måndag 30 april 2007

Antiklimax. Befinner mig hos J, H1 & H2. Det var meningen att vi skulle kolla på den stora brasan. Vi gick dit, dragandes på två barnvagnar, genom en del sanddyner. Visst, det fanns en stor rishög där. Dock inte brinnande. Inga lottstånd, ingen grillad korv. Blä. Tydligen fanns det ingen brandvakt. Så nu sitter vi här och ska se Little Miss Sunshine istället. I och för sig helt OK, men det hade varit kul att se en stor brasa också. Jag har dessutom försökt lära H2 att säga "bränn-bränn-bränn" som trollen i Trolltyg i tomteskogen. Säger som Nemi gör då & då: *besviiiiken*

Vackert… Inga andra ord behövs.

Uriel laughs, I'm drinking water

Dressed in the clothes that I have bought her

She looks like a lamb, held up for slaughter

She is my solemn skies' daughter


 

But she's in the water, and I'm gonna find her

Down at the bottom, she is alive

Seagrass and bracken, kissing her wavelet

Down at the bottom, wave their bye-byes


 

You realize that I need comfort

Words that are spells, laughter that's transport

From day to day, when words are spoken

When she laughs silence is broken


 

But she's in the water, and I'm gonna find her

Down at the bottom, she is alive

Seagrass and bracken, kissing her wavelet

Down at the bottom, and wave their bye-byes


 

This one's for you, good friend and brother

If I would slip, if I would kill her

Then take these words, spread them above her

Tell her I never could love her


 

'Cause she's in the water, and I'm gonna find her

Down at the bottom, she is alive

Seagrass and bracken, kissing her wavelet

Down at the bottom, and wave their bye-byes


 

Shee, sheee..


 

..is in the water, and I'm gonna find her

Down at the bottom, she is alive

Seagrass and bracken, kissing her wavelet

Down at the bottom, wave their bye-byes

Bye..


 

Bye..

Vi såg alltså två filmer igår, jag & J. The holiday var ganska otippat rätt bra. Dialogen var över all förväntan. Jack Black var riktigt bra. T o m Jude Law hämtade upp sig efter att man sett hans "hemlighet". J sa att hon satt och log större delen av filmen, och det är ett bra betyg.

Sedan såg vi Borat. Jag somnade cirka fem gånger. Det här var inte min grej. Ursäkta till de som gillade filmen* men den var rätt kass. Det fanns ett par kul ögonblick, t ex när han är hos någon kyrka, blir frälst och sedan fortsätter resa med "Mr Jesus" men i det stora hela? Kass.

Maken ringde från Chicago. Först fick jag dock prata med hela ressällskapet som inte lät helt nyktra. Jag fick även höra att kompisarna från Chicago kommer hit den 20:de och stannar en vecka. Det ska bli kul att träffa dem.

*inklusive Maken som tyckte att den var jätterolig

söndag 29 april 2007

Sitter just nu hemma hos J och väntar på att barnen ska sova. I kväll ska vi se The holiday och Borat. Jag har äntligen gett med mig och ska se den. Någon gång måste det ju ske.

Maken ringde precis från Chicago. Det verkar vara bra. Fint väder & sol.

lördag 28 april 2007

Det blev ingen bilförsäljning idag. Synd. Det som är mest synd är nog i alla fall att jag satt hemma till klockan 12 och väntade på att de skulle ringa.

Nu är det strax dags för mig att åka in till stan. Middag, drinkar och utgång för första gången på Gud-vet-hur-länge. Tjejkväll med M & V. Just nu sitter jag bara framför datorn med ett glas vitt och väntar på att åka in. Det ska bli kul. Vi börjar med middag någonstans, sen får vi se vart vi hamnar. Inget är skrivet i sten.
De var och tittade på bilen och provkörde den. Jag lyckades nästan få oss att köra vilse vid Kallhäll, det där är inte mitt hood precis. De verkade gilla bilen, och det borde de. Det är min pärla. Om de ska ha bilen ska de bestämma sig idag och förmodligen också ta med sig den direkt. Typiskt att Maken är borta den här helgen... Det här var hans grej och nu blev det min istället.

M ringde mig i morse och ville ha mig till Kista galleria. Jag vet inte, måste väl hålla mig hemma om de ringer om bilen. Typiskt. Min springa-runt-och-kolla-i-affärer-helg försvinner för varje minut.

Jaja, sånt är livet. Det är i alla fall ganska schysst väder. Sol och lite moln. Jag tänkte nog fara till Plantagen sedan för att köpa lite grejer. Mer jord och en snygg utekruka.

Och på Svenska favoriter spelar de Indiedrottning med Orup. Det är en bra låt faktiskt. I bilen har jag enbart lyssnat på nya skivan med The Ark. Riktigt bra, för det mesta.

fredag 27 april 2007

Studio 60...

...on the Sunset Strip ska börja igen. Den har varit satt på undantag ett par månader, men den börjar 24 maj. Bra, då får den i alla fall vara kvar säsongen ut. Jag hoppas dock på förlängning sedan också.

Jag hade tänkt att gå på stan och titta efter ett par skor och jeans idag. Tji fick jag. Istället sitter jag och väntar på ett par som ska kolla på den gamla bilen för ev försäljning. Typiskt.

OK, *varför* vill man åka 55 varv i sträck i en berg-och-dalbana? I och för sig, jag är inte rätt person att ställa denna fråga. Det enda sättet som någon skulle få upp mig i en dylik är förmodligen att först slå ner mig. Och till och med då skulle jag förmodligen protestera... Nej tacka vet jag Virvelvinden!*

*Som vanligt är det inte personen på bilden som skrivit inlägget.
Ibland är livets gång bara hemsk och orättvis. Jag läste Sandras blogg och grät lite. Sådant är aldrig lätt att se.

torsdag 26 april 2007

Soligt, varmt och vackert ute. Och här sitter man och kan inte annat… Vill ha glass! Jag har i och för sig redan tryckt i mig en dubbelnougat, så här ska det inte vara mer, men i alla fall. Jag ska gå ifrån jobbet om cirka 45 minuter, ska möta M vid 17:30. Träningen börjar 19:00. Kan man hoppas på en schysst latte och en foccaccia innan dess? Kanske islatte – mmm…

Ja men, eller hur...

onsdag 25 april 2007

Trött. Maken åker till USA i morgon och är borta till onsdag förmiddag. Har han packat ännu? Nej. Har han ens kommit hem ännu? Nix. Är det jag som kommer att få packa ner allt? Skull tro det.

Jag gick hem tidigare från jobbet idag. Det kändes som om jag suttit där en evighet och jag var tvungen att komma därifrån för att få andas. Visserligen var klockan över 17:30, så så tidigt var det inte. Men tidigt för att vara mig.

Ringde syster K på väg hem från jobbet, hon skulle ringa mig efter att de ätit klart. Det var 17:45 ca, så det är förmodligen 5-rättersmiddag ikväll.

I morgon är det lönedags! Yes, som jag har väntat. Även om jag ska shoppa en del i NY* så måste jag kolla efter en del saker här till helgen. Jeans, nya jympaskor, kanske några ballerinaskor... Det blir helt enkelt Kista Galleria till helgen. Jag är säkert ensam där ute...

*men jag vet inte vad, ännu

Fint väder ute nu. Det är varmt, soligt och skönt att vara utomhus. Det är självklart då som man sitter inne på sin plats och tittar längtansfullt ut. Utanför mitt fönster finns det ett jättevackert litet träd (körsbär) med små vita blommor. Fåglarna sitter och kvittrar för fullt i det. Tjusigt. Och här sitter man och sammanställer en sammanfattning om första världskriget – utbrottet och skuldfrågan. Kan man ha roligare? Förmodligen.

tisdag 24 april 2007

Glömde en sak i senaste inlägget. Jag vet ju en sak som jag ska göra i helgen. Passade på att låna J:s förstasäsong av Ally McBeal. Jag tror att jag missade ett eller ett par av de allra första avsnitten så här ska kollas! Jag såg på Ally slaviskt, men den sista eller de sista två säsongerna tappade jag lusten för serien. Vet inte riktigt varför. Eller, det vet jag nog. Jag tyckte att Robert Downey jr var så perfekt i serien. När sedan puckot åkte in för narkotikainnehav eller vad det nu var och därmed även skrevs ut ur serien, utan någon större förklaring, så tappade jag intresset för serien. Jag kan ta att en person skrivs ut ur en serie, men helt ur det blå? Njet.

Just det argumentet var för övrigt en av anledningarna till att jag verkligen inte gillade början av säsong 4 av Vita Huset. Emely Procter (sedan dess CSI Miami) försvann spårlöst, utan någon som helst förvarning. Året därpå är det Rob Lowe som försvinner. Denna gång p g a ganska hårda löneförhandlingar som går åt skogen, men i alla fall. Lowe kom tillbaka i slutet av sista säsongen och där vann de pluspoäng hos mig. Procter är med som hastigast i sista avsnittet, och det är ju kul.
Tydligen är Lowe med i Brothers and sisters som numera går på kanal 5 på söndagar (tror jag). Jag funderade på att se den serien, men började inte. Nu fick jag dock en ganska god anledning att titta...
Så där. Nu har jag varit social och bestämt träningsdag samtidigt. Jag har inte tränat sedan före påsk nu, så nu är det dags, banne mig! Här ska det tränas och kommas i form!*

Maken reser till Amerikatt på torsdag och kommer hem på tisdag. Flera dagar som jag får rå om mig själv och bara slappa. Jag har lovat att måla i arbetsrummet, men det är ju inte det farligaste. Det jobbiga är väl att jag kommer att sakna honom en hel del.

Jag har försökt sluta vara kinkig för att jag inte får åka med honom & hans kompisar*** och det har nog passerat nu. Mycket därför att han säger att det är fånigt med tanke på att jag åker iväg utan honom om ett par veckor...

Idag spelar AIK-HIF på Råsunda. Med tanke på att jag bott i Solna i X år så håller jag väl på AIK. Mer än på något annat Stockholmslag i alla fall. Och så mycket som jag nu gillar fotboll. Jag har med andra ord ett gäng brasklappar. Men jag hoppas att de vinner i kväll i alla fall. Mycket för att få reta de Hammarbyare som finns i Makens familj...

*Sedan ska jag ut och dricka drinkar på fredag**, men det är inte relevant i sammanhanget...
**Och kanske/förmodligen gå ut på lördag också.

*** Jag lovade att jag skulle vara tyst och bort ur deras synfält, jag skulle bara åka med & shoppa järnet. Han köpte inte det, underligt nog.
Vackert väder och jag gick tidigt från jobbet. Bara positivt alltså. :)

På vägen hem pratade jag med min systerdotter, S, som ringde på väg hem från träningen. Jag var efterfrågad. Min syster K (inte mamman till S) ringde mig också men jag hann inte svara. Jag måste ringa henne sedan och prata.

Nu ringer M, så jag återkommer.

Mamma Scan

Något sådant här skulle förmodligen kunna få mig att bli vegetarian eller t o m vegan. Stackars människor! Jag tycker kanske inte att mitt jobb är det mest stimulerande alla gånger, men om man jämför med det där…

måndag 23 april 2007


Så där. Nu har jag läst klart Män som hatar kvinnor*. Älskade den. Verkligen. Nu ska jag åka hem och hota Maken så att han läser ut nummer två snarast, Flickan som lekte med elden, så att jag kan börja på den också.

*jobba?! Nja, det finns ju raster. Ovanligt långa raster. Typ.

Lite trött idag. Jag började läsa Män som hatar kvinnor på allvar i går kväll, när vi kom hem från J&M. Jag släckte någon gång efter 00:45. Gud vilken bra bok! Jag borde ha misstänkt det, med tanke på att Maken sträckläste den på resan till Prag, han sträckläser aldrig annars. Han glömmer bort och börjar om och hittar någon annan bok på vägen.

Idag kommer jag att ha läst klart den, sedan måste jag vänta på att Maken läser klart den andra boken i serien. Hoppas det sker snart…

lördag 21 april 2007

Helgen, så långt vi nu kommit.

Idag var det jättefint väder. Jag, Maken och A1 var ute och gick ganska länge. Det finns många fina hus här runt omkring. I halvtid av promenaden fikade vi. Dessutom gick jag med A1 när hon skulle åka hem till sig igen. Det blev ganska mycket gående idag faktiskt. Det känns skönt att ha rört på sig, men mitt knä gör lite ont.

Vi såg på film när vi kom hem efter långpromenaden, Stormbreaker. Perfekt film för att bara ligga och slappa till. Den utgav sig inte för att vara något annat heller, så jag är nöjd.

I går spelade vi TP och drack en del drinkar. Jag låg sist hur länge som helst. Mitt försvar var att jag fick otroligt underliga frågor som ingen kunde. A1 ledde hur länge som helst och var när att vinna flera gånger. Sedan kom jag glidande på en räkmacka eller nåt och vann*. Nu är det alltså två vinster av två möjliga. Jag gillar min statistik på det här.


*Förlåt! Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle vinna. Det var ren flax att det var hjärnan som inte kände någon smärta...

fredag 20 april 2007

Fredag! Yes. Jag hade dock varit gladare om det var sol ute, inte så blåsigt och om det inte hade *snöat* i morse. Men det är i alla fall snart helg.

torsdag 19 april 2007

Mobilblottare ohoy!

Jag har väldigt svårt för mobilblottare. Personer som sitter på pendeltåg, tunnelbanor, bussar, you name it, med bara en sak i sikte. Att prata högt om alla möjliga saker i telefonen. Jag vet inte om det är för att skryta om vem man pratar med ("lyssna här vem *jag* är kompis med") eller om sig själv ("Jo, men jag ska snart dra iväg på det där jobbet som de praktiskt taget slängde på mig"). Det kan också vara så att de inte har råd med terapi och tror att prata högt på något vis tar bort allt hemskt som hänt dem* eller att de bara inte fattar att de närmast skriker fram sina meddelanden.

Nu ska jag inte vara för kinkig, förmodligen har jag också pratat högljutt någon gång och det finns *garanterat* de som pratar tystare än vad jag gör. Kan inte heller säga att jag är vidare avundsjuk. Jag blir bara så trött

Det här inlägget har grott i mig sedan hemresan idag. Det var en person på vägen hem som pratade sjukt högt i telefon. Jag har aldrig önskat så hårt att min mp3-spelare inte var urladdad...

*Jag vill verkligen inte veta. Jag kan vara jourhavande till familj, vänner och bekanta, men inte till vilken tjomme som helst på stan.

Så sant, så sant...

(http://www.toothpastefordinner.com/)

onsdag 18 april 2007

Film och TV-serier

Det jag skulle vilja se nu är några bra filmförslag. Inte alltför våldsamt, inte för romantiskt. Absolut inte för mycket skräck. När jag kollar in Discshops sida på nya filmer hittar jag några förslag:
  • Little Miss Sunshine har jag för mig att A1 sett (?), annars tror jag att den skulle funka.
  • Marie Antoinette har jag i o f s sett, förmodligen också A1. Väldigt snygg, en dröm i rosa.
  • Efter bröllopet vet jag inte så mycket om. Den är dansk och rollistan innehåller Mads Mikkelsen & Rolf Lassgård.
  • Science of Sleep kanske? Dito som ovan. Jag har sett nån trailer och den verkar snyggt filmad. Förmodligen har A1 sett den. Fan också.
  • Happy feet. Snyggt animerade filmer står alltid högt upp på min & Makens lista i alla fall. En av få saker som vi faktiskt kan enas om när det gäller film.
  • Scoop. Jag har sett den, men jag gillar den. De gånger som Woody A pratar lite väl mycket kan jag helt enkelt koncentrera mig på något annat. Jag tycker att den här är bra. Jag gillar storyn och upplägget på filmen.
  • Oskuld (Originaltitel Quincearnera). Den här har jag bara sett någon trailer på, men den verkar bra.
Så: Är det nån som har något bra förslag? Jag var inte så mycket på bio i höstas, så de filmer som kommer nu finns det en stor chans att jag inte sett. Vilka bra filmer har jag missat???

Under tiden hittade jag en TV-serie som verkade intressant - Revelations. Bill Pullman spelar huvudrollen. Jag har faktiskt funderat på vart karln tog vägen.

Jag märkte också att det kommer några nyinspelningar på Jane Austen-böcker. Northanger Abbey, Persuasion och Mansfield Park och verkar vara helt nya för i år. Tydligen är det någon serie på ITV. Vad jag har kunnat avläsa på IMDB så är ettan och tvåan helt OK om inte t o m bra. Den sista ska dock vara rätt dålig.

Mitt-i-veckantrött

Hm. Jag har jobbat tre dagar och ligger redan typ 3,5 timmar över snittet. Min plan är att jobba ihop så många timmar jag kan så jag kan vara ledig så mycket som möjligt under sommaren. Om jag inte stressar ihop fullständigt förstås. Jag tror dock inte att det ska vara nån fara. Gick jag inte in i väggen förra våren när jag jobbade häcken av mig och sörjde pappa all övrig tid, så ska det nog funka nu också. En timme extra per dag är inte heller hela världen. Sen när det blir varmare ute kommer jag inte heller att attt palla med det, så jag kör så länge det funkar, helt enkelt.

På fredag blir det filmkväll. Kanske lite TP också om vi orkar. Vin till mig & Maken, cider till A1. Frågan är bara vilka filmer vi ska se. Jag föreslog Shaun of the dead, men A1 blåvägrade. Hon vill se något nytt. I och för sig en bra idé. Men. Jag och Maken har totalt olika filmsmak. A1 är någonstans i mitten. Jag bävar redan nu för scenerna i videobutiken, come friday.

Mamma Mia – here we go again

Fler och fler skådespelare blir bekräftade till filmatiseringen av Mamma Mia. De stora rollerna verkar vara klara nu: Meryl Streep ska spela Donna (mamman), dottern som ska gifta sig spelas av Amanda Seyfried. Hennes pojkvän spelas av Dominic Cooper*. De tre potentiella fäderna ska tydligen spelas av Pierce Brosnan** (Sam), Colin Firth *** (Harry) and Stellan Skarsgård **** (Bill). Det mest komiska här är att Stellan S tydligen ska spela en australiensare (rollfiguren i den svenska uppsättningen hette Terje och skulle vara norrman).

Jag kan tycka att det borde vara svårt att göra en schysst bioversion av föreställningen. Med tanke på skådespelarna är jag dock ganska positivt inställd, mer nu än när jag hörde talas om planerna först.

Mammans vilda kompis ska spelas av Christine Baranski. Jag funderade på vem det var en stund men sen läste jag att det var hon som var sidekick i Sybill, TV-serien från 90-talet. Andra filmer jag sett henne i är Chicago och The Guru. Förmodligen blir hon ganska bra i rollen.

På IMDB:s sida om filmen står det att det skvallras om att Bill Nighy ska vara med. Jag bara undrar vilken roll det kan handla om?

* Jag har inte en aning om vem han är, men det blir nog bra… J

** Gillar skarpt.

*** Gillar ännu mer.

**** När han är bra är han riktigt bra. Vissa bottennapp visst, men kan vara så underbar!

Ännu en Banksy

(http://www.banksy.co.uk/indoors/01.html)

Coola mormödrar...

















(Hämtat från http://www.banksy.co.uk/menu.html)

tisdag 17 april 2007

… och så det här som bonus. Jag blir faktiskt arg på mig själv att jag går på det och klickar fram *ännu* en artikel om Rosing-människan. Nu börjar jag faktiskt nästan tycka synd om henne*. Hon säger själv att hon är beroende av skönhetsoperationer. Jobbigt sen när hakan är uppe i pannan… Botox är väl stelnande, så vi får se om hon kan le på bröllopsbilderna. Om nu bröllopet kommer att gå av stapeln. Det har ju blivit inställt förut, menar jag.

*jag sa nästan… Hon är fortfarande mycket högt upp på min vad-gjorde-människan-sa-du?-lista

Allvarligt talat. Finns det inget viktigare att göra TV av än detta? Vad ska hända i finalprogrammet? Blir hon bortgift? Trött jag blir. Det finns så många saker som händer i världen som borde uppmärksammas. Vad händer? Jo, man gör en programserie om vem Victoria borde gifta sig med. Intresseklubben antecknar…

måndag 16 april 2007

24 grader varmt och här sitter man inne och jobbar… Woe is me. Förmodligen ska jag dock dra mig hemåt snart. Idag är nämligen min och Makens bröllopsdag. Tre år idag. Yay! Jag har i och för sig inte köpt något, och kommer nog inte att få något heller, men en god middag av något slag är inte fy skam. Frågan är bara vad. Maken har bilen, så jag kan inte åka och handla. Kanske jag kan ordna det så att jag möter upp honom så vi kan åka & handla gemensamt eller nåt. Jaja, vi får se.

I går passade jag på att få en överdos Sex and the city. Sex avsnitt av boxen jag fick när jag fyllde. De första sex avsnitten. Oh så bra det var! Och *oh* vad jag längtar till att åka till New York! En månad i morgon…

söndag 15 april 2007

Söndag

Ännu en strålande dag. Jag har varit ute i trädgården ganska mycket, planteringen tar en del tid. Jag har också suttit en del vid datorn, men jag börjar verkligen tröttna på vår bredbanduppkoppling. Var tredje minut måste jag gå ner och starta om det trådlösa modemet för att signalen försvinner. Riktigt irriterande. Jag har för mig att Maken sa att vi behövde ett nytt modem, men det har i alla fall inte kommit ännu.

Min yngsta brorsdotter fyllde sex år i fredags och idag ringde jag för att prata med henne. Vi pratade i dryga 10 minuter. Det var kul för det händer liksom inte så ofta att jag pratar med barnen. Det blir mest Brodern jag pratar med. Han var för övrigt hyfsat irriterad, så vi lade på luren snabbt när det blev hans tur. Vi tar igen det någon annan dag.

I natt, runt 00:00-00:30 någon gång kommer Maken hem igen. Jag har saknat honom, även om jag har haft det lugnt & skönt när jag har varit själv. Gjort vad jag velat, när jag velat. Men jo, det har varit lite tomt ändå. Jag har t o m dammsugit för att visa min goda vilja!

lördag 14 april 2007

Hyfsat aktiv idag, trots att jag fortfarande egentligen är sjuk (attjoo). Jag gick upp vid halv tio, lassade in fyra sommardäck i bilen (skönt att höra att skivstångsjympan ger lite resultat) och därefter åkte jag bort och lämnade in den för byte av däck (surprise, jag vet).

Medan jag väntade på att gå och hämta bilen igen påtade jag lite i trädgården. Flera av rosorna som finns i rabatten är gamla, så jag har köpt några nya. Tänkte ägna helgen åt att byta ut dem. Dessutom har jag planterat ut 10 gladiolus, orangea, och ett gäng stockrosor. Undrar om de kommer att klara sig?

Jag har planterat alla dahlior som jag fick av mamma förra året och de två som jag köpte förrförra helgen. Nu har jag 6 stycken tror jag, eventuellt 7. Någon delade på sig, och någon liten del högg jag av för att den skulle få plats i krukan. Tydligen kan de hämta sig ändå. Ganska coola växter, det där. Jag kommer att ha två gul-orangea, resten är röda.

Nu i kväll har jag kollat på tre Grey's anatomy-avsnitt som vi har spelat in. Typiskt nog är det inte 1, 2 o ch 3 utan snarare 1, 2, 4 eller ev 5. Jaja, nu har jag i alla fall förinspelat alla avsnitt framåt, det känns bra.

Jag vet inte vad jag ska göra ikväll. Förmodligen kommer att jag att a) slökolla på TV, b) slökolla på någon film, eller c) sitta vid datorn. OK, så jag är inte lika aktiv nu som tidigare i dag... :)

Ska hämta Maken i morgon runt midnatt, då kommer han hem från Åre. Tydligen blev hans carbonara OK i alla fall. Bra, då kan han laga den åt mig nån gång snart!


Jag var inne på Henrik Schyfferts blogg och hittade klipp från den nya serien Sverige dansar och ler på kanal 5. Claes Ohlsson, ripping it to shreds... *asgarv*

fredag 13 april 2007

Tillbaka på jobbet igen. Jag har pratat med två elever och låter redan som Bengt Magnusson en ovanligt jobbig dag. Mitt mål är att vara kvar här till klockan 15, eftersom jag har gjort upp med en elev att prata med honom då. Vi får se om jag håller ut…

M ringde förut. Han har åkt på skidresa med jobbet, som de gör varje år. Nu stod han i affären och undrade hur mycket pasta han skulle köpa för att göra carbonara till 5 pers. *Fylld* pasta. Jag stoppade honom från detta och tipsade honom om tagliatelle istället. Jag måste hålla mig informerad här, han har aldrig lagat detta förut. Det kan bli riktigt kul. J

torsdag 12 april 2007

Blä!

OK, så jag har inte varit så aktiv på några dagar. Jag har en hyfsad ursäkt. I tisdags när jag gick till jobbet insåg jag att jag inte skulle palla en hel vecka, än mindre en dag. Jag har åkt på alla förkylningars moder. Jag har mått skit i flera dagar nu. Åh, vad jag hatar att vara förkyld. Hela hjärnan blir förvandlad till bomull och snor, okänt i vilken ordning. Det går bra att tycka synd om mig nu...

Den största trösten jag haft under veckan är förmodligen The Ark. Nya skivan är hur bra som helst! Jag har kört deras skivor på shuffle-repeat hela veckan nu. Åh så bra!

måndag 9 april 2007

Hemma igen!

Så där. 14 timmars bussresa ner, 48 timmar vistelse i Prag och 19 (!) timmars hemresa till Malmö. Lägg sedan till att vi åkte upp till Dalsland med mamma, stannade där en natt och åkte till hufvudstaden i förmiddags. Hemma för cirka en timme sedan.

Prag var gudomligt. Riktigt vackert. Bussresan var ganska sugande faktiskt, men uthärdlig. Bilder kommer att komma upp här så småningom, måste bara få Maken att ladda över dem från kameran först.

Vi var även i Theresienstadt, ett av nazisternas arbetsläger. Mycket intressant, men så tragiskt att se.

Som sagt. Mycket att berätta om. Detta blir dock en annan dag, jag har fortfarande inte riktigt sovit ihop mina timmar efter hemresan.

Ps.
Kan dock inte låta bli att skriva om en helt sjuk sak som hände när vi åkte från Prag i lördags natt, 00:00. Då säger guiden, med fullaste allvar, att 01:30 kommer bussen att stanna för att vi ska få handla en sista gång på en marknad. Vi trodde att hon skämtade. Ack vad vi bedrog oss. Bussen stannade mitt ute i ingenstans, någonstans nära gränsen mellan Tjeckien och Tyskland, och där stod det en massa människor och sålde saker. Absurt var ordet, sa Bull.

Jag gick dock inte ut, trots att jag inte shoppat så mycket under resan. Jag hade nämligen precis lyckats slumra till och handla är inte nummer ett på min priolista då.

måndag 2 april 2007

Nu har jag varit och tränat. Trött i musklerna och lätt i sinnet. Att det kan kännas så bra att ta ut sig. Det är konstigt. Jag hade mer vikter idag än vad jag brukar ha och det kändes. Men på ett bra sätt.

Jag hade tänkt att träna i morgon också egentligen, men det blev ändrade planer. Jag ska passa H2 i någon timme istället. Helt OK med mig. :)

På onsdag morgon bär det av. Först till Göteborg för att hämta mamma och sedan till Malmö för en natts vila. Sedan bär det iväg till Prag för helgen. Yay! Jag har aldrig varit där men jag har hört att det ska vara fint. I morgon ska Maken växla pengar, både Euro & Koruna. Det är ganska bra växelkurs på tjeckkronor, hoppas bara att det är billigt där också. Jag vill shoppa!!!