Hur som, en av de viktigaste personerna i min familj och mitt liv ska ha en present och jag har inte en aning om vad man ska köpa. Hjälp! En porslinskatt är väl helt out of the question, eller hur? ;)

Grattis, E! Om du undrar så är det jag som står längst fram på skolgården, gråter & tar sjukt många kort...


* Jag var sex år, på det sjunde. Och svartsjuk som satan. Jag hade varit minst och sötast och så dyker den där upp. Nu för tiden tycker jag dock att det är ganska coolt att vara moster till något som är så nära mig själv i ålder. men då...

Mr Potter och Mr Blomqvist


Jag har förhandsbeställt nya Harry Potter-boken nu. Den kommer ut den 21 juli och jag får den två dagar senare. Sista boken. Kan knappt vänta, samtidigt vill jag inte läsa ut den. Då är det ju slut.

Samma sak känner jag inför Luftslottet som spängdes. Jag har börjat läsa den nu, men vill inte läsa ut den. Samtidigt vill jag veta allt som kommer att hända i boken. Jag tror att den är bra.


Annars vill jag köpa Jan Stenmarks bok Storpack. Jag gillar verkligen kombinationen av hans texter tillsammans med bilderna.

.Jag länkar bara till Bokus här. Detta beror mer på att jag är lat och länkar till den sidan där jag redan är inne och mindre på att jag gillar dem extra mycket. Fast, de är rätt OK. Och man kan räkna MedMera-poäng.


Hemmingsson

Aftonbladet: NINA HEMMINGSSON:

Anorexia anonomous, någon?

Richie på skämthumör

Stackars flicka. Hon ska ha en fest och för att vara säker på att bara de rätta kommer dit ska hon ha en speciell sak vid entrén. Nej, inte en lista över de personer hon bjudit. En våg. "...för att skilja ut de feta från de smala." Ja men OK då.

Ingen som väger mer än 45 kilo får komma dit. Jag ska tipsa min brorsdotter. Hon är förmodligen den i min bekantskapskrets som har störst chans att komma in. Åtta år gammal för övrigt. Inte för att jag vet hur mycket hon väger, och vidare mycket är det väl inte heller.

Hur korkad får man bli? Hon säger att det var ett skämt. Jo då, jag skrattar. tyst och inombords. Stackars flicka.


 

Cry me a river

Samme kille, från TV 2005. Bra framförande!

Never gonna give you up

Tänkte bara bjuda på en låt som man inte hört på ett tag... Han är tydligen fortfarande aktiv inom branschen. Ser likadan ut fortfarande också.

tisdag 29 maj 2007

Snabbkassa

Jag behövde ett nytt kodkort till mina banktjänster. Kakbit, tänkte jag. Då räknade jag tyvärr inte med köerna på banken. 30 nummer före mig. 20 minuters väntan för 3½ minuts hjälp. Varför kan det inte finnas en snabbkassa för sådana här saker? I-landsproblem, visst. Men jag gillar verkligen inte att stå i kö.

måndag 28 maj 2007

Enkelhet framför allt...

Jag vill kunna skriva något inlägg så fort jag kan. Nu hittade jag en webbläsare där det bara är att trycka på en knapp för att skriva nytt inlägg. Me like! På jobbet bloggar jag någon enstaka gång med Office 2007, men här hemma vill jag inte installera den versionen ännu. Då passar den här webbläsaren ganska bra. Vi får se hur bra den funkar i det långa loppet. Jag har t ex inet testat att lägga in några bilder ännu.

Untitled

Den här veckan kommer att bli en sån där jobbig vecka. Jag har jättemycket att göra på jobbet och jag vet inte riktigt hur allt ska komma i ordning. Det finns egentligen bara en sak som jag vill göra den här veckan. Eller, faktiskt två.

1) Jag vill se Magnus Betnér på Boulevardteatern på fredag. Jag har hört så mycket om showen & jag gillar verkligen det han gör. Jag vill se honom live. "Inget är heligt" - Bra. det är något sådant jag är ute efter just nu. Jag såg några riktigt schyssta tshirts i hans webbaffär också.

2) Jag vill se Pirates III. Maken verkar inte vara pigg på att se den tyvärr. Han sa något om att tvåan hade varit för bombastisk och att han inte orkade se en uppföljare som förmodligen är ännu värre. Dessutom ska den även vara för lång, enligt honom. Så jag kommer förmodligen att se den med J&M istället. Sedan får väl Maken gå med, om han skulle ha lust.

söndag 27 maj 2007

På ett grovt förnedrande och kränkande sätt triggade komikerstjärnan Magnus Betnér i TV publiken i studion att tycka illa om och hata Ebba von Sydow.
Hans hätska utspel fick Jörgen att börja uppmana människor att peppra hennes blogg med kritik.
- Magnus framträdande var en stor inspirationskälla, säger Jörgen.
Varför är det så ofta just Betnér som "drabbas" av sådana här artiklar? Förmodligen för att han är en av få komiker i Sverige idag som säger vad han tycker. Sedan att det här killen spinner vidare på det och går ett steg längre, fine. Det är inte originellt. Det har gjorts förut. Det är inte humor, det blir personangrepp.

Jag har lyssnat på en låt av Björn Rosenström under veckan: Nu lägger du av, Jörgen, det är inte roligt längre... Passar ganska bra faktiskt.

lördag 26 maj 2007

Vi såg Stranger than fiction i går. Det var roligt att se Will Farrell i en roll där han inte skulle vara hysteriskt rolig hela tiden. Jag gillade honom mycket. Bra skådespelare i övriga roller också. Emma Thompson spelade en lite väl förvirrad/berusad/påtänd* författare och Dustin Hoffman var också med. Och Maggie Gyllenhaal. Jag tycker så bra om henne. Hon lyfter nästan allt som hon är med i.

Inledningen var kul. Man ser Will Ferrell göra sig klar för dagen och hör Emma Thompson säga:
This is a story about a man named Harold Crick and his wristwatch. Harold Crick was a man of infinite numbers, endless calculations, and remarkably few words. And his wristwatch said even less. Every weekday, for twelve years, Harold would brush each of his thirty-two teeth seventy-six times. Thirty-eight times back and forth, thirty-eight times up and down. Every weekday, for twelve years, Harold would tie his tie in a single Windsor knot instead of the double, thereby saving up to forty-three seconds. His wristwatch thought the single Windsor made his neck look fat, but said nothing.
* Vem vet vad. Kul att se på i alla fall...

OK. Jag ska skriva om resan till New York. Vilken dag som helst. Jag kan t om lägga upp någon bild. Jag hinner dock inte idag. Jag har varit på konferens med jobbet i Umeå ett par dagar och ligger efter med allt att göra här hemma. Om ett par timmar ska jag dessutom befinna mig inne i stan för att hjälpa till med lite jobbsaker. Annan dag således. Kanske i morgon?

Det jag kan skriva nu är jag & J såg Shrek III. Kul film. Puss-in-boots är som vanligt söt. Och tjejtjusare... Justin Timberlake är ju en av rösterna och det roligaste med det var förmodligen att vi såg en kille på flyget hem som var sjukt lik hans figur i filmen.

Jag tyckte om filmen. Vi läste några recensioner i NY som inte var så positiva, men vi gillade den båda två. Många roliga referenser till andra saker och så. Se den. 31 augusti kommer den till Sverige. Mysko att den kommer hit så sent. I vanliga fall brukar vi ju få hit filmerna samma vecka. Som Pirates-filmen. Förhoppningsvis ska vi se den i morgon. Vill se!

onsdag 23 maj 2007

Magnus Betnér. Se gärna hela hans DVD Uncut. Kul.

tisdag 22 maj 2007

Hemma igen. Lyckades försova mig i morse när jag skulle till jobbet. Igår arbetade jag hemifrån. Eller, rättare sagt: Jag jobbade tre-fyra timmar när jag kom hem. Sedan var min hjärna ungefär som äppelmos. Sov mitt på dagen ett par timmar. Maken skulle ringa hem för att väcka mig. Tredje gången han ringde lyckades han väcka mig. Trött, jag? Nej då.

Skriver mer om NY senare. Ikväll får vi dock middagsgäster, men jag skriver så snart jag kan. Det var dock riktigt kul och jag & J funderar redan på nästa resa.

Slutligen: En bild från PostSecret som får mig att tänka på Maken:

onsdag 16 maj 2007

Så där. Det här är det sista jag skriver här till på måndag. Nu i helgen ska jag bara ta det lugnt, ta en cosmo eller två och softa.
I want to wake up in the city that never sleeps
To find I'm king of the hill, top of the heap
These little town blues
Are melting away
I'll make a brand new start of it
In old New York
If I can make it there
I'll make it anywhere
It's up to you, New York, New York.
Gillar verkligen inte låten egentligen. Den fastnar alldeles för fort och försvinner aldrig. Men just nu gillar jag den skarpt. Men det är som de säger, Eagles:
In a New York Minute
Everything can change
See ya Monday!
//TG

Jag älskar denne man, Taylor Mali. Underbar tirad. Me like. Hittade den på Livlinan. Lyssna och njut:


Jag läste om den här killen som var besviken på sin lärare. Han "lånade" sin systers MVG-arbete och fick bara ett G av samma lärare. Stackare! Eller inte. Killen har avsikten att fuska. Då ska han inte ha något godkänt betyg över huvud taget. Punkt. Varför tror folk att de ska komma undan så enkelt som möjligt? Jobba själv, för fan!

Visst, liknande arbeten ska ha samma betyg. Betygsöverensstämmelse är viktigt. Men dra inte upp något sånt när du har fuskat!

– Jag frågade henne om jag fick låna hennes uppsats och bytte bara framsida, säger Fredrik.

tisdag 15 maj 2007

Jaha, så var det klart då. Studio 60 on the Sunset Strip, serien som inte ens kommit till Sverige ännu, läggs ner. Läs om det här t ex. Och på CNN.

Synd. Jag tror att den skulle ha kunnat bli bra. Jag hoppas i alla fall att de sänder hela säsongen. Och att Bradley Whitford får en ny, stor roll. Snart.

Trött. Som vanligt. Samtidigt känner jag mig piggare än vad jag gjort på flera veckor. Snart åker jag hem, Maken kommer och hämtar mig & datorn. Bara en arbetsdag kvar… Skönt! Jag måste härifrån ett tag.

New York, New York...

När vi ska landa på torsdag:

Thursday
Weather Icon High Temp. 77º F, 25º C
Low Temp. 58º F, 14º C
Forecast Thunderstorm

Tjo bloody hooo...









måndag 14 maj 2007

När jag kom hem från jobbet blev jag lite skraj. Jag fick ett brev från min bank där det stod att mitt kort, eller kortnummer, eller nåt i den stilen kunde vara skimmat och att jag skulle få ut ett nytt kort. Hallå?! Jag ringde dem och *förhoppningsvis* får jag det nya kortet + kod innan vi åker utomrikes*. Som tur är så spärras inte det gamla förrän nästa vecka, så i nödfall kan jag ha det gamla bara över helgen.

Jag gick in på bankens hemsida och där stod följande:

Det är ett kassasystem som används i affärer och restauranger som lagrat kortnummer vilka kriminella kan ha kommit över. Vi har kartlagt vilka av våra kort som använts i kassasystemet. Det rör sig om ca 20.000 kort och det är dessa som vi nu byter ut.

Berörda kunder kommer att informeras via brev i början av vecka 20. Några dagar senare skickas ett nytt kort ut via rekommenderad post.

De kunder som inte får något brev, kan fortsätta att använda sina kort som vanligt.

Ett system som används i affärer och restauranger?! Det låter ju väldigt säkert. När jag ringde Kortservice frågade jag om det var p g a att jag handlat på Internet. Det var det inte. Internet är alltså säkrare än någon affär eller restaurang i Stockholm**.

Det enda jag kan vara hyfsat säker på att det handlar om något ställe som Maken inte varit på. Han har nämligen inte fått något sådant brev. Det här känns faktiskt ganska olustigt...

* Kontamination så det skriker om det, jag vet.
**OK, så det finns några att välja på...
Skönheten finns i betraktarens öga...? Eller möjligtvis i Photoshop?


Hittade den på MsTakes blogg. Snodde den rakt av. Den är viktig!

lördag 12 maj 2007

Jag märker vådan av att stressa för mycket i veckorna. Nu har jag huvudvärk och den vill inte försvinna. :(

Vi har precis kommit ut till svärföräldrarna och jag ska ta fram Tyskungen och läsa lite. Sedan blir det väl middag och melodifestivaltittande. Jag önskar dock att min huvudvärk kunde försvinna. Den är ganska irriterande. Jag skippar nog vin till maten & tar en Panodil eller två istället.
Spindelmannen 3? Inte så bra. Snygga specialeffekter, men var var handlingen någonstans? Hmm... Jag väntar fortfarande på 23 maj! Förresten, det finns fortfarande biljetter till att gå & se Pirates of the Caribbean 3 den 22:a klockan 23:59 på Rigoletto eller Skandia. Några spekulanter? :)

fredag 11 maj 2007

Alla avsnitt av Black books finns för övrigt här. Titta på dem. Alla. Många gånger. Underbar redan från början.

Jag vet att jag tjatar om honom just nu, men han är så bra!

Jag har hittat mitt nya motto: You should be as alive as you can until you're totally dead. (Dylan Moran, Like, totally…)

Fredag, fredag, fredag… Äntligen! Jag vill bara hem och sova. I morgon är det marknad i Spånga Centrum. Vi var där förra året och det var kul att se allt krimskrams. Får se om vi går ner en stund.

torsdag 10 maj 2007



Värdelöst vetande:
Mina naglar flagar sönder när jag har varit ute och pysslat med trädgården. Jag har varit så stolt för att jag inte bitit på dem under en period nu, men det spelar ju ingen roll. Så fort jag tittar på en säck jord & en trädgårdsspade så pajar naglarna. Orättvist.

I morgon ska jag klippa mig. Funderar på att färga håret & fixa slingor också, men det händer inte i morgon. På kvällen ska jag & Maken gå och se Spindelmannen III. Jag har inte så höga förhoppningar på den, så jag blir i alla fall inte negativt inställd till den. Visst, jag tror att den är bra, men aldrig varit min grej att bli fascinerad av den. Däremot längtar jag till Pirates of the Carribean. Intensivt.

Dylan Moran

Underbart rolig kille. Han är nästan aldrig dålig. Titta på Black books! Här är ett klipp (om engelsmän på semester) från hans show Monster:


Och ett från samma show om rap:


Ett gammalt inslag från något TV-program från 2001:


Och, slutligen, om amerikaner och Schwarzenegger från senaste showen Like, totally:

Tråkigt väder ute. Klockan är strax över tre och det känns som om hon är åtta, nio sådär. Sådant här väder, grått & regnigt, gör mig trött och seg. Jag vill bara hem. Må så vara att jag inte har så mycket att göra hemma heller, men där kan jag åtminstone läsa.

Tyskungen låg och väntade på mig när jag & Maken kom hem från stan igår kväll. Jag började läsa direkt, kom in något kapitel i boken. Bra, snabb leverans från Bokus. Me like.

Ikväll ska vi ha gårdsstädning på vår gata, 18:30. Idiotisk tid, men OK då. Det blir ju snyggt efteråt. Men sedan vill jag läsa min bok, så det så!

Mutter mutter mutter. Hur tänker de på SL egentligen? "Jomenattsåhärva, Stockholm stad ska ju börja med trängselavgifter på bilar igen. För att då se till att så många som möjligt åker kollektivt istället för att förorena stan med avgaser så *höjer* vi priset på SL-kortet." Lysande, Sickan...

Djäkla puckon.

I Göteborg däremot, där ska de sänka priset på månadskort. 400:- för ett månadskort. De har den rätta tanken, 20 procents sänkning av priset. Visst, Stockholm är större. Inte mycket större dock. Jag är skeptisk.

onsdag 9 maj 2007

Bästa kund

Idag har följande skickats till dig som "brev/skrymmande brev".

* 1 st Tyskungen (9789137129952)

De böcker som står på fakturan/följesedeln skall överensstämma med vad som finns i försändelsen.

Yes. Den kommer att vara framme före helgen. Som om jag inte har nog med saker att göra i helgen...

tisdag 8 maj 2007

Älska Magnus Betnér. Allvarligt. Jag kan kolla på det här klippet hur många gånger som helst. Han snackar helt underbart om sin dotter. Sedan ökar han takten och fortsätter med Ebba von Sydow (Girrls...). Jag har inte kollat om jag lagt upp det här tidigare. Om jag har gjort det så är det helt OK enligt mig. Vissa saker kan man kolla på hur många gånger som helst.

Sol-mulet-sol-mulet-sol... och så vidare. Vilket mysko väder det varit i går och idag! Varje gång jag tittar ut genom fönstret är det alltid annorlunda från gången innan. Aprilväder. Fast i maj då.

Billig bok

Jag har precis beställt Tyskungen av Camilla Läckberg. 49:- plus frakt på Bokus. De har börjat med att sälja en bok per dag riktigt billigt och idag är det alltså den senaste i Fjällbacka-serien. Jag ser fram emot att börja läsa den om några dagar.

Handling:
Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som denäldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka.

Trots att Erica egentligen borde skriva på sitt nya bokmanus kan hon inte låta bli att gräva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras även han in i utredningen.

Erica börjar läsa moderns dagböcker och upptäcker att Elsy varit med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Men många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?
Tisdag morgon. Jag hoppas att det blir bättre väder idag än vad det var igår. Mycket därför att jag har på mig ett par skor som regnvatten tränger genom på cirka 15 sekunder. Jag märkte detta när de var nyköpta och jag & Maken var i Chicago i höstas. Där regnade det nämligen. Mycket*. Jag kom hem förkyld, mycket därför att mina fötter var genomblöta halva resan.

Varför jag använder dem fortfarande? Jag gillar dem. Skulle gärna köpa ett par till. Vi får se vad vi hittar i NY. Jag är fortfarande osäker på vad jag ska leta efter när vi åker, J & jag. Det lär ju bli en del promenerande i alla fall.

*Typiskt nog var det bra väder där när Maken var där för ett par veckor sedan. Upp till 30 grader. Men fontänen från "Våra värsta år" var i alla fall avstängd för dem.

måndag 7 maj 2007

Puckon på nätet

I Expressen berättar nån Thomas om nätmobbning. Om det hade funnits en bild på denne anonyme kommenterare hade bildtexten kunnat vara "Ett puckos bekännelser". Han menar alltså att Internet, hela Internet, ska innehålla saker som han gillar. Enbart.
Särskilt arg blir han på bloggar som han tycker är ointressanta.
– Folk tycker så jävla dumma saker. Jag blir så otroligt irriterad på alla som bloggar om att de väntat på bussen eller ätit fil till frukost. Det skrivs så mycket ointressant och jag vill att de ska veta vad jag tycker.
Jag hoppas att den här artikeln är påhittad. Jag vill nämligen inte tro att det finns såna personer lösa på nätet. Jag gillar inte allt som finns på Internet. Newsflash: Då går jag inte in på de sidorna! Ytterligare Kommentar: http://vet.hut.nu/?id=8

Varför fuska när man pluggar? I Aftonbladet idag läste jag om att fusket ökar på högskolorna. Jag märker av det här en del. Ovanligt många av mina elever tror att det är OK att kopiera och klistra in från diverse källor, så länge som de talar om varifrån det är hämtat. Väldigt ledsen, men om du skickar in något i ditt namn, utan att markera med citattecken, så är det plagiat. Fusk. Big-no-no. Det handlar om att slakta så många källor som möjligt för att skicka in något som ska vara "egetproducerat". Fan, jag bli arg bara av att tänka på det. Bland det värsta jag vet är när elever kopierar från t ex Wikipedia och länkarna fortfarande finns i texten. Såååå sunkigt!

Och jag undervisar ändå "bara" på gymnasiet/komvux. Att elever skulle fuska på högskolan låter helt abstrakt för mig. Varför vill man inte visa vad man kan prestera själv? Varför klippa in något som någon annan gjort? Så fel. Så fult. Så B.

Sånt här vill jag helt inte läsa, men jag kunde inte låta bli. Jag trodde att det bara var en Klintbergare. *ick* Nu kommer det att klia i mina öron hur länge som helst.

Var hos J igår. Såg på svartvit film som skulle vara i färg. Det gav liksom ett helt nytt djup till innehållet. :) Det var i alla fall The thing called love från 1993. Kul att se så många idag så pass kända skådespelare i rollerna.

Makens systerson fyllde 14 år i fredags och vi har inte hunnit fira honom ännu. Eventuellt åker vi dit i eftermiddag. Det blir lätt att skaffa present. Han önskar sig alltid pengar.

Annars är det ganska lugnt här. Det är ju måndag...

söndag 6 maj 2007

I går var vi på födelsekalas. H1 fyllde 4 år. Hoppade studsmatta, åt god mat & tårta. Funny! Idag åker jag dit igen. Maken ska ha pokerkväll här hemma och då passar jag på att ha filmkväll med J. Vad som helst, utom Borat...
Jag har läst klart Flickan som lekte med elden nu. Den blev riktigt bra mot slutet. Nu längtar jag efter Luftslotten som sprängdes. Är det den 30 maj snart...?
Typiskt. Jag är sen på min egen blogg, men har kommenterat både hos Schyffert & Magnus Betnér. Det gäller självklart Betnérs senaste inlägg i Sverige dansar och ler. Eller, inte så mycket det utan Aftonbladets lysande journalistik.

Hur i hela fridens namn kan man kalla sig journalist om man så uppenbart struntar i vad som sägs utan istället riktar in sig på vad som kan ha sagts. Eventuellt. Om man kisar, håller för öronen och står på ett ben?

Se själv. Han dissar konceptet Stureplan, inget annat. Skarp som alltid.


Han skriver för övrigt själv på nätet:
Någon jävla mupp från Aftonbladet ringde och hävdade att "anhöriga till Stureplansmassakern är upprörda" jag frågade hur det kunde vara det när programmet inte gått i TV varpå han faktiskt försa sig och berättade att det var han som ringt... Jag frågade om han spelat upp hela monologen. Det hade han inte. Jag frågade om han läst upp hela monologen. Det hade han inte. Han hade läst upp en mening. Tacka fan för att folk blir upprörda när en idiot från Aftonbladet ringer upp och säger "Hej din dotter blev ju skjuten på Stureplan, nu har en komiker sagt att man ska frige Zaetreus och ge honom en fälthaubitz. Vad har du för kommentarer?"

fredag 4 maj 2007

McMeanie (Grey's anatomy/House M.D.)

*asgarv* Hur kul som helst. Från MADtv.

Mental kom-ihåg-lapp: Ligg inte uppe och läs till klockan 02 när du ska upp klockan 06 morgonen efter… Jag är trött. Dessutom vill jag inte vara på jobbet just nu, jag har bara något kapitel kvar i Flickan som lekte med elden. Den blir bättre & bättre. Ville egentligen inte sluta läsa i natt, men jag tvingade mig själv.

torsdag 3 maj 2007

Jag ändrade lite igen. Istället för att skriva upp det som är bra (och enligt mig *är* daVinci-koden bra...) så ska jag försöka att skriva upp det som jag läser/ser. Om jag minns.
Jag har börjat göra lite nya saker här till höger. Nu är det meningen att jag också ska skriva upp när jag kommer på någon bra film eller bok. Min egen kanon. Vi får se hur länge jag orkar med det.

Dylan Moran - "Notting Hill"

"Tempting... But no. Thank you." En sådan där replik som jag gärna upprepar.


Jag var alltså på Solvalla för första gången någonsin igår. Hur det gick? Back 300:- Tur att jag redan från början bestämt mig för hur mycket jag skulle satsa, annars hade jag nog kunnat fortsätta. Man fångades av stämningen och ville bara satsa "en gång till". Jag fick 4 av 6 rätt på mitt system. Synd bara att det inte gav någon utdelning…

onsdag 2 maj 2007

Lite trött - Låg uppe till strax efter 01 i natt och läste Stieg Larssons Flickan som lekte med elden. Inte lika bra som den första tror jag, den sträckläste jag snabbare. Den är dock bättre än genomsnittet och jag ser redan fram emot att läsa den nästa i serien. Han skriver mycket bra och jag blir riktigt fängslad av karaktärerna. I synnerhet Lisbeth Salander. Vilken tjej! När jag läste tänkte jag hela tiden - Bara *ett* kapitel till... Bara *ett* kapitel till...

Innan dess såg jag fyra avsnitt av Ally McBeal i sträck. Det där var en mycket bra serie. Nu gäller det bara att få tag i alla avsnitt. Sista säsongen t ex såg jag ju aldrig.

Mindre justering: Jag har lagt till en bild på bokens framsida och en på Ally-boxen...

tisdag 1 maj 2007

Maken ringde. I morgon kommer han hem. Han undrade om jag var hemma eller på jobbet när han kom hem. När jag fick höra att han kommer till Arlanda vid 8-tiden och hemma något senare så var mitt svar självklart. På väg till jobbet. På kvällen i morgon ska jag till Solvalla för första gången i mitt liv. Avdelningsaktivitet. Kan bli kul. Jag frågade Maken om han inte kunde komma & hämta mig sedan men han sa något om jetlag och att lägga sig tidigt. Jag förstår inte riktigt vad han menar... :)

Nu ska jag gå & se på Ally McBeal som jag lånat av J. Äntligen blir det av. Jag måste bara fundera ut vad jag ska ha för snacks till. Popcorn antar jag.

*Varning* Planteringsinlägg väntar...

Jag har shoppat. Åkte till Plantagen för att kolla lite*. Slutligen kom jag hem med:
  • Färdiggrodd potatis - Det står att man kan få färskpotatis till midsommar. Jag längtar...
  • Stor plastkruka - För att plantera potatisen i.
  • En stor träkruka - Att ha penséer och dylikt i.
  • Ett drivhus - Jättesött, vitt trä och glas. Här ska mina tomater stortrivas! Just nu står min physalis i den.
  • En planta physalis - Det står att den är lättskött & att det blir mycket bär.
  • En flamingoblomma + grön ytterkruka till den - Den var snygg helt enkelt. Den står numera på vardagsrumsbordet. Som på bilden fast inte lika röd, mer rosa.
  • Fem säckar jord - Vem sa att det var sexigt att hålla på i trädgården?
  • En utomhuskruka i betong, målad i rött och i formen av ett hjärta - Hur söt som helst. Nu måste jag bara komma på vilka blommor jag ska ha i den...
  • Två stycken utomhusblommor som jag inte riktigt minns vad de heter.
  • Någon sorts hacka som man använder för att rensa mellan plattorna. - Den fungerar bra, jag har använt den ganska mycket idag.
Sammanlagt pris? Typ 1300:-. Egentligen ett bra pris antar jag, för så många saker. Jag tänker dock på NY-resan om två veckor och att de pengarna kunde ha gått till något där istället. Nå ja, gjort är gjort och jag ångrar mig inte**

* Famous last words. Man åker inte dit för att "kolla lite". Man åker dit för att förmodligen shoppa upp halva tället...
**allt för mycket i alla fall...