torsdag 31 augusti 2006

Hälsningar från ett soligt Umeå! Just nu befinner jag mig på ämneskonferens här uppe och det har varit jätteskönt väder. Jag hittade av en slump att det fanns tilgång till Internet på rummet, så jag passade på att surfa runt lite.

Allt är bra, men jag är trött. Främst på att datorns tangentbord hakar upp sig på blankstegstangentern emellanåt. Det blir flera ord i ett så att säga.

I morgon åker jag hem igen. Vi ska ha middag för några kompisar. Det ska bli roligt, hoppas bara att jag hinner fixa iordning allt...

God natt!

tisdag 29 augusti 2006

Bortrest

Jag reser bort i ett par dagar. Det är dags att träffa mina kollegor, så jag reser norrut. Åter fredag kväll.

Lördag ska jag se Jag är min egen fru tillsammans med Maken och en kompis. Jag har velat se den ganska länge, som tur är kan kompisen få billiga biljetter till Stadsteatern då och då.

Återkommer med åsikter om Björn Kjellman. Fast, let's face it, jag kommer att vara positiv. Jag brukar vara det när det handlar om honom... =)

Yes!

Mamma har köpt ny bil! Hallelujah, jag trodde att det skulle ta mycket längre tid än så. Min bror har varit en ängel och letat bil med henne. Och med ängel menar jag verkligen ängel. Han har hållit ut under tiden som hon funderat. Och funderat. Och... ja, ni fattar nog. Tydligen har hon nu köpt en Seat Cordoba, blå med CD-växlare. Min mamma, 71 år ung, har en häftigare bilstereo än vad jag har. *Kinkig*

måndag 28 augusti 2006

Vilket sekel?!

Jag satt och surfade och kom in på en artikel om Daniel Westling och att han hjälpt nån kompis att flytta (här är den).

Då har de frågat en kille som är ordförande i Förenade monarkister huruvida det är korrekt för en blivande kunglig gemål (vet vi ens om det blir så?!)att bära möbler. Han svarar: "Det är viktigt att bevara kunglig glans. Om det blir för folkligt och utslätat så finns det ingen poäng kvar med monarkin".

Det som fånga mitt intresse är dock en annan sak som han har sagt enligt AB: "Jag tycker att Victoria borde välja till exempel någon ur ett detroniserat tyskt furstehus i stället, någon som är uppvuxen i den miljön med de kungliga maneren i blodet".

OK, jag gillar kungahuset. Jag tillhör till och med den (uppenbarligt lilla) skara som befinner sig på vänsterkanten och ändå vill behålla kungahuset. Men om så kallade rojalister går ut och talar om vilka de kungliga får och inte får gifta sig med så går det lite över gränsen för mig! Om nu Victoria skulle vara kär i sin Daniel, vilket hon kanske är, jag har ingen aning för jag känner henne inte, så får det väl vara så. Jag bryr mig allvarligt talat inte ens så pass mycket, men jag känner bara att ingen ska lägga sig i vem jag älskar eller inte och det gäller för alla!

Mupp! Skaffa ett liv istället för att klanka ner på andra.
Förresten, Pablo Francisco var riktigt bra i lördags. Jag är mycket lycklig över att ha fått se honom live. Det enda jag hade kunnat vara utan var killen som satt bakom mig. Han skrattade - högt- varje gång Pablo öppnade munnen. Jag hade huvudvärk när jag gick därifrån. Annars var han kanon. Si!
Jag såg Pirates of the Caribbean 2 för ett tag sedan - äntligen. Något slog mig när jag kommit in i filmen, något som inte var lika tydligt när jag såg ettan. Om det ska vara något par i filmen så ska det vara Sparrow/Swann. Orlando-figuren är så blek (som alltid) och det finns ingen kemi mellan honom och Keira. jag är förvånad att jag ens bryr mig, men Johnny Depp är ju alltid Johnny Depp.

Det finns fler som tycker som jag. Hittade denna video på Youtube. Riktigt bra gjord och bra låt. Me like, savvy?

torsdag 24 augusti 2006

Jag är lite trött idag. Vi satt och tittade på ett avsnitt av Wire in the blood (minns inte vad den heter på svenska just nu), och det blev ganska sent.

Inte så mycket att göra på jobbet heller. Just nu har vi inte så många elever, så det är lugnt. Förmodligen kommer jag att titta tillbaka på den här tiden om någon månad och sakna känslan av att inte ha något att göra...

onsdag 23 augusti 2006

Jag börjar inse storheten med bärbara datorer. För närvarande ligger jag i soffan, tittar på BBC Food och skriver detta. Klart bättre än att sitta i arbetsrummet, på den där hemska skrivbordsstolen som ger träsmak och bara titta på en bildskärm. Me like!

De har precis serverat balsamvinägersauterad lök- och mozzarellacrépes. Såg inte helt fel ut, om någon frågar mig.

...
...
...

Jag är hungrig... :)

Pablo

På lördag ska jag och Maken se Pablo Francisco live på Chinateatern. Oh vad skoj det ska bli! Jag gillar verkligen honom.

lördag 19 augusti 2006

Jag har blivit pokeränka igen. Maken har kommit in i ett pokerstimm på sistone - åter en gång - och jag sitter nere i vardagsrummet och underhåller mig själv. Tur att han tagit hem sin bärbara från jobbet, annars skulle jag bli knäpp.

En annan bra sak är att vi har BBC Food-kanalen. Även om jag inte skriver av recepten så blir man ju inspirerad.

Men nu ska jag gå och lägga mig. Jag är trött. God natt!
Denna helg har hittills varit sammankopplad med filmtittande. Och bra filmer till och med, trevligt. I går hade vi videokväll, jag, Maken och A1. Först såg vi Inside man med Denzel Washington och Clive Owen. Det bästa med den filmen var nog Clive, han är riktigt skön.

Andra filmen i går var V for Vendetta. Riktigt bra film. Bra skådespelare även här.

Idag var jag och Maken på bio. Vi såg Offside med Jonas Karlsson. Oh vad jag gillar honom. Han är alltid bra. Djupt imponerad.

Ikväll ska jag se på Folktoppen, trots att en av de personerna jag inte tål är med där - Shirley Clamp. Jag kan inte förklara varför, men jag gillar henne inte. I synnerhet inte sedan man översatte It must have been love och lät henne sjunga den. Jag är ledsen, men den skriker Roxette för mig.

fredag 18 augusti 2006

Sitter på jobbet och lyssnar på Winnerbäck. Följande textrader fångade mig, nu i (kommande) valtider:

Blev så trött på den heta sommarn.
trött på bilderna i stan'
trött på Olssons skor och Kvarnen
trött om natten, trött på dan'

Trött på all valproganda, lika billig som reklam
ja, "vi vill ha ett bättre Sverige". Åh fan!


Snart dags att gå hem. Fredag... Yes! En riktigt bra dag för övrigt. Jag har registrerat min sista uppsats. Några år efter att jag gick ut så verkar jag vara väldigt nära min lärarexamen. Visserligen har jag arbetat i flera år, men det officiella har inte varit klart. Förrän nu.

Dagens låt? Nöjd? (Veronica Maggio). Och Jag vill gå hem med dig (Winnerbäck).

torsdag 17 augusti 2006

Oj så länge sedan. Vet inte var jag ska börja. Jag har kommit tillbaka till arbetet, det var väl så där. Just nu är det ganska lugnt, inte så många elever ännu. :)

I söndags såg jag äntligen Pirates of the caribbean 2. Jag förstår inte varför det tog då lång tid att komma iväg på den. Förmodligen har det att göra med att vi skulle ha med oss kompisarna, och de har haft problem med att få barnvakt. Anywho, den var ju bra! OK, det var lite väl många saker som hände i den, men wow! Me like. Och inte bara för att Johnny Depp var med. Men det är ju inte ett minus...

I morgon ska vi ha filmkväll. A1 kommer hit och förmodligen kommer vi att slåss om vilka filmer vi ska se. Eftersom Maken och A1 har ungefär samma smak så kommer jag att vara rökt. Som vanligt. Aja, det ska bli skoj att träffa henne i alla fall. Det var så länge sedan, ett tag före semestern.