måndag 27 november 2006

Jag har varit och tränat idag. Skivstång. Det har faktiskt blivit en vana. Nu ska jag bara vänja mig vid att gå fler dagar i veckan... :)

På onsdag firar jag och Maken 10 år sen vi blev ihop. Han undrar om han ska köpa något till mig... Eftersom jag vet* vad han får av mig** så svarade jag att det vore trevligt.

Nu är det bara så att jag gått med på att gå på löneöl med arbetskompisarna på onsdag. Timing, jag? Nope. Jag tänker att jag hinner ta ett glas vin med dem innan jag möter upp Maken någonstans. Förhoppningsvis ute för middag, men jag kan tänka mig att åka hem också. Den som lever får se...

* ...duh...

**...och det tänker jag inte skriva här för han har nog äntligen lärt sig adressen hit nu...

fredag 24 november 2006

Lönefredag. Jag shoppade en ny dörrmatta på Designtorget. Jag köpte dock en engelsk variant: Keys Wallet Mobile phone. Love it. Det enda är att jag skulle ha velat se en påminnelse till på mattan. Busskortet. Jag vet inte hur många gånger jag glömt det i år bara för att jag bytt jacka eller väska.

Markus och... Erik. *yes*

Idol-semi

Markus är ju bra, men jag tycker att Erik var bättre än honom ikväll. Johan... Johan skulle inte ha kommit så här långt. Hans resa måste vara slut nu. Snälla svenska folket, tänk lite nu!

Jag har t o m ringt och röstat för första gången någonsin. Erik fick min röst. Två gånger.
Tja, vad är väl en bubbelpool med drinkar när man kan sitta hemma i soffa, äta pepparkakor & se på Idol? Ganska mycket bättre faktiskt, men det blev inget med badandet idag heller. Det känns som om hela det här badbesöket är jinxat. I januari ska det bli av - tror jag...

Positivt är att jag har fått med mig någon till Orup-showen. M följer förmodligen med. Visste väl att jag kunde lita på henne. *ler*

torsdag 23 november 2006

The place to be... Men var ska jag hitta någon som vill gå med? Maken skrattade rått och blåvägrade. J frågade om det var en kuggfråga. :(

Aja, i nödfall får jag gå själv.
I morgon ska jag till Centralbadet. Har inte varit där förut, men det ska vara bra. Återkommer med rapport senare. I morgon är det bubbelpool & Cosmopolitans som gäller. *yes*

Sjukrapport

Trött och hostig. Jag upptäckte en sak i dag. Halva min handled är blå-grön-svart. Varför undrar ni kanske? Gudarna ska veta att jag funderade...

I måndags tog man ett blodprov på mig. Från min handled. Vet ni hur ont det gjorde? Sköterskan varnade mig: "Det här gör lite mer ont, skinnet är segare här". Hon skojade inte. *aj*

Efter blodprovet var jag på jobbet - som vanligt. Sedan var jag och tränade - som vanligt. Min handled tyckte nog inte om att jag 1) satt och skrev vid datorn hela dagen eller 2) tränade skivstång på kvällen. Följd: Blåmärke. Stort.

torsdag 16 november 2006

Jag måste bara visa en bild på en av de snyggaste män jag någonsin sett. Patrick Dempsey. Den absolut bästa anledningen att se Grey's anatomy på kanal 5.

OK, det är en bra serie också. Men han är en mycket bra orsak. Nämnde jag att han ser ganska bra ut...?

På något vis är han lik Maken. Eller så är det bara hårfästet. Skönheten sitter i betraktarens ögon och i mina ögon är Maken minst lika snygg...

Dagen i sammandrag - för tredje gången...

...*kinkig*. Jag satt och skrev ett inlägg i 30 minuter. Av någon anledning, är inte säker på vilken, så försvann det. Jag skrev om det. Då läggs Blogger ner i 10 minuter och mitt inlägg försvinner. Blä.

Min dag var blöt, kall och grå. Ljuspunkten var att jag var på seminarium. Och fikabordet på eftermiddagen. Mums.

Lyssnar på just nu: Någon måste gå. Vacker, bitterljuv, typisk Oruplåt... Vi har alla varit där någon gång.

Jag tror du tänker gå din väg
Det märker jag på dina steg
Går du ut genom vår dörr
Blir inget mer som förr
Jag önskar att du kunde se

Jag har så svårt att tänka mej
Att leva livet utan dej
Men hur svårt det än är
Är det ingen ide
Jag kommer aldrig ändra mej

Varje steg vi gått
Har vi gått tillsammans
Du och jag
Varje mil tillsammans
Varje dag
Men vi ledsnade till sist
Och jag vet att det finns...

Ingen som vi kan klandra
Vi lever med oss själva men vi bor med varandra
Jag borde vara ledsen men jag börjar förstå
Att någon måste gå
Någon måste gå

Det kommer kanske någon dag
Då vi kan glömma allt vi sa
Men det dröjer länge än
Tills du blir mer än vän
Jag hoppas att du får det bra

Men hur jag önskar att
Filmen slutar lyckligt
För en gångs skull
Bara riktigt lyckligt
För våran skull
Låt oss byta regissör
För jag vet att det finns...

Ingen som vi kan klandra...

När du varit borta i tusen år
Och jag bara fortsatt så gott det går
Säg kommer du sakna mej då ibland
Finns det någon annan hand i din hand

(Orup, Någon måste gå, 2006. Hämtat från www.orup.com)

onsdag 15 november 2006









Det enda man kan lära sig av historien är att man inte lär sig något... Det är det här jag försöker förklara för mina elever! Allt går i cirklar. *duh*
Den här var faktiskt bara kul, tyckte jag. :)

Jag kan inte bestämma mig för om detta är gulligt eller inte. Alla har en Målligan. Frågan är bara hur äkta man gör honom eller henne.
Jag har faktiskt glömt att skriva detta: Pappas gravsten kom upp lagom till Fars dag. Vi blev alla mycket glada, samtliga hade så gott som givit upp på den möjligheten. Nu kunde vi fira honom. Mamma köpte jättefina rosor från mig, mörkröda med gula stänk. Jag har bara sett dem på MMS-kort (tack syrran!), men de såg fina ut.

Det är ganska många gånger fram till jul som han kommer att vara i mina och de minas tankar. Fars dag, hans födelsedag i december, julafton... Många gånger som han skulle ha varit med.

Och många gånger som jag skulle ha velat vara där, men kan inte för att jag befinner mig på andra sidan Sverige*. Jag hinner inte åka hem, och det känns som skit, faktiskt.

*Fan, det låter som om jag befann mig på andra sidan jordklotet. jag ska åka hem till mamma mer, jag har lovat det.
Inte mer snack om musik just nu. Jag var på bio ikväll, något som inte hänt allt för ofta på sistone. det senaste jag såg var Farväl Falkenberg. Jag somnade. Synd, för filmen är mycket välgjord och vacker. Jag var dock så fruktansvärt mätt - vi åt libanesiskt innan och det var mycket mat. jag är dock ganska säker på att jag inte somnade utan bara dåsade. Innehållet i filmen minns jag nämligen.

Jag var och såg Scoop tillsammans med J2. En mycket överspelande Woody Allen, en söt Scarlett Johansen och en råsnygg Hugh Jackman. Hubba. Filmen var bra, t o m riktigt bra. Jag satt och vred mig i stolen, ibland av skratt, ibland av att Woody var så pinsam. Dock var han pinsam på ett bra sätt. Och full av såna där klassiska Woody Allen-citat av sorten "Jag var jude från början, men nu har jag konverterat till narcissismen." Kan man annat än att garva åt nåt sånt? Så typiskt honom.

700+ poäng till SF:s guldkort, den 1/12. Kommer jag att hinna? Ganska tveksam.

En mycket bra dag...

...och hur vet jag det? Inget snack om saken. När jag kom hem igår kväll låg det ett vadderat kuvert och väntade på mig. Nya Orup-skivan.*happy dance* Maken är mindre glad över detta faktum, men han är bara svartsjuk.

Inget snack om sak, mannen kan skriva hitlåtar. Jag återkommer om ett tag, när jag lyssnat genom hela skivan ett par gånger. Men oj vad det kommer att gå lätt att arbeta idag... :)

söndag 12 november 2006

Mer Orup...

Jag är helt klart på Orup-humör idag. Oh vad jag längtar efter skivan. Tips: Lyssna på Musikjournalen Live här. Undrar om den länken fungerar? Annars, på in på http://sr.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724 och välj Live i Radiohuset, Orup och Marit Bergman.

Bäst just nu: Indiedrottning. Mest för det första stycket...

Hon var en indiedrottning ifrån Vänersborg
Hon hade kort svart page
och hon tyckte att jag var gammal
Och alltför folklig,
men hon hade mitt första album

Och ja, jag har hans första album. Och det andra, tredje och... ja, ni fattar.

Gamla idoler

Söndag eftermiddag. Jag sitter och surfar på den bärbara, samtidigt som jag lyssnar i efterhand på Orups lilla konsert på P3 från den 8:de. Oh så bra han är. Dessutom har han mysig röst.

Han körde i princip samma låtar som när jag lyssnade på honom på Pet Sound. Måndag-fredag, Indiedrottning, Tänk om jag dog i förrgår kväll och Sjung halleluja (och prisa Gud). Min favorit av dem? Tja, jag vet inte riktigt. Indiedrottning tror jag. Eller Måndag-fredag. Jag beställde skivan när lönen kom och den kommer nu i veckan. Släpps på onsdag tror jag. Can't wait, jag tycker att den verkar toppen.