lördag 31 mars 2007

I går var jag på Cirkus och såg på Björn Skifs. Riktigt bra, kan den killen sjunga eller vad? Jag har gillat honom minst lika länge som Orup. Han kan sjunga allt. Och så är han rolig också. Me like.

I dag var jag på Älvsjömässan med Svärmor och kollade in en massa nya växter. Jag har inte tänkt att köpa så mycket*. Jag kom hem med oranga kallor (jag vet att det är gula på bilden till höger, men jag hittade inga liknande under mitt googlande), 2 olika pelargonier och någon sorts ormbunke som blommar.

Sedan åkte vi till Plantagen och där köpte jag rosor, jord och penséer. Sammantaget var det här en ganska dyrbar dag. Men snygga blommor blev det! På bilden till vänster kan man se rosen Ingrid Bergman. Jag köpte också en vit, men den minns jag inte vad den hette.

* Berömda sista ord. Ordet "köpstopp" har hörts i både detta och svärmors hushåll. Attans bara att vi aldrig lyssnar...

torsdag 29 mars 2007


Smärta. Jag har ett par så otroligt snygga skor. Så fort jag vill boosta upp mitt självförtroende så sträcker jag mig alltid efter mina svarta. Så även i morse. Jag skulle på en jobbintervju och ville verkligen verka kompetent och kapabel, ja en sån där person som alla vill ha som anställd. Dessutom ser det ut som om jag har små fötter och inte 41. Klar bonus.

Det är bara en sak som jag alltid glömmer när jag ska ha snyggskorna på mig. Om jag går i dem längre än ½ dag i taget får jag sjukt ont i trampdynorna under fötterna. I dag gick jag i dem en hel dag. På stan, fönstershoppandes & promenerandes. Hur dum får man lov att vara egentligen?! Det slutade med att jag tog en taxi från stationen och hem. Det är ingen lång sträcka egentligen*, men just då kändes den ungefär som Mount Everest**.

Jag kan även meddela att jag inte kände mig så snygg när jag stapplade till tåget i kväll. Stela ben och sjukt ont i fötterna. M sade att jag såg berusad ut. I wish, då hade jag i alla fall inte känt smärtan i fötterna...

Intervjun då? Jo då. Jag hade fått för mig att det var ett fåtal kallade och att jag verkligen var utvald. Det visade sig att det var mellan 20-30 personer där samtidigt på en gruppintervju. Sammanlagt skulle de kalla ungefär 200 pers för en första utgallring. Speciell, jag? Tjena. Det var dock intressant. Vi får se om jag kommer ett steg till. Det skulle vara typ två eller tre intervjuer innan ungefär 16 lärare är anställda. Jag vet ju att jag är så bra, men frågan är om det visade sig i gruppdiskussionen i eftermiddags.

* 10 min kanske
** Minst. Överdriver, jag? Aldrig.

tisdag 27 mars 2007

Träna

Det är alltid lite jobbigt för mig att ta mig till träningen, men när jag kommer därifrån... Vilken studs man får! Har precis varit på ett bra skivstångspass på Kungsholmen och allt känns super! Jag ärinte helt såld på lokalen, det var ganska trångt, men musiken var peppande. Det enda som fattas nu är middag och något att dricka så är livet gott.

Jag tänker varje vecka att jag ska träna mer, men just nu hinner jag inte. Det är också samma sak varje vecka. Jaja, bättre en gång än ingen gång.

Nu jobbar jag en vecka till, sedan bär det av till Prag för en långhelg. Oh så skönt att resa bort, även om det bara är för en kortare tid! Innan dess är det andra saker som gäller. Björn Skifs på Cirkus på fredag och Trädgårdsmässan på lördag. Full rulle alltså.

I morgon ska Maken ha hem pokergänget på middag och lite spelande. Med tanke på att det är jag som fått höra om hur bra det går att spela på nätet och att det är "som att stjäla godis från små barn", ser jag fram emot en filmkväll med J. Hon fyller för övrigt år idag - Grattis!

Jag undrar vad han tänker bjuda på för mat innan spelandet. Jag har inte hört något om någon middag, jag har i alla fall inte förberett något... hehe. Förmodligen kommer jag att spela den elaka frun som låter sin man svälta. Låt dem äta pizza!*

*eller kakor, vilket som passar dem bäst.

måndag 26 mars 2007

Platsbanken

OK, jag är en aning miljöskadad. OK, ganska ordentligt. Men när jag ser en annons där följande står blir jag faktiskt lite mörkrädd. Gör man ingen som helst textkoll innan saker publiceras på Platsbanken? Eventuella stjärnor och fetstilsmarkeringar är mina.
Beskrivning av kvalifikationer:
Vi söker en tillsvidare svensk* lärare (6-9) som är:

Behörig lärare**

Fri att skriva och tala på både svenska och engelska***

Jag menar - kom igen!

*Men det gör inget om du är norsk eller rysk i morgon alternativt nästa vecka...


** Onödig upprepning, men låt gå då. Det finns värre saker i den här texten.

*** Nej tyvärr, min advokat tillåter mig inte att varken skriva eller tala.

Yrsel kan komma plötsligt

Jag vaknade i morse och höll på att gå in i väggen. Bokstavligt. Djäklar så yr jag var. Det händer lite då och då att jag blir då där snurrig, men det har inte hänt på ett tag. Idag på jobbet höll jag på att rasa ihop när jag reste mig upp för att hämta kaffe. Inte heller någon av mina finaste ögonblick om man säger så.

Träningen idag ställdes in på grund av yrseln. Det kändes inte så bra med balansövningen som är en del av det passet jag brukar gå på. Jag är kass på det i vanliga fall. Tänk då vilken utmaning det skulle vara att försöka sig på det när golvet gungar...

Jag ringde mamma på vägen hem och smågnällde. Hon blir yr emellanåt, så jag antar att det finns i generna. Tydligen har både största-men-minsta-syrran och hennes dotter yrsel till och från. Av alla saker att ärva...

söndag 25 mars 2007

Ännu en sanning.


(http://postsecret.blogspot.com/)

Precis så här är det ju!


nataliedee.com

Vårkänslor


Jag har varit ute i trädgården idag. Det är jättevarmt & skönt ute nu. Det blåser nästan inget alls och fåglarna sjunger. Det enda som hörs är grannarna som pratar till höger om mig och grannen till vänster som kör högtryckstvätt på altanen. Mmmm... Vår!

Jag planterade ut liljekonvanjer och nån sorts physalis (bilden ovan). Jag behöver ha mer sådana blommor. Liljekonvaljer är en favorit och jag ska helt klart samla på mig mer.

Jag har även en del dahlior som jag ska plantera ut. det blir dock senare i vår, typ maj. De ska först planteras i krukor i garaget och vänjas vid att växa.

Tidigare i dag var jag ute på Zetas handelsträdgård för första gången. Jättemysigt ställe och fina blommor. De har även en hel del tillbehör som är fina. Jag ser fram emot att åka dit efter lön... Maken ville ha en rosentamarisk (se bild), men de kommer tydligen inte in förrän om några veckor. Det är det enda han uttryckligen har sagt att han vill ha i trädgården, och jag vill att han ska ha ett större intresse i trädgården. Alltså köper vi en sådan.

Kvinnan bakom mig i kön sa till killen i kassan: "Nu har Zetas öppnat, nu spricker budgeten." Så där tänker svärmor också. Fast hon är inte så inriktad på ett enda ställe utan det är mer: "Nu är det vår, nu spricker budgeten." Hon tycker att det är jätteroligt att gå omkring i handelsträdgårdar och sånt. Bra, för det gillar jag också - till en viss gräns. Nästa helg ska jag och hon gå på Trädgårdsmässan i Älvsjö.

Det blev mycket trädgård nu. Sorry, men det här är ganska kul!

fredag 23 mars 2007

Fredag kväll

Fredag kväll och ensam hemma. *Vad* ska jag göra? Jo, det här är en kväll för att se filmer med Hugh Grant. För tillfället håller jag på att se om Music and lyrics. Jag vill ge den en chans till. Enbart för att jag gillar honom. Sedan ska jag se om Om en pojke. Bara för att det är så mycket bättre. Som sista film får jag välja mellan Love, actually eller Two weeks notice. Alan Rickman är med i den förstnämnda, så det känns som om det kan bli den.

Slutligen, ännu ett citat från en låt ur Music and lyrics:
Here we are two years later
Too late to turn back now
We gotta finish what we shouldn't have started*
We've got to walk away somehow
But it's easier said than done
When two hearts beat as one**
And three hearts are one too many***
That's why we shouldn't have ever begun
(http://www.metrolyrics.com)

* Klyscha 1A
** Klyscha 1B
*** Huh?

torsdag 22 mars 2007

Sammanfattning 22/3-07

Jag har inte gjort så mycket idag. I och för sig fick jag gjort mycket på jobbet idag, och det var skönt. Jag ser fram emot att ha en tom, eller i alla fall snudd på tom, mailbox när jag går hem i morgon eftermiddag. Förmodlgen ska jag gå hem tidigare i morgon. Det är ju fredag. Eventuellt går jag ut och tar ett glas vin med några arbetskamrater. Maken ska träffa kompisar på sitt håll i morgon, så jag blir ensam under kvällen.

Jag har pratat med 2/3 av mina syskon idag, både JC och I. Jag lyckas alltid ringa när JCs barn ska läggas, så även idag. Tydligen läser 5-åringen Kitty-böcker. Jag är lite impad, jag läste dem nog inte så tidigt. Hon lärde sig läsa tidigt, precis som jag. Jag tror att hon var typ 3 år när hon läste upp ord och även skrev till viss del. I julas var det hon som läste upp julklappsnamnen. Jag är helt klart impad. Jag hoppas att sådant där följer i våra gener. :)

Jo, jag var ute och provkörde nya bilen också. I min stora godhet erbjöd jag mig att hämta Maken vid tåget idag. Han mumlade något om att jag inte var lika snäll innan tisdagen, men det är säkert bara vilda fantasier...

a pirate's life for me...

Oh, jag längtar till att se den här. För tillfället är det nog den här filmen som jag helst vill ska ha premiär:

onsdag 21 mars 2007

Åhléns utan pengar...

I dag var jag inne på Åhléns med A1 och skulle kolla in deras klubbdagar. Och kolla var precis vad det blev. Jag ringde och gjorde en snabb kontokoll för att se exakt hur mycket jag kunde spendera i detta lilla varuhus idag, si så där 5 dagar till lön. 199:-. Wow. Det blev en latte, sedan kollade jag på när A1 shoppade. Kul, verkligen. Det är fantastiskt okul att få lön på en måndag. En hel helg utan chans att shoppa något alls.

Hade jag haft pengar hade jag nog köpt det här till något av barnen i bekantskapskretsen, jättesöt!

I går köpte jag Tjuvlyssnat-boken på Pocket Shop. Den är rolig. Min favorit på sidan just nu är följande:
Mamma går på tunnelbanan med sin son ~3. Redan när de kommer in i vagnen skriker barnet hysteriskt. Barnet fortsätter skrika efter att de satt sig ner. Efter ett tag börjar folk skruva på sig och byta plats. Mamman försöker muta med godis, biobesök och hota med indragen tv.
Mamman (ställer sig till slut upp): Alltså, jag fattar att ni hatar mig och Daniel just nu. Tro mig, innan jag fick barn hatade jag också barn som skrek på offentlig plats. Men jag har ingen jävla aning om hur jag ska få tyst på honom. Jag har försökt med allt. Någon som har några tips?
Tystnad.
Gammal tant (som suttit och skakat på huvud och sett sur ut): Jag har hört att det finns många som vill adopotera just nu. Min dotter sa i julas att det var trendigt. Det är mitt tips!
(www.tjuvlyssnat.se)

tisdag 20 mars 2007

Sista för idag - jag lovar!

Married To The Sea
marriedtothesea.com

Opium för folket...

Married To The Sea
marriedtothesea.com
Jag vill skriva mer. Jag vill verkligen det. Jag är bara så sjukt trött. Det kanske blir bättre om jag lägger mig tidigt ikväll.

Måste dock skriva om något som jag funderat på större delen av dagen. Hur är den här killen funtad? "Ja, jag går hem till kompisen, fikar och så passar jag på att ha sex med hans hund." Charmig kille. Verkligen. Undrar hur han ser ut egentligen, kompisen vågade inte avbrta honom, enligt artikeln i Expressen (som jag inte hittar nu).

En annan man som jag tror har världens största mindervärdeskomplex är han i Bosnien som fejkade sin egen död för att se vem som skulle dyka upp på begravningen. 45 var inbjudna, en dök upp - hans mamma. Killen fejkar alltså sin död för sin egen mamma! Jag undrar hur uppslutningen kommer att vara när han verligen kolar. Snacka om att ropa varg... Om det här är sant, för det låter som en skröna, såblir jag faktiskt ganska oroad för mänskligheten.

Nu har jag sett första avsnittet av den nya serien med Stina. Vilken snuttifikation! Jag skulle vilja kalla det för ett intervjuprogram, men det går faktiskt inte. Jag vill hellre se längre intervjuer än 5 minuter. Det hade varit så mycket bättre om hon tagit in färre personer och gjort lite längre samtal med dem istället. 7 personer på 47 minuter? Det blir ingenting!

måndag 19 mars 2007

Jag är trött. Önskar att jag inte skulle träna idag. Tyvärr så har jag kommit in i vanan tillräckligt för att inte skippa den. Jag ska inte säga att jag tränar för mycket, långt därifrån. Egentligen vill jag träna två-tre gånger i veckan. Att bara gå en gång i veckan känns lite slött. Jag säger som jag alltid säger – När det blir lugnare på jobbet, då

Inget nytt annars. Jag hade en slappardag i går och såg på två filmer. En som jag sett förut och gillar - Intolerable Cruelty. Jag gillar Clooney och han är bra där. Han blir bra i Coen-filmer, Oh brother… är ju suverän. Den filmen var jag tvungen att titta på så att jag blev på bättre humör efter film nummer 1. That Touch of Mink. Jag gillar skådespelarna, men har aldrig sett filmen trots att vi haft den hemma i något år. Och som sagt, skådespelarna är bra. Men jag satt och retade upp mig på hur mesig Days karaktär var. Irriterande varelse. Det fanns några kul citat, men inte många. Ett var: "Men take one look at you and all of a sudden their wives don't understand them." På IMDB star det att filmen är en Askungesaga, men jag ser det inte. Jag brukar gilla filmer, men jag hade svårt att gilla den här fullt ut.

lördag 17 mars 2007

Trött och lite seg. Jag har varit ute hela dagen. Det var lite jobbgrejer som behövde ordnas. Sedan var jag ute och åt med arbetskompisar. God mat och gott vin. Som tur var kom Maken och hämtade mig så att jag slapp gå hem själv. Det var lite kallt ute.

Mysko att det är söndag i morgon. Helgen blir så kort när man bara kan vara hemma & slappa en dag den här helgen.

fredag 16 mars 2007

Nya låten med Orup & Lena...

Jag måste skynda mig på. De sjunger bra ihop, deras röster passar perfekt för varandra.

Du har alltid haft en annan vän
nån som har behandlat dig som en hund ibland

Åh, att man bara kan.

Men nu är du ensammen igen.

Tänker inte ta att nån kommer före mig,

det passar inte mig.



Vem som helst kan se att det finns många som vill

Alltför många som vill



Jag måste skynda mig på

innan någon annan tar dig

Måste skynda mig på

innan chansen är förbi

Är det så svårt att förstå

att jag alltid velat ha dig

måste skynda mig på innan någon annan tar dig.

Innan någon annan hinner fram

vill jag bara vara där och beröra dig

tänk att få röra dig.

Det finns skäl och möjlighet att det kan bli vi

Bara du kan ge mig tid

Jag måste skynda mig på

innan någon annan tar dig

måste skynda mig på

innan chansen är förbi

Är det så svårt att förstå

Att jag alltid velat ha dig

Måste skynda mig på

innan chansen är förbi

Let's dance på TV:n, slutröstningen. Hoppas Lasse åker ut... Jag har inte sett det på två veckor och blir faktiskt grymt besviken över att han fortfarande är kvar. Jag trodde att det här var en danstävling...
Så där. Showen i går. Den person som har läst något på den här sidan har förmodligen märkt att jag gillar Orup. Hell, när första och andra skivan kom ut så tyckte jag att han var the bomb. Jag har sett honom live några gånger under årens lopp och jag har alltid gillat honom. OK, den där idén om att vi skulle gifta oss försvann nån gång efter 1989, när jag upptäckte att det fanns andra killar runt omkring. Sådana som man faktiskt hade en chans på. Han är dock alltid en sån där säker punkt som jag alltid kommer tillbaka till. Till Makens absoluta förtret. *ler*

Det slog mig när jag gick från Chinateatern igår att den första killen jag var intresserad av när jag började gymnasiet var en kille som gick i vår klass i kanske tre månader. Den största tjusningen med honom? Han var grymt lik Orup. Tyvärr försvann han från min radar innan någon chans gavs att flirta upp honom. Shame. Det var nog min bästa chans. *

Men nu tillbaka till föreställningen. Det största besvikelsen jag känner är absolut inte över låtarna, eller deras respektive framträdanden. Nej, det är över publiken. Medelåldern var ganska hög, något jag inte riktigt väntat mig. Sedan var det inte helt lyckat, enligt mig, att ha showen på ett ställe där man bara kan sitta och titta. Till stor del är storheten med Orups låtar att man vill dansa när man hör dem. Att då bara sitta och eventuellt, om man är vågad, sitta och klappa takten mot benet är inte riktigt samma sak. Jag vet, jag hade kunnat ta initiativet, ställa mig upp och dansa loss. Har vi träffats? Jag dansar inte först. Inte min stil. Jag går gärna och dansar, men inte först.

Bästa låten? Från Djursholm till Danvikstull. Det sämsta med showen? Det fanns inget sämst, men det var synd att han inte sjöng mer från den första skivan. Det hade också varit kul att höra något från tidigare eskapader, som t ex Kom och ta mig med Intermezzo, eller nåt.

Slutsats då? Helt klart värt att se. Jag kan tänka mig att gå och se dem i höst igen. Fast då vill jag sitt längre fram, förmodligen på parkett. Och ha med mig kameran...

*...att hångla upp någon som såg ut som min första idol. Undrar hur mysko det skulle vara?

Bild 2 & 3 är hämtade från www. pressbild.com. Bild 1 har jag inte en aning om vem som tagit, men snygg är den!

*pausfågel*

Jag håller på att fixa med formatering just nu. Det har blivit lite fel, har jag fått höra. Det blir nog snart bra.

Blandband

Jag läser inte Vecko-Revyn. Någonsin. Det känns som om jag är helt fel åldergrupp, och dessutom delar jag Magnus Betnérs syn på Ebba von Sydow. Det finns dock en sida där som jag emellanåt spanar in och det är Silverfiskens krönikor. Den här, om blandband, var riktigt bra.
"Allt han vet är att han vill spela lite musik för henne där i mörkret. Så att hon ska förstå. Förstå honom. Förstå musiken. Förstå. Förstå att musiken sa det han ännu var för blyg för att säga själv."
Snyggt. Riktigt snyggt. Jag har fått två blandband i mitt liv. Ett med Roy Orbinson och ett med blandad 60-talsmusik. Jag är inte ens helt säker på att han som gav mig dem menade något speciellt med dem. Jag läste dock in en del i dem, just då, men det blev aldrig något. Han är den som alltid flöt brevid. Han har alltid funnits där, och jag kan fortfarande efter nästan 20 år kalla honom en av mina bästa vänner. Men tänk om...

Skulle inte förvåna mig... :)

Married To The Sea
marriedtothesea.com

Sista för ett tag

Married To The Sea
marriedtothesea.com

Humor 2

(Från Natalie Dee.)

Humor 1

(från Married to the sea)

Via Emma G-M kom jag in på Shampoo rising och parfymminnen. I mitt fall är parfymen jag förträngt att jag någonsin gillat Lou lou. Jag provade den igen för ett par år sedan och höll på att få en allergisk reaktion. Allvarligt talat! Jag älskade den parfymen och nu klarar jag inte av att känna doften av den utan att få ett migränanfall.

Le jardin hade jag ett tag efter att min faster köpt den till mig i någon taxfreebutik. Jag gillade den, men den satte inga permanenta spår hos mig.

En av mina bästa kompisar strax efter gymnasiet hade den där parfymen som var formad som ett utropstecken – Exclamation by Coty. Jag provade den också, den gav inga huvudvärksattacker, men jag saknade Kicki. J

Nu för tiden använder jag främst Cliniques parfymer. Happy heart eller Happy to be. Jag återkommer alltid till dem, även om jag alternerar en del med Boss woman & Boss Deep Red.




torsdag 15 mars 2007

Lena + Orup


Jag kommer precis hem från Lena + Orup. Se den om du har möjlighet! Skriver mer om det i morgon. Jag har ett tidigt möte i morgon, så jag måste sova nu. God natt!

<- Snygg bild på en charmig kille. (Foto: Mats Bäcker, www.pressbild.com)

onsdag 14 mars 2007

Pop! goes my heart

Jag trodde att jag lade upp det här mästerverket i går, men det fungerade visst inte. Hur som helst, det här ger i alla fall mig en flashback till 80-talet. 1984, Då var jag 11 år. Jag tror att det jag lyssnade på mest då var brorsans skivor. Jag vidhåller fortfarande att en av de bästa skivor som gjorts är Revenge (1986). "Well, I was born an original sinner. I was borne from original sin. And if I had a dollar bill For all the things I've done There'd be a mountain of money Piled up to my chin..."

Hur som helst. Jag kommer bort från ämnet. Vilket ämne? Jo, Hugh Grant i 80-talskläder och en Wham!-liknande video. Titta, njut och skratta. Det gjorde jag. För den sakens skull är det faktiskt värt att se filmen.

Tillbaka till skolbänken - På den andra sidan...

Min syssla för de närmaste veckorna? Roligt att ni frågar. 688 sidor om unionsupplösningen 1905. Detta är en av böckerna jag ska läsa till min lilla uppsats på 12-15 sidor. Sammantaget ska jag läsa 1200-1500 sidor litteratur till detta arbete. Detta är förmodligen straffet för att jag skjutit upp till långt-efter-morgondagen det jag kunde gjort för en herrans massa år sedan. *

Jag funderar på att även läsa boken till vänster, Goda grannar eller morska motståndare. Problemet är bara att den är utlånad till den 11/4. Jag hade tänkt att att bli klar med det här så snart som möjligt. Vi får se hur vi ska göra med det här.

En annan storsäljare är ju Union & secession : perspektiv på statsbildningsprocesser och riksupplösningar. Jag har för mig att jag läste den när jag skrev på min C-uppsats för andra gången, men jag är inte helt säker på det.

Jag älskar att läsa böcker, det är absolut inte därför som jag är en aning gnällig nu. Känslan av att läsa gamla böcker som ältar det nu-för-tiden relativt kända faktum att Sverige förlorade Norge lockar mig dock inte överdrivet mycket. Därför kommer jag att läsa böcker som är från de senaste 15-20 åren. Då har författarna i alla fall såpass mycket självinsikt att de hyfsat väl kan se att unionen aldrig hade fungerat i längden. Att den höll mellan 1814 och 1905 är ett mirakel i sig.

Nå ja, jag har satt mig i båten, nu gäller det att ro som bara fan. Här ska skrivas om unionsupplösningen. Just när jag trodde att jag kunde bli fri från den så sugs jag tillbaka igen. Hmm... Den sista meningen visar mig att jag sett lite väl mycket Sopranos. Jag tänker på figuren Silvio som djäkligt ofta imiterar Al Pacino från Gudfadern III: Just when I thought I was out, THEY PULL ME BACK IN! Jag har inte sett den filmen själv ännu**, så jag vet faktiskt inte om det är likt.


*Jag överdriver inte. Jag skulle ha varit klar 2000...
** Jag vet. Det är fel av mig att inte ha sett hela serien med tanke på hur bra de är. Jag såg inte I & II förrän i somras. Jag har svårt att se att nummer III kan toppa de två.

tisdag 13 mars 2007

Oj då, nu var det ett tag sedan igen. Om helgen: The Ark var ganska ohotade, och det bevisades ju när de tog hem rubbet. Undrar hur det blir i Helsingfors. De kan ha en chans, men jag tror att det mest blir reklam för dem... Luuk var riktigt bra, han har verkligen blivit bättre och bättre för varje deltävling.

På torsdag ska jag & en kompis gå och se Orup-showen. Det ska bli kul. Jag har ganska höga förväntningar bara, jag får se till att sänka dem lite tror jag.

Jag såg Music and lyrics igår, med Hugh Grant. Behållningen? Hugh Grant. Jag gillar honom och han presterar oftast bra rolltolkningar. Jag är dock inte lika såld på filmen tyvärr, förutom musikvideon. Musiken är skön, och det är kul att han sjunger själv.

fredag 9 mars 2007

Suede, douse points... Eller?!

I kväll var jag på genrepet för schlagerfestivalen. Mestjubel? The Ark, utan snack. Jag håller nog med, men annars vidhåller jag att jag har samma favoriter som tidigare i veckan, scrolla ner för att hitta dem.

Jag gillar hela konceptet med tävlingen, även om det är lite väl många deltävlingar. Det var inga låtar som var usla i startfältet, även om jag inte gillar vare sig Anna Books låt eller Sanna Nielsens. Vad tycker ni som läser det här? Finns det någon låt som har någon chans i Helsinki?

Music and Lyrics.

Jag har fått tag på soundtracket till Music and Lyrics, den nya filmen med Hugh Grant. Sitter och lyssnar på låtarna innan jag sett filmen. Lite skeptisk till filmen, men låtarna är nästan obetalbara. Den låten som har fastnat just nu är Meaningless kiss, med en ganska underbar text. Mycket Wham!, om man säger så. En del av texten lyder:

We gotta finish what we shouldn't have started

We got to walk away somehow

But it's easier said than done

When two hearts beat as one

And three hearts are one too many

That's why we shouldn't have ever begun

"three hearts are one too many"? No shit, Sherlock… Det känns som om de har tagit *alla* klyschor på en och samma gång och klistrat ihop dem till dessa låtar. Jag måste se filmen snart. Inte nog med att det är han som har huvudrollen, jag ser fram emot hela 80-talsprylen.

torsdag 8 mars 2007

Pappa…

Trött. Det har varit en sådan där dag. Jag har slängt mig in i jobbet för att inte tänka på något annat. Nu börjar jag trappa ner för att åka hem och då kommer ju tankarna. Pappa dog idag för ett år sedan. Det har redan gått ett år. Jag pratade med min ena syster igår och vi kom överens om att det kändes som både så nyss och så länge sedan. Han var dålig så länge, vi började vår sorgeprocess redan när han fick sitt stroke för 9 år sedan. Att vi sedan fick ha kvar honom så länge var en gåva, samtidigt som vi visste att han själv var bitter för att han var tvungen att leva så begränsat. Han var en man som alltid varit aktiv, och nu fick han sitta i en rullstol och ha hjälp i och ur den.

Jag skulle vilja vara med mamma och mina syskon idag. Det känns så konstigt att sitta här istället för att åka till hans grav. Vi åker hem till mamma över påsk, då får jag gå till honom. Mina syskon skulle åka dit idag och mamma skulle köpa en ros från mig. Jag hoppas att det är en fin dag där. Det är sådana här saker som gör att det är jobbigt att bo på andra sidan Sverige.

Jag har inte gråtit på hela dagen, men nu börjar jag så smått. Vad är det jag saknar egentligen? Jag saknar möjligheten att ringa honom och berätta om min dag. Jag saknar hans finurliga leende när han skojar med mig. Jag saknar de där stunderna när det bara var han och jag, när jag följde med honom till jobbet. Han fattas mig. Visst, det fanns tillfällen när jag var arg på honom, men han var ändå pappa. Han skulle liksom alltid finnas där. Vi ses helt enkelt i Nangijala, pappa… J

onsdag 7 mars 2007

Operation Ignorera Paris Hilton

Det här måste väl ändå vara det bästa initiativet hittills i år? Vi kanske också får en förklaring till varför vissa människor haussas upp så enormt: "Anledningen till mediaexponeringen är, enligt journalistikprofessorn Jeff Jarvis, att media känner sig tvingade att skriva om det alla andra skriver om, något han liknar med en sjukdom."

Kan vi inte göra så med alla s k kändisar i Sverige som försöker vara så mycket som möjligt i media? Tänk så lugnt och skönt det skulle kunna bli…

Jaha, då kan man sova lugnt igen. Genpoolen är räddad – Fadde & Linda är ihop igen. Jag som hoppades i mitt stilla sinne att de hade försvunnit för alltid. Förmodligen har de legat lågt eftersom det har funnits så många andra nyheter, melodifestivalen, Anna Nicole Smiths död o s v. Kan inte bara media totalbojkotta dem? Jag menar, strunta fullkomligt i vad de än gör för utspel? Det är ju media som haussar upp dem. Snälla, låt oss slippa att läsa mer om denna härva.


 

Jag vet, jag använder mig av dubbelmoral, skriver om dem men ändå vill sluta läsa om dem. Och ja, det stämmer. Slipper jag att någonsin mer läsa något om dem så är det alldels perfekt för mig…

tisdag 6 mars 2007

2 saker som jag känner just nu:

1) Oj så många fler inlägg jag kommer att göra nu när man kan göra inlägg med hjälp av Office 2007. Så mycket lättare att bara skriva och skicka, typ. Och oj så många småinlägg det kommer att bli. Undrar bara hur man lägger till bilder på det viset.

2) Lätt förvirring. Var ute och drack vin med arbetskamraterna för att det är tisdag, bara en sådan sak... Jag har redan ringt och besvärat stackars A1 som såg på TV. När du läser det här, vilket du nog gör: Jag lovar att jag minns allt vi pratade om! :) Vi hörs nästa vecka...

Om nu elever nödvändigtvis ska fuska och plagiera, kan de då åtminstone vara vuxna nog att erkänna och justera när läraren hittar det?! Trött jag blir…

Rocky – äntligen!

Nu är det dags. Rocky ska bli tecknad serie på SVT. Som jag har väntat. Detta är min favoritserie, alla kategorier och det här kan bli så bra! Tur att vi skaffat inspelningsbar dekoder, så att jag inte behöver missa något avsnitt p g a vanlig, simpel glömska *ler*

Guldmasker åt folket!

Läste precis att Krister Henriksson fick en guldmask igår för Doktor Glas. Masken kunde inte ha gått åt någon bättre. Sedan fick tydligen Orup & Lena PH en delad mask för bästa show. Också bra! Den ska jag se nästa vecka, och jag längtar…!

uttråkad

Sitter på jobbet och funderar över hur uttråkad man kan bli egentligen. Och ute kommer våren. Som tur är så är det fortfarande ganska grått och slaskigt ute, annars hade jag sprungit iväg för länge, länge sedan.

Jag försöker köpa en present åt H1 som fyller år snart, men affären i Australien tar bara betalt via PenPal, och det har inte jag. Jag måste fixa det snart, för jag vill verkligen köpa den till honom…

måndag 5 mars 2007

Del II av Leende guldbruna ögon klockan 20. Jag tänker inte missa det avsnittet. Därför är detta det sista jag skriver ikväll. Dansband baby yeah! See ya!
Fortfarande förkyld. Blä. Jag sitter och slösurfar nu när jag egentligen borde a)jobba lite hemifrån eller b)se något mer avsnitt av Vita huset. Undrar vilket det kommer att bli... Dessutom måste jag fundera ut någon intressant maträtt till middag också. Och ja, det blir ofta middag så här sent, och senare lär det bli.

På fredag ska jag gå och se genrepet av Melodifestivalen. Lite av en tradition nu faktiskt, tredje året i rad. Jag vet inte vem jag hejar på ännu, det finns några stycken som jag gillar.

Måns Zelmelöw:


The Ark:


Marie Lindberg:


Och givetvis, Andreas Johnson:


Svårt att avgöra. En av dessa kommer att vinna dock. Allt annat vore en skandal. Förmodligen vinner The Ark, och det är väl de som jag håller minst på av dessa kandidater. De kan få ganska mycket röster ute i Europa, visst, men det kan Måns få också. Eller någon av dem. De är faktiskt så pass bra. Punkt.*

*Spoken as a true professional. Eller inte. Jag är en sådan där typisk lekman "Jag vet vad jag gillar." Och dit hör inte låtarna av Anna Book eller Sanna Nielsen. Sorry.

söndag 4 mars 2007

Hata förkylningar...

Usch. Jag har känt mig seg ett tag, men nu börjar jag också få ont i huvudet. Maken har haft frossa och legat däckad sedan i tisdags. Jag har "bara" varit förkyld, men ändå gått till jobbet. Det var så mycket som hände i veckan, så jag hade faktiskt inte tid att vara hemma sjuk.

I torsdags såg jag Doktor Glas. Krister Henriksson gör en cirka 1½-timmes monolog utifrån boken av Hjalmar Söderberg. Riktigt, riktigt bra. Han är en grymt bra skådespelare. Rösten låter som en blandning av honom själv, Ernst-Hugo Järegård och Rolf Skoglund, han från Vi hade i alla fall tur med vädret. Han för fram boken på ett underbart sätt. Jag satt fängslad hela tiden och bara lyssnade. Det i sig är ett mirakel eftersom stolarna på Vasateatern inte var de bekvämaste jag suttit i...

Det är föreställningar som denna som får mig att fundera över vilken summa han fick för att vara Wallander i 13 filmer på två år. Jag menar, han är en karaktärsskådis och spelar in filmer med löpandebandsprincipen. En kompis jämförde honom med George Clooney. Han har tydligen sagt någon gång att han gör skräpfilmer för att ha råd med de projekt som han verkligen vill göra (Ocean's 12 vs Good night and good luck). Det kan i och för sig stämma.

I fredags var jag på opera för andra gången i mitt liv. Vi såg Tosca. Mycket vacker föreställning. Föreställningen kan sammanfattas i tre ord: ond, bråd, död. Alla kan göra hemska saker för kärleken, kärleken övervinner allt.

Det maffigaste enligt mig är dock i alla fall själva operahuset. Mycket vacka lokal. Något annat som var maffigt var priserna. Jag köpte en liten flaska mousserande vin och ett vaniljhjärta (toscakaka var för uppenbart). och det kostade 100:-. Lite väl saftigt, kanske...

torsdag 1 mars 2007

I kväll kommer jag inte att vara vid datorn särskilt mycket. Jag ska gå och se Doktor Glas på Vasateatern. Oh, vad jag har längtat! Den ska vara riktigt bra gjord och Krister Henriksson är ju bra.

Halv film.

Vi började se på Where the truth lies (Svensk titel: Sanna lögner. Får mig att tänka på någon billig såpa...) i går kväll. Filmen hann till kanske mitten innan Maken insåg att han var för febrig & trött för att se klart den. Hoppas göra det ikväll. Han undrade också hur sjuk han var i videobutiken eftersom han faktiskt hyrt en film med Colin Firth utan att tänka efter först. Jag blev givetvis överlycklig. År av lugn övertalning har gett avkastning. Äntligen väljer han viljer med mina favoritskådespelare... Colin är alltså i huvudrollen, tillsammans med Kevin Bacon, en annan favvo.

Än så länge verkar filmen helt OK, även om jag inte riktigt förstår tjuskraften i ett par "has-been"-kändisar 15 år senare. Mordgåtan som ingår är intressant, även om jag anar att den är hyfsat lättbegriplig.

Jaja, Colin är ju alltid Colin...

Efter att Maken gick och lade sig såg jag på tre avsnitt av West Wing. Konstigt, jag vet vad som kommer att hända, men serien är fortfarande så bra! Man fastnar verkligen i de olika personerna.