torsdag 29 september 2005

Gammal vänskap rostar aldrig (eller i alla fall mycket, mycket långsamt)

Pratade med en gammal klasskompis från länge sedan idag. Vi pluggade ihop på lärarhögskolan för en evighet sedan. Sedan flyttade jag ifrån stan och vi har inte setts på ungefär fyra år. Vi pratade en timme, större delen av tiden som om vi aldrig varit ifrån varandra. Sådana kompisar är guld värt!

Av ren bekvämhet träffar man oftast de vänner som finns närmast, men nu ska vi baske mig hålla kontakten!

Helgen

Saker att göra hela helgen. Fredag: Svärföräldrarna Lördag: Middag med ett kompisgäng Söndag: Förhoppningsvis fixa med trädgården. Något vi inte riktigt tänkte på innan vi skaffade hus -> Man måste vara ute i trädgården och fixa med den varje helg. Den här helgen måste vi iväg med ris och annat bråte, det har legat på gräsmattan i två veckor nu... Dessutom ska jag köpa fler blomlökar, mycket tulpaner & krokus. Me like.

Filmkommentar

Dirty Dancing 2 var faktiskt inte helt bortkastade pengar. De hade gjort den ganska snyggt med flera liknande scener från originalet, och sådant skamlöst flirtande går alltid hem hos mig. Dock är jag ganska glad för att jag inte såg den på bio, den var alldeles lagom som videokvällsmaterial. Swayze kan för övrigt fortfarande dansa, även om han numera ser ganska sliten ut.

Andra filmen vi såg var Miss Secret Agent 2. Jag gillar Sandra Bullock och det var några kul skämt i den. Jag blev glatt överraskad, trodde nämligen att det var usel. Dock var det väl inte heller en film som jag behövde se på bio.

Sammantaget: En riktigt bra tjejkväll med video & lösgodis.

Videon jag tittat mest på idag? Billy got his beer goggles on med Neal McCoy. Med Rob Schneider som Billy. Countryvideos är ofta riktigt roliga, jag gillar dem skarpt.

onsdag 28 september 2005

Filmdags

Ska hem till en kompis ikväll och se på film. Dirty Dancing II (Havana Nights). Varför? Bara för att jag kan. Tjejkväll! Yes! Undrar vilken annan film vi kommer att se. Det är kul att bara se på film ibland, och inte behöva tänka på det underliggande motivet. Dessutom *älskade* jag verkligen Dirty Dancing när den kom 1987. Patrik Swayze var så läcker. Något jag kanske inte tycker idag, men då var han coolast. Tydligen är han med i en liten roll här också. Jag får väl blunda när han dyker upp så jag har kvar mina illusioner...

tisdag 27 september 2005

TV-tittande

Kollade på veckans avsnitt av Kommissionen. Ett av de bättre, nu börjar det i alla fall hända något. Jag kommer nog att se alla avsnitt, även ingen annan gör det. Jag tycker att det är fascinerande att SVT gör en svensk version av 24. Dessutom: jag fastnar oftast inte i en serie förrän efter ett antal avsnitt. Därför tror jag att det fortfarande finns hopp för Norrströmskommissionen.

Jag spelade in Desperate housewifes, de båda krockar ju. Eftersom Maken hellre ser på DH så väntar jag med att se det förrän han kommer hem. Vad gör man inte.

Spam

Jag får min första kommentar - och det är spam. Blä. I och för sig passar det min dag i övrigt, jag har haft bättre dagar.

Here for the party med Gretchen Wilson är dagens "pigga-upp-mig-på-väg-till-jobbet"-låt. Den behövdes några gånger i morse...

måndag 26 september 2005

Dagens låt

- eler rättare sagt väldigt många måndagars låt: Friday on my mind (Gary Moore) I dag mer än på länge. Hemskt trött innan jobbet och ännu tröttare efter. Jaja, det är bara att ta nya tag. Nu till exempel väntar jag på Maken. Han brukar pigga upp mig.

Medicinmannen

Kollade på den nya serien på 4:an igår. Verkar helt OK och Persbrandt är ju oftast bra. Det finns dock ett *stort* fel med serien: Alla reklamavbrott. Om jag inte orkar se klart serien så beror det på dessa. Måste man ha två reklampauser på en timmes avsnitt?

Säga vad man vill om Kommissionen, men det är i alla fall ingen reklam som stör avsnitten! Sedan tycker jag då att den fått oförtjänt dåligt rykte, den är helt OK - för att vara en svensk produktion...

Apropå bra serier: på torsdag börjar nya säsongen av Vita huset - på 24. Det positiva är 1) att jag har 24 och nummer 2) Det är på en vettig tid, 19.00. Happy happy joy joy :)

lördag 24 september 2005

Fest

30-årsfest ikväll. Synd bara att jag är så trött! Ska ändå bli roligt, jag gillar verkligen det gänget vi kommer att träffa.

Undulat x3

Vi har numera tre undulater. Jag kan bara föreställa mig vilket liv det kommer bli på dem när vi har på musik på stereon eller TV:n. För tillfället verkar de första två acceptera nykomlingen, hoppas det håller i sig.

För övrigt: Visst de är söta - men inget går upp mot katter.

fredag 23 september 2005

Die another day

Tänkte kolla på film så här på fredagskvällen. Är dock så trött på alla reklamavbrott så jag hyr den nån gång istället. Pierce B är ju alltid Pierce B. Kan för övrigt varmt rekommendera Laws of attraction, Äventyraren Thomas Crown, Dante's Peak & Remington Steele...

Tecknade serier


Det finns vissa tidningar som jag alltid köper. Larson, Pondus och Nemi. Vissa serier kan vara svajiga, men de här är så gott som alltid klockrena.



Även om jag älskar att läsa böcker så är det också skönt att bara koppla av med nån serie en kort stund. Det bästa av två världar!

Om man ser mig på pendeltåget kan man vara säker på att jag antingen
a) läser någon av ovanstående nyutgivna tidningar
eller
b) löser sudodu.

Och ja: Jag vet hur vanligt detta är. Anonym & Vanlig. Jag trivs!

Once in a lifetime

Jag hoppas att jag aldrig mer kommer att lockas att skriva om det här. Men allvarligt! Är alla som söker in till dokusåpor så här? Please... Och en BB-Linda som är negativ till operationer & dokusåpor? Hur många centimeter snö har det kommit i helvetet på sistone...?

torsdag 22 september 2005

Länkar

Att det finns så många som bloggar... Det blir snabbt en vara att gå in & titta vad som är nytt. En vacker dag ska jag skriva inlägg på dem också. *ler*

Fram till dess att det sker så kan ni väl veta att ni uppskattas. Mycket. Ni fick ju mig att börja till exempel.

Nu ska jag gå & se Desperate housewifes som jag spelade in i tisdags. Har jag tur så får jag middag också. Eller rättare sagt så får jag laga den. Maken får förmodligen obligatorisk matlagningskurs i julklapp...

Fem-temat...

Fem TV-serier som jag följer:
Vita huset. Bäst helt enkelt. Kunde man ha en president som Bartlet skulle jag vilja ha republik. En av få DVD-boxar som jag ser om och om igen. Behöver dock se avsnitten med svensk text, politiska termer på engelska är inte min specialitet.
C.S.I. Originalet alltså, Las Vegas. Både jag & Maken är irriterade över att det inte finns fler säsonger med svensk text. Alldeles för många amerikanska fackuttryck för att jag ska förstå annars.
Brottskod: Försvunnen (Without a trace). Jag gillar sådana här polisserier.
Desperate housewifes. Riktigt bra serie, både rolig och ganska spännande.
Kommissionen. Jag är inte helt säker på *varför* jag kollar på den, men jag tror att jag gett mig katten på att se samtliga avsnitt. Som det verkar nu kommer jag förmodligen vara en av väldigt få som ser den till slut...

Bubblare:
Så gott som alla engelska polisserier, speciellt Morden i Midsomer & de med kommissarie Lynley...

Hallonbåten

Någon, som just nu ska förbli onämnd, fyller år idag . Jag har fått en lång lista på vad hon önskar sig. Tja, vad gör man inte när ens egna lilla hallonbåt fyller år...?
*Grattis*

Dagens visa ord: "Less is more but more is better"

onsdag 21 september 2005

Fem på nya äventyr...

5 album i min CreativeZen:
A bigger bang (Rolling Stones)
Absolute Schlager Classics
How to dismantle an atomic bomb (U2)
OST Shrek 2
Tower of song – The songs of Leonard Cohen

5 mp3-filer i min spellista:
Unga pojkar & äldre män – Lena Philipsson
Hallelujah – Leonard Cohen
Sharp-dressed man – Brad Paisley
Over the hills and far away – Gary Moore
Your song – Elton John

5 filmer jag har sett nyligen:
Liftarens guide till galaxen
Batman begins
Sideways
Undergången
Stolthet och Fördom
(BBC-produktionen från 1996. *suck*)

5 filmer jag vill se:
Kalle och chokladfabriken
Garden state
Tjenare kungen
Cinderella man
(trots att den handlar om boxning)
Stolthet och fördom (den nya med Keira Knightley. Kommer troligtvis till Sverige i början av nästa år…)

5 böcker jag har läst nyligen
Harry Potter & the Half Blood Prince – J K Rowling
Angels and demons - Dan Brown
Da Vinci-koden – Dito (På CD-bok, men det gills väl?)
Ett öga rött - Jonas Hassen Khemiri
Jane Eyre – Charlotte Brontë

New York

För ungefär ett år sedan var jag i New York för första gången. Som så många andra blev jag blixtförälskad. Vilken underbar stad! Central Park, Metropolitan Museum, Starbucks, Ben & Jerry's... Och många hjälpsamma invånare. Så fort vi stod still och eventuellt hade kartan i handen kom det garanterat fram någon och frågade vad vi letade efter och om han/hon kunde hjälpa oss.

Jag antar att det finns en anledning till att så många (bra) TV-serier & filmer utspelar sig i NY. Miljön lämpar sig bra för fiction. Du har mail, Vänner, Brottkod Försvunnen, The Apprentice... Oops, sorry. Den är ju tydligen på riktigt.

*suck* Vill tillbaka... Snart...

Kylskåp

När vi skaffade hus, jag & Maken, hade vi många tankar på vilka utgifter det blir med ett hus. Aldrig i livet trodde jag att det skulle bli så dyrt med just kylskåp. En liten plastplupp försvinner och *vips* kostar det 1000 kronor! Och då är de ändå snälla och bjuder på reservdelarna. Maken tyckte att jag skulle pressat mer på det faktum att det /förmodligen/ är fabrikationsfel och att de borde stå för allt. Tyvärr är jag ganska kass på att kräva saker så där. Nu bär det snart hem för att leta kvitton...

Töntighetstest

Surfade runt lite och hittade ett test som kollar hur töntig man egentligen är. Mitt resultat? *andas ut*

You are 12% geek
OK, so maybe you ain't a geek. You do, at least, show a bit of interest in the world around you. Either that, or you have enough of a sense of humor to pick some of the sillier answers on the test. Regardless, you're probably a pretty nifty, well-rounded person who gets along fine with people and can chat with just about anyone without fear of looking stupid or foolish or overly concerned with minutiae. God, I hate you.

Take the Polygeek Quiz at Thudfactor.com

tisdag 20 september 2005

Allvarligt, varför inte?

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva, men... Det är höst, grått, och allt som bryter av vardagen verkar helt OK för mig.

Sannolikheten för att jag ska skriva om min familj är ganska stor. Likaså att jag kommer att skriva om böcker jag läst (även om det är skrämmande få nu för tiden tyvärr) och om filmer jag sett (i perioder kan det vara skrämmande många). Maken med stort M kommer garanterat att förekomma, kan inte/vill inte gömma undan honom.